Keresés

INDUL A DVDEXTRA.HU

2004. július 17., szombat 17:37
"A baj az, hogy megint beüt a magyar mentalitás, nevezetesen hiába a kedvenc filmje, képes várni hónapokat, csak hogy néhány ezressel olcsóbban megvehesse."

Ez nem magyar mentalitás, hanem normális fogyasztói hozzáállás. Egy film nem romlik meg, nem lesz rosszabb fél év múlva, nem veszt az aktualitásából (csak ritkán) és fele annyiért megvehetem. Jelzem ez inkább kiadói mentalitás (nem vagytok Ti kicsit elfogultak irányukban?) hiszen miattuk szoktuk meg, hogy várni kell a filmekre akár éveket is. Itt van a T2 vagy talán egyszer jön az Austin Powers 2. és a Meet Joe Black. Ezekre évek óta várunk a kiadók impotenciája miatt. Ha mondjuk vártam már 5 évet a T2-re akkor miért rohannék most teljes áron megvenni. Várok még pár hónapot és olcsóbban hozzájutok. Ha eddig nem romlott meg (pedig de) akkor ezután sem fog.

A DVD gyűjtés betegség. Nem annyira veszélyes viszont költséges. Ugye ma már havi 4000F-ért annyi filmet kölcsönzöl amennyit csak akarsz és ezért az árért fel sem kell állnod a fotelből mivel futár hozza és viszi a filmeket. A jövő szerintem ez. Aztán bele lehet folyni abba is, hogy ez mennyire káros a magyar DVD forgalmazásra és biztos emiatt csukják majd be a kaput a kiadók.

Az újságmellékletek egy része (pár reklám hozzáadásával) teljesen megegyezik a kereskedelmi verzióval kép- és hangminőségre egyaránt. Sőt, vannak példák olyan mellékletekre amelyek amúgy meg sem jelentek (Sziki-szökevény) és vannak olyanra is, hogy jobbak, mint a bolit verzió (54).
0
2004. július 17., szombat 17:07
"hiába a kedvenc filmje, képes várni hónapokat, csak hogy néhány ezressel olcsóbban megvehesse. Vagy megveszi, aztán képes balhézni azért, mert később leakciózzák, és hogy ezzel hogy kibasztak vele."
Nem azért "balhéztam", mert leakciózták, csak olyan pechem volt, hogy a vásárlás után 2 héten belül... 1 évvel később nem nagyon érdekelt volna, mert akkor már 1 évig nézhettem volna rogyásig... Kedvenc filmjeit szerintem aki teheti megveszi kiadás után, ha a prezentáció megéri az árát, aki meg nem teheti, az kénytelen várni.

"sokakat nem is érdekel milyen filmet vesz meg, nem zavarja, hogy 2-3 risszrossz mellékletért már egy normális filmet is vehetne. De hát neki kell, hogy legyen 500 DVD, mert a szomszédnak van 400 (igaz nagy része kalóz)."
Ez tényleg súlyos, de szerintem nem túl gyakori...
0
2004. július 17., szombat 16:54
Félreértés ne essék, nekem semmi bajom az akciókkal, sőt örülök nekik. A baj az, hogy megint beüt a magyar mentalitás, nevezetesen hiába a kedvenc filmje, képes várni hónapokat, csak hogy néhány ezressel olcsóbban megvehesse. Vagy megveszi, aztán képes balhézni azért, mert később leakciózzák, és hogy ezzel hogy kibasztak vele. Az akciók nem azért vannak, mert a kiadók "rájöttek", hogy így mennyivel többen megveszik a lemezeket, vagy mert jótékonykodni akarnak, hanem egyszerűen azért, mert a lemezek raktározása hely és pénzigényes, és jobban megéri áron alul eladni, mint fizetni a raktározásért.

Az újságmellékleteket nem szeretem az átugorhatatlan reklám, másrészt a többnyire igénytelen külső miatt (bár mostanság már a rendes kiadások is kezdik leadni a színvonalat). Valamint azt is gusztustalannak találom, hogy megvetetik az emberekkel az újságot, amit nem is akart megvenni, növelve a példányszámot és az eladott reklámoldalak értékét. Ami külön zavar, és megint a magyar mentalitásra vezethető vissza, hogy sokakat nem is érdekel milyen filmet vesz meg, nem zavarja, hogy 2-3 risszrossz mellékletért már egy normális filmet is vehetne. De hát neki kell, hogy legyen 500 DVD, mert a szomszédnak van 400 (igaz nagy része kalóz). Meg az sem jut el az agyáig, hogy arra az 1-2 nézésre a videotékából is kihozhatná a filmet, alkalmanként 500 forintért. De neki kell, hogy 3 polc tele legyen DVD-vel. Bolti áron ez csak 1 polc lenne. Tragédia.

Anime. Mindenki tudja, hogy ez az én vesszőparipám, vagy ha úgy tetszik mániám. Szeretném, ha lenne jövője Magyarországon. Folyamatosan jönnek hozzám a kérések, hogy honnan lehetne ezt meg azt beszerezni, meg tudnám-e neki rendelni, stb. De az anime licenszek sajnos nagyon nem olcsóak, és ha 5-6000 forintos áron nem eladható egy DVD, akkor nem lesz az a hülye forgalmazó, aki bevállalná.
0
2004. július 17., szombat 12:35
"bármely filmet lemásoltathatsz 8oo-1ooo ft-ért" ez igaz.
"bármely filmet ... megveheted 999 ft-ért" na azért ez így momentán furcsa. Egyetlen sikerfilm sem volt kapható ebben az akcióban, a kínálat a DVD repertoár 1%-át sem tette ki.
0
2004. július 17., szombat 12:17
Mindenki csak mondja,mondja.UNIVERSAL tett egy jó dolgot,nevezetesen akciós áron kínálta 2 filmjét,de még milyen áron?:)))999ft,na és
Mindenki tudja,hogy soha az életben nem jön el az az idő,amikor minden film ennyibe fog kerülni,az meg tényleg nem lenne zavaró,hogy havonta 2 filmet ilyen "nyomott" áron adna a kiadó.Évente 24db DVD-t érintene.Ez semmi!!!mellette 100 megjelenés van.És ez csak 1 kiadó.Warner a cikk alapján úgysem nyomná le ennyire az árakat,az Intercom és SPI meg jól teszi,hogy mellékletes magazinok bulijába is beszáll.2500ft se olcsó mulatság.
Évekig ellavírozunk aztán úgyis jön a DVD utódja.Addigra talán a mellékletes magazinok közül is a legjobbak maradnak talpon.
0
2004. július 17., szombat 12:04
Nem a T2 meg a többi "legendás" film dobta fel a piacot, hanem az vakciók + ujságmellékletek, az előbbiek még csak most lettek kaphatók...
0
2004. július 17., szombat 12:01
Egy mondatodra nem reagáltam: ha az a magyar kiadás jövője, hogy visszatérünk az aranykorba és megkapjuk a szép angol nyelvű dobozokat rajta egy 2x10cm-es matricával, nulla extrával, de jó minőségben akkor én nem bánom. Ha mindez igen kedvező árral párosul akkor a másik 5 millió ember se.
0
2004. július 17., szombat 11:57
Field: a DVDCenter kapható melléklet nélkül is (persze nem 600Ft-ért).

Jamamura: az a lehetőség amit felvázolsz megvan. Csak nincs értelme küzdeni ellene. Mennyien küzdöttek, hogy a bakelit lemezjátszó nem menjen ki a divatból. Kiment. Az újságmellékletes dolgokban nem vagyok benne, így elfogadom, hogy úgy van ahogy írod. Csak azt mondtam, hogy ez az út az Intercom és a Warner előtt is nyitva áll. Nézd meg a lemezeladási listákat. Milyen hirtelen lett első a Blader Runner az első ütősebb akció után. Vagy nézd meg most a Kapj el ha tudsz-ot. A magyar piac árérzékeny. Ha a Warner nem tudja tartani az iramot ezzel az árvesrennyel akkor elmegy Afrikába. Azért annyira ismerhetjük egymást, hogy ez sem Téged, sem engem nem fog falhoz vágni. Így is-úgy is beszerezzük azokat a filmeket, itt egyvalaki lehet vesztes a Warner. Persze gondolkodhatsz közösségi szinten, mint Teréz Anya, de ez egyrészt nem túl életszerű, másrészt a közösséget nem igazán érdekli a Warner csődje amíg lesz nézheti film amit 2-3 ezerért megvehet.
Kicsit elegem van már abból, hogy ne rendeljél külföldről fele annyiért lemezt, mert a magyar piacot teszed tönkre, ne rendeljél külföldről olyan filmet amely itthon még nem jelent meg mert akkor nem is fog, ne töltsél le filmeket a netről mert a forgalmazó jár rosszul, ne vegyél akciós lemezeket mert csődbe megy a magyar DVD kiadás, újságot meg egyáltalán ne vegyél ha lemez van mellé. Ha ennyire csődbe akar menni a magyar DVD kiadás akkor menjen csődbe. Mondom én talán észre sem venném. Az elmúlt egy-két évben talán egy Warner filmet sem vettem. A többiek sem vennék észre mert megvennék a K-19-et 1500-ért.
0
2004. július 17., szombat 11:29
Sajnos sokan úgy látják, hogy a nagy kiadóknak is ugyanannyiért kéne adniuk a filmjeiket, mint a kalózoknak, s nem látják be, hogy ez irreális. A kalózok ugyanis nem fizetnek jogdíjat, szinkronköltséget stb. stb., ők csak lefölözik a hasznát annak, ami más csinált olykor nem kevés pénzért.

Én örülök az akcióknak, hiszen az utóbbi időben szinte csak akciós filmekkel bővült a gyűjteményem. Vannak azonban filmek, amiket 4-5 ezer Ft-ért is hajlandó vagyok új korukban megvenni, mert számomra fontosak. Másoknál megvárom az akciót, a kiadványok több mint a fele azonban még akciósan sem érdekel. Mondjuk én előbb vennék animét, mint Hellraisert, de ez persze ízlés dolga...

Az újságmellékletekkel bizony nagyon el van rontva valami. Az emberek relatív olcsóságuk miatt hajlandók szinte mindent megvenni, s valószínűleg ez az oka annak, hogy a kezdetben többé-kevésbé elfogadható minőségű mellékletekkel újabban számos probléma van: s itt nem a reklámok mennyiségére gondolok, hanem a kép és hang különféle zavaró hibáira. Biztos unatkozó milliomos vagyok, de ha 1-2 ezer Ft-ért csak a szart lehet megkapni, akkor inkább 3-4 ezerért megveszem a jót, hiszen az a célom, hogy minél jobb minőségben legyen meg az adott film, nem pedig az, hogy a pénzem dobáljam ki az ablakon.
A DVD Center Magazin bármilyen tökély, csak az újság nem éri meg az árát: egy igényes filmes magazin önmagában 6-800 Ft-nál ne legyen már több! Filmmelléklet nélkül viszont nem kapható, eddigi számainak mellékletei azonban abszolút nem az én ízlésembe vágó filmek voltak még ennyi pénzért se.
0
2004. július 17., szombat 9:12
"Bezárják az itteni irodákat a kiadók???hehe,ezen csak nevetni lehet,mert SOHAsem fog eljönni ez az idő"

te biztos vmi álomvilágban élsz, ugyanis már több olyan kiadó is volt ,amely becsukta a "bótot". emlékszel még az arielre? sőt, nagyobb külföldi filmstúdiók filmjei is elmaradoztak néhány hónapra (paramount, universal), volt is nagy sírás-rívás...
0
2004. július 17., szombat 9:07
várj, lehet, hogy rosszul tudom, de a film eredeti forgalmazójának csak egyszeri, eladásoktól független bevétele van abból, hogy átadja a forgalmazási jogot egy olyan cégnek, amely aztán újságmellékletet gyárt belőle. mint láthatod, sem a tehetséges mr. ripley-t, sem az órákat, stb. nem a uip forgalmazza, mikor megveszed egy újsághoz csatolva. (ráadásul e filmek héber tulajdonosa szarért-hugyért értékesíti a filmjeit, ezért jóval több miramax-filmmel találkozhatsz az újságosnál - nem ritkán ugyanazzal a filmmel más és más újságokban -, mint bármely egyébbel.) sz'al onnan, hogy a jogok átszállnak mindenféle kis kft-kre, nekik csörög a pénz.

egy darabig. de mint a cikk is írja, egyre nagyobb a remitenda (visszaszállítás), amit aztán még1x kidobnak, még olcsóbban, s közben újabb és újabb magazinok jönnek ki az egyre inkább beszűkülő piacra, stb-stb. ez is olyan, mint az internet-boom. jó nagyra felfújódik, aztán szépen kipukkad. viszont abban bízom, reménykedem, hogy ez előbb fog bekövetkezni, mint az, hogy teszem azt, a warner becsukja itthon a boltot.
0
2004. július 17., szombat 8:58
félreértés ne essék, én nem bánom, ha olcsóbbak a dvd-k, mert hülye azért nem vagyok. :] baromira örülök a 2e ft-os buherseregnek vagy a 49oo ft-os t2-nek, annak viszont kevésbé, hogy hiába ilyen olcsóak ezek a lemezek, nem fognak belőlük annyi példányt eladni, amely hasonlóan jól felszerelt kiadványok forszírozására buzdítja a kiadókat. és hogy miért is teszik meg mindenzt? azért, mert baromira megéri nekik? nem. így tudnak csak érvényesülni, életben maradni. ezzel rövidtávon mi járunk jól, mert tökjó, hogy kevesebbért többet kapunk, csak mi van akkor, ha a kiadó egyszer csak megelégeli a gürizést, s azt mondja, inkább nyit két stúdiót afrikában, mint hogy tovább vacakoljon ezzel a magyarral? akkor viszont szopás. a kalózpiac még jobban felvirágzik, mert a nálunk nem forgalmazott filmekből ők adnak el majd' minden kópiát, stb. lehetne mondani, hogy ugyanez megy végbe a többi országban is, de sajna, ez az újságmellékletes dömping magyar sajátosság. lehet, hogy az akciós dvd nyugat-európai minta, de hazánkban elég ritkán jelenti jön "fejeljük meg a hasznot" indíttatásból, inkább az a célja, hogy megszabaduljanak a felhalmozott raktárkészlettől, vagy legalább valamennyi hasznot hozzon az adott film, ha már az első megjelenés értékesítése elmaradt a várttól. sz1al összefoglalva: én kurvára örülök annak, hogy sokkal szélesebb kínálatból és kevesebb pénzért tudok válogatni, s támogatom az akciókat is - bizonyos szintig, de ha bármely filmet lemásoltathatsz 8oo-1ooo ft-ért, vagy megveheted 999 ft-ért, akkor senki sem fog 3-4-5e ft-os dvd-ket venni, a kiadók meg nem fognak egy bizonyos szint alá menni, hanem inkább bezárnak, s akkor jön a szívás.
0
2004. július 17., szombat 8:45
igen, persze. egy fullextrás, magyar díszdobozos (és magyar szitázású, habár ebben nem vagyok biztos), új szinkronos, magyar feliratos extrákkal megáldott T2 bekerülési költsége bizonyára ugyanannyi, mint pl. a bő öt éve megjelent szökevény hátuljára ragasztott 3ox1oo milliméteres matrica...
0
2004. július 17., szombat 2:21
"Méghogy nem lesz itthon dvd kiadás??? Bezárják az itteni irodákat a kiadók???"

Ezzel nagy teret nyitnának a kalózpiacnak... :]
0
2004. július 17., szombat 2:16
Az biztos, hogy nagy üzlet mert nem csak egy ilyen magazin létezik. Sőt, mindig jön újabb...
0
2004. július 17., szombat 2:11
Méghogy nem lesz itthon dvd kiadás???Bezárják az itteni irodákat a kiadók???hehe,ezen csak nevetni lehet,mert SOHAsem fog eljönni ez az idő,mert DVD vásárló mindig lesz,hangsúlyozom elegendő vásárló.Ami az akciókat illeti,csak rajta nem mindenkinek van 5000ft-ja 1 dvd filmre,gondlom a többségnek.Én szívesen veszem a magazinokat elsősorban a mellékletek miatt(hazudnék,ha az újság miatt venném,de a DVDCenter esetében igen!!!,színvonalban,hozzáértésben viszi a pálmát)
"Arról nem is beszélve, hogy a filmhez hozzázacskózott magazinok általában nem is nevezhetők komoly sajtóorgánumoknak: tartalmuk, szerkesztésük sok kívánnivalót hagy maga után"
itt általánosítanak,pedig rosszul teszik:))))
Tény,ami tény lehet szelektálni,mert még mindig redre jelennek meg kritikán aluli kiadványok,de attól,hogy van 3-4 színvonalban erős magazin,évente 10-12 alkalommal megjelennek,belátható,hogy nem érint olyan rengeteg DVD filmet,Intercom jól csinálja a dolgokat,egy frankó újságmellékletes magazinból simán elfogy ,ahogy előttem írták 20ezer db.
Most akkor mi van?:)))lehet,hogy 4-5000ft/db áron,jó,ha 3-4000db elfogyott volna
Azt is elfelejtik,hogy a dvd mellékletes magazinok se ingyne vannak.De a 2500ft mégsem 5000:))
0
2004. július 17., szombat 1:49
Én egyébként nem is értem ezt a nagy felhajtást a dolog körül. Azt írják, hogy a nagy sikerfilmekből eladnak 20 ezret. Ezek gondolom az Armageddon, Matrix és társai lehetnek. Kijön mondjuk két film a K-19 és az Álmatlanság amelyek nem rossz filmek, de messze vannak a közönségsikertől. Eladják belőle fél év alatt ami eladható. Innentől már az eladás nem nagyon növekszik.
Azt írták az újságokat 30-40 ezer példányban nyomják ebből 20 ezer el is kel. Nem hiszem, hogy sokat kell gondolkodni azon a kiadónak, hogy az amúgy kifújt filmből könnyen eladhat annyit, mint egy sikerfilmből 1 hónap alatt. Fogalmam sincs mennyi haszon van egy újságmellékletes DVD filmen, de hogy van az biztos. Namármost 20 ezerszer van kis hasznuk egy ilyen mókával, vagy a másik válozatban még eladnak belőle párszázat nagyobb haszonnal a következő évben.
A másik dolog ami egy kicsit szándékos ferdítésnek néz ki, azok a reklámok említésének hiánya. Mert valóban megjelent a Chicago pár hónappal a premier után újságmellékletként féláron viszont van rajta 3 percnyi reklám ami a kereskedelmi verzión nem volt. Ez szintén nyilván bevételt jelent. Egyszóval bár a pontos számokat nem ismerem az újságosdi inkább baszott jó üzletnek tűnik, mintsem piacromboló tevékenységnek. Persze az Intercom meg a Warner húzza a száját, de lehet, hogy ők is jobban járnának egy közepes sikerű kifutott filmmel ha mellékletként még hirtelen 20 ezret ki tudnának szórni, mintsem gyakorlatilag reklám nélkül ugyanúgy 3000Ft-ért adják kevesebb mennyiségben. A kettő ugyanaz csak az egyik öltönyös megoldás.
0
2004. július 17., szombat 1:19
Szerintem semmivel, viszont a raktározási költségük csökkent, esetleg fel kellett venni pár új árukiadót... :D
0
2004. július 17., szombat 1:15
Baj az ha drága, az is baj ha olcsóbb, az sem jó, ha leakcióznak valami. Végülis, akkor nektek mi a túró kell? Nem is értem, hogy miért nem szerveztek mindjárt tüntetés a dvd-mellékletes magazinok forgalmazása és a dvd-k leakciózása ellen?:] Csináljatok transzparenseket, aztán hajrá!:]]]
0
2004. július 17., szombat 0:56
Kérdezzük meg. Mennyivel?
0
2004. július 17., szombat 0:54
Még egy dolgot szerettem volna ha már így a mélyére mentetek. A piac diktál. Én azt kérdezem miért kellett annyi pénzt arra a vérszar Pókemberre költeni ahelyett, hogy normális filmet csináltak volna belőle. A válasz egyszerű: mert abból jön a pénz. Derceto hiányolja az anime filmeket. Ő igen, a többiek nem. Ezért nem jelenik meg itthon. Ahol megjelenik ott sem jótékonyságból jelenik meg hanem azért mert ott veszik.
Ha itthon nem lesz üzlet a DVD akkor nem fog több megjelenni. Amerikában idén először csökkent a DVD lejátszók eladásainak száma. Talán hamarosan követi a lemezek eladásának csökkenése is. Majd jön helyette más.
Elhiszem, hogy sokan áldoznátok irreálisan sok pénzt egy filmre. A többség nem így van vele. Ha nincs film, bilizgálja egy kicsit az asszonyt helyette vagy (nagyon helyesen) lemegy inkább focizni a térre. Bizzuk a piacra, hogy merre megy, de szerintem nagyon egészségtelen felhasználói oldalról azért rimánkodni, hogy emeljék az árakat mert végülis nekünk úgy jobb.
0
2004. július 17., szombat 0:50
"Végül is szegényeknek csak 29%-kal nőtt a bevételük egy év alatt."

hehe, s vajon mennyivel nőtt a kiadásuk, hmmmm?
0
2004. július 17., szombat 0:44
Ha jól veszem ki akkor azért balhéztok, hogy ne legyenek olcsó újsgámellékletek mert akkor a kiadók nem tudják magasan tartani az árakat és nem lesz annyi hasznuk rajtunk, hogy még több filmet jelentessenek meg. Sőt balhéztok a 990Ft-os Hulk (Universal), az 1990Ft-os Katonák voltunk (Intercom) és a 990Ft-os Kapj el ha tudsz (Dreamworks) miatt is, hiszen ez rossz a kiadóknak tehát rossz nekünk.

Izgi dolog ez, talán életemben nem hallottam, hogy valaki azért balhézzon, hogy valami olcsó legyen. De egy pár dolgot azért ehhez. Sokáig balhéztunk amiatt, hogy azért drága a DVD film mert annyit kérnek érte amennyit lehet. És sokat lehetett. Azok az idők elmúltak. Most már csak ennyit lehet értük kérni. Rossz megvilágítás az is, hogy az akció árt a kiadóknak. Csökken a hasznuk. Eddig nagyobb volt, most kisebb. Végül is szegényeknek csak 29%-kal nőtt a bevételük egy év alatt. Szerencsétlenek. Ettől függetlenül még mindig jobb ha újságmellékletet vesz valaki, mint ha a netről töltené le. Márpedig azt veszem észre, hogy az amúgy lelkesen kalózkópiákat vásárló emberkék is egyre gyakrabban hivatalos példányt vesznek mert annyiért megéri.

Egyébként gondolkoztam azon, hogy követeljük meg a Matávtól, hogy emelje meg a percdíjakat a duplájára hiszen ha a Matávnak jobban megy akkor gyorsabban fejleszti az ADSL-t és milyen jó lesz nekünk.
0
2004. július 16., péntek 23:31
Meg egy részét nélkülözzük most is... :(
0
2004. július 16., péntek 23:26
Hát igem, emlékszem, milyen felháborodottan reklamálták az emberek a Paramount-filmeket, amíg függőben volt a hazai forgalmazásuk: pedig csak néhány hónap kimaradás volt (bizonyos filmjeik ki se jöttek még azóta se), ellentétben a Kinowelttel, akiknek a filmjeit bő két évig kellett nélkülöznünk...
0