Keresés

DVD melléklet

2005. november 7., hétfő 13:05
A KERESKEDELMI CÉLÚ másolás és a DVD nyilvános vetítése a tilos. Természetesen a magáncélú másolást sem reklámozzák sehol, de azért senkit nem fognak leültetni, mert a saját, eredeti DVD-je kímélése céljából csinált róla egy házi (nem egyházi!) másolatot...
0
2005. november 7., hétfő 13:02
Bocs, de nem vagy ebben túl járatos: bármilyen bűnügyben nem nekem kell bizonyítani az ártatlanságomat, hanem a másik félnek a bűnösségemet! Márpedig ami nem bizonyítható egyértelműen, az nem róható fel nekem!

Mindez azonban csak teória, mert akik ismernek, tudják, hogy nem vagyok DVD kalóz.
0
2005. november 7., hétfő 13:00
Nem, ez is egy vicc volt, hiszen másolathoz jogtisztán hozzájutni lehetetlenség, mivel tilos a másolás, vagy nem? :-)
most posts by TM
0
2005. november 7., hétfő 12:58
Tehát fel kell mutatni az eredeti DVD-t megintcsak nem?
0
2005. november 7., hétfő 12:57
Viszont a másolathoz való jogtiszta hozzájutást is bizonyítanod kell! :-))
most posts by TM
0
2005. november 7., hétfő 12:55
Egyébként nincs más dolgod, mint bizonyítani, hogy a másolatot másoltad, és akkor már nincs gáz.
0
2005. november 7., hétfő 12:53
Erre is lesz precedens :)))))
1 éve még azt sem gondoltuk volna hogy képesek valakit blincsbe verni a moziban :)))))
0
2005. november 7., hétfő 12:51
Felőlem kegyetlenül figyelhetik a nyomozók ezt is, mert ezen a téren sincs vaj a fejemen. (He-he-he.) Nekem csak saját, eredeti filmjeim vannak, éppen ezért kölcsönzőbe sincs miért járnom.

Amúgy mi van akkor, ha 1 db-ot másoltam minden filmből, s a másolatokat másoltam tovább és adtam ingyen a barátoknak? (Ellentétben a VHS-sel, a DVD esetében nincs számottevő minőségromlás a másolat másolásakor!) Erre mit lépsz? A másolat másolására semmilyen jogszabály nem létezik!
0
2005. november 7., hétfő 12:48
De talán jobb, ha nem SOLOk, basszus! :-)))

:)
0
2005. november 7., hétfő 12:48
Na, hogy elégedett legyen mindenki tessék egy link, ahol többek közt az xpress-t is reklámozták:

http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php?id=57&forumid=71922&bw=1&step=0&page=3#10403186

Sziasztok,

0
2005. november 7., hétfő 12:43
Gitár? Az például lehet szóló is! Szóló pedig, - mint tudjuk - a tökéletes fegyver! :-) Na, már meg is érkeztünk a Desperadóhoz, ahol gitárral lődöztek...
De Szólóból indulhatunk Szodoma felé is (igaz, apu?), vagy pedig a Sir Moke (szőr mók) wookie (vuki), űrcowboy (űrkávboj) haverja, HAN irányába is!
De talán jobb, ha nem SOLOk, basszus! :-)))
most posts by TM
0
2005. november 7., hétfő 12:43
Ha ingyen adom a barátoknak akkor is bűncselekmény, mert csakis 1!!! azaz 1 db-ot másolhatsz minden filmből...

Megnézném, hogy hányan saját filmeket írnak DVD-re, és hányuknak van meg otthon az eredeti. Ugyanis ha kölcsönzőből veszed ki és úgy másolod le akkor is bűncselekményt követtél el!

De nem baj eljön még az idő amikor ezt is nyomozók fogják figyelni a neten he he he
0
2005. november 7., hétfő 12:37
Én még nem olvastam bele abba a topikba. A DVD írás egyébként önmagában nem bűncselekmény, bár sokan azt hiszik, DVD-re írni csakis jogdíjas dolgokat lehet, saját személyes anyagot (dokumentumokat, privát filmet stb.) nem. Egyébként önmagában a DVD másