Keresés

tévés ajánló

2006. március 29., szerda 1:42
Április 5-én 22:00-kor megismétlik az m2-n a Fandangót!

Aki még nem látta, az mindenféleképp nézze meg!
0
2006. március 25., szombat 13:06
Ma este:

Viasat 3 - 22:05 - Hetedik
Duna TV - 21:30 - Amélie csodálatos élete
M2 - 23:55 - Filmrenedzőportrék: David Cronenberg
0
2006. március 24., péntek 14:56
Akkor azért lehet hogy már csak arra emlékszem belőle hogy Gwyneth Paltrow... :-)
0
2006. március 24., péntek 14:45
Az milyen egy szörnyen rossz film!!!
0
2006. március 24., péntek 14:44
Érdekesen hangzik, pár film már dolgozott fel hasonló témát, (pl.: A nő kétszer) megnézem! :-)
0
2006. március 24., péntek 8:57
Dylan vagy Dylana? Ez a dilemma! :-)
most posts by TM
0
2006. március 24., péntek 8:57
Dylana figyelmébe (ha megtetszett Kieslowski):

VÉLETLEN - Duna Televízió, 22:05
színes lengyel filmdráma, 113 perc, 1982
rendező: Krzysztof Kieslowski
főszereplők: Boguslaw Linda, Tadeusz Lomnicki, Zbigniew Zapasiewicz

Witek úgy dönt, fölhagy a tanulással és a fővárosba utazik, ám a vonat
az orra előtt megy el. Ezt követően variációkat láthatunk a fiú
jövőjéről: mi lesz, ha eléri a vonatot, s mi lesz ha nem.
most posts by TM
0
2006. március 19., vasárnap 21:45
Ja, már ma elment a DM koncertre... :-) Akkor ezért...
0
2006. március 19., vasárnap 21:43
Angelus szerdáig Pesten tartózkodik, és már ma sem volt itthon.
Hogy ajánlja igy, kedves Dylan?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. március 19., vasárnap 21:34
Nekem nincs különösebb gondom a Vészhelyzet fordításával, és szinkronjával... Persze még nem hallottam eredetiben... Szerintem ezzel sem lesz gondom.

Ja, és igen, most látom... Angelus tényleg ajánlotta a filmet! :-)
0
2006. március 19., vasárnap 20:54
A House nagyon jó, ellenben a szinkron, amennyicskét láttam az előzetesből, nagyon szar, szóval ajánlom is meg nem is. A fordítási hülyeségekről nem is beszélve, ami már csak a Vészhelyzetből kiindulva is majdnem biztos, hogy jelen lesz.

Amúgy ne számíts Vészhelyzet szerű rohangászásra meg ilyesmikre, a sorozat lényege a diagnosztizálás, ami inkább olyan, mint egy nyomozás. Laurie zseniális, mint mindig.
0
2006. március 19., vasárnap 19:19
1009-es hozzászólás :)))
0
2006. március 19., vasárnap 19:00
Furcsállom hogy ezt nem Angelus ajánlja: :-)

Ma, TV2 23:40 Firda

Én még nem láttam, de kíváncsi vagyok rá.

Más:

Tudtok valamit erről az új: Doktor House sorozatról? Én csak annyit hogy Hugh Lauire szerepel benne, akit nagyon kedvelek, és ezért a szerepéért kapott Golden Globe-ot. Jó?
0
2006. március 19., vasárnap 18:22
A mai nap legjobbja!

22:00, Vasárnap (március 19.), m2  

Mindhalálig zene
(All That Jazz)

amerikai musical, 118 perc, 1979

rendező: Bob Fosse

szereplő(k):
Roy Scheider (Joe Gideon)
Jessica Lange (Angelique)
Ann Reinking (Kate Jagger)
Cliff Gorman (Davis Newman)
Leland Palmer (Audrey Paris)
John Lithgow (Lucas)  

