Keresés

Perfect Blue (DVD)

2009. március 24., kedd 14:10
Aha. Most olvastam át alaposabban.
Van benne. Hasonlót írtam én is az első hsz-ban (amúgy ez a törés tényleg csak akkor következhet be, ha az ember gyengébb az átlagnál, innentől kezdve pedig a mondanivaló elsikkad, kicsit... Szerintem.) De  Jama, komolyan, ez olyan hatalmas mondanivaló? El lehet mesélni ezt vér és cicik és leteperem-jól-megbekibekizem nélkül is. De mégegyszer. Nem a vér és nem a cicik zavartak. És ÉN nem mondom senkinek, hogy ne adja ki, vagy ne vegye meg. Vegye csak meg, remélem tetszik neki, ha az Elemi Ösztön bejött, akkor pakolja máris a kosárba az errejáró. Remélem sikeres lesz a kiadvány és akkor esetleg jöhetnek TÉNYLEG jó anime-ok, mint a Millenium Actress vagy a 5 Cm/sec és remek társaik. Azért is nem írtam véleményt meg kritikát, hogy nehogy rontsam a CF üzletét (a Wonderful Days-hez se írtam semmit, pont ezért). DE! Ahogy K-t ütötték, az felhúzott... Bocs... De tényleg. Nem a kiadvánnyal van bajom. Mint említettem, ha ez tényleg ilyen, akkor nagyon szép és igényes darab, le a kalappal. Csak ha már K képes volt ennyit változni, akkor ne így rugdossuk már... Lehet menni rugdosódni oda ahol zsidózik vagy John Williams-ezik vagy hülyeségeket beszél, de ha valamiben kezd nyitni (anime), akkor teljesen felesleges, csak mert egy alkotást lehúz. Szerintem. De, lehet, hogy nem kellett volna reagálnom. Mégegyszer bocs, ha kicsit szétbarmoltam az oldalt... :(
0
2009. március 24., kedd 13:51
azért a Cf véleményében is van némi igazság, nem?
0
2009. március 24., kedd 13:48
Elsősorban azon kaptam fel a fejem, hogy megint nekiállnak K-t ütni, nem is akárhogyan (nem mondom, hogy néha nem érdemli meg, de itt és most...?). "Nem az számít, mit mond, hanem hogy ki mondja..." Ez olyan szép. Meg jönnek a kultúra el nem fogadásával. Amikor végre K nem egy műfajt vagy országot üt, hanem egy filmet. Azért is mondtam, hogy megértem, mégha egyet nem is értek vele, mert prűdebb embertársaink valószínűleg tényleg nem örülnek egy ilyen alkotásnak (ezt is el lehetne fogadni, nem csak a kultúrát, annak idején foglalkozott vele valaki, hogy a FA reklámok ellen tüntetnek néhányan, mert ne legyen tele az utca félpucér nénikkel? (amit balesetmegelőzési szempontból maximálisan megértek, rohantam már majdnem bele előttem levő autóba fehérneműhírdetés miatt...) Jöttbárki is azzal, hogy azok a hülyék nem képesek elfogadni az osztrák (vagy német volt...?) kultúrát??). Engem nem zavart a film, nem botránkoztam meg, csak nem is találtam megtartásra érdemesnek, mint filmet, nem mint romboló hatást. A megvalósítás pedig tényleg pazar, főleg, hogy elsőfilmes vállalkozás és a budget nem lehetett túl magas (hisz tudjuk, ezért is lett anime és nem élőszereplős), ezzel nem is vitatkozom (látványban Kon neve azért garancia). De amikor egy thrillert mondanivalóval védenek, csak mert valaki az abban található jelenteket erkölcsileg kifogásolta, az nekem nevetséges.
0
2009. március 24., kedd 13:29
ebben a filmben iszonyú mélységek vannak, már ami az elmesélés és megvalósítás újszerű technikáját illeti. hitchcock klasszikusai sem feltételnül a mondanivalóról szólnak, hanem gyilkos madarakról, gyilkos pszichopatákról, gyilkos szomszédokról, gyilkos egyetestikáról, gyilkos konspirátorokról, stb-stb., mégsem tartják őket erkölcsrombolónak és még mit tudom én, minek, pedig aztán azokban is volt szex rendesen, meg  - jézusom - először vécézett egy nő.
