Keresés

tévés ajánló

2007. március 29., csütörtök 12:38
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. március 29., csütörtök 4:42
Persze, mondják is, hogy hasonlítok Woody Allen-re, csak én szebb vagyok...:-))))
0
2007. március 29., csütörtök 0:57
Ez jó összefoglalás volt. Kicsit, mintha Woody Allen ment volna pszichiáterhez. :-))))
Persze értettem a lényegét, és köszi! :-))
0
2007. március 27., kedd 19:39
De remélem 16:9-ben adják le! A TV2 mostanában egyre több filmnél preferálja a 16/9-et remélem nem pont a SH lesz a kivétel... :-(
0
2007. március 27., kedd 19:39
A Zabriskie Pointot én még valamikor a 80-as évek elején láttam, az mtv1 Antonioni sorozatában, a múltkoriban vetített Nagyítással együtt. Igaz, most egyiket sem néztem meg újra, de ha emlékeim nem csalnak, akkoriban mindkettő tetszett, már csak azért is, mert akkoriban a Zabriskie Point "csak 18 éven felülieknek" ment és mivel akkor még nem voltam 18 éves, nagy szó volt, hogy megnézhettem.(Bár, apám azt mondta, hogy ha meztelen nő lesz a filmben, be kell csukni a szemem.Bár volt is, ám az atyai intelemnek nem tettem eleget, így aztán, ha jól emlékszem, a Zabriskie Point volt az első film, amiben teljesen  meztelen nőt láttam.)Vagy a Nagyítás? Már nem emlékszem, milyen sorrendben követték egymást a filmek az Antonioni sorozatban...
No, summa summárum:Antonionit ki is kiáltottam már akkoriban kedvenc rendezőmnek, ami egészen az Utolsó tangó Párizsban Filmmúzeumos vetítéséig tartott, mikor is Bertolucci lett a kedvenc...egészen addig, amíg be nem mutatták a mozik 1985-ben Antonioni(akkor, nálunk)legfrissebb filmjét, az Egy nő azonosításá-t.
Az a film volt kamasz álmaim netovábbja(16 éves voltam akkoriban)nem csoda, hogy vagy 5-ször megnéztem.(A mozis néni először gyanakodott, hogy miért néz meg egy kamasz egy Antonioni filmet 5-ször, de mikor megnézte, megértően vigyorgott...)
Persze, ahogy telt-múlt az idő, kissé átértékelődött a véleményem e filmekről, atekintetben, hogy már nem csak a csupasz nőket veszem észre bennük, hanem a filmek mondanivalóját is(no, itt egy kicsit nagyítottam, hiszen még mindig gülü szemekkel nézem a szépséges színésznőket, különösen akkor, ha nincs rajtuk ruha;ilyenkor néha még az adott film mondanivalójáról is képes vagyok megfeledkezni(na jó, nem csak néha, mindig).
Aztán szép lassan hozzánk is begyűrűzött a kánaán-már ami a mozgóképeken megjelenített meztelen színésznők látványát illeti-a nagyszámú imperialista országokból érkező videófilmek képében.
No, de ez már egy másik történet...
0
2007. március 27., kedd 19:34
Hát igen a TV2 mostanában belehúzott:-)
0
2007. március 27., kedd 19:32
Csütörtök TV2 22 00: Silent Hill...
Ez hogy lehet? Egy éve volt a mozikban, még az HBO sem adta és már egyből TV-s film lett? ehh...
0
2007. március 27., kedd 18:30
Szia Szép Zöld Mezőm!
Nagyon várom a kritikádat a Lepkegyűjtőtől, nagyon tetszett a film, amúgy is nagy Terence Stamp-rajongó vagyok, csak azt sajnáltam, hogy nem vettem fel. :-(((
A Zabriskie Point viszont egyáltalán nem tetszett(pedig felvettem :-( ), de kíváncsi vagyok, mit írsz majd róla, mert számomra nem sokmindenről szólt, kicsit olyan életérzés-film volt, mint a Szelíd motorosok, de annak a hangulata és a története sokkal jobban megfogott. Úgyhogy izzítsd a tolladat, várom a kritikákat!!!! :-)
0
2007. március 23., péntek 19:46
Nem rossz módszer. :-))))))))
De rohanás a képernyő elé, most kezdődik hétkor a Duna TV-n a Felmegyek a miniszterhez (1961)! Páger Antal fantasztikus jutalomjátéka, igazi jó kis vígjáték a kor kritikájával egybevetve. Érdemes megnézni. :-)
0
2007. március 23., péntek 12:14
Ivan, Juliet:

Persze, ez csak műbalhé. Igazán részletesen úgyis csak a ZABRISKIE POINT-ról meg A LEPKEGYŰJTŐ-ről akartam írni, de nem volt rá időm, viszont legalább hivatkozhattam Julietre... :))
0
2007. március 23., péntek 11:58
:-))))))))))
Persze, hogy nem gondoltam komolyan, csak olyan vicces volt, hogy egy Háború és béke hosszúságú szöveget begépelt, de elfelejtette beírni, hogy mikor lesz. :-)
Szép Zöld Mezőm!
Tudod, hogy szeretem a hosszú kritikáid. :-)
0
2007. március 23., péntek 10:46
"Juliet megdorgált, hogy sok a szöveg, ezért most background infók nélkül jöjjenek csak a szikár adatok"

Biztos Julie nem gondolta ezt komolyan:) Igaz, Julie?

