Megvettem a T&CO-ban a Szellemkutya új Best-es kiadását, és elmondanám az érdeklődőknek, hogy 1az1ben ua a lemez tartalma mint ami a régi kiadásé: értsd, a lemez DVD magazinos zászlós introval indul, majd Suzuki reklám, majd menü!
Úgy látszik a Best még mindig tud lejjebb süllyedni, immáron az IPH szintjére került az ál újrakiadásaival!
-----------
Megvettem még a Christmas in the Vatican, vagy A Musical Christmas from the Vatican című 2000-ben készült koncert SevenStar által forgalmazott "magyar" kiadását, és szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy a feltüntetettel ellentétben nem angol és magyar 5.1 van a lemezen, hanem csak egy eredeti stereo, továbbá a kép átlag bitrátája 3Mb (!) ami már a gyalázatos szintjén van, így a kép piszkosul kásás és életlen, 1 szóval ocsmány!
Ez a borítója, csak az angol szöveg magyarul van ráírva, és a bal alsó sarokban van egy korhatár nélkül megtekinthető figyelmeztetés:

De ha valaki mégis elnézi mindezeket, és úgy dönt, hogy megveszi, hát van egy elég nyomós indokom rá, hogy miért ne tegye! A lemezen lévő adatfolyam ugyanis sérült! Ahol tuti hibás az a 82:52, 82:54; 83:00, és utánna még sok helyen! A kép van ahol totál szétesik "kockákra", van ahol fél mp-re átvált a kép valami másikra valahonnan a koncertenből, van ahol kifagy a lejátszás! Mindezen jelenségek az asztali lejátszómon, a DVD meghajtóimban, és a T&CO Millennium "márkájú" DVD lejátszójában is ugyanolyan módon, ugyanúgy jelentkeztek. A NERO átviteli teszten viszont gond nélkül folyamatos sebességnövekedéssel átment a lemez. Szóval a lemez maga nem hibás, hanem a master volt az amiről végül hibásan sokszorosították!
Többet is kipróbáltunk, mind sz@r volt!
A hátoldalon lévő 30-as számon érdeklődve javított kiadás után, azt a választ kaptam, hogy nem ők adták ki, csak az ő nevük van a borítón (???), és szólnak az illetékesnek, és vagy bevonják az összeset, vagy legyártják rendesen és kiadják újra! (Vagy uúgy árulják tovább a sz@rt, gondolom én.)
Majd a piros rigós áruházban belebotlottam egy német kiadásba ami igaz 500-al többe, 1490.-be került, de simán megérte!
Ilyen a borítója:
Ennek már tökéletesen tiszta és éles képe van (átlag 5Mb-es bitrátával) és valódi 5.1-es hang van alatta, viszont másképp van összevágva! Míg az előző 102 perces, addig az utóbbi 100, és az előadók között van olyan aki az egyiken rajta van, míg a másikon nincs! Pl. Tom Jones, és Jewel az előbbin ott vannak, de az utóbbin már nincsenek rajta! Bryan Adams mind2n ott van mind2 számmal! :)
Ezeken kívül ennek a koncertnek van még vagy 6 kiadása, de itthon eddig csak ezt a 2t láttam, ezeket is először csak az előző héten!