"A mellékletes magazinok többsége nem magazin DVD melléklettel hanem a kiadók bújtatott akciós kiadványa."
a magyar dvd-piacot az intercom és a warner uralja, tudtommal az utóbbinak még egyetlen filmje sem szerepelt újságmellékletként, az előbbi elkövette ezt a hibát (a vox-szal), illetve független filmekkel 1-2x megteszi. először arról szólt ez az egész újságmellékletes hóbelebanc, hogy hazai forgalomban egyébként nem kapható filmek jelennek meg így: a dvd magazin ezt annó rendesen hangoztatta. de később rendesen elkurvult a piac, s a miramax filmek héber jogtulajdonosának "remek" döntése folyományaként az amúgy is ratyi minőségű miramax filmek 2-3 hónnap hivatalos megjelenést követően ott virítanak mellékletként, s néha jobb változatban, mint a triplájáért kapható bolti áru, de többnyire ugyanolyan vacak minőségben. a másik ilyen jóvágású hazai kiadó az SPI, aki pl. a hamarosan induló fangoria horrormagazin első mellékletét, a jeepers creeperst is szolgáltatja. ezek a kiadók amúgy nem tudnának versenyezni a warnerrel vagy az intercommal, így viszont rendesen lenyomják az árakat, ugyanakkor - talán még azt nem tudják -, de saját magukkal is kibasznak. remélem, előbb fog beszakadni a talaj a dvd-mellékletes újságok alatt, mint hogy a piac kifeküdjön, s mondjuk a stúdiók bezárják az itthoni irodáikat azzal, hogy rohadtul nem éri meg: menjünk inkább kínába. sz'al ez a verseny, amiről te beszélsz egyáltalán nem egészséges, s ahogy azt derceto is megírta, ha egy forgalmazó bezárja a kapuit, akkor istentelenül nagyot szívunk.
0
2004. július 16., péntek 22:28
1872
Újságmellékletet elég rég vettem utoljára. Viszont szerintem az érthető, ha pl. egy több, mint 10 éves filmet valaki nem vesz meg rögtön, hanem megvárja, hogy leakciózzák. Bosszantó tud lenni, ha megvesz az ember egy Indy trilógát és utána 2 héttel kiderül, hogy 1 hónap múlva akciós. A magyar DVD piacot legalább újságmelléklet szinten sújtják a filmek nem magyar forgalmazói azzal, hogy szinkron nélkül adják csak ki nálunk a filmjeiket. Nem csoda, ha pl. az Abyss nem fogyott 10.000 számra szinkron nélkül 8-9000-ért.
0
2004. július 16., péntek 22:16
4201
Nos a DVD piacon ugyan nincs "tökéletes verseny", de azért az új, teljes árú kiadványok sajnos igencsak kénytelenek versenyezni az akciós lemezekkel és az újságmellékletekkel.
0
2004. július 16., péntek 22:06
1872
Piaci verseny akkor lenne, ha pl. az Intercom mellett mondjuk a Vertex is kihozná a T2-t és versenyeznének a kiadvány minőségében meg árában.
0
2004. július 16., péntek 21:55
4201
"amit maguknak köszönhetnek"
Ezzel csak az a baj, hogy ezt valakik elkezdték, és a többiek kénytelenek belemenni a dologba, hogy versenyképesek tudjanak maradni.
"Olyan nem lesz, hogy nem jelennek meg DVD filmek"
Ezt még ne kiabáld el! Persze olyan tényleg nem lesz, hogy egyátalán nem jelennek meg filmek, de mondjuk a választék és minőség komolyan visszaeshet. Az jó, hogy olcsó a DVD, de kevés kivétellel a magyar megjelenések külleme kezd botrányos szintre süllyedni. Sok DVD kerül gagyi tokkal, igénytelenül nyomtatott borítóval forgalomba. Persze a magyar igénytelen, csak az ár az ami érdekli. Ami meg a választékot illeti, a nagyobb filmeket persze mindig megkapjuk, de ki fog ilyen körülmények között belemenni abba, hogy bármit önállóan kiadjon? Olyat ami nem a pókember huszadik része kaliberű film. Ezért nem fog megjelenni nálunk soha anime. Mert egy magyar vásárló még az amerikai kiadások árától is a haját tépné, nemhogy a japánokétól.
"Akinek nem megy majd bezár."
Te komolyan ki tudod ezt mondani szemrebbenés nélkül? Talán mindenki elfelejtette mi történt a Kinowelttel? Hogy egy rahedli film azóta sem tudott megjelenni? Ha egy kiadó bezár, az bizony nekünk, a vásárlóknak hatalmas veszteség! De vannak akik úgy gondolják, hogy eggyel kevesebb ellenség...
0
2004. július 16., péntek 21:31
421
Nem értem mi van ebben a cikkben ami baj lenne. Balhéznak a forgalmazók olyan dolgok miatt amit maguknak köszönhetnek. A mellékletes magazinok többsége nem magazin DVD melléklettel hanem a kiadók bújtatott akciós kiadványa. A premier akciókat is ők adják nem mi követeljük. Az, hogy egymással is kiba**nak az maximum nekik baj, ezt hívják piaci versenynek. Akinek nem megy majd bezár. Jön helyette valaki más aki bírja a versenyt. Olyan nem lesz, hogy nem jelennek meg DVD filmek maximum akkor ha mi nem vesszük meg. De akkor meg minek is jelennének. Egyébként jó cikk, látszik, hogy olyan írta akinek van pici fogalma, hogy mi is ez az egész.
0
2004. július 16., péntek 20:49
4201
Én is erről beszéltem, de leugattak...
0
2004. július 16., péntek 20:14
17243
olvassátok el ezt a cikket! pontosan erről beszéltem...
0
2004. július 16., péntek 18:51
1431
Decreto: ajánlom figyelmedve Tulio hozzászólását.
0
2004. július 15., csütörtök 13:55
1872
"Én inkább tisztelem azt a magyart aki annak ellenére, hogy éhbérért rabszolgáztatják sokszor napi 12 vagy több órában minimálbérre bejelentve, van benne annyi tartás, hogy vár néhány hónapot és akciós áron megveszi a terméket de megveszi és eredeti van neki." De olyan is van, akinek még kalózkiadványra sem telik, csak kölcsön tud kérni filmeket...
0
2004. július 15., csütörtök 13:33
493
na igen erre a cikkre mondtam, hogy nem az :)
0
2004. július 13., kedd 16:56
2405
Jah, én is. És szerintem is itt hosszú évtizedeknek kell eltelnie, míg vhogy behozzuk a mostani nyugatot. A hazai béremeléseket ismerve ez akár 100-150 év is lehet (csak számoljatok utána).
0
2004. július 13., kedd 8:28
186
Teljesen egyetértek!!!
0
2004. július 13., kedd 2:18
155
Azt azért látni kell, hogy a magyarok az EU koldusai. Ugyanazért a munkáért 5-10-szer kevesebb bért kapnak mint bárki más "nyugaton", míg a megélhetési költségek a cigi és lakásbérletet kivéve megegyeznek de pl. a műszaki cikkek 30-100% drágábbak mint "nyugaton" stb. Ez nem politikai fórum ebbe most nem érdemes belemenni érezhető változás csak nagyon kis lépésekben várható, itt negyedszázadokban kell gondoldokni nem években. A dvd nem luxuscikk, a vhs kiváltója. Így árának is ezt kell tükröznie és nem póttermékek - vcd - beiktatásával kell mesterségen lelassítani a teljes generációváltást. A magyar vár, mert nagyon jó esetben csak harmada a bére, mint nyugati kollégájának és akkor itteni viszonylatokban kiemelkedően keres. De a dvd-t ugyanannyiért kapja, nyilván hiszen multi termék és az eltérő árazás olyan anomáliákat szül, mint a rendszeres bécsi bevásárló túra vagy éppen a filmek Ausztráliából való rendelése. Azért a vásárlót hibáztatni, hogy azt veszi meg amelyik vhs árban van - ennek kiváltása lenne a termék feladata eredetileg - nem szabad, igaza van a többség ezt engedheti meg magának. Legjobb példával a Universal jár elől, és igen baráti üzletpolitikát folytat nálunk, minden tiszteletem a mgyar képviseleté, érdemes megnézni a Kapj el ha tudsz all time helyezését, megérdemlik. Mi itt összetehetjük a két kezünket, hogy nem csak ezt vehetjük meg és megvehetjük a fránya T2 dvd-t megjelenéskor, nem kell kivárnunk a szeptembert amíg 3 ezer lesz. Lenézni azokat kell akik a merdzsóban is dvd lejátszót használnak, de mennek a piacra és tucatszámra veszik a másoltat, vagy akár saját "dealerük" van aki kérésre házhoz jár és a milliós házimozin a kalóz kiadványok mennek. Én inkább tisztelem azt a magyart aki annak ellenére, hogy éhbérért rabszolgáztatják sokszor napi 12 vagy több órában minimálbérre bejelentve, van benne annyi tartás, hogy vár néhány hónapot és akciós áron megveszi a terméket de megveszi és eredeti van neki. Ezért nem lenézni, hanem tisztelni kell.
0
2004. július 12., hétfő 19:02
2774
magyar szinkronnal ráadásul :)
0
2004. július 12., hétfő 18:13
421
A mozipremierek széthúzásából az adódik, hogy a Shrek 2. a hazai mozipremierrel egy időben már DVD-R-en elérhető volt (DVDRip, nem kamerás felvétel). Én sem értem, hogy ez kinek az érdeke, de egyszer csak rájönnek, hogy magukkal szúrnak ki.
0
2004. július 12., hétfő 18:06
279
Még csak annyit, hogy nem a büntetési tételeket kellene kiemelni, hanem a kalóz-ipar kiváltotta egyéb kultúrális és morális károkat, valamint a szervezett bűnözés és esetlegesen a nemzetközi terrorizmussal fennálló kapcsolatot. Ha a következményeket, és nem a fenyegetéseket állítanák a kampány középpontjába a különféle érdekcsoportok irányította nemzetközi jogi szervezetek, akkor nemcsak szimpátia pontokat, de talán mérhető javulást is elkönyvelhetnének.
Így azonban olyan álló háborúnak tűnik az egész, amiben az erő-oldali harcmodor egyre több ellenállót sodor a "csakazértis" oldalra a semleges táborból is. Az erő politizálásba a "hatalom" előbb vagy utóbb, de mindig belebukik, ez történelmi tényszerűség, statisztika ide vagy oda. Kár volna a jogászokkal mindazt leromboltatni amit a PR-osok építgetnek. Utóbbi amúgy is egyre törékenyebb a mai nemzetközi hangulatot és a globális értékválságot figyelembe véve; a törvények és az erkölcs külön utakon jár.
0
2004. július 12., hétfő 17:52
279
Hm... minden meggyőződésem ellenére megértem a felzúdulást - a cikk hangvétele ugyanis kissé olyan, mintha egy gonosz, dagadt multi még dagadtabb jogászcsapata rittyentette volna össze - mindenféle szépérzék nélkül (akár egy drogprevenciós kampány ijesztgetős részét). Nem arról van szó, hogy nem kellett volna, hanem arról, hogy ez a szórólapokra való anyag nem a megfelelő körítéssel került közszemlére, ráadásul nem biztos, hogy a megfelelő közönséghez jutott el. Lehetett volna kissé irodalmiasabb és nem ebben a bírosági (ha úgy tetszik hatalmi) stílusban.
A témáról úgy általában már leírtam a véleményemet egy másik topikban, de azt még megjegyezném (némileg talán a korábbiakkal ellentétesen, holott csak bizonyos elemek túlzott kiemeléséről van szó), hogy a magáncélú felhasználók elleni "keménykedő" fellépés úgy ahogy van; visszatetsző. Hatása ellentétes irányú lehet, és Orwell 1984 c. regényének "legszebb" részeit idézi. Hiba, mert a kérdés ilyen jellegű megközelítése imidzs és morál (állampolgári morál) romboló.
0
2004. július 12., hétfő 17:24
17243
de fent van még
0
2004. július 12., hétfő 17:21
17243
ez inkább költői kérdés volt. a karibi dvd miatt én is szívtam a fogam (ha most választhatnék, az armageddonos változatot venném meg, főleg azért, mert az utóbbi film sokkal jobb :), de még tucatjával hozhatnánk a példákat. sajna, a forgalmazási szokások ezekkel a rendkívül rövid átfutási időkkel beálltak a külföldi tendenciákra, ami nem is lenne túl nagy baj, ha a piac jobban prosperálna, illetve a másik oldalról ne lenne sokkal fenyegetőbb a másolt dvd-k és az újságmellékletes olcsóságok dömpingje. egy külföldit nem igazán érdekli, hogy ugyanaz a film 2-3 hónap múlva 3o-4o-5o%-kal olcsóbb lesz, ha már most a polcán tudhatja. persze, ott is sokan, nagyon sokan vannak, akik kivárnak, de ekkorra a dvd-k már rég nyereséget hoznak, így lehet olcsózni. sajna, ez nálunk nem így van. nálunk a többség megvárja az akciót, vagy egyszerűen lemásoltatja a filmet.
0
2004. július 12., hétfő 17:20
493
azt hiszem nincs már fent a cikk.
mindenestre csúnya kirohanást intézett a filmet lemásolókkal szemben
0
2004. július 12., hétfő 17:13
493
belmehetnénk abba, mi az egyetemes kultúra és, hogy érdekes módon mindig azok sipákolnak legjobban, akik nem értéket, csupán bizniszt terentettek
0
2004. július 12., hétfő 17:10
493
Talán nem kéne a mozipremiereket félévre-évre széthúzni. Bár én nem szeretem a kamerás felvételeket, mert élvezhetetlenek
0
2004. július 12., hétfő 17:06
493
nem ez a cikk jóval lightosabb
0
2004. július 12., hétfő 17:05
493
miért várnak ki? mert vagy mások vagy a saját kárukon tanulnak:
megvettem a Karib-tenger kalózait 5800,- ért, (annyira nem is tetszett, utólag rájöttem - bár ez inkább a magyar szinkronnak tudható be, illetve, hogy mást vártam) két napra rá az Auchanban láttam az Armageddonnal egybecsomagolva 6990,- most mit látok: 3190,-