Akartam említeni Murray-t, aki a harmadik és negyedik részben szerepel, de valahogy elfelejtettem. Pedig tényleg egy nagyon nagy arc! :D
Köszi az elismerést, én is remélem, hogy néhány játékos megjegyzi a címeket.
Ami az "irányítótáblát" illeti, bocs, elfelejtettem a Maniac Mansiont (ennek volt a folytatása a DOTT), hiszen ez volt az első Lucas ARTS point n click (ha kell valakinek ez a játék, tudok linket küldeni, ahol egy rajongótól le lehet tölteni, a SCUMM emulátorral együtt).
A DOTT-ot én is nagyon imádtam, de csak régi kiadás volt még (nem CD-rom), és sajnos elkeveredett valahova, és az emlékeimre nem akartam hagyatkozni.
A Sam & Max korábban járt nálam. Nagyon tetszettek a nyomozók karakterei, poénjai, és már az introtol röhögőgörcs jött rám.
Na, az Alone in the Dark az, ami nekem kimaradt. Ha jól emlékszem, több részes volt.
Amiért még ácsingózom az a Broken Sword I, sikerült megszereznem a GBA verziót, és emulátorral játszom, de mondanom se kell, elég siralmas. Muszáj lenne megszerezni PC-re, különösen, hogy találtam fordítást is a neten*. A második epizód épp úton van a postával, a harmadik meg pukkadjon meg az otromba 3D-vel :D
A Monkey Island 3-mal érdekes gondjaim vannak, míg az első két változat még OLD editionben is tökéletesen fut, a Monkey 3 (egyelőre csak demo) csak akkor megy, ha beállítom a 95-tel való kombatibilisséget, és a két bejátszás így sem jön be. A negyedik epizód demojának installátora meg meghülyült. Állandóan beadja a Readme-t, valahányszor a tovább gombra próbálok tenyerelni. Fura. És mindkét újabbik MI launchere szerint nincs a gépemen a Direct X 3.0A. Pedig fent van a 9.0. Lehet, hogy a Direct X alulról nem kompatibilis? De a GF ment rendesen! Sajnos, ez a MI3 marha ritka, mindenfelé érdeklődtem, de csak a negyedik van. A Grim Fandangohoz képest ez a játékom is "rongyosra lett játszva", és elkell az új verzió. A legviccesebb az volt, mikor felhívtam a pesti Árkádot, és sem a MI-ről, sem a GF-ről még nem hallottak eddig. Na mondom, ilyeneket érdemes betenni Media Marktos ügyvezetőnek :D
Ha jól tudom, volt még Star Warsos, meg több IJ-s Lucas point n click, majd érdeklődöm utánuk.
Amire most nagyon ráhajtottam, az a Post Mortem. Játszottam a DEMO-val, meg elolvastam néhány igazán pozitív előzetest (az egyiket egy neves angol kalandjátékteszter írta, és igazán jó véleménnyel van a progiról).
És végül, kíváncsi vagyok a régi szöveges kalandjátékokra. Emlékszem, egyszer nagyon dühös voltam miattuk, mert az egyik nem akart futni a Spektrumunkon, mivel C64-el volt kompatibilis. Arra meg nem volt pénze a szüleimnek, ezt a gépet is kölcsön kaptuk :D
Köszi mégegyszer ;)