Keresés

Oscar 2009

2010. február 2., kedd 15:57
A Star Trek 4 jelölést kapott! :) Csak majdnem mind technikai kategóriába, amiben az Avatar fog nyerni...
0
2010. február 2., kedd 15:57
Damon, Harrelson, Plummer, Tucci, Waltz
0
2010. február 2., kedd 15:56
ha jól számolom, akkor AVATAR: 9 jelölés.
0
2010. február 2., kedd 15:55
Csak 4 férfi mellékszereplő jelölt van?
0
2010. február 2., kedd 15:52
Én három filmnek drukkolok az Oscaron:

Avatar ,  Hurt Locker , Inglourious Basterds
0
http://oscar.go.com/ on elérhetőek a kategóriák jelöltjei.
0
Azt bizony be is fogja:).
0
2010. február 2., kedd 15:51
élőben csak a kiemelt kategóriákat hirdetik ki. a teljes lista hamarosan elérhető lesz.
0
Ez a kategória felvizezésén túllendülve azt jelenti, hogy a szakma A Szépség és a Szörnyeteg után húsz évvel megint úgy érzi, hogy egy animációs film is felérhet az élőszereplősökhöz, hogyha kellő lélekkel, szívvel készítik el, mint ahogy a Fel esetében is történt.
most posts by TM
0
527. tumi

Nekem ez volt a legfontosabb a többi nem érdekel... :(
0
2010. február 2., kedd 15:50
a többi kategóriában nem hirdetik ki a jelölteket?
0
Azt hittem, hogy simán besöpri az animációs film díjat és kész.:)
Nem tudom mi indulhatott volna helyén?
Minden esetre a te válaszodat is alapul véve....ez egy helynek az elpazarlása.
0
Már végetért
0
A francba Julianne Moore kimaradt a női mellékszereplők közül, helyette:

Maggie Gyllenhaal
Penélope Cruz
Vera Farmiga
Anna Kendrick
Mo nique
0
2010. február 2., kedd 15:49
ööö...most mi van? terrortámadás volt vagy csak kimentek wc re márt nálam csak röhögnek meg beszélnek a nagy totálon!
0
2010. február 2., kedd 15:47
miért ne indulhatna? nyerni, mondjuk, nem fog. :)
0
2010. február 2., kedd 15:45
Nem gondoltam, hogy az Up is indulhat a legjobb film kategóriában?!
0
2010. február 2., kedd 15:45
Blind Side? Up? Serious Man? Én ezeken lepődtem meg, a District 9 nálam titkos befutó volt. Jeremy Rennernek viszont örülök.
0
2010. február 2., kedd 15:35
Pontosan. Trükkökkel létrehozott kreatúrákban soha nem látott senki annál emberibbet, mint amit az Avatar azelejétől fogva mutat. Szerintem sokan tökre átsiklottak efölött a tény fölött, ami máris azt mutatja, hogy Cameron a rajtnál megnyerte a játszmát, s az, hogy többször is csúcsra tudja járatni ezekkel a szereplőkkel az érzelmi küszöböt, az azt mutatja, hogy sztoriban is fel tud nőni a kikísérletezett, megvalósított technika kínálta magas szinthez. Nálam nagyobb ellensége nem volt ennek a dolognak egy-másfél hónappal ezelőtt, de sok szkeptikus emberrel beszéltem, akik mind elismerték, hogy 180 fokos fordulatot csináltatott velüka film, s azt hiszem, ez mind a siker és a tudás fokmérője.
Egyébként meg az újszerűség az, amit még az Akadémia dotálni szokott, azt hiszem, ebben kell a legkevésbé magyarázni az Avatar erejét.
most posts by TM
0
2010. február 2., kedd 15:33
live stream

az oscar.com-on sajna nincs semmi.
0
2010. február 2., kedd 15:24
Én nem is ezt írtam. De azért az Oscar mégiscsak valamiféle iránytű, egy viszonyítási pont a filmes világban, és az, hogy a Nyugaton a helyzet változatlan 1930-ban Oscart kapott, vagy hogy a Száll a kakukk... 1975-ben (76-ban?), az számunkra, 2010-ben sem csak azt jelenti, hogy abban az évben ezt választották a legjobbnak, hanem hogy egy-egy "mindenidők" filmről van szó. Szerintem ezt ma is tükröznie kell, kellene az Oscarnak, és én az Avatart (nem igazán tudom megfogalmazni, miért), nem tartom elég eredetinek ehhez. Ahogyan a Farkasokkal táncolót viszont igen, akkor is, ha az alaptörténet már akkor sem volt új. De valahogy az elmesélésében, vagy az egész film "emberiségében" volt annyira átütő és lett annyira maradandó, hogy megérdemelte a díjat. Én most (még) az Avatar-ral kapcsolatbvan nem ezt érzem, annak ellenére, hogy lehet h fogom annyiszor újranézni, mint mondjuk a Kakukkot, a Farkasokkal..-t vagy a Nyugaton..-t.
Pl. a Haláli hullák hajnala is rettentően szórakoztatott, és már vagy hatszor láttam, tudom hogy sokszor fogom is még, de nem adnék neki Oscart. Sajna nem tudom jobban megfogalmazni, kérem kapcsojjaki.
0
2010. február 2., kedd 15:23
a mátrix óta attól félnek, hogy mi lesz ha lassan nem is kellenek majd emberek a filmekhez. emberek mindig kellenek majd a filmekhez. az hogy Cameron fogta őket és beöltöztette őket kék ruhába semmi újat nem csinált. megtehette volna azt hogy hívja a sminkeseket és ragasztgatnak napi 5-6 órákat kék füleket meg nagy orrokat, de attól látszott volna hogy ezek emberek mert ember formájuk van. ő csak kihasználta a számítógép adta előnyöket, a karakterek mozgását eljátszották a színészek, hogy így hitelesek legyenek. sőt, nem ő volt az egyetlen aki ezt csinálta. ott van PJ Gollamja! andy serkis-t ha jól emlékszem oscarra is akarták jelölni de végül megtagadták. a cgi-t úgy kell felfogni, hogy az segít az alkotók által elképzelt világ megteremtésében. én különösen örülnék ha a jövő sci-fijeiben már nem olyan UFO-k lennének amik úgy néznek mint az ember csak van egy két nyúlványuk vagy csápjuk, hanem ezen technikának a segítségével olyan lényeket alkotnának amikről már elhinném hogy nem a földről származnak. az első kézmozdulattól kezdve a navik élőnek és igazinak néznek ki, ezt eddig egyetlen egy más filmben cgi-vel megformált lényről vagy idegenről sem mondanám el (gondolok itt a mátrix 2-3 ugrálós verekedős, repülős neo-ra)
0
2010. február 2., kedd 15:16
Igen, épp ez a lényeg, az Akadémia célja és tisztje az adott év filmterméséből kiválasztani a legjobbat, nem kultfilmeket meg időtálló remekeket vadászgatni. Azt hiszem épp az Aranypolgár esetében volt ez a téma nem is olyan rég.
Egyébként meg...Az utolsó szamuráj is nagyon jól meg van csinálva (még ha nekem nem is személyes kedvencem), mégsem volt téma hogy kapjon-e legjobb film Oscart. A Holnapután mondanivalója szintén aktuális volt és még ma is az, a megvalósítás számomra bámulatos, mégsem szállt be a versenybe. És sorolhatnám még, manapság minden blockbusterbe becsempésznek minimum egy "a barátság és a becsület mindenek felett" típusú mondanivalót.
Az Avatar remek film, zseniális megvalósítással, már csak az atmoszféra, a fauna megteremtése miatt is kijárhat Cameronnak egy szobrocska, de a filmnek én nem adnám oda a díjat. The Hurt Locker, Up in the Air és- legyen jamának igaza a fekete lóval kapcsolatban- a (500) Days of Summer a személyes értékrendemben mind elsőbbséget élveznek az Avatarral szemben. De végül is én még csak egyszer láttam, a második nézés tervbe van véve,még bármi meg történhet- lásd Benjamin Button tavaly :-)
0
2010. február 2., kedd 15:08
S azt tegyük hozzá, hogy ez a díj sem a bölcsek köve, hanem egy csoport ( még ha az elég nagy számú is) szubjektív döntése, nem kötelezően mindenki ízlését, véleményét tükrözendő.
most posts by TM
0
2010. február 2., kedd 15:06
az oscar díj nem is jelenti azt, hogy minden idők legjobb filmje! csak az adott időszakban (az elmúlt egy év) bemutatott filmek közül ez vagy az a legjobb film.
0