Keresés

tévés ajánló

2009. június 11., csütörtök 15:04
Értelem szerűen a német filmet leszámítva az összeset csak angolul nézném meg.:)
Meséktől nem várok sokat.
A Cashback-et be tudom szerezni.
A többit meg itt megrendelem(már azt a hármat, amit lehet kapni).
Roncsfilmet is megveszem valahol(utólag megnéztem és eléggé tetszett.:)
0
2009. június 11., csütörtök 14:52
Le a kalappal, hogy végigmazsoláztad a szösszenetek erdejét.:)

A Penelope-tól nem várj túl sokat, mese, de annak nagyon aranyos, még felnőttfejjel nézve is.

Az Easy Virtue -egyelőre legalábbis úgy tűnik-, megállt valahol a határaink előtt, de én bízom benne, hogy eljut hozzánk, ha más nem, hát dvd-n. A másik mellőzött Colin Firth filmmel, a Genova-val ellentétben ez tényleg nagyon jó kis mozi, de csakis angolul!

A How to lose friendsre rákérdeztem jamánál korábban, de nem tudott róla, hogy eljut-e hozzánk. Az vele talán a "baj", hogy nagyon brit a történet, hiszen a valós eseményeken alapuló sztori idehaza nem sokat mondana a nézőknek, max csak egy "mezei" komédiának tartanák, azzal meg, lássuk be, tele van a padlás. Én azért reménykedem, de már követem az ár alakulását az hmv-n, sajnos még nem került akcióba a dvd.

A The Visitor jön hozzánk is (jama, jama, merre vagy??:)), így azt biztosan lehetőséged lesz látni.

A Fur-t nem láttttttttaaadd??? Jesszus! Mit hagytál ki! Én dvd-n kétszer, aztán HBO-n is beleszaladtam, úgyhogy egyszer ott is - nem bírtam abbahagyni -. Nekem az egy abszolút pzs-vel nézendő mozi, tán mert a történet egyes elemei nagyon közel állnak hozzám. Tessék pótolni, már többször volt akcióban itt is a dvd!

A Reservation Roaddal kapcsolatban azért mások írásait is olvasd el itt, mert én elfogult vagyok, nekem nagyon tetszett, de éppen annyi negatív véleményt is olvastam róla.

A Kamaszkorom legszebb nyara nagyon hiányzik a dvd-kollekciómból, Cinemax adta többször egy időben, így aviban megvan. Nem lehet vele betelni!

No és a nagy fájdalmam. A Wie Feuer und Flamme. Én németül láttam, angol felirattal, sajnos dvd-n csak német felirattal elérhető. Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, de aggaszt, hogy egy életen át be kell érnem egy mezei avi verzióval. Nem kell magyar felirat sem, jó az angol, de szívesen nézném ezzel a konstrukcióval dvd-ről. Álom, álom.... Ha kiszúrod a port-on, sikíts!!

Cashback anno turkálós film volt, pedig aztán... szerintem már beszerezhetetlen, de ha olyan helyen jársz, túrj a kosár mélyére, az ördög nem alszik!

Miss Potter tán még kapható, mese, persze, mese, de jó mese.:)

A Bűnös viszonyok pedig nálam szintén felsőfok és ami jó hír, többször volt már akciós, így könnyen és főleg olcsón hozzájuthatsz.

Na, "csak" ennyit akartam hozzáfúzni.:))
0
2009. június 11., csütörtök 12:02
Valószínűleg tetszeni fog(bár Christina Ricci-t nem kedvelem)...szeretni szoktam az ilyen meséket.

A Penelope után még ezeket szeretném látni az írásaid alapján.
Felkerültek a listámra:
-Easy Virtue
-How to Lose Friends & Alienate People
-The Visitor
-Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus
-Reservation Road
-Summer of  42
-Wie Feuer und Flamme
-Cashback
-Miss Potter
-Breaking and Entering
(a többit[kb 85%-ot]láttam,a maradékot meg nem fogom megnézni)
0
2009. június 11., csütörtök 11:41
A sendit-en most 5.49! Én azért még várok vele, mert, bár viszonylag jól tudok angolul, azért szeretem, ha van a lemezen valamiféle magyar vonatkozás, legyen az szinkron vagy felirat.
Bár most, hogy a Bufinál problémák vannak, és elnézve a közelmúlt és a közeljövő bufis megjelenéseit, nem tudom, mennyi esélye van az itthoni megjelenésnek...
0
2009. június 11., csütörtök 11:25
Catherine Tate egy zseni!!!! Eszméletlen, mennyi arca van annak a nőnek!!! Annyira vicces, hogy az nem is igaz! :-)
0
2009. június 11., csütörtök 11:18
Egyetértek, hatalmas film, bár tegyük hozzá, Catherine Tate a "ludas" ebben..:)
Én mindenképpen felveszem, és tárolom addig, amíg nem tudom lecserélni a dvd-re, ami Angliában jelenleg 8.99 -nél tart, valahogy nem akar "leolcsulni".
0
2009. június 11., csütörtök 11:03
Egy DVD-n máig meg nem jelent remek kis film szombat este 20.00-kor az HBO-n:

Mrs. Ratcliffe forradalma
0
2009. június 11., csütörtök 10:57
Hohohóóóó! Épp most reagáltam Noémi ezen filmmel kapcoslatos hozzászólására. Nahát! A film aranyos, McAvoy remek benne, de a magyar címe irtóra vacak és gyanítom, a szinkron is az lesz. Én megvettem tavaly kintről a filmet és rá nem lehetne venne a szinkronos megnézésére, de te ne hagyd ki, és ha tetszik, megígérem, módodban lesz - ha rajtam múlik - látni angolul is. :)

0
2009. június 11., csütörtök 0:12
Ugyan nem vagyok James McAvoy rajongó, de bepróbálok egy szösszenetet.:)
(Még sosem néztem ezt a csatornát...gagyi szinkron garantált)

Vasárnap (Június 14.) 20:00  story TV
Édes kis malackám / Penelope
Angol-amerikai vígjáték
0
2009. június 9., kedd 22:25
No, lássuk azt a gardróbot!

Van benne néhány "nem kedvemre való" darab, illetve egy adag, amit már láttam/begyüjtöttem. Ilyen az Üres város - már felvettem, de még nem láttam, a Bernard és Doris - láttam HBO-n, Azúrkék napok - belenéztem már Cinemaxon, de nem fogott meg, Sült zöld paradicsom - régen többször láttam, mostanra "kiszerettem belóle", 36 - már a polcomon és láttam is, Londonból Brightonba már megvan angolul, és kiváncsi is vagyok már rá nagyon, csak valahogy sosem kerül sorra, Sötétkékmajdnemfekete - megvan dvd-n.

Ami viszont nekem ebben a listában a gyönyszem, az a Circle of friends, amit régóta szeretnék látni, bár inkább eredetiben nézném, de így is nagyon örülök neki, hogy kimazsoláztad nekem.
0
2009. június 9., kedd 17:47
Sajnos:((((
2 éve mikor kicsit politizáltunk itt, akkor leírtam ezt a jelenséget, de xpress kitörölte, hogy ne szítsak.
Azt hiszem akkor JHC nem nagyon hitte, és az első osztályba beíratkozók 30%-os arányát is elviccelte, hogy budán, ahol Ő lakik nincs ilyen gond. Sajnos én itt élek kb 42 éve és nem tetszenek ezek a folyamatok.

Rabszolgasors Szarvason Ma este, azaz június 9-én 22 óra 05 perckor kerül sugárzásra a Hír Televízióban azaz összeállítás, mely városunkban készült a modern kori rabszolgatartásról. A műsor címe: Riasztás. A mai adás a „Rabszolgasors” címet viseli.
Aki nem tudja ma este megnézni az adást, az további két időpontban is megteheti, holnap – június 10-én délelőtt 10 óra 30 perckor, továbbá szombaton, június 13-án 19 óra 30 perckor.

0
2009. június 9., kedd 16:14
Régi "göncöket" meg nem dobsz ki...jó lesz még valamire.
Értem.:)
0
2009. június 9., kedd 16:10
Túl nagy a "ruhásszekrény", kis időbe telik, amíg kiválogatom a göncöket, de már előre mondom, van pár,ami már volt rajtam, kétszer pedig semmit nem vagyok hajlandó felvenni. :)
A konklúzió később.
0
2009. június 9., kedd 15:25
Nők szoktak panaszkodni, természetesen csak filmekben:)),hogy nincs mit felvenniük....hát most van.
Nekem ugyan csak kettő,de az is több a semminél.:)

21:25, Kedd (június 16.), DUNA Televízió
Napló apámnak, anyámnak
színes, fekete-fehér magyar filmdráma, 111 perc, 1990

0:05, Kedd június 16., DUNA Televízió--->Első.
Egyszerű emberek / Simple Men
olasz-angol-amerikai vígjáték, 105 perc, 1992

18:30, Szerda június 17., HBO 2
Üres város / Reign Over Me
amerikai filmdráma, 124 perc, 2007

21:30, Szerda június 17., Filmmúzeum
Baráti kör / Circle of Friends
ír-angol-amerikai romantikus dráma, 98 perc, 1995

21:40, Csütörtök június 18., Cinemax
Ki kopog az ajtómon? / I Call First
fekete-fehér amerikai filmdráma, 90 perc, 1967

22:25, Csütörtök (június 18.), m2--->Második.
Csapnivaló / Living in Oblivion
színes, fekete-fehér amerikai vígjáték, 86 perc, 1995

21:55, Péntek (június 19.), m2
A törvényenkívüli Josey Wales / The Outlaw Josey Wales
amerikai western, 135 perc, 1976

13:00, Szombat június 20., HBO
Bernard és Doris / Bernard and Doris
amerikai-angol vígjáték, 103 perc, 2007

14:30, Szombat június 20., Filmmúzeum
Lady Hamilton / That Hamilton Woman
fekete-fehér amerikai romantikus dráma, 128 perc, 1941

15:25, Szombat június 20., Cinemax
Azúrkék napok / Días azules
spanyol vígjáték, 89 perc, 2006

18:40, Szombat június 20., Filmmúzeum
Afrika királynője / The African Queen
amerikai-angol kalandfilm, 101 perc, 1951

20:30, Szombat június 20., Filmmúzeum
Sült zöld paradicsom / Fried Green Tomatoes
amerikai filmdráma, 125 perc, 1991

21:45, Szombat (június 20.), TV2
36 - Harminchat / 36 Quai des Orfevres
francia krimi, 110 perc, 2004

22:00, Szombat június 20., Cinemax
Londonból Brightonba / London to Brighton
angol thriller, 85 perc, 2006

22:20, Szombat (június 20.), m2
Mária szerelmei / Maria s Lovers
amerikai romantikus film, 103 perc, 1984

13:30, Vasárnap június 21., DUNA Televízió
A kék bálvány
fekete-fehér magyar vígjáték, 73 perc, 1931

22:00, Vasárnap június 21., Filmmúzeum
Az ideális gyanúsított / Under Suspicion
angol thriller, 96 perc, 1991

22:25, Vasárnap június 21., film+2
Elefánt / Elephant
amerikai filmdráma, 79 perc, 2003

0:05, Vasárnap június 21., DUNA Televízió
Sötétkékmajdnemfekete / Azuloscurocasinegro
spanyol filmdráma, 105 perc, 2006

0:10, Vasárnap (június 21.), TV2
Félelem és reszketés Las Vegasban / Fear and Loathing in Las Vegas
amerikai filmdráma, 113 perc, 1998
0
2009. június 9., kedd 14:29
No hallod, a Sok hűhóra szinkronos, eredeti dvd-n azt hiszem még várhatsz egy (jó)ideig ... A BBC-s Büszkeség és balítélet szinkronja valóban szintén remekmű, egyet kell, hogy értsek veled.

A link alapján valóban "rendben van" a dolog, most, hogy utánaolvastam a sorozatnak és felbukkant James McAvoy neve, nagyon hajlok a mihamarabbi vételre, persze, hmv-ről és nem egy ilyen lehúzó nőszemélytől, aki a használtért dupla annyit kér, mint amennyibe postaköltséggel újonnan kerül.

Juj, hát szeszélyes a lemez is, nem csak a főszereplő lány. Várom a fejleményeket, mert nem adtam fel, hogy megrendeljem én is.
0
2009. június 9., kedd 12:05
erre az igazságra gondoltam
0
2009. június 9., kedd 12:01
A három rész közül,amit láttam talán ez a leggyengébb...és nem az összehasonlítás miatt.Én direkt nem vetném össze a két Sok hűhót....már csak azért sem, mert a Kenneth Branagh féle verzió a top 20-as listámban szerepel(talán az egyetlen film, amit kizárólag szinkronnal vagyok hajlandó megvenni).Igazából ez nagy dolog, mert a gyűjteményemből csak egy filmet néztem meg szinkronnal:Büszkeség és balítélet(BBC).
Nem igazi dilemma,mert ha megnézted az utolsó linket ezzel kapcsolatban,akkor kiderül az igazság.
A végére egy szomorú hírt hagytam...Sassy-val buktam egy nagyot.
17.percnél leállt az 1-es lemez,és az istennek sem akart továbbmenni....így visszaküldtem.:(
0
2009. június 9., kedd 11:33
Nos, tegnap este sorra került a Sok hűhó. Vegyesek az érzelmeim vele kapcsolatban. Az hiszem, két alapvető gond van vele, vagy tán inkább velem. Előszöris zavart, hogy magyarul van, tudom, ez így idétlenül hangzik, de annyira szerettem volna az eredeti szöveget hallani, még így is, hogy Radó Denise és Gergely Röbert nagyon klassz szinkronhangok voltak. Szóval, ez volt az egyik baj. A másik, hogy rengetegszer láttam korábban a "klasszikus" Sok hűhót, az 1993-as Keneth Branagh-féle filmet és annyira bennem voltak a jelenetek, a történések, a párbeszédek - hiszen annak pazar a szinkronja -, hogy nagyon sok idő kellett, míg el tudtam vonatkoztatni.

Ami pozitívum, az Damian Lewis (Benedick) játéka, ő különösen tetszett, a stúdióban játszódó jelenet, amikor a földőn csúszik, hogy észrevétlen maradjon, rendesen megnevettetett. ( persze, annak az "eredetije" köröket ver erre)

No, egy szó, mint száz, kellemes kikapcsolódás volt, örülök, hogy megismertetted velem a sorozatot, most pénteken jön A makrancos hölgy, felveszem szintúgy, viszont július 19-ére, péntekre nincs már beírva egy esetleges következő rész ( a Vera Drake lesz akkor), így úgy tűnik, pont a James McAvoy-féle Macbeth-ről fogok lemaradni... Egyre erősebb bennem a vágy, hogy megvegyem a dvd-t, de amíg nem tisztázódott az egylemezes-kétlemezes dilemma, addig erősen vonakodom.
0
2009. június 2., kedd 17:53
Közben még egy halom film eszembe jutott, anélkül, hogy bármiféle adatbázist is megnéztem volna, bár ezek jórészt 2000 utáni filmek. Szóval, hosszasan tudnék értekezni magyar filmekről, no.:)
0
2009. június 2., kedd 16:30
Én nagyon sokat, igykszem mindet megnézni. Lorát például ne hagyd ki, nálam viszi a prímet. De a frissen látott Kaméloen is, a Mázli is, ami viszont csalódás volt, az az Overnight. Az SOS Szerelem és a 9 és fél randi nem volt az, mert azoktól nem vártam semmit, a Pánik viszont brrrr... Amire még így hirtelen rossz élményként emlékszem, az a Monte Carlo, a Rap,Revü,Rómeo és a Csudafilm. Persze, vannak adósságiam is még, ezen a téren is, hiszen nem láttam még a Nyomozót, Noé bárkáját, a Majdnem szűzet, és az Eszter hagyatékát sem, de az Emigráns is nagy hiányosságom. Juj, na mi van még: csalódás oldalon a De kik azok a Lumnizter nővérek és a Rokonok. Hirtelen ennyi.
0
2009. június 2., kedd 15:34
Elolvasom a magyar filmekről írt bejegyzéseidet,hátha akad köztük számomra is érdekes.Nem nagyon láttam 90 után készült magyar filmet.(2-3-at talán,és ebben a Mázlit is beleszámoltam)
0
2009. június 2., kedd 15:22
Többször láttam, és nagyon csípem, de hangulat kell hozzá. Azért tégy vele egy próbát..::)
0
2009. június 2., kedd 15:17
Nem merek olyat ajánlani,amit nem láttam vagy nem érdekel,leírás alapján.
Ezt úgy általában értettem, a Roncsfilmről még eddig nem olvastam semmit.
Most jól beharangoztad(egyébként ez micsoda?te már láttad?)
(tegnap is hülyeséget írtam ezzel a Sok hűhóval - persze, hogy pénteken hisz én ajánlottam:)))
0
2009. június 2., kedd 13:30
Hogy hagyhattuk ki ezt az ajánlókból?

21:10, Kedd (június 2.), DUNA Televízió
Roncsfilm
0
2009. június 1., hétfő 18:49
Őszinte leszek, azt sem tudom, volt -e már a Sok hűhó, de ha jól rémlik, még nem, majd csak most pénteken lesz. Előbb majd megnézem, de engem alapból angolul érdekelne, az a tény pedig, hogy Henderson játszik benne, érv, kétségkívül. De inkább a történet érdekel, akár a Hűhó, akár a Makrancos.
0