Brian Dennehy kapcsán nekem elsősorban a Cocoon, azaz a Selyemgubó ugrik be, amit még a 80-as években láttam lézerlemezről. Ron Howard egyik legjobbja és imádtam benne Raquel Welch lányát, az anyjához hasonló adottságokkal megáldott Tahnee-t. :) A Rambót már előtte láttam egy bányásznapnak nevezett, mindig szeptember elején tartandó helyi vásárban, az egyik műszaki bolt standjánál egy fára felkötözött tévén, ahol M.J. Thriller-videója és hasonló csemegék mentek, (Music Television, Super Channel stb. nem volt még az országban) esteledés előtt meg csakúgy berakták a Rambót, amiről semmit nem tudtam, Stallonét sem ismertem. A Rockyt és az Édenkert a sikátorbant már vetítették ugyan, de még elkerültek engem ezek a filmek, a Fantom az éjszakábant és a Menekülés a győzelembét pedig következő évben, 1985-ben hozták be, azokat már premierben néztem. Szóval Rambo 1984 őszén, a gonosz Dennehyvel megvolt. 1987-ben a Trükkös halál, 1989-ben a Törvényszéki héják, 1992-ben a Trükkös halál 2, 1995 nyarán a Tommy Boy, két évvel később a DiCaprio-féle Rómeó és Júlia, amit autósmoziban láttunk, aztán kb. ennyi. A törvény gyilkosa és A következő három nap ugyan megvolt, de ha nem nézek utána meg nem mondom, hogy Dennehy szerepelt bennük. Ellenben tisztán emlékszem rá az Óvakodj a törpétől-ből, amit még iskolásként láttam moziban, az volt az első moziélményem vele. Remek karakterszínész volt, szép kort élt meg. Nyugodjék békében!