Délután óta gondolkoztam, s azt hiszem végül csak kialakultak az én tippjeim is :)
Legjobb film: Milk, Gran Torino, Slumdog Millionaire, The Curious Case of Benjamin Button, The Dark Knight
Legjobb rendező: Gus Van Sant, Clint Eastwood, Danny Boyle, David Fincher, Christopher Nolan
Legjobb férfi főszereplő: Sean Penn, Clint Eastwood, Mickey Rourke, Brad Pitt, Frank Langella
Legjobb női főszereplő: Cate Blenchett, Meryl Streep, Anne Hathaway, Angelina Jolie, Kate Winslet
Legjobb férfi mellékszereplő: Heath Ledger, Robert Downey Jr., Philip Seymour Hoffman, Michael Shannon, Brendan Gleeson
Legjobb női mellékszereplő: Amy Adams, Viola Davis, Penélope Cruz, Marisa Tomei, Kate Winslet
Legjobb eredeti forgatókönyv: Gran Torino, Burn After Reading, Milk, Happy-Go-Lucky, In Bruges
Legjobb adaptált forgatókönyv: The Curious Case of Benjamin Button, Doubt, Slumdog Millionaire, The Reader, Frost/Nixon
Legjobb animációs film: Wall-E, Kung Fu Panda, Volt
Fenntartom a változtatás jogát, hogy kívánalmaim nem valósulnak meg ma délután. Sajnos (még) nem kaptam Oscar-t s lettem tagja a társulatnak, akik csak Amerikai Filmakadémia néven emlegetik bandájukat :D S még valami, Eastwood rendezőként, producerként kettő jelölésre is igényt tarthatna, de színészi alakításáért, zeneszerzéséért, s a legjobb dalért is jogos lenne a jelölés. Csúnyát rúgnék az Akadémiába, ha ezt az "ámokfutást" nem honorálnák egy díjjal sem, s akkor már a színészit kérnénk, köszönöm :)