Tök jó infokat szoktál itt megadni az ajánlott filmekről, ugyhogy szerintem ezen ne változtas.
0
2007. március 23., péntek 9:53
Mivel a múltkor Juliet megdorgált, hogy sok a szöveg, ezért most background infók nélkül jöjjenek csak a szikár adatok:

Péntek, 13.15, TV2: A HÁROM TESTŐR, AVAGY A KIRÁLYNÉ GYÉMÁNTJAI

Szombat, 21.25, m2: KÍSÉRTETHÁZ

Szombat 21.45, Zone Europa: ESZELŐS SZERELEM

Szombat, 21.55, Duna TV: AZ IGAZAK

Szombat, 22.05, TV2: RAMBO

Szombat, 23.55, m1: ZABRISKIE POINT

Szombat, 23.55, RTL Klub: TABU

Vasárnap, 21.55, Zone Europa: ANGYALOK ÉS ROVAROK

Vasárnap, 22.10, m2: A LEPKEGYŰJTŐ
0
2007. március 15., csütörtök 11:03
DRÓT c. sorozat a Duna TV-n március 22-től első rész 22:30.

Valaki az egyik topikban azt írta sose lesz tv-ben, azt hiszem tévedett. :)
0
2007. március 12., hétfő 0:20
Akarom mondani hálistennek Rátótis szinkronnal adják a Taxisofőrt.
0
2007. március 10., szombat 15:15
Hát ha egy zsákot nem is, de 2 filmjét (Ki tudja..., Marie és Julien története) ismételgeti valóban már jó ideje... Nagyon örülünk neki! :)))
0
2007. március 10., szombat 15:12
Biztos észrevetted már, hogy az m2 az utóbbi időben egy zsák Rivette-filmet vetített... :))
0
2007. március 10., szombat 15:02
A jó filmeket mindig éjjel vetítik, de ezekért azért mégiscsak érdemes virrasztani! :))

2007. március 20., kedd, 23.50 - M1:
Jacques Rivette: Marie és Julien története (2001)

2007. március 24., szombat, 23.55 - M1:
Michelangelo Antonioni: Zabriskie Point (1970)

2007. március 25., vasárnap, 22.10 - M2:
William Wyler: A lepkegyűjtő (1965)
0
2007. március 9., péntek 19:55
Szia Ivan!

Csak most vettem észre az ajánlódat, utólag is köszönet érte. A filmekről nem maradtam le, _calogero barátom felvette nekem mindkettőt. (A magyar doksit nem kértem, de megnéztem.) Egyébként kitűnő minőségű francia DVD-n mindkettő már megvan, de most lett hozzájuk szinkron is. Magam azért nem ajánlottam most e filmeket, mert kb. másfél éve, első vetítésük alkalmával már írtam róluk. Pasolini DVD gyűjteményem viszont újabb darabbal gyarapodott a napokban, hamarosan részletesen beszámolok róla.
0
2007. március 9., péntek 19:07
A bemutató szerint nem a Rátótis szinkronnal adják le...
0
2007. március 9., péntek 18:39
Mindig is az volt: fekete és fehér... :))

A különösen színes változat (directed by Gus Van Sant) egyébként nem is olyan régen volt valamelyik kereskedelmi adón, talán szintén a Tv2-n. Én amúgy bírtam Van Sant korai filmjeit (DRUGSTORE COWBOY, OTTHONOM, IDAHO, MAJD MEGDÖGLIK ÉRTE), de ez a Hitchcock-remake-je ritka szar lett...
0
2007. március 9., péntek 18:09
És legalább már szines? :D
0
2007. március 9., péntek 17:48
A sok duma így kezdődik: "Az m2 vasárnap este két jelentős amerikai filmet is műsorára tűzött." Pontos időpontot valóban nem írtam a második filmre, de ha már a sorrendiség alapján sem lehet kitalálni, hogy a TAXISOFŐR alighanem a PILLANGÓ után kezdődik, akkor meg is érdemled, hogy egész nap a tévé előtt üljél, és ezt a filmet várjad... :))))
0
2007. március 9., péntek 17:25
A sok duma helyett ideírhattad volna, mikor lesz a Taxisofőr! :-))))
Megvan DVD-n, de a szinron miatt felvenném, Rátóti Zoltán iszonyat jó!!!
0
2007. március 9., péntek 17:24
Igen, de felvettem. :-)) Tényleg jó volt.
0