Keresés

DVD melléklet

2005. június 1., szerda 16:22
ja, és valóban, innentől mezőgazdaság a megfelelő topicban:)
0
2005. június 1., szerda 16:20
a mezőgazdaságról volt szó, szerintem evidens, hogy akkor az élelmiszerekről van szó. mindegy lépjünk túl rajta.
egyébként egy cikk szerint, amire keresés közben bukkantam, más termékeknél is tervezik ennek a bevezetését. hát, kíváncsi leszek...
valóban, a lidl-el volt ilyen gond, de erről meg az a véleményem, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen... tessék úgy szabályozni, hogy ezt meg lehessen fogni.
0
2005. június 1., szerda 16:19
Elnézést, már ezt is ide kellett volna írnom:
http://www.xpress.hu/forum/forum.asp?FID=942&VID=R81685322170302669
0
2005. június 1., szerda 16:17
Látod, ezt imádom benned: másban mindig kiszúrod a hibát, de magadban sosem.
0
2005. június 1., szerda 16:17
A káposztához hozzátudnék szólni, ugyanis a nyitás hetében 5.- azaz ÖT forint volt 1 kg káposzta.
És ez teljesen komoly. "Meglepő és mulatságos!"
Szerintetek a szerencsétlen termelő, hogy hozta össze, hogy az fedezze a költségeit és még haszna is maradjon?
0
2005. június 1., szerda 16:16
én nem vagyok ideges. :) te meg hiába próbálsz személyeskedni, egy fórumon ez eleve halálra ítélt dolog. ;)
0
2005. június 1., szerda 16:16
Nem, de nem is ezért ragadtam billentyűt, hanem a 16:9-es teve és a házimozi hiánya miatt.
De mivel a fater nagybátyja felkeltette érdeklődésedet, ezért elárulom, hogy ő is turizik, csak éppen Kabos filmeket, meg hangversenyeket, de emellett szó nélkül kifizette a 6 rongyot a Római vakációért és az Ózért.
0
2005. június 1., szerda 16:13
Remélem, most egy kicsit lenyugodsz,és gondolkozni kezdesz. De segítek: arról vagyon szó, hogy a többség Eminemet szereti, ettől még nem lesznek igénytelenek. Továbbá: nekem a 13. rendőrörs ostroma "kotorékfilm", neked nem, de ettől nem vagy a szememben igénytelen. Győzike miatt talán...
0
2005. június 1., szerda 16:13
persze. anyázni meg bunkóskodni nyilván könyebb. és attól aztán rögtön igazad is lesz...
0
2005. június 1., szerda 16:10
és ez mindjárt meg is magyarázza, miért vesznek meg minden filmet másoltan, vagy miért rohannak egyből a turihoz nem is nézve, milyen filmet raknak a kosárba.
0
2005. június 1., szerda 16:09
Bocs, nem kioktatásnak szántam, az ismét tévedsz szófordulatot sem szántam annak.
Pont erről a törvényről beszéltem, ez vonatkozik az élelmiszerekre. A többi terméknél, tehát mondjuk a mosógépnél, a ruháknál vagy a DVD-nél semmi hasonló szabály nem létezik.
A Lidl-nél pont az általad említett törvény vélt megszegése miatt tiltakoztak a gazdák. Mutatták a számlát, hogy ők mondjuk 99 forintért szállították be a Lidlnek a káposztát, amit a boltban 69 forintért adtak. Már a 99 sem érte meg szegényeknek nagyon, de miután megjelent a Lidl katalógusa a többi bolt is 69 forint alatti áron szerette volna kapni a káposztát azoktól, akik beszállítottak nekik.
Nem vagyok nagyon otthon a témában, de úgy tudom, a hivatal sem tudott semmit tenni - annak ellenére, hogy próbálkoztak - mert a Lidl bemutatott egy számlát, amin az szerepelt, hogy importáltak Romániából x rekesz káposztát 50 forintért, ők azt adják 69-ért.
A biztos piacban igazad van, ha van egy tőkeerős termelő, aki már megalapozta a vállalkozását, és tud gazdaságosan nagy mennyiséget folyamatosan előállítani. Azok azonban, akik induló vállalkozások - és mondjuk a 15 éve létező kapitalizmusunkban nem tudnék túl sok nagy hagyományú, stabil vállalkozást mondani - nem bírják az iramot, és senki nincs, aki szabályozásokkal védené az érdekeiket.
Szerencsére közvetlen tapasztalataim nincsenek a multikkal, de ismerőseimtől, barátaimtól rengeteg rémtörténetet hallok. Bizonyára vannak a fórumon olyanok, akik testközelből élték már át, milyen beszállítani egy multinak. Aki hosszútávú gyümölcsöző üzletet tud kötni velük az vagy nélkülözhetetlen terméket gyárt, vagy nagyon megkent valakit, az biztos.
0
2005. június 1., szerda 16:08
"próbálj meg vitatkozni velem"

ne kísértsd az ördögöt,
már túlléptem a mindekivel vitázós korszakomon az xpress-en, egyszerűen nem éri meg érdemben vele foglalkozni
0
2005. június 1., szerda 16:08
remélem, azt tudod, hogy ezzel a kijelentéseddel "a magyar ember igénytelen" teóriámnak adtál igazat. biztos nem ezt akartad.
0
2005. június 1., szerda 16:04
"de elárulom, hogy projectort azért nem veszek, mert nem tudnám hová rakni"

Látod, válaszoltál arra, hogy sok embernek miért nincs házimozi otthon. Nem azért, mert szarnak a minőségre, hanem mert nem biztos, hogy egy 20nm-es túlzsúfolt panel szobában annyira megérné.
0
2005. június 1., szerda 16:03
gratulálok. próbálj meg vitatkozni velem, abban partner vagyok, akár meg is győzhetsz, ezt a fröcsögést viszont inkább tartsd meg magadnak...
0
2005. június 1., szerda 15:57
kösz a kioktatást:(
ha már ennyire ott vagy a témában, megjelölhetnéd a forrást is, ugyanis én ennyit találtam a beszerzési árral kapcsolatban:
"2003. évi XVI. törvény az agrárpiaci rendtartásról
29. § (4) A törvény hatálya alá tartozó mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termék lakossági célú kereskedelmi értékesítési ára nem lehet alacsonyabb, mint a szerződésben meghatározott számlázott átadási ára."
ez alól van kivétel, de az jelen esetben lényegtelen
és tényleg nem kötözködés, de ez az "Ismét tévedsz" némileg erős volt... szerintem.

"ha egy rekesz olcsóbb répáról be tud mutatni számlát a bolt, akkor senki nem köthet bele (nem tudja ellenőrizni)" dehogynem, csak bonyolult

"gyakorlatilag a multi mondja meg (mert már nincs konkurenciája), hogy mennyi legyen a beszállítási ár" ebben nagyjából igazad van, bár az is hozzátesz, hogy a multi egy biztos piac, tehát kisebb - vagy akár papíron 0 - árréssel is megéri szállítani neki

0
2005. június 1., szerda 15:57
Nem tudtam, hogy te itt moderátor vagy, vagy hogy te komolyan vagy véve.
0
2005. június 1., szerda 15:56
Fogalmam sincs. Mérd fel az igényeget a lehetőségekkel, akkor talán rájössz. Miért veszik többen eminem marhaságait, mint Mozartot?
0
2005. június 1., szerda 15:52
ha azt szeretnéd, hogy bárki is komolyan vegyen téged, akkor fogd vissza magad. csak egy jó tanács.
0
2005. június 1., szerda 15:48
Te meg kítűnő észérveket sorakoztatsz fel, mint mindig. És nem csak az a bájos, hogy a véleményedet lehülyeségezem, hanem az, hogy egy igen nagy réteget minősítesz.
0
2005. június 1., szerda 15:48
újabb szép megnyílvánulás. üdvözlöm a kedves nagybácsit. kérlek, magyarázd már meg nekem, miért fogy 1oox több a 99o ft-os iph, flamex, ara records, stb. minősíthetetlen termékeiből (tartalmuk kotorékfilm, tisztelet a kivételnek), mint a warner, universal, intercom, stb. 149o, 199o, 249o ft-os akciós kiadványaiból (minőségi filmek minőségi tálalásban, tisztelet a kívételnek). köszi.
0
2005. június 1., szerda 15:47
"mari néni sosem értette, miben lehet más az, ami 1ox ennyibe kerül, hisz mindkettő ugyanazt tudja"

Ez így van. Nagyanyáméknál mostanában adta be a kulcsot a veterán Orion TV és engem kérdeztek meg, hogy most akkor mit vegyenek. Mikor elkezdtem nekik ecsetelni a laposképernyő és a 100Hz előnyeit, csak néztek egyet, hogy létezik már más kategória is, mint a színes és a fekete-fehér TV. :D
0
2005. június 1., szerda 15:47
Az új Budapest Filmes kiadványoknak sincs belső borítója. Luther 5 ezerért...
0
2005. június 1., szerda 15:44
Mé , nem? :D
0
2005. június 1., szerda 15:44
köszi, hogy megragadtad a lényeget a mondandómban. bájos vagy, mint mindig. bár példád nem nélkülözi a túlzást, de elárulom, hogy projectort azért nem veszek, mert nem tudnám hová rakni. most persze jöhetsz azzal, hogy vegyek nagyobb lakást. :)
0