Joe Gideon, a sikeres musicalrendező, a Broadway ünnepelt sztárja már számtalan darabot állított színre, s táncosként, színészként és koreográfusként egyaránt sikert sikerre halmozott. Mindent megkapott az élettől, amit csak akart: gazdagságot, hírnevet, nőket. Ő azonban kétségbeesetten igyekszik megőrizni ifjonti lendületét, hogy tartsa a tempót a felgyorsult világgal és a "nonstop" életvitelű fiatalokkal. Egyre jobban rákap az ajzószerekre, s szinte álomként éli meg, ahogy minden felbolydul körülötte...
Bob Fosse bevallatlanul is önéletrajzi filmje egy rendező-koreográfus bizarr története, akinek a színpad, a zene, a "show-biznisz" az élete-halála. Ő a nyughatatlan, örökös lázban levő művész, aki még a saját halálát is revüjelenetként éli meg.
most posts by TM
0
2006. március 16., csütörtök 2:34
Azt nem mondtam, hogy nem tetszett, csak azt, hogy nem lett belőle igazán nagy mozi. Egyébként a dvd épp most van nálam rendelés alatt! :-)
most posts by TM
0
2006. március 15., szerda 14:51
Teljesen egyetértek veled azzal, amit Leonardo külsejéről mondtál. Igen, amíg fiatal srácokat kellett eljátszania, addig egészen kivételes volt, mert tehetségesnek azért tehetséges, de mikor már érettebb férfiakat kell megformálnia, akkor sajnos tényleg hátrány neki a külseje. Azonkívül azt is észrevettem nála, hogy a legjobban olyan karaktereket tud megformálni, akik nem átlagosak, valamiben nagyon elütnek vagy kiemelkednek az átlagembertől: lázadók, értelmi fogyatékosok, kábítószeresek, szenvedélyes költők, forrongó tinédzserek ... Ez nagyon megy neki. De mikor egy nyugodtabb karaktert kell megformálnia, abban nem mindig olyan kiemelkedő. Én mindenesetre nagyon bírom a palit. :-)) A filmjei közül pedig a Titanic előttieket és még a Titanicot szeretem igazán. De nekem tetszett a Vasálarcos is!!!
0
2006. március 15., szerda 12:56
Nincs problémám egyik színésszel sem, hiszen mindegyiküket nagyon szeretem, de úgy érzem, ez a film nem a pályájuk csúcsa, és erről sem ők, sem a történet nem felelős...
Egy történet eszembe jutott a filmmel kapcsolatban, mégpedig az elkészülte utáni első sajtótájékoztató, ahol a szenzációhajhász ujságírók, riporterek szinte kivétel nélkül csak a Titanic miatt (is) igencsak nagyon népszerű Leonardo DiCaprio körül sürögtek-forogtak. A négy igazán nagy "színész" John Malkovich, Gérard Depardieu, Jeremy Irons, Gabriel Byrne (Athos, Porthos, Aramis, D Artagnan) megunva a mellőzöttséget felszedelőzködtek és sértődötten távoztak.
Azt hiszem, talán ez volt Leónak az első olyan filmje, ahol talán problémát jelentett a kölyökképe, a kétségkívül nagy kisugárzása, amivel nagyon jó lázadó ifjonci figurákat formált meg, de ebbe valahogy nem igazán passzolt bele. Sajnálom őt, mert nagyon jó színésznek tartom, de a külseje miatt nem tud hiteles lenni komoly érett karakterek megformálásában, ezért is voltak felemás érzéseim, mint a New York bandái, mind az Aviatort illetően.
A színész most "változókorban van, pihennie kéne egy ideig, amíg a külső megjelenése hozzáidomul a belső markánsságához.
Már mondtam párszor, de mindig eszembe jut Kern András példája, akit Várkonyi Zoltán azzal "vígasztalta mindig, hogy ne aggassza a kölyökképű mivoltja, mert ha egyszer elkezd ráncosodni, akkor remek szerepek garmadája fog majd várni rá. Én bízom DiCaprióban, hogy fog ő még ragyogni, díjakat begyűjteni, mert nagyon nagy színész!
A másik négy - lassan már - "színészlegendától", pedig sok olyan filmet szeretnék látni, mint pl. a Veszedelmes viszonyok, Tűzvonalban, Cyrano de Bergerac,  Huszadik század, A szerencse forgandó, A francia hadnagy szeretője, A halál keresztútján, Gótika, és még sok-sok nagyszerű film melyben alakításukkal megörvendeztettek minket.
Visszatérre A vasálarcosra, kár, hogy ilyen impozáns névsor ellenére sem született ezúttal klasszikus mű.
most posts by TM
0
2006. március 15., szerda 10:18
A VASÁLARCOS ma esti változata a nagynevű szereplőgárda ellenére a téma talán legszarabb feldolgozása...
0
2006. március 15., szerda 10:14
Elég változatos a mai repertoár:

TV2:
9:00 - A kőszívű ember fiai (már kb 15 perc megy)
19:00 - A vasálarcos
21:10 - Rob Roy

RTL Klub:
14:25 - A saint tropez-i csendőr :)

M1:
21:30 - Kárpáthy Zoltán

M2:
21:45 - Bánk bán

Vasárnap este - azaz március 19-én - a TV2-n Frida 23:25-től! Aki még nem látta, az nézze meg mert egy remek film!
0
2006. március 11., szombat 16:45
OK! Akkor Get Shorty-t nézek, Három színt, meg veszem videóra... (És kivárom a Twin Peaks ismétlését... :-)
0
2006. március 11., szombat 1:32
Ja, akkor csak külföldön! Mindegy, vedd fel, nem bánod meg! A Get Shortyhoz több más módon is hozzá tudsz jutni, a Tűzforró Alabamáért meg egyáltalán nem kár, ha hanyagolod.
most posts by TM
0
2006. március 11., szombat 1:27
dvdextrán? Hol? A DVD még nem jött ki...
0
2006. március 11., szombat 1:22
a Szóljatok a köpcösnek százszor jobb, mint a Be Cool, elég ha csak Delroy Lindo és Dennis Farina a két zseniális epizódszereplő nevét említem, de van még Gene Hackmann és Gandolfini is, na meg egy halálian megtekert Elmore Leonard (Végállomás a Saber folyónál, Mint a kámfor, Jackie Beown, Csak lazán) sztori!

A "Három szín..."-sorozat a már elhunyt lengyel rendező, Krzysztof Kieslowski munkája, aki a Tízparancsolat tételeinek feldolgozása után a "szabadság, egyenlőség, testvériség", a francia trikolór trilógiáját készítette el.
Bővebbet a dvdextrán olvashatsz, vagy pedig kérdezz Jamamurától, akinek egy szép díszdobozban mindhárom film megvan.

most posts by TM
0
2006. március 11., szombat 0:57
A Három színről mi a véleményetek?
0
2006. március 11., szombat 0:22
A három említett film közül kettőt láttam:

Szóljatok a köpcösnek  1o / 6  
Tűzforró Alabama  1o / 5

Hát ... a kettő közül talán a könnyedebbet (1.) választanám ;)

-------------

De vasárnap én Lynch szériáját fogom nézni :)

0