Keresés

tévés ajánló

2006. november 5., vasárnap 15:06
Sajnos nem helyi probléma volt. Én is szegedi vagyok, itt is gondok voltak, de az ország több részéről is jeleztek problémákat a rádió szerint.
0
2006. november 5., vasárnap 0:52
Ja értem. Egyébként még most sincs MTV1. ]:(
0
2006. november 5., vasárnap 0:36
De igen, csak úgy értelmeztem, hogy eleinte azt gondoltad, hogy abszolút nincs adás, majd pedig helyi problémára gyanakodtál, és én ez utóbbiban akartalak megerősíteni.:)
0
2006. november 5., vasárnap 0:25
Ezt írtam én is. Vagy nem?
0
2006. november 5., vasárnap 0:12
Szegeden nincs, mert nálam pl. van (Dunakanyar).
0
2006. november 4., szombat 23:52
Mostanában rájár a rúd az MTV-re. Most is négy napja készülődöm a szombat estére, mert a királyi televízió akkor óhajtja leadni Pink Floyd Falát. Volt is bennem némi félsz, mivel ha utcai zavargások lesznek, nyilván elmarad ez a klaszikus. Hál  Istennek, a tüntetők is inkább hazamentek szunyálni. Tehát elméletileg semmi akadálya a gondtalan tévézésnek. Nosza, pop-corn a kézbe, pia az asztalra, zsupsz a fotelbe, tv-bekapcs, és... Nincs adás. Igen. Nincs MTV. Jobban mondva Szegeden nincs MTV. Köszönöm az emlékezetes szombat estét!
0
2006. november 4., szombat 12:38
Érdekes, hogy az első kiadás dobozán 1964 szerepel dátumként, míg a középső verzión 1968. Hogy a 40 éves kiadás valóban különleges legyen, ezért azon egy harmadik dátum - 1963 - olvasható!
Így vezetik félre a borító alapján tájékozódni próbáló laikusokat. :-)
most posts by TM
0
2006. november 4., szombat 12:29
az első csak abban különbözika a másodiktól, hogy az egyik a dobozban jelent meg, míg a másik külön. a harmadikat (40 éves kiadás) sajnos már több, mint egy éve nem tudom sehol beszerezni.
0
2006. november 4., szombat 12:06
Íme a film három különböző dvd megjelenése:

most posts by TM
0
2006. november 4., szombat 11:18
December 10-től az egyik magyar csatorna is műsorára tűzi a Jericho című sorozatot!

Nagyon hangulatus ki poszt-apokaliptikus sorozat egy Jericho nevű kisvárosról, aminek lakosai egy szép méretes gombafelhőt szurnak ki  a közli nagyváros felett.

Sajnos a film amerikában fő műsoridőben megy (Ott is még 6 vagy 7 rész jött ki), ezért
családbarátnak kell lennie a sorozatnak. (Realizmus megszorongatva)

Ennek ellenére bátran ajánlom mindenkinek...
0
2006. november 4., szombat 11:12
Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni
fekete-fehér hangalámondásos (egyébként nagy valószínűséggel feliratos lesz) amerikai sci-fi (nem igaz, mert komédia), 91 perc, 1964
Vetítik: M2 - november 19. Vasárnap, 21:35
katt ide, ha érdekel a film előzetese!

szvsz minden idők egyik legjobb filmje!

"Kubrick monokróm korszakának legsikerültebb "háborús-militáris" témájú filmje a Dicsőség ösvényei mellett a Dr. Stragelove. A bipolaritás nemzetközi politikájának, az esetleges harmadik világégés paranoiájának kigúnyolása, elborult szatíraként bontakozik ki a filmben nem akármilyen színészi játékok nyomán. Mindehhez párosul a Joseph Heller-i 22-es csapdáját idéző feloldhatatlannak tűnő bonyodalom. Abszurd s groteszk helyzetek sorozata, mind közül talán a legjobb az amerikai elnök felhívásának kísérlete egy telefonfülkéből méghozzá elbeszélgetésként (!). Ugyanakkor, a Dr. Stragelove-tól datálható a Kubrick által mesterien alkalmazott zenehasználat ikonikus képekkel, montázzsal. A film messze legjobbja George C. Scott, mögötte a három figurát alakító Sellers éppen a legvisszafogottabb figurájában a legjobb: elnökként
" - Azuroo andrew, port.hu :) hogy te mindenütt ott vagy!

Egy tébolyult tábornok meg van győződve arról, hogy a vörösök meg akarják fertőzni Amerika "értékes testnedveit", ezért hát - mi sem természetesebb - nukleáris támadást indít a Szovjetunió ellen. Alárendeltje, Mandrake kapitány kétségbeesetten próbálja kideríteni a titkos kódot, amivel leállíthatná az őrült parancsot. Míg az amerikai elnök a részeg orosz vezetővel tárgyal forródróton, és megpróbálja meggyőzni, hogy az atomtámadás csak egy buta félreértés következménye, feltűnik tanácsadója, a volt náci tudós, Dr. Strangelove és jelenti: igazak a híresztelések, miszerint a szovjetek egy mindent megsemmisítő, rettegett fegyverrel rendelkeznek, ami automatikusan beindul, ha az amerikaiak megtámadják őket, és automatikusan megsemmisít minden emberi lényt a föld színén!

A film akkor készült, amikor a világnak először kellett komolyan szembenézni egy atomháború lehetőségével - a kubai rakétaválság, a Kennedy-gyilkosság és a vietnámi háború kezdetének kora ez. Kubrick kíméletlen szatírája nem csak szellemisége és háborúellenes üzenete miatt örökérvényű, hanem technikai újításai, képi világa révén is. Talán a legjellemzőbb példa a film hatására, hogy amikor Ronald Reagan első elnöki napját töltötte a Fehér Házban, megkérdezte kísérőitől, miért nem mutatják meg neki a stratégiai tanácskozótermet, ahonnan a nemzetközi hadviselés irányítható. A személyzet zavarba jött, ugyanis ez a terem csak Kubrick filmjében létezett, a valóságban nem - de a rendező annyira tökéletesen és hatásosan ábrázolta a filmben, hogy Reagan valóságosnak gondolta, mint ahogy bizonyára sokan mások is.

forrás: port.hu, xpress.hu
0
2006. november 3., péntek 23:02
Már épp ismertetőt akartam írni a Torchwood-ról. Úgy látszik megelőztek.

Szerintem is nagyon jó sorozat. Bár ahhoz, hogy értsük is miről van szó nem árt ismerni a Doctor Who 27 epizódját. Az 1.évadot a főszereplő Jack Harkness kapitány miatt, aki a csapat vezetője. A 2.évadot pedig a Torchwood szervezet miatt - hogy alakult és miért, majd mi lett a sorsa.

Én azt mondanám rá Helyszínelők egy kis X-aktákkal. De lévén egyiket sem ismerem: egy jó sc-fi thriller sorozat némi drámával és akcióval. Az effektek akárcsak a Dr. Who-nél nagyon jók, a fényképezés szintén egyedi. Akárki akármit mond ez a sorozat simán veri az amerikai sorozatokat. És, ha nálunk leadnák... nos erre nincs sok esély. Kérdés milyen korhatárral.
0
2006. november 3., péntek 19:19
Ebben nem játszik különleges karaktert Kate Winslet, de riporternőként is jól alakít.
Kevin Spacey a szokásos bamba tekintetű stílusát hozza, de hát neki ez fekszik, mint ahogy Hugh Grantnek a szempillaremegtetés! :-)
A történet? A halálbüntetés kérdéséről, egy halálesetről, egy elítéltről és egy riporternőről szól - nagyon nagy vonalakban.
Lassan hat, ám a végén üt, mint egy finom likőr. :-)
most posts by TM
0
2006. november 3., péntek 19:09
Ez engem is érdekel! Jó film?
0
2006. november 3., péntek 18:31
Ma estére javasolt (még én sem láttam): TV2, David Gale élete
0
2006. november 3., péntek 18:25
Hát igen, ezt már a neved alapján is látni lehet :D
Amúgy valóban, a Málati Sólyom az egyik legalapabb film-noir. Csak fekete-fehérben érvényesül! Mikor Huston meglátta a kiszínezett változatot, szószerint elsírta magát.
0
2006. november 3., péntek 18:14
Máltai sólyom? Azt szeressük :)
0
2006. november 3., péntek 18:01
Film-noir sorozatot indít a DunaTV! Jövő szerdán este jön a nyitó darab: A máltai sólyom, aztán szerdánként várhatunk egy-egy klasszikus fekete filmet! Ollé!
0
2006. október 31., kedd 17:43
Köszi! :-)
most posts by TM
0
2006. október 31., kedd 17:30
Ma éjszaka, illetve az már holnapnak mondható!
Ma (kedd) 0.15, M1: Pier Paolo Pasolini - Egy intellektuális bűneset
Holnap (szerda) 23.15, M1: Mamma Róma

Ajánlom TM figyelmébe! :-)
0
2006. október 31., kedd 4:35
Torchwood, BBC3 minden vasárnap este

Nem igazán fogtak meg Dr. Who kalandjai eddig; annak aki nem azon nőtt fel, nem fűződnek hozzá emlékei elég vacak. A BBC nemrég feltámasztotta a sorozatot új szereplőkkel, közepesen vacak technikával és valószínűleg a rajongóknak érdekes történettel. Véletlen folytán láttam az új sorozat utolsó két részét, melyben Torchwood bázis központi szerepet kap és le is rombolják így aztán kiváncsi lettem mi lehet a titokzatos sorozat azonos címmel aminek hetekig ment a teasere.

Torchwood a földön kívüli technikák megfigyelésére létrehozott szervezett illetve központok neve. A pilot után vetített werkfilmek szerint eredetileg vicc, anagramma "Doctor Who" betüiből de végül megmaradt a név. Számos bázis létezik, a londoni elpusztul a Dr. Who végén, a spinoff sorozat Cardiffban játszódik.

Ha nem lenne a helyenként erős akcentus vagy egyéb kifejezetten angol szófordulat a filmben (oi mate stb...) a sorozat simán megállná a helyét az amerikai, nagy kölségvetésű műsorok mellett.
A történetek jók, az alkotók nagy rajongói lehetnek az olyan filmeknek mint a Seven és az X akták, Millennium és a Special Unit 2 sorozatoknak. Az új bbc módi szerint ez késő esti sugárzásra szánt műsor (Dr. Who inkább gyerek matiné) így a közös alapötleten kívül semmi köze az eredeti sorozathoz, kifejezetten horror, thriller, scifi keveréke eddig minden rész és a szereplők sem válogatják meg, hogy mit mondanak egymásnak...

Az eddig vetített 3 rész alapján nagyon jó.
0
2006. október 29., vasárnap 18:59
Ebben a pillanatban indul egy vadiúj Attenborough sorozat az M1-en, a rovarokról!!!
0
2006. október 22., vasárnap 14:28
Szia enny!
Írj egy emilt, és majd megbeszéljük.
juliethulme@freemail.hu
A könyvet sajnos nem olvastam, csak az Anne-t, de abból sem az összeset. Majd ha lesz időm, lehet, hogy nekiállok. :-))
0
2006. október 22., vasárnap 11:31
Holnap, Filmmúzeum, 16:00

Hollywoodi riválisok, 15. rész:
- Star Wars vs. Star Trek
0
2006. október 14., szombat 19:43
Juliet! Lehetne egy kérésem? Ha felveszed a részeket kérhetnék majd másolatot ezekből? Sajnos nekem nincs DVD felvevőm de nagyon szeretném így egyben élvezni a Váratlan utazást! Nagyon jó sorozat, imádom!!!!!!!! A könyvet olvastad Juliet?
0