Keresés

Halottaink...

2014. július 21., hétfő 0:56
Pedig volt. Igaz, hogy pilótát játszott...
0
2014. július 21., hétfő 0:55
Tom Cruise mikor volt Maverick?! No ezt se tudtam...
0
2014. július 20., vasárnap 23:27
Bizony, ő volt az eredeti Maverick, nem Mel Gibson vagy Tom Cruise.
0
2014. július 20., vasárnap 20:15
Nyugodjék békében. A nagy szökésről biztos legtöbbeknek Steve McQueen, Richard Attenborough és Charles Bronson jut elsősorban eszébe, pedig James Garner és Donald Pleasence is felejthetetlen párost alkotnak benne. Aztán ott van még a méltatlanul elfeledett Párbaj Diablónál, ami szerintem egy piszok jó western, és nagyon kedveltem még Garnert a Viktor, Viktóriában is. Persze lehetne még sorolni, hiszen rengeteg filmben játszott.
0
2014. július 20., vasárnap 20:04
A kétlemezes Nincs bocsánat c. film extrái között van egy Maverick epizód,abból az apropóból,hogy a fiatal és ismeretlen Eastwood is szerepelt benne.

Később Roger Moore vette át a szerepet,de sok folytatást már nem élt meg.

Komolyabb filmje a Végzetes rágalom,1961-ből,bár a két színésznő mögött háttérbe szorul.
0
2014. július 20., vasárnap 12:42
Nyugodjék békében!
Az Álnokok és elnökök-et többször is láttam jó filmje. Illetve több másikat is tőle. De azt nem is tudtam, hogy Ő volt az igazi Maverick. Sajnálom Ők igazán nagy színészek, Jack Lemon és Walter Matthau.
0
2014. július 20., vasárnap 12:25
James Garner (1928-2014)

Eltávozott az eredeti Maverick-et alakító James Garner :( Ugyan idehaza a sorozat nem is tudom, hogy ment-e, de az 1994-es Maverick mozifilmben láthattuk őt, ahogyan az Űrcowboyok-ban vagy a Szerelmünk lapjaiban, de emlékezeteset nyújtott a klasszikus A nagy szökés c. filmben is. Nekem leginkább mégis az Álnokok és elnökök c. vígjáték fog róla mindig eszembe jutni, melyben Jack Lemmon-nal és Dan Aykroyd-dal mókázott együtt. Hiányozni fog!

0
2014. június 27., péntek 19:27
A neve szerepel példaként Capote Álom luxuskivitelben c. könyvében,mint az az ember,aki otthagyott egy aranybányát és többé nem tudott visszatérni.
0
2014. június 27., péntek 18:54
Nincs mit, csak én is kíváncsi voltam, ki most a rekorder, ha már Olivia életkorára rosszul emlékeztem, úgyhogy kigugliztam, nem ismerem sajnos az említett színésznő munkásságát és sajnos láttam, ideje korán véget is ért a karrierje.
0
2014. június 27., péntek 18:50
Húha,róla teljesen elfelejtkeztem!Pedig kettőt is nyert,és a Nagy Ziegfeldet láttam is.
Igaz,több mint 77 éve történt az a két siker...

Köszönöm a pontosítást.
0
2014. június 26., csütörtök 22:46
Lehet, hogy ő is szivarozik? :)
most posts by TM
0
2014. június 26., csütörtök 20:19
Nyugodjék békében Eli Wallach! Egy nagyon karakteres, legendás színész volt.

Hála égnek, Olivia de Havilland (Elfújta a szél-ből Melanie, de két Oscar-díjat is nyert később) még köztünk van. Valamiért úgy emlékeztem, ő már elmúlt 100, de nem, kedden ünnepli a 98. születésnapját. Ő még Kirk Douglas-nél is idősebb. A német-amerikai színésznő, Luise Rainer a ma élő legidősebb színész aki Oscar-t nyert, ráadásul kettőt is. Idén januárban töltötte be a 104-et!
0
2014. június 26., csütörtök 20:02
Aki még 98 évesen forgatott, nem mellesleg halála napjáig napi tíz szivart szívott. Kemény! :)
most posts by TM
0
2014. június 26., csütörtök 19:51
George Burns élte meg a 100 évet,ha az Oscar díjas színészeket nézem.
0
2014. június 25., szerda 15:01
A Tőzsdecápák folytatásában nagyon édes volt, az a háromszor két percnyi snitt (vagy még kevesebb) a film legjobb jelenetei közé tartozik.
0
2014. június 25., szerda 13:06
Ó, pedig nagyon drukkoltam neki, hogy érje meg a kerek számot, esetleg egy kis szereppel ünnepelve azt. No, ez van, Ő így is egy filmóriás volt és marad is mindörökre.
most posts by TM
0
2014. június 25., szerda 11:21
Kilencvennyolc éves korában elhunyt Eli Wallach legendás hollywoodi karakterszínész, A jó, a rossz és a csúf Tucója, A hét mesterlövész mexikói banditája, A keresztapa III. Don Altobellója. Az ötvenes évek elején kezdte a pályát és egészen 2010-ig dolgozott.
0
2014. június 25., szerda 0:11
Hétfőn 67 éves korában elhunyt Malgorzata Braunek. A lengyel színésznőt Andrzej Wajda Tájkép csata után és Andrzej Zulawski Az ördög című filmjében is láthattuk, de sokak számára, többek között számomra is, Sienkiewicz Lengyel-trilógiájának megfilmesített változatából ismerős. Az 1974-es Özönvíz Olenkájáról simán elhiszi az ember, hogy a film negatív főhősét áttéríti a jó oldalra.
0
2014. június 13., péntek 16:57
A sajtó Grosics Gyula halálától hangos, de nem ő az egyetlen, aki a héten elment. 4 napja, 9-én Rik Mayall is meghalt, 56 éves korában. Itthon az Agyatlan apartman és a Szűnj meg, Fred!-ben volt látható.

Nyugodjanak békében! :(((
0
2014. május 13., kedd 14:12
Május 12-én elhunyt H. R. Giger.

0
2014. május 13., kedd 14:08
Hans Rudolf Giger (1940-2014)
0
2014. április 30., szerda 21:13
Igazi genya volt a Nyakörv című filmben Jet Lee gazdájaként..
Spielerg Hook-jában Smee szerepében olyan alakítást nyújhatott,amiért 20 évvel később eszébe jutott a 2 részes tv-re készült Neverland rendezőjének,hogy újra őt találta meg Smee szerepére...

Nyugodjék békében..
0
2014. április 30., szerda 20:03
Mindkét film kijött DVD-n.

Számomra a Mona Lisa a nagy filmje,ő a főszereplő,míg M.Caine csak egy epizodista.
0
2014. április 30., szerda 19:39
Sajnos ez a két film elkerült egyenlőre engem, de ezt az Al Capone sztorit pont nem rég olvastam, talán pont te írtad egyszer itt a fórumon. Remek választás lett volna, de így is akadtak kiemelkedő alakításai. Áldom az eget, hogy édesapám tavaly átvészelt egy súlyos tüdőgyulladást, ez volt Hoskins halálának kiváltó oka is, sokkal veszélyesebb ez a kór, mint gondolná az ember, nekem is volt vagy 7-8 alkalommal részem benne gyerekkoromban.
0
2014. április 30., szerda 18:21
Nekem még a Mona Lisa c. film,és mellé a Mrs.Henderson bemutatja c. alkotás.

Ő lehetett volna Al Capone is,az Aki legyőzte Al Capone-t c. filmben is,még alkatilag is tökéletes volt,de végül Robert De Niro-t választották a szerepre.
0