Keresés

Oscar 2009

2010. február 2., kedd 15:05
Ma már a Ben Hur trükkjei is elavultak, ráadásul abszolút nem eredeti, mert remake, mégis mennybe ment. Az, hogy az Avatar sztorija sem először elmesélt, még nem kell, hogy rontson a pozícióján, s ha nyerhetett díjat a Farkasokkal táncoló, miért ne nyerhetne az Avatar? :)
Betegséges, fogyatékos, "csodabogár" mozik is vannak szép számmal, melyek révbe értek. Bizonyos értelemben például egyforma az Esőember és a Forrest Gump is, hogy csak kettőt emeljek ki, mégis szerették az emberek mindkettőt. A történet elmesélés technikája, a "köntös" meg ne legyen már gátja az ítélkezésnek. Ha az kalandfilm, dráma, vagy sci-fi az mindegy, a lényeg az egyetemes mondanivaló és a néző szórakoztatása, elgondolkodtatása, "nevelése". Szerintem ezekben a kategóriákban mind megfelel az Avatar, tehát ha egy bombás film, vagy egy nácidarálós fekete komédia az ellenfél, akkor nincs lemaradva a versenyben, s ugyanúgy joga van üdvözülni, ha a sors is úgy hozza, mi több, szerintem a háromból (csak azért emeltem ki ezeket, mert eddig erről a két filmről tettek említést potenciális esélyesként ill. favoritként) leginkább az Avatar az a film, ami megérdemli a díjat.
most posts by TM
0
2010. február 2., kedd 15:04
Nem hiszem, hogy az Oscar-nyertesek közül mindegyik pályázhatna a "minden idők legjobb filmje"-címre, sőt! Épp ezért nem hiszem, hogy az Avatar túlságosan kilógna a sorból.
Ami miatt nem szeretném, hogy megnyerje a legjobb film díját, az az, hogy nem szeretném, ha ezzel arra sarkallanák a filmkészítőket, hogy a jövőben leginkább hasonszőrű (értsd: 99% CGI) filmek készítésével foglalkozzanak.
0
2010. február 2., kedd 14:49
...és akkor lehetne megint zsidóhollywoodozni, így a hagyománytisztelet is megmaradna.
0
2010. február 2., kedd 14:47
Szerintem Cameronnak kijárna egy rendezői Oscar, de legjobb filmként nem díjaznám az Avatar-t (még úgy sem, h a személyes listámon asszem első helyre tettem). Az Oscar szerintem az időtállóságról is kéne, h szóljon, és az Avatar lehet az év legjobb mozis élménye, de hogy minden idők egyik legjobb filmje legyen, azt erős túlzásnak érezném. Talán ha lenne külön kaland/fantasztikus film szekció, ott söpörhetne.
Én Tarantino-t is benevezném rendező/forgatóköyv/film kategóriákban, amiből a rendezőit elvihetné Cameron, a forgatókönyvit végül nem ítélném oda (már kifejtettem egyszer a hibáit), így megkapná a legjobbfilmet.
:)
0
2010. február 2., kedd 13:52
Én itt nézem: http://oscar.go.com/
0
2010. február 2., kedd 13:46
honnan lehetlessz azt megtudni?
0
2010. február 2., kedd 13:28
Kicsit több, mint két óra és meglesznek a jelöltek.:)
0
2010. február 1., hétfő 11:37
Mindenképpen az Inglorious Basterds-nek drukkolok legfőképpen. Az Avatarnak meg semmi keresnivalója nincs ott :) Mint legjobb film? Neeem... túlzás.

