Keresés

DVD melléklet

2005. június 1., szerda 15:43
Csak nem a jó öreg Rákosi elvtársra teccik gondolni? :D
0
2005. június 1., szerda 15:43
" hisz ma sem azt nézi, mennyiben különb a dvd, mint a vhs"

Te nem tudod, mit beszélsz! A faterom 80 éves nagybátyja most vett DVD lejátszót, és folyton arról árad, hogy milyen fasza a képe.
0
2005. június 1., szerda 15:42
Na ez úgy hülyeség, ahogy van. Te is vehetnél projektort magadnak, ha összehúznád a gatyád, de nem azért nem teszed, mert igénytelen vagy, hanem mert annyira nem éri meg, hogy a többi dologról lemondj miatta.
0
2005. június 1., szerda 15:37
sajna az, hogy mari néni oriont vesz, csak részben tudható be annak, hogy a pénztárcája ennyit enged meg magának. a dvd sokáig luxuscikk volt, nem csupán hazánkban, de az egész világon. ha mari néni nem engedhette meg magának a dvd-t, akkor ott volt neki a vhs, vagy nézhette a tv-t. nem csinált belőle szívbajt, hisz ma sem azt nézi, mennyiben különb a dvd, mint a vhs, valaki azt mondta neki, hogy ez a jövő, hát bevásárolt belőle, mint anno a parabola antennnából. igaz, hogy a csatornák nagy része kínaiul volt (még csak nem is a szó átvitt értelmében :), de ott virított a ház tetején, most meg a dvd virít az asztalon, s tök jó az is, hogy marékszám viheti haza a lemezeket a turiból, 4 kiló kenyér árából már meg is van egy lemez. ez aztán a luxus! amúgy ha mari néni kicsit összehúzná a nadrágszíjat, akkor lehet, hogy elmehetne a 7999 ft-os lejátszó és a 999 ft-os pult mellett, de mari néni sosem értette, miben lehet más az, ami 1ox ennyibe kerül, hisz mindkettő ugyanazt tudja.
0
2005. június 1., szerda 15:29
emlékeztek még a "vas és acél országa leszünk" beszólásra? nem mostanság hangzott el, de még mindig szívjuk a fogunkat miatta. :)
0
2005. június 1., szerda 15:26
De jó példa, mert a gagyi Orion DVD lejátszó és a fasza Denon 3910 közötti különbségre írtam. És Mari néni nem azért vesz szar Oriont, mert igénytelen, hanem mert neki csak 20ezre van erre a témára, és nem 200.
0
2005. június 1., szerda 15:23
teljes mértékben egyetértek!
0
2005. június 1., szerda 15:22
másrészt ezaz örökös maygar dvd piaci vájkálódások is az egyamra mennek. hagyjátok már xpress-t békén, hisz ő ül jelenleg abban a pozicióban hogy ilyen dolgokban dönthessen.vszínű hogy jobban ért hozá mint bárki ezen az oldalon. nem kell állandóan fontoskodni

0
2005. június 1., szerda 15:20
"2. az nem pálya, hogy a paraszt termel valamit, aztán hisztizik, hogy azt valaki (más nem az állam, az én adómból) vegye meg annyiért, hogy neki megérje. hát álljon meg a menet! ha én elkezdek mondjuk zoknit gyártani, és azt a kutya nem veszi, fordulhatok az államhoz, hogy tessék segíteni? ugye, hogy nem? tán tessék olyat termelni, amit el lehet az árán adni..."

a zoknigyértésod megbaszhatod, azonban a mezőgazdaság ennél jóval jelentősebb ág.és ezt nem beismerni nagyon primitívségre vall.
bassza meg az értelmiség és a panelba zárt fővárosi lakosság!

0
2005. június 1., szerda 15:20
Emberek!

Ez Magyarország! Itt minden fordítva működik! Ezért én nem lepődöm meg már azon sem, hogy most emelik a liszt árát, holott nem is tudom mennyi felesleg áll a raktárakban, de azért emelik, mert emelni kell! Ugye, hogy a dolognak nem így kéne működnie, hanem pont fordítva?
Vagy itt a benzin. 260 Ft-ből kb. 55 Ft a benzin ára, a többi adó, mégis, hogy néz ki az úthálózat? Pesten nem lehet végigmenni kocsival a Tökölyn, mert felfordul a gyomrod a rázkódástól. Valamint szerény megyénkben (Békés), 2016-ig még gyorsforgalmi út sem épül. Kérdezem én, hová megy az a kurva sok pénz a benzin adójából, a regisztrációs adóból, az autópálya díjból, a súly adóból, a környezevédelmi hozzájárulásból stb.????
0
2005. június 1., szerda 15:18
Nem jó a példa, mert a Suzuki és az Audi egymást helyettesítő termékek, tehát mindenki igényeinek és pénztársájának megfelelően döntheti el, mit vezet.
A DVD-piacon te nem döntheted el, hogy mondjuk egy klasszikus Kabos-filmet többmillió forintos ráfordítással felújítva, szép képpel, letisztított hanggal, filmtörténészek elemző audiókommentárjával, korabeli interjúkkal és archívumok mélyéről több éves munkával összehalászott extrákkal kétlemezes luxus kiadásban veszel meg mondjuk 5000 forintért, vagy jó lesz neked 990 forintért is a kattogó, pattogó, VHS-minőségű, jelenetváltás nélküli DVD5-re írt változat is, mert egyszerűen nincs választási lehetőséged. A piac a második változatra szavazott, tehát ezt veheted meg. És talán már soha nem is lesz alkalom arra, hogy úgy vehesd meg ezeket a filmeket, ahogyan illene (ahogy mondjuk az amerikai klasszikusok sorra megjelennek), mert tönkre lett vágva a magyar piac, és ha valaki egy ilyen drága kiadásba kezdene, azt azonnal hülyének nyilvánítaná mindenki. Vajon mi lenne az első hozzászólás itt az Xpress-en, ha a fenti jó paraméterekkel kijönne az említett Kabos-film 5000 forintért? Borítékolnám, hogy a következő: Hurrá, ezt vártam, így kell kiadni. Majd meg is veszem, ha a turkálóban lesz, vagy újságmellékletként.
Én tehát igazán nem is a mi üzletünket féltem (ha az akciós filmek kellenek, akkor azt árusítunk), hanem filmbarátként nézem szomorúan a fejleményeket. Én például örömmel vettem volna egy igényes magyar klasszikusok sorozatot.
De tiltakozzatok nyugodtan, ha ez szerintetek nem így van.
0
2005. június 1., szerda 15:17
így van, a mezőgazdaság jóval összetettebb téma annál hogy itt megvitassuk, ráadásul úgy hogy a témához fikarcnyit sem értesz
az xpress hasábjain nincs helye mezőgazdaságnak mert nem az abban kompetens emberek szólalnak meg. számomra mérhetetlen gyűlölettel párosult ahogy az átlag magyar, főleg fővárosi a mezőgazdasághoz viszonyult a nemrégi tüntetések idején is. azt hiszik hogy a kis panelból olyan qrva jól látják a világot és hogy ez a sok hüly eparazst mé töntet igazán nem értik. tipikus fővárosi hozzáállás. tyúkot is csak tévében láttak oszt azt hiszik hogy ők onnan kéepsek észt osztani az egyre kisebb számban levő dolgos parasztságnak.hát basszák meg

egy mezőgazdasághoz közeli ember, aki szembesült az úgynevezett értelmiségi réteg alpári hozzáállásával és sorsán mély nyomot hagyott a mezőgazdaság állapota
elm
0
2005. június 1., szerda 15:13
Pedig a nyamvadt kiadóknak így is szép haszna van minden egyes kiadáson. Eljöhetne végre az az idő, amikor a fogyasztó diktál, és nem a kiadó. Annyival többe kerül egy tetves belső borító kinyomtatása, a szinkron költsége + a felirat az extrára? Nem hinném. Ha BuFi képes 3000-ért mindezt produkálni...
0
2005. június 1., szerda 15:04
Amit a mezőgazdaságról írtál az mind igaz. Erre mondom, hogy ezt már évekkel ezelőtt elszúrták. Amikor náluk elkezdődött a TSZ-ek szétszedése és a zsebkendőnyi parcellák kiosztása, valamint a központi koncepció nélküli termelés, megtetézve Torgyán rémálmaival, akkor tőlünk nyugatra már régóta tudták, hogy a kisgazdaságok nem vezetnek sehová. Ott sem egy parasztnak van egy 20 milliós traktorja, hanem tíznek van 1, nálunk tíznek van 10 használhatatlan.

Ismét tévedsz, ugyanis nálunk csak bizonyos élelmiszereknél létezik olyan szabály, hogy beszerzési ár alatt árusítani tilos, viszont könnyen kijátszható jogszabályról van szó - ha egy rekesz olcsóbb répáról be tud mutatni számlát a bolt, akkor senki nem köthet bele (nem tudja ellenőrizni), hogy a drágábban vett répát adja tulajdonképpen olcsóbban. Másrészt gyakorlatilag a multi mondja meg (mert már nincs konkurenciája), hogy mennyi legyen a beszállítási ár.
Egyébként Gizi néni boltjának olyan mindegy, hogy beszerzési ár alatt, vagy pont beszerzési áron adja a multi a répát, nála akkor is olcsóbb.
Az élelmiszereken kívül pedig mindenki minden terméket annyiért adhat, amennyiért csak akar. A DVD, VHS piacon is vannak hasonló esetek. Kurrens, katalógusban jól mutató termékeket rendszeresen beszerzési ár alatt reklámoznak multik, a mi vásárlóink meg jó esetben azzal vádolnak minket, hogy halálra akarjuk keresni magunkat, rosszabb esetben nem veszik át a megrendelt és kipostázott csomagokat, mondván, hogy nyerészkedünk. :)
0
2005. június 1., szerda 15:02
Értem már. Azért jár a sok igénytelen Suzukin, és nem Audin, mert szarnak a minőségre.
0
2005. június 1., szerda 14:59
Az biztos, hogy mivel mi egy mezõgazdasági ország vagyunk, ebben vagyunk jók, ezt kéne a legjobban támogatni. Sajnos nem ez megy itt az országban. És nagyon idegesít, mikor külföldrõl hozzák be a multik az olyan dolgokat, amiket mi is megtermelünk itthon, ráadásul sokkal jobb minõségben.
0
2005. június 1., szerda 14:52
a mezőgazdaság kicsit talán összetett téma ahhoz, hogy itt megvitassuk, de két dologban nagyjából biztos vagyok:
1. túl sokan akarnak megélni belőle. ez nem megy, gondolj bele, egy 20 millás traktort hogy akar kitermelni néhány ha-ból? ráadásul ez is úgy műxik, mint minden más üzlet: bele kell fekteni és nem szabad ész nélkül kivenni belőle a lét...
2. az nem pálya, hogy a paraszt termel valamit, aztán hisztizik, hogy azt valaki (más nem az állam, az én adómból) vegye meg annyiért, hogy neki megérje. hát álljon meg a menet! ha én elkezdek mondjuk zoknit gyártani, és azt a kutya nem veszi, fordulhatok az államhoz, hogy tessék segíteni? ugye, hogy nem? tán tessék olyat termelni, amit el lehet az árán adni...

"Nem véletlen, hogy még az EU-ban is vannak olyan fejlett országok, ahol szigorúan tilos a beszerzési ár alatti árusítás"
mindenhol tilos. nálunk is.

a dvd-vel kapcsolatban kicsit elbeszélünk egymás mellett, én kiadón elsősorban a jogtulajokat és azok hazai képviseleteit értem, az ő mohóságuk és hozzá nem értésük miatt tartunk itt. az embereket meg kéne győzni arról, hogy érdemes kicsit többért eredetit venni, mert többet is kap érte - de ehhez valóban többet is kéne kapnia. nem mondom, hogy ez gyorsan megy, de meg kéne próbálni hosszú távon gondolkodni. ha pedig - mint ahogy korábban írtad - a külföldi tulaj f@szsága miatt adják a sz@rt drágán, az is az ő saruk, győzzék meg a gazdáikat...
0
2005. június 1., szerda 14:50
Azért azt ne felejtsük el hogy itthon a Budapestfilm "találta" fel a jelenetválasztás nélküli dvd-ket és volt  arcuk azt 3000 ft-ért adni (Szellemek városa pl). És most is kihoznak így 3990 ft-ért filmet. Ettől függetlenül igényes kiadó, de nagyon, nagyon sokat zuhant a szinvonala!!!
0
2005. június 1., szerda 14:29
Sajnos tévedsz. Magyarországon nem lehet minőségből megélni, és erre a legjobb példa a DVD-piac. Szerinted a rendre igényes kiadásokkal jelentkező Budapest Filmnek megy jobban a bolt, akik a BBC-től vesznek sorozatokat, figyelnek a csomagolásra, feliratot, szinkront, extrát hajtanak fel, hogy igazi rajongói kiadásokat dobjanak piacra (példa: Kutyaszorítóban), vagy annak a cégnek, amelyik mondjuk hetente öt 900 forintos filmet zúdít a multik kosaraiba, és már esetenként a jelenetválasztást is lespórolja a lemezekről? Nos? Érdemes adni a minőségre?
Az, hogy a mezőgazdaság el van cs*szve nálunk, tény. De a Lodl-effektus sajnos minden területen igaz. És akármilyen olcsón tudna termelni egy modern gazdaság, a multi kereskedőhálózatok akkor is addig nyomják az árakat, amíg csak lehet. Minimális árrésekkel, nyereségekkel pedig nem tud fejlődni sem a mezőgazdaság, sem az ipar. Nem véletlen, hogy még az EU-ban is vannak olyan fejlett országok, ahol szigorúan tilos a beszerzési ár alatti árusítás, mi több, az akciók mértéke is korlátozott. Pedig ott már van modern traktor minden gazdaságban, van megerősödött paraszti és termelő réteg. A baj az, hogy nálunk pénz kellene ahhoz, hogy megerősödjön a gazdaság, de a multik térhódítása még az erősödés előtt öngyilkos versenybe hajszolt minden vállalkozást. A végeredmény nem kétséges: mindannyian alkalmazottak leszünk néhány éven belül. De úgy látszik ez az evolúció.
0
2005. június 1., szerda 14:25
persze, most. de ez egy folyamat, és ahogy több embernek lesz komolyabb cucca, úgy többen fognak erre is odafigyelni.
és azért felhívnám a figyelmedet az előző hozzászólásomban említett hozzáértésre és mohóságra: azért, hogy az embereket rászoktassák az eredeti dvd-kre, tán érdemes lenne egy ideig mérsékelni a profitot. hosszú távon szerintem bejönne... a hozzáértés hiányához meg én általában a reszkessetek betörőket szoktam említeni: aki azt szinkron nélkül kiadta, az nem normális. de előfordult az is (valamelyik itteni topicban olvastam), hogy olyan sorozatot hoztak ki, amit nálunk nem adott a tv, és nem is túl ismert (ellentétben pl. anno a vészhelyzettel, amit nagyon sokan ismertek a hazai sugárzás előtt is). ezek nyilván bukták, és ezekből ráadásul rossz következtetéseket vonnak le...

ha nem figyelnek oda, hasonló lehet a helyzet, mint a pc játék-piacon. szerinted hány játékot adnak el 10-12 e-ért? és ott is az elejétől kezdve rossz volt a koncepció, utána már hiába próbáltak változtatni - már amennyire próbáltak...
0
2005. június 1., szerda 14:14
a folyamat leírása pontos, csak a végét felejted el: sanyi bácsi eladja a földjét egy nagyobb - nem pejoratíve - parasztnak, aki a sok földön majd gazdaságosan tud termelni, így olcsóbban tudja adni akár gizi néninek is. a vásárló pedig nem fogja megvenni a szemét árut a lodl-ban, hanem megveszi - akár kicsivel drágábban is - gizikénél. így persze mari néni sem kerül az uccára, sanyi bácsi pedig meghagyhat magának egy kis földet, és termelhet rajta mondjuk virághagymát, ami ugyan sokkal több gonddal jár, mint a káposzta meg a répa, de jól meg lehet élni belőle.

én még mindig azt gondolom, hogy a minőséget igenis el lehet kicsit drágábban is adni, viszont a hozzáértés, a ráfordított megfelelő munka előfeltétel, mint ahogy a mohóság visszafogása is. és ez is érvényes a dvd-piacra...
0
2005. június 1., szerda 14:12
Tudod, az én koromban már az is nagy szó, hogy nem tévedek el a lakásban!
Amúgy hullik a fogam, rövidlátó vagyok, görbülök, egyedül a hajam dús!
(egyesek szerint ez tesztoszteron-hiányra utal, úgyhogy szintén nem erény...)
:)
most posts by TM
0
2005. június 1., szerda 14:10
ne haragudj, de egy álomvilágban élsz. természetesen engem is bosszantanak a méregdrága, ugyanakkor igénytelen kiadványok. sajna, sokan még nincsenek tisztában azzal, hogy a hazai piac már nem képes elviselni a 4-5 forintos filmeket, s ahogy az eladások egyre jobban csökkennek, így a kaidók egyre hisztérikusabb lépésekre szánják el magukat, cskahogy ne csússzon ki a kezükből minen profit (itt jönnek képbe a mindenféle költségspórolós tényezők). valójában lehet min spórolni: a magyrnak nem kell az extra, nem hogy magyra felirat az extrákra. leszarja, hogy milyen a kép vagy a hang minősége, legyen jó olcsó és kész. nincsenek pontos adataim az eladásokról, de míg dvd-lejátszó (jó olcsó!) már majd minden második háztartásban van, addig házimozi, vagy 16:9-es tv-ről maximum ezres számokban beszélhetünk (na jó, talán tízezresekben), ha meg van is házimozi, az is jó olcsó, a lényeg, hogy jöjjön mindenhonnan a zaj, tök mindegy, hogy milyen minőségben. sz al ezért szarik mindenki a minőségre.
0
2005. június 1., szerda 14:00
talán a sértődéses félreértés kapcsán, a nagyképűség - vélt - vádja alól magadat tisztázandó született meg e gondolat. hú, ez szinte költői mondat vót:)
0
2005. június 1., szerda 13:58
A Lidl-lel - meg általában a multikkal - nem az a gond, hogy olcsók, hanem az, hogy indokolatlanul és irracionálisan olcsók egyes termékek. Magyarul: beszerzési ár alatt árusítanak, vagy a kényszerhelyzetben lévő beszállítót, termelőt kényszerítik gazdaságtalanul alacsony beszállítási árakra.
Mári néninek tehát pillanatnyilag tök jó, hogy a szomszéd Gizi néni maszek ABC-je mellett nyílt egy Lodl (nem, nem Lidl), ahol olcsóbb a tej, a kenyér meg a műanyag almalé, viszont Gizi néni nagy bajban van, mert egyre kevesebb a vevője. Mivel neki nincs spórolt pénze a bankban, mint a Lodl-nek, így nem adhatja olcsóbban az árut, mint amennyiért vette, márpedig csak így adhatná azon az áron, amennyiért a Lodl adja.
Először tehát kirúgja az alkalmazottakat, akiket nem tud megfizetni, és maga áll be délután is a pult mögé, aztán feladja a harcot és lehúzza a rolót.
Sanyi bácsi, aki eddig neki szállított zöldségeket, most eggyel kevesebb helyre szállíthat, kénytelen bepróbálkozni a Lodl -be, ahol elküldik a fenébe, mert kicsikkel nem kezdenek.
Sanyi bá megy a nagyhoz, aki beszállít a Lodl-be, de a nagy azt mondja, csak fele annyiért veszi meg Sanyi bá zöldségeit, mint amennyiért Gizi néni átvette, mert a Lodl tőle csak nyomott áron hajlandó árut átvenni, különben is fizetnie kell azért évente milliókat, hogy egyáltalán szóba álljanak vele és beszállíthasson a multihoz, ráadásul az "akcióknál" neki kell átvállalnia a buktát és még azért is fizetnie kell, hogy a termék megjelenjen az üzlet katalógusában.
Sanyi bá hiába mondja, hogy ennél többe került neki megtermelnie a zöldségeket, a beszállító széttárja a karját és azt mondja: nem tehetek semmit. Végül Sanyi bá eladja veszteségesen a zöldséget, és úgy dönt, jövőre nem veti be a földet.
Mari néni, aki a helyi vetőmagboltban dolgozik, hiába várja, hogy Sanyi bácsi vegyen tőle valamit, sajnos nem jön Sanyi bá, így a Vetőmagboltnak is egyre rosszabbul megy. A tulaj sajnos nem tudja kifizetni Mari néni fizetését és a járulékokat, ezért maga áll be a pult mögé, és Mari néni az utcára kerül.
Persze a vége hepiend: Mari néni, Sanyi bácsi és Gizi néni természetesen minimálbérért három hónapos próbaidőre felvételt nyertek a helyi Lodl -be, akár tíz perc ebédszünetet is tarthatnak (persze ezt levonják a fizetésükből) és ha menstruálnak egy piros szalagot a köpenyükre tűzve napjában akár kétszer is használhatják kivételesen a toalettet.
Persze ez demagóg, de ugyanígy működik a DVD-piacon is.
Én mindenesetre családilag tiltottam meg, hogy hasonló helyen vásároljunk, és ha lehet Gizi néninél, vagy tisztességes módszerekkel működő hálózatoknál veszem meg a tejet meg a kiflit - no meg a sört.
0