Annak ellenére, hogy nem aratott osztatlan sikert, nekem tetszett a Final Fantasy. Érdekes hangulatú film, anime-os vonásokkal, bár személy szerint sokkal több ötletet és sokkal merészebb történetet reméltem tőle, azért átlagosnál mégiscsak valamivel jobbnak tekinthető. Viszont szerencsére bebizonyították vele azt is: még hosszú időre maradnak a hús-vér színészek és a szinkron az animációban. Az Idő Urai még mindig arat, ha sci-fi rajzfilmről vagy animációról van szó.
0
2003. október 8., szerda 20:18
124
A Final Fantasy nem fér ide ? Mintha nemigen került volna szóba eddig. Csak az első felét láttam még, de ha a téma nem is, a kidolgozás, a megvalósítás újszerűsége messze átlagon felüli szerintem.
0
2003. október 8., szerda 19:53
124
A Final Fantasy nem fér ide ? Mintha nemigen került volna szóba eddig. Csak az első felét láttam még, de ha a téma nem is, a kidolgozás, a megvalósítás újszerűsége messze átlagon felüli szerintem.
0
2003. október 8., szerda 19:00
644
Hát igen, Amerikában így képzelik el a családi szórakozást. Pedig abban a filmben lehetett volna ötlet, ráadásul a rendező, Stephen Hopkins nem is olyan béna, de itt elfuserált mindent, legfőképp a forgatókönyvíró Akiva Goldsman, akinek a Batman &Robinból a "Hi Freeze! I'm Batman!" féle zseniális beszólásokat köszönhetjük. De ez már más téma, bár a Pitch Black 2-t ő írja, vagy mit csinál vele. David Peoples pl. sokkal jobb író, Blade Runner és 12 Majom is neki köszönhető, mondjuk az Elhagyott Bolygó is, ami nem éppen mérföldkő.
0
2003. október 8., szerda 18:35
4792
.tipikus hollywood-i betegségek..........
0
2003. október 8., szerda 18:26
644
És még az a legkevesebb. :)
0
2003. október 8., szerda 18:23
2692
Egyetértek, ráadásul nagyon látszott hogy CGI.
0
2003. október 8., szerda 18:15
644
Egxetértek, de nem is mondtam, hogy muszáj véresnek lennie, csak vannak rendezők, akik kényeskednek, ahelyett, hogy valami eredetit mutassanak. A Lost in Space-ben a Dizni-figura mennyire nevetséges volt már.
0
2003. október 8., szerda 18:06
2692
Egy sci-finek egyáltalán nem kell véresnek és brutálisnak, inkább legyen realisztikus csak annyi vért, mészárlást mutasson amennyit kell. Például mint a Star Trekbe nem túl véres, nem túl brutális de elég meggyőző ahhoz, hogy ne legyen túl finom, gyerekes vagy bárgyú.
0
2003. október 8., szerda 16:51
644
Nem ismeri valaki a Visszatérés a Földre c. könyvet és képregényt? Sam Lundwall írta, a képregényt 2 magyar srác csinálta, kicsit megváltoztatták a történetet, sokkal jobb lett, mint az eredeti. Az egyik legjobb sci-fi történet, amit olvastam, életem álma, hogy azt filmen láthassam.
0
2003. október 8., szerda 16:47
644
Meg a Total Recall-ban, mikor a mutáns megkérdezi : "Még van pofád ezek után idejönni?" Erre Arnie : "Még te beszélsz?" és még röhög is közben, nagyon durva poén volt. Sajna Hollywood-ban ritkák az ilyen jelenetek. Inkább a PG-13-as korhatárt választják, nem elég bátrak, pedig a sci-fi-ben kéne igazán bátorság meg fantázia, hisz erről szól a műfaj. Persze nem muszáj véres filmet csinálni, de nem is kell Lost In Space-féle filmet sem nyomni.
0
2003. október 8., szerda 15:42
2774
igen, a 2. rész egy tipikusan jó folytatás
0
2003. október 8., szerda 15:09
644
Apropó Robotzsaru : a 2. rész nagyon jól folytatta az első rész szellemiségét, sztoriban is és brutalitásban is. Ami a 3. részről már nem mondható el, sajnos. Egy gyerekfilmet csináltak belőle. Azért a 2. rész brutalitásban néha rávert Verhoeven filmjeire. Meg Elvis csontváza a gyárban nagyon bizarr poén volt. Cain, a narkós robot meg telitalálat. Asszem 60-70 embert nyírtak ki benne, mindenfajta érzelem nélkül.
0
2003. október 8., szerda 15:00
279
"...vajon milyen lenne egy Alien-rész az ő rendezésében...."
Valószínűleg mindenkit közeliben szednének darabokra derítőfény mellett, hogy minden apróság jól látszódjon. Vérmocskot és más testnedveket, testrészeket (agyvelő és tsai) felvonultató berendezési tárgyak, díszletek alapértelmezetbben. És közben mégis nevethetnéked támad... Verhoeven néha igazi rendszerkritikusként láttatja a dolgokat. Igaz, hogy Heinlein műve jó alap volt, de azért ez a fajta irónia a Starship-ben... nem semmi!
0
2003. október 8., szerda 14:51
644
A legjobb mégis a Starship-ben volt, mikor az erődöt támadja többezer bogár, az emerek visszavonulnak. Erre az egyik embert futás kozben elkapja egy bogár és bedobja a tömegbe. Ugyan nem lehet látni semmit, de az agyam elkezdett járni, vajon mit művelhettek vele. Amúgy tényleg bolond az ipse, kár, hogy régi filmjeit nem nagyon lehet beszerezni itthon. Most van két terve, az egyik a Robotzsaru 4. része, a másik meg egy II. világháborús film, de ezek sajna csak tervek. Egyébként tényleg sci-fi-ben a legjobb, vajon milyen lenne egy Alien-rész az ő rendezésében....
0
2003. október 8., szerda 14:41
1447
A fószer, nyilvánvaló, hogy flúgos és még ráadásul teret is kapott minderre, hogy kiélje. Ennek ellenére szerintem amiben kell tehetséges->sci-fi horror. Azért Emil halálán mindig jót röhögök, főleg amikor Clarence szenvtelenül áthajt rajta. :D
0
2003. október 8., szerda 14:24
644
Igen, a Starshipben. Bár ne felejtsük el, hogy Verhoeven sokkal brutálisab halálokat mutat, nem afféle olcsó szeletelgetést. Pl. Robotzsaruban Emil Antonowsky (Romano doki a Vészhelyzetből) halála nagyon súlyos, vagy az Emlékmásban Benny halála, ami meg is van vágva, mert amúgy X besorolást kapott volna a film, ennek ellenére nagyon súlyos. Patrick Muldoon halála a Starshipben vagy bárki az Árnyék Nélkül c. filmben. Verhoeven ebben fantasztikus, ha mondhatok ilyet. Az emberi élet szart sem ér az ő filmjeiben, groteszkül mutatja meg, mennyire senkik az emberek. Emlékezz csak, mi történt az Emlékmásban a mozgólépcsős jelenetnél. Az nagyon súlyos volt. Szóval elég fura humora van a hollandusnak. :)
0
2003. október 8., szerda 14:05
2774
az Emlékmásban 2 kar szakadt le. akkor a Starship Troopers-ben volt a derékban kétfelé?
0
2003. október 8., szerda 12:44
644
Nem is igazán arra gondoltam, hanem mivel ő volt a főgonosz jobbkeze, ráadásul nagy pofája is volt, már megszokhattuk volna a filmekből, hogy pár percig kardozni fognak. Erre meg... :) Szóval tetszett a lerövidítés. Amúgy igazad van, tényleg uncsi mág ez a Kockázás, de hát Verhoeven mostanában nem csinál filmet, pedig ő a legjobb, ha a halált kell ábrázolnia (főleg a sci-fi filmjeiben). És ő még sosem szeletelt, maximum derékban kétfelé. :)
0
2003. október 8., szerda 8:59
17243
bale-man über alles! taye diggs jó volt a végén? gondolom, a szeletelésre céloztál. :] amúgy, szerintem már egy picit uncsi ez a rengeteg kockára vágás, meg miegymás, ami mostanában a filmekben látható: ki kellene már találni vmi kreatívabb kivégzési módokat, a főgonoszok már biztos unják... vegyenek példát rasszputyinról [christopher lee], akit vagy hatféleképpen öltek meg egyszerre. :]
0
2003. október 7., kedd 23:54
644
Christian Bale nagyon jó volt az Equilibriumban, még jobb az Amerikai Pszichó-ban. Taye Diggs pedig valóban kilógott a sorból, bár az uccsó jelenete a filmben nagyon jó volt (nem ő miatta). Szóval eddig nem bizonyított még, de szerintem nem is fog. Bale viszont nagyon jó választás Batman szerepére, remélem Christopher Nolan nem bújtatja túl sokat álarc mögé.
0
2003. október 7., kedd 20:25
17243
no, ez a beszéd. :] [még ha totál nem is értek vele egyet. taye diggs - menjen már a francba...]
0
2003. október 7., kedd 17:46
1447
Gondolom sokan tudjátok, hogy Bale lesz a köv. Batman Chris Nolan rendezése alatt. Azért remélem Batman-en kívül sok helyen láthatjuk majd.
0
2003. október 7., kedd 15:53
2774
azóta a film óta utálom a névjegykártyákat :)
0
2003. október 7., kedd 13:00
279
Spielberg filmjére és a kis Bale-re nem lehet nem emlékezni. Már kölyökként is jó színész volt, remélem nem égeti magát többé olyan szerepekben, mint a Tűz Birodalmában sárkányölőként. A mangós jelent különösen jól felépített volt, és bár a könyv szerencsére mentes volt a spielbergi fordulatoktól (éppen ezért kevésbé volt patetikus), mégis egy jól sikerült filmről van szó.