Mondjuk sajnálatos módon az utóbbi évek után egyre kevésbé érdekel egy Oscar-gála... de idén lehet, hogy megnézem..
0
2010. február 1., hétfő 11:23
oscar-tippek a legfontosabb hat kategóriában
0
2010. január 13., szerda 16:52
A mezőny általában már 5 filmre is gyönge volt az utóbbi években...
0
2010. január 13., szerda 11:21
és nem öt
most posts by TM
0
2010. január 13., szerda 11:19
Igazán nem értem azokat az aggodalmakat, melyek arra irányulnak, hogy felemelik a jelöltek létszámát. Alapvetően van egy rakás alkotó és egyrakás általuk készített film, akikből, amikből csinálnak egy szűkítést kategóriánként általában 5 főre/filmre. Na most ezt a szűkítést "előszűrést" eggyel visszább vették, így kisebb lobbi kell a jelöltek közé kerüléshez, viszont majd annál nagyobb februárra. Tulajdonképpen ez csak a tévéközvetítésbe zavar bele, mert több nevet kell felolvasni. Viszont nyerni továbbra is csak egy nyerhet és nem ö, úgyhogy ezzel ezt a kérdést nagyjából le is tudhatjuk. Maximum a jövőben az "Oscar-jelölt" titulus fénye kopottabb lesz, de nagyjából ennyi. Egyébként ettől szerintem unalmasabb lesz a közvetítés, nem pedig izgalmasabb.
most posts by TM
0
2010. január 13., szerda 11:08
Egyetértek, bár csak részlegesen. Minimum 5 jó,esetenként zseniális film minden évben adódik, szóval nem ezzel van a probléma.
Én úgy tudom, azért emelték meg a jelöltek számát, mert rohamosan csökken az Oscar nézettsége és népszerűsége, és így próbálják ezt orvosolni. A probléma az, hogy ilyen módon óvhatatlanul elhígul a mezőny, főleg így, hogy vállaltan inkább a népszerűbb, közönségbarát filmeket akarják előtérbe juttatni. Nem arról van szó, jó film az Avatar például, de nem tudnék komolyan venni egy olyan díjat és díjátadót, ahol a technikai díjak mellett bezsebel egy legjobb film vagy valami hasonlóan fontos kategóriában is egy elismerést (és igen, bármilyen divat szidni, én még mindig tisztelem az Oscart, jó pár évre visszamenőleg ha nem is a legjobb-mert hogy az szubjektív- de remek filmek nyertek).
Na de ez már kicsit elrugaszkodottabb esett, véleményem szerint nézettségfelturbózás címszóval jelölnek egy-két Avatar meg District 9-szerű nívósabb slágerfilmet, de a díjak odaítélése továbbra is Oscar-szinten és szemszögből zajlik.

Esetleg valakinek valami tipp a 10 Legjobb film-jelöltre?
Nálam: The Hurt Locker, Up in the Air, Inglorious Basterds, Precious: Based on the Novel Push by Sapphire, Avatar, An Education, A Single Man, The Messenger, District 9, Invictus
0
2010. január 13., szerda 10:33
Köszönöm!!!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. január 13., szerda 10:31
Február 2-án.
most posts by TM
0
2010. január 13., szerda 10:26
Mikor lesz nyilvános az idei év Oscar-jelöltjei?

Egyébként 2010. Március 07.-én lesz az idei Oscar.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. június 25., csütörtök 17:37
Most olvasom,jövőre 10 filmből lehet majd választani.Mint 1934-44 között.
Végignézve az akkori listákon,szerintem szerencsés ötlet volt a csökkentés.
És felesleges a mostani növelés,hiszen már 5 nívós alkotás összeszedése is egyre nehezebb feladat.
0
2009. március 1., vasárnap 23:46
és most szavazzatok a Golden Action Boy hét kategóriájában!
0
2009. február 26., csütörtök 19:56
Na végre nekem is sikerült megnéznem. Ideje volt. :-)

Észrevételek: Vagy adják eredeti nyelven vagy szerződtessenek le egy profi szinkrontolmácsot(felőlem lehet a Forma 1-es faszi is) de ez nem az a dolog amihez elég egy angolul tudó nő meg egy pasi akik össze vissza dumálnak mindent csak épp a lényegről marad le az ember. Pont mint a Domino day esetében. Mi a f.sznak ott is stúdiós felvétel a Liluval meg az idióta vendégeivel? Ki kíváncsi rájuk? Áááá...retek klub....
0
2009. február 25., szerda 17:11
Audrey Hepburn is ugyanilyen viselkedészavaros volt.Első nekifutásra meglepődésében semmit sem tudott mondani,csak másodszorra,majd a szobrot is majdnem elhagyta...
0
2009. február 25., szerda 14:32
A "kedves emberek" hírforrás hitelesnek számít?
És mégis mi az, hogy nem tud emberek között viselkedni?
0
2009. február 25., szerda 9:06
Kedves emberek által megtudtam, hogy Kate Winslet nem tud emberek között viselkedni, és a díjátvétele maga volt a megtestesült színészkedés.
Ezek szerint akinek egy felfokozott idegállapotban várt eredményhirdetéskor valóra válik élete álma, s emiatt könnyekkel küszködik, s hirtelen szóhoz sem jut, az viselkedészavaros és megjátssza magát. Világos. Mint ahogy tavaly Marion Cotillard is tette, ugyebár. Elfogult vagyok, mert inkább az ilyen fogyatékosokért vagyok oda, mint ...
most posts by TM
0
2009. február 24., kedd 21:51
Ez még idekívánkozik, úgy érzem:

0
2009. február 24., kedd 9:54
Bár nem gondolom, nem aktuális a válasz, de nem. Csak UPC Digitallal. Nézd meg a Digital kínálatát és szerintem rögtön te is úgy döntesz, mint én: a Direct felett eljárt az idő, amikor én/mi választottuk, a legjobb volt, de a Digital már sokkal jobb, és nem a Reflektor/Story tv-k miatt. Én holnaptól váltok.
0
2009. február 24., kedd 3:51
Well done, Kate! :-)
0