0
2009. március 24., kedd 13:10
Előbb meg kellene nézni, honnan indult el K, és megérteni amit mondott (bár az is lehet, hogy én is félreértem), utána ütlegelni, ha marad miért. Valóban úgy nyitott annak idején, hogy az anime mint műfaj káros és nem lenne baj ha egy darab nem kerülne be az országba. De K képes volt nyitni, változni (nagy szó ez kérem szépen, sokak megirigyelhetnék) és véleményét módosítani, így nem egy anime-nál olvasható tőle teljesen korrekt kritika (még ha negatív is) és még 5 csillagot is adott valamelyikre. Ergo nem az idegen (brrr...) kultúra nem elfogadásáról vagy az attól való elzárkozásról szólt a hozzászólása, hanem csupán erről az egy műről és arról ami benne van. Amit valahol megértek,  mégha nem is értek vele teljesen egyet.
Ugyanis szerény véleményem szerint túl sok mondanivaló nincsen ebben a thrillerben, mert ez elsősorban egy thriller, amit pontosan az visz el a hátán, amit a borító is (amúgy padlót fogtam, nagyon igényesnek tűnik, gratula!) sugal. Persze bele lehet magyarázni sok mindent, de... Azonkívűl, hogy elsőfilmes próbálkozáshoz mérten elképesztő a minőség (néhány gyengébb képkockán kívűl a teljesen jó kategória), ez szerintem igen is csak egy szimpla thriller, kb annyira jó és mondanivalót annyit tartalmaz, mint az Elemi Ösztön (na, most lehet, hogy kövezés jön, de szerintem az egy bitang szar hulladék film).(Most komolyan, az lenne a hatalmas mondanivaló, hogy ha megtagadod önmagad és gyengébb elméd/akaraterőd van mint az átlagnak, akkor nagyon könnyen manipulálható leszel és az káros lehet az egézségedre? Vagy van benne más is? Mondjuk hogy ha alaposan megböködnek egy hegyes tárggyal 50x elvérzel? De komolyan, világosítson fel valaki, esküszöm megveszem mégegyszer, ha tényleg több van benne.)
Én megvettem anno, megnéztem, és tovább is adtam, mert szerintem ennyit ér. Egyszer megnézni és elfelejteni. Nagyon szeretném a Millenium Actress-t látni hasonlóan gyönyörű kiadásban, még az angol verziómtól is megszabadulnék érte. De! Valószínűleg előbb jön Kon bácsitól a Paranoia Agent. Mert az kb. Perfect Blue szintű, és abból, ahogy a rendelések száma megugrott, úgy tűnik erre van igény.
0
2009. március 24., kedd 3:32
Nem az számít, mit mond, hanem hogy ki mondja...
Én azon lepődtem volna meg, ha nem valami ilyesmit ír ez az előítéletektől totálisan elvakult ember.
0
2009. március 24., kedd 1:27
Sajnos vannak olyan emberek, akik a számunkra olykor valóban különös/különleges távol-keleti kultúra megnyilvánulásait nyíltan elutasítják, ellenségesen fogadják. Aki így áll hozzá egy idegen országból származó filmhez, az valószínűleg nincs is tisztában, mit veszít azáltal, hogy képtelen a másság befogadásra.
0
2009. március 23., hétfő 23:37
Kedves K!

Ez a film szerintünk épp hogy az erkölcsromboló tevékenység visszásságairól szól: a hírnév, a siker érdekében, illetve külső nyomás hatására áruba bocsátott test és lélek meghurcoltatásáról. Mind megvalósításában, mind felépítésében, mind pedig szimbolikájában értékes darabnak tartjuk.

Sajnáljuk, hogy te olyannyira nem értékelted ezt a filmben hogy még a kiadást is lenulláztad láttatlanban.

Üdvözlettel: Cornerék
0
2009. március 22., vasárnap 17:34
köszönjük :)
0