Bocs, nem kioktatásnak szántam, az ismét tévedsz szófordulatot sem szántam annak.
Pont erről a törvényről beszéltem, ez vonatkozik az élelmiszerekre. A többi terméknél, tehát mondjuk a mosógépnél, a ruháknál vagy a DVD-nél semmi hasonló szabály nem létezik.
A Lidl-nél pont az általad említett törvény vélt megszegése miatt tiltakoztak a gazdák. Mutatták a számlát, hogy ők mondjuk 99 forintért szállították be a Lidlnek a káposztát, amit a boltban 69 forintért adtak. Már a 99 sem érte meg szegényeknek nagyon, de miután megjelent a Lidl katalógusa a többi bolt is 69 forint alatti áron szerette volna kapni a káposztát azoktól, akik beszállítottak nekik.
Nem vagyok nagyon otthon a témában, de úgy tudom, a hivatal sem tudott semmit tenni - annak ellenére, hogy próbálkoztak - mert a Lidl bemutatott egy számlát, amin az szerepelt, hogy importáltak Romániából x rekesz káposztát 50 forintért, ők azt adják 69-ért.
A biztos piacban igazad van, ha van egy tőkeerős termelő, aki már megalapozta a vállalkozását, és tud gazdaságosan nagy mennyiséget folyamatosan előállítani. Azok azonban, akik induló vállalkozások - és mondjuk a 15 éve létező kapitalizmusunkban nem tudnék túl sok nagy hagyományú, stabil vállalkozást mondani - nem bírják az iramot, és senki nincs, aki szabályozásokkal védené az érdekeiket.
Szerencsére közvetlen tapasztalataim nincsenek a multikkal, de ismerőseimtől, barátaimtól rengeteg rémtörténetet hallok. Bizonyára vannak a fórumon olyanok, akik testközelből élték már át, milyen beszállítani egy multinak. Aki hosszútávú gyümölcsöző üzletet tud kötni velük az vagy nélkülözhetetlen terméket gyárt, vagy nagyon megkent valakit, az biztos.