Keresés

A Blu-ray, és ami mögötte van... (speckók, tesztek, vélemények, stb.)

2009. január 18., vasárnap 18:18
nem jó a link!
0
2009. január 18., vasárnap 17:42
bourne blu-ray teszt fincsi full HD jelenetképekkel. már alig várom!
0
2009. január 17., szombat 17:43
Esetleg valaki megtudná mondani, hogy az FHE tervezi-e behozni ezt a gyöngyszemet (Az Elit alakulat) fémdobozban? Vagy esetleg kintről kell berendelnem?
Régi katalogúscímekről is beszéltek (Véres gyémánt, Utolsó szamuráj), de még mindig sehol sincsen semmi. Csak az újak jönnek ki!
0
2009. január 17., szombat 17:40
Hát ez elég durva! Akkor biztos lesz majd valami bőrlenyúzás majd, amikor a film 20 éves lesz. Ekkora egy szemét társaságot, mint ezek a studiók! :-)
0
2009. január 17., szombat 17:30
Megnéztem, és a HD-DVD is a régi kópiáról van, mivel 18:57-nél látható a stábtag a képen, ellenben a vízerőműves jeleneteknél én nem látok tömörítési hibákat, lehet, hogy a HD-DVD-n más kodeket használtak, mint a BD-n.
0
2009. január 17., szombat 12:03
nincs
0
2009. január 17., szombat 11:36
Ezen van magyar felirat?
0
2009. január 17., szombat 8:58
Megnézem az én példányomat, hogy a balesetes jelenetnél látható-e a stábtag, ha igen, akkor az is a régi kópiáról van, ill. a másik jelenetet is, amit írtál.
0
2009. január 17., szombat 0:28
Ami a dvdtalk-on van hiba elég durva. Ezekszerint a legelső dvd kiadást rakták fel HD-ba és nem a 2001-eset!
0
2009. január 17., szombat 0:23
Hát gyakorlatilag az egész film alatt elmondható, de főleg a "csőből" kiugrós jelenet maradt meg bennem.
0
2009. január 16., péntek 23:21
Nekem is megvan a Szökevény HD-DVD-n, és igaz, hogy nem néztem végig, csak próbaképpen, de nekem nem tűnt ennyire rossznak... Tudnál mondani olyan részt/jelenetet, ahol különösen feltűnő a tömörítési hiba? Megnézném a HD-DVD-t, hogy ott is jelentkezik-e.
Az online-tesztek általában közepesnek értékelik, számomra is így tűnt:
http://hddvd.highdefdigest.com/71/fugitive.html
http://bluray.highdefdigest.com/134/fugitive.html
http://www.dvdtalk.com/reviews/22059/fugitive-the/
http://www.michaeldvd.com.au/Reviews/Reviews.asp?ID=7671
http://www.avforums.com/movies/index.php?showmediareview=8972
http://www.dvd-forum.at/14376/bluray_review_detail.htm
0
2009. január 16., péntek 22:20
Született Gyilkosok - Natural Born Killers

Egy nagyon sokat vitatott Oliver Stone film, szerintem egy mestermű.

Kép: 1080/24p VC-1, 1.85:1

Hihetetlen színek, hihetetlen részletgazdagság jellenzi, hiába a film kora.
Nem hittem a szememnek, gyakorlatilag egy etalon kiadvány.

10/9

Hang: Angol Dolby TrueHD 5.1

Dinamikus, részletgazdag, nagyon jól sikerült a keverés is.

10/8

Extrák: Werkfilm, előzetes, SD-ben.

Maga a kiadvány: Kép és hangminőség üt rendesen, extrák annyira nem, de az szerintem (nekem legalábbis) elhanyagolható. Remélem minél hamarabb kijön itthon is az eredeti szinkronnal (Hogy az a tetves ku.va isten basza bele azt a rühes túrós fa..át :D ). Csak azt sajnálom hogy nem a vágatlan verzió került a lemezre.

Értékelési rendszerem:

10/10 - ilyen gyakorlatilag nincs, az eddigi legjobb a Batman - Sötét Lovag Imax jelenetei is csak 10/9-et kapnak ami azért a legütősebb, ezért:

10/8.
0
2009. január 16., péntek 22:12
A Szökevény - The Fugitive

Osztrák kiadás, első Blu-ray megejelenések között van, nem vártam tőle sokat, de még annál is kevesebbet kaptam.

Kép: 1080/24p Mpeg-2 kódolás, 1.85:1-es.

Igazából jót nem lehet mondani róla, csak rosszat.
Tele van tömörítési hibákkal, szerintem a transzferrel sem foglalkoztak sokat, a színek sem túl jók. Őszintén szólva nekem abszólút egy az egyben egy felkonvertált SD jelnek tűnik, összehasonlítottam a DVD-vel is, nagyon minimális amivel többet nyújt a BD.

10/2

Hang: Dolby Digital 5.1 (640kb/s)

Dettó. Ugyanazt nyújtja mint a DVD-n az eredeti hangsáv.

10/1.

Extrák:

Semmi.

Maga a kiadvány:

Nem tudom tervezik-e ennek a filmek kiadását itthon, ha igen, akkor mielőtt megvenné valaki nézzen bele, vagy érdeklődjön utána, mert ha ugyanezt a minőséget kapjuk, akkor bőven megfelel a DVD is.

10/1,5

Semmi.
0
2009. január 16., péntek 22:02
Ja kifelejtettem hogy USA kiadás.
0
2009. január 16., péntek 21:58
Miami Vice (2006)

Biztos sokan nem értenek velem egyet, de szerintem ez egy remek film, egy remek rendezőtől.
A lemezen az "Unrated Director s Cut" található, van rendes főcíme a filmek, és jónéhány kimaradt jelenet, a mai napig nem értem miért kellett ezeket kivágni a moziban és a DVD kiadáson. Majd fél órával hosszabb így a film, persze BD-on 24hz-en pörög, úgyhogy legyen mondjuk 18-20 perc.

Kép:

1080/24p VC1 kódolás, 2.35:1-es képarány.
Mint tudjuk HD kamerával vették fel a filmet, ez miatt rettentően szemcsés.
A részletesség lászik azért rendesen, a színek is nagyon rendben vannak, de én túl szemcsésnek érzem az egészet.

10/5

Hang:

DTS-HD Master Audio 5.1

Nálam úgymondanám hogy a legjobbak előtt van eggyel. A hátterek használatban vannak ahol csak lehet, nagyon szépen szólnak a párbeszédek is, a mélynyomó is kap rendesen.

10/8.

Extrák:

Werkfilmek (SD-ben), Kép a képben kommentár, Tech Specs/GPS, Szereplői életrajzok, forgatási fotók.

Maga a kiadvány: 10/7
0
2009. január 16., péntek 21:49
AZ Elit Alakulat - Band of Brothers

Angol kiadás, ugyanaz a digipackos fémdoboz mint ami a DVD-hez volt, BD méretben, BD logókkal, ugyanúgy 6 lemez, 1 Extra + lemezenként 2 rész.

Kép:

1080/24p VC1 kódolású, 1.78:1-es.
Maga a film alapból elég szemcsés, kicsit olyan HD kamerás dolognak tűnik, de ez volt a rendezői koncepció, DVD-n is látható volt. A színek nagyon rendben vannak, és a részletesség is, erre számítottam mikor beraktam a lejátszóba, nem nagyon lehet benne hibát találni.

7/10

Hang:

Angol DTS-HD Master Audio 5.1

Hihetetlen jól szól, szinte teljesen ki van használva minden, nagyon részletes, a beszédhangok is hihetetlen tiszták. Erre azt tudom mondani viszont, hogy kevesebbet vártam mint amit kaptam.

8/10

Extrák:

Dokumentumfilmek, Elemzések, HD extrák, Kép a képben kommentárok az Easy Company tagjaival.

Nagyon helyesnek tartom hogy nem változtattak a DVD kiadvány külselyén (Hiszen ami abszolútbevált, azt kár megváltoztatni), bár magán a Digipackon más képek vannak, de ez is gyönyörű.

Maga a kiadvány nálam 10/10.

(Zárójelben megjegyzem hogy az ára sem túl sok, konkrétan nem akarom leírni, tisztelve az Xpress-t, még akkor is ha külföldi, itthon nem megjelent kiadványról van szó, akit érdekel ugyis utána tud nézni.)
0
2009. január 15., csütörtök 22:29
Okés, köszönöm a válasz(oka)t.
0
2009. január 15., csütörtök 21:45
Szólni fog mindenféle hangsáv a TV-n ha hdmi-vel kötöd össze, ebben biztos lehetsz.
0
2009. január 15., csütörtök 21:44
Akkor sincs semmi, sima sztereóban fog szólni a tv-n.
0
2009. január 15., csütörtök 21:40
Pedig a DVD-n DTS-t nem "kódolja" a TV, de akkor megnyugodtam, köszi a választ.
0
2009. január 15., csütörtök 21:39
Igen, de mondjuk, ha angolul nézném ami "csak" DTS-S 8.1-ben van rajt?
0
hellboy 2
0
Igen, de mondjuk, ha angolul nézném ami "csak" DTS-S 8.1-ben van rajt?
0
2009. január 15., csütörtök 21:38
Szia,
szerintem nem igazán van olyan kiadás, amelyen ne lenne "sima" 5.1-es hang is. Pl. ha a magyar kiadáson van szinkron, az kb. mindig "sima" 5.1-es DD hang. (Sajnos.)
0
2009. január 15., csütörtök 21:37
De igen, hallod a tv-n, akármilyen hangsáv van a lemezen.
0