Könnyes szemmel néztem a minap a világ kedvenc amerikai politikai csatornáját, a CNN-t, amiből megtudtam: Arnold Schwarzenegger, a grazi testépítő, akciófilmsztár, Conan, Terminátor, Julius immáron California állam vadonatúj kormányzója. Mély megrendülésemen aztán gyorsan felülemelkedtem, letöröltem kivörösödött szememből az elcseppent könnyet, kifújtam szipogó orromat, és nagyot sóhajtottam. Nem akarok ítélkezni Arnie fölött, nem tisztem. Úgy, ahogy, de hozzájárult a világ filmgyártásához. Mikor már kezdtem filmesnek elkönyvelni, megmutatja, neki ez még mindig nem elég. Nem elég, hogy megvalósította az "amerikai álmot", mely szerint sikeres, gazdag, elismert ember, neki még ez sem volt elég. Ahogy a hetvenes években az ingatlanos, a body buliding szalon-tulajdonos a fejébe vette, hogy igazából akkor lesz valaki, ha beveszi Hollywood-ot, és filmsztárrá válik, úgy most (persze nem most, több,mint egy évtizede) azt határozta: politikus lesz. Méghozzá nem is akármilyen: a Nagy California kormányzója. Hát meglátjuk mi lészen ebből, mindenesetre úgy tűnik filmes karrierje lezárulóban van. Nem hinném, hogy két Fehér Ház - beli vacsora között bőrszerkóba bújik, hogy eljátssza a negyedik Halálosztó-szerepet. De nem is baj. Kaptunk belőle eleget. Aki szerette, az is, aki nem ,az meg főleg. Mindegy mennyi realitás van benne, mégis, ez az ember mindig elérte, amit akart. Talán azt is, amiről mégcsak nem is álmodott. Ki tudja, talán benne köszönthetjük majdan az Egyesült Államok első nem amerikai születésű elnökét. Pont ezt nem érné el? majd megváltoztatja az alkotmányt. Hiszen egy kis osztrák faluból származó fiúból, aki azt álmodta híres, gazdag, és sikeres ember lesz egyszer, még bármi lehet.
Mindenesetre ez az egész nem más, mint maga HOLLYWOOD.