Röviden a legjobb produkció az ünnepi kínálatban:
TV2
Dec. 25 19:00
Shrekből az angyal (Shrek the Halls)
November 28-án mutatta be az amerikai ABC televízió azt a fergeteges 21 perc hosszúságú ogre-különkiadást, amit Angliában ma láthatnak kicsik és nagyok, nálunk pedig holnap tűzi műsorára a TV2.
A szokásos nyafi, hogy mi ez, minek ez, meg egyéb kifogások már felütötték fejüket. Úgy gondolom, hogy az alkotóknak semmit nem kell magyarázkodniuk. Kitaláltak valamit, amiből mára klasszikus mese vált, klasszikus figurákkal. Shrek már nem rókabőr, hanem olyan része az animációs kultúrának, mint Miki egér, ezért nem azzal kell foglalkozni, hogy már megint miért van itt. Itt van és itt is fog maradni, pont. Tessék hátradőlni és élvezni a show-t! :) Lehet, hogy a harmadik rész nem úgy sikerült, mint ahogy egyesek várták, ennek viszont "csak" egyetlen oka volt: a forgatókönyv. Furcsának tűnt, hogy két-három év alatt nem sikerült acélosabb, fordulatosabb sztorit összeütniük, mert egyébként teljesen rendben volt minden, a technika pedig már lélegzetelállítóan tökéletes látványt nyújtott.
Nos, a rajongóknak s a nem rajongóknak jelentem, nincs válság, nem fogyott ki az ötlet Dreamworkséknél, ez a minifolytatás a maga cseppnyi terjedelmével bőven veri az ezt megelőző harmadik folytatást! Jómagam vagy tízszer láttam, de mindig fedeztem fel benne újabb gegeket.
Saját felelősségre megtekinthető a YouTube-ra három részletben felkerült angol nyelvű változat (amíg le nem szedik), akik viszont a nem kevésbé szórakoztató magyar szinkronnal néznék meg, azok várják meg a holnap esti vetítést! Mindkettő garantáltan nagy élmény!
Smelly Christmas! :)