hát, AvPt pár napja elkezdtem újra nézni. fáradtság és érdektelenség miatt a feléig jutottam (tudni kell, hogy ez volt az egyike annak a két filmnek, aminél nem bírtam kivárni a hazai premiert... gondoltam majd a jó képminőség és a szép hang majd segít). így pár évvel később nézve összeállt, hogy mi lehetett a baj. se az alien, se a predatorban nem volt kikacsintás az előző részekre. mindegyik rész külön is nézhető és élvezhető. Egyik sem hajtott fejet a nagy öregek előtt utalásokkal, mert nem volt rá szükség (igen, imádom az Alien4et is, bár az inkább egy francia egzisztencialsita kamaradráma a szememben -ugye ott vannak a tudósok és az őket segítő katonák, akik feláldozzák fajtájukat és a kalózok, akik feláldozzák fajtársaikat, de emberek, az embernek kinéző és emberi érzésű android, az embernek kinéző hive tudatú alien, a hibrid alien/ember, a hibrid királynő, az alienek és az ember álodzatok... na most akkor kit is sorolunk emberinek, és mi alapján?:)-, a predator2ben pedig a feka kemény zsaru méltó ellenféllé válik). volt kellő mennyiségű vér az erőszakos jeleneteknél, mert mind a hat filmre ráillett a sci-fi/horror jelző. túl sok a karakter, akikre koncentrál, egész egyszerűen kit érdekel, hogy él-e vagy sem. Nincs vér, na ez olyan, mintha az Alieneket nem Giger álmodta volna meg. A kamerakezelés, ami az Event Horizon nagy erőssége, itt gyenge közepes, az alien és predator "nagy" csatája ennek következtében unalmas (ez spojleres is lehetne, de úgyis mindenki tudta hónapokkal előre, hogy lesz benne). nem csak a rázással van gond, egyébként is... gondolom a vágatlan verziónál lehetne ezeket is látni, illetve nem lenne mindenhol lehetetlen ráközelítés, orrbaszájba nagytotálozik. az elején a pingvines rész forgatásánál kellett volna kidobni az egész forgatókönyvet a fenébe... könyörgöm, ez nem egy hatodosztályú tinifilm, ahol azzal ijesztegetünk, hogy zörög valami, és jön az alien de mégsem... de még mielőtt az alienek felbukkannának, illetve az előzmények nem ismeretében sejteni lehetne, hogy mi lesz itt. mérges voltam amikor először láttam (mozi ezekután természetesen skippelve lett, pedig nagyon el akartam rá menni). most másodszorra dvdn ment, valamennyie énis megnyugodtam... de ne már, az AvP2 játéknak ennél ezerszer jobb története volt (mondjuk pár éve egy netes újság a legjobb horrorjátéknak választotta meg... és igen, azon volt rész amikor rendesen be voltam parázva... aztán megnyugodtam, mert félve nem lehet célozni:)). ha volt is lelke a filmnek, a vágóasztalon odaveszett. a dvdről meg annyit, hogy eléggé olcsón sikerült beszerezni, és gyönyörű a tokja... valamint gyönyörű a királynő a piramisos jelenetekben. na csak emiatt tagja a gyűjteményemnek.
igen, az ágyjelenetes dolog először a péntek13ban volt kiváltó ok, bár a halloweenben megteszik az előzményekben. mindenesetre rémesnek tartom, hogy mennyire nem bírta egy film sem átlépni a műfaj határait.
igen, a Van Damme filmek nagyrésze felesleges, de engem kifejezetten zavart, hogy ezt kötelezően bele kellett rakni, anyám meg mindig elküldött aludni:) úgy, hogy pl stallone és Schwarzi filmeknél ilyen baj nem volt.
Hát, ha valami bődületesen rosszat akarsz látni, akkor irány a turkáló, szerezd be a mélyen az erdőbent. bődületesen rossz egy film. a démonoknak csak az előzetesét láttam, de az inkább volt vicces, mint horroros... okés, kell némi beleélés, meg valószínűleg a filmbe beleélve magad akár még horror is lehetne... de amikor megláttam a világító szemű mozgó holtakat, én kishíján ledőltem a székemről:) audiokommentár mit tud plusszba?