Én nem is ezt írtam. De azért az Oscar mégiscsak valamiféle iránytű, egy viszonyítási pont a filmes világban, és az, hogy a Nyugaton a helyzet változatlan 1930-ban Oscart kapott, vagy hogy a Száll a kakukk... 1975-ben (76-ban?), az számunkra, 2010-ben sem csak azt jelenti, hogy abban az évben ezt választották a legjobbnak, hanem hogy egy-egy "mindenidők" filmről van szó. Szerintem ezt ma is tükröznie kell, kellene az Oscarnak, és én az Avatart (nem igazán tudom megfogalmazni, miért), nem tartom elég eredetinek ehhez. Ahogyan a Farkasokkal táncolót viszont igen, akkor is, ha az alaptörténet már akkor sem volt új. De valahogy az elmesélésében, vagy az egész film "emberiségében" volt annyira átütő és lett annyira maradandó, hogy megérdemelte a díjat. Én most (még) az Avatar-ral kapcsolatbvan nem ezt érzem, annak ellenére, hogy lehet h fogom annyiszor újranézni, mint mondjuk a Kakukkot, a Farkasokkal..-t vagy a Nyugaton..-t.
Pl. a Haláli hullák hajnala is rettentően szórakoztatott, és már vagy hatszor láttam, tudom hogy sokszor fogom is még, de nem adnék neki Oscart. Sajna nem tudom jobban megfogalmazni, kérem kapcsojjaki.