Tegnap az emlékére megnéztem a Hódító Pellét. Még nem láttam, direkt olyan alkotást akartam, ami friss élményként hat. Remekmű a film amúgy, és Max bácsi nagyon fog hiányozni. Legenda volt.
0
2020. március 9., hétfő 21:31
1333
Nagyon sajnálom Csukás Pista bácsit!
Rengeteg meséjét olvastam gyermekkoromban, és az általa írt gyerekfilmeken, meséken nőttem fel. Szórakoztatva nevelt, és tanított mindig.
Sajnos személyesen soha nem találkoztam vele, de sok-sok interjút láttam vele kapcsolatban, amelyben nagyon hamar körvonalazódott, mennyire kedves személyiségű, rendkívül jó humorral megáldott ember volt.
Göröcs Jánost pedig sajnos soha nem láttam játszani, csak néhány filmfelvételen, de azok, akik élőben látták, azt mondják, hogy minden idők egyik legjobb labdarúgója volt. Világklasszis a posztján.
Martha Ivers furcsa szerelme,( az első filmje!) Fiatalember trombitával( megjelent DVD-n...) Detektívtörténet (megjelent DVD-n) A Nagy karnevál Leszámolás a Puskák hegyén (megjelent DVD-n) Az utolsó napnyugta
0
2020. február 6., csütörtök 18:26
52684
A munkásságának az egyötöde - azért még ez nem egy nagy teljesítmény. :) Issur Danielovitch Demsky sok westernben játszott, amik közül Az utolsó cowboy vagy az önmaga rendezte Lázadás a prérin megérdemel egy megtekintést, ahogyan a klasszikus Újra szól a hatlövetű is, melyben Burt Lancester a partnere. Vagy ott van az első Oscar-jelölését hozó A bajnok, amiben egy boxolót játszik. De a Hatlövetűvel egy évben forgatott korai Kubrick-mű, A dicsőség ösvényei is a fontosabb filmjei közé tartozik. Akárcsak a Van Gogh-alakítását megörökítő A nap szerelmese. De játszott Ő Odüsszeuszt, Dr. Jekyll/Mr. Hyde-ot, Némó kapitányt, Kaktusz Jack-et. Filmográfiáját tudományos-fantasztikus műfaj is színesíti, a Szőke Charlie angyal, Farrah Fawcett(-Majors) és Harvey Keitel társaságában forgatott Hármas számú űrbázis igazi unikum! :) De Palma Őrjöngésében Spielberg első feleségével, Amy Irvinggel küzdenek a gonoszt alakító (amúgy egész tehetséges rendező) John Cassavetes ellen. Szeretem a Lancesterrel forgatott utolsó közös filmjét, az 1986-os Kemény fickókat is. Vagy csinált ugyancsak vele egy jó politikai thrillert Hét májusi nap címmel. Ezek közül szemezgethetsz!
most posts by TM
0
2020. február 6., csütörtök 17:48
6056
Hoppá, az Oscarban én is láttam most hogy mondod :D :D
0
2020. február 6., csütörtök 17:29
7074
Az már valami! Én csak a Spartacusban, a Végső visszaszámlálásban, az Oscarban és A pénz boldogítban. Lenne mit bepótolnom.
0
2020. február 6., csütörtök 17:19
52684
Kb. másfél tucat filmben láttam őt.
most posts by TM
0
2020. február 6., csütörtök 16:50
262
Na ez az a hír, amit egy jó darabig nem szerettem volna még olvasni...:( Mondhatom azt, hogy Kirk Douglas volt az az ember, aki biztosította számomra a folytonosság illúziójába vetett hitet.
Néhány film, ami most kapásból beugrik:
Spartacus Végső visszaszámlálás Őrjöngés
Maradandót nyújtott mindhárom filmben, és nyilván sokminden másban is.
0
2020. február 6., csütörtök 9:13
52684
Kirk Douglas 1916-2020
most posts by TM
0
2020. január 22., szerda 16:58
480
77 ÉVES KORÁBAN ELHUNYT TERRY JONES, A MONTY PYTHON ALAPÍTÓJA.
0
2020. január 18., szombat 21:14
608
Nem film, de az én korosztályom és a kicsit fiatalabbak talán megsiratják velem: Gáspár András, aki nem tudja Google nélkül, Wayne Chapman, Damien Forrestal, Ed Fisher néven olvastuk a könyveit.
0
2020. január 4., szombat 20:59
1492
Basszus! :( És nem is volt öreg. Kedveltem mint színész és szinkronhangként is nagyon jó volt.
0
2020. január 4., szombat 19:11
383
Egy nagyon jó és sokat foglalkoztatott magyarhang és színész ment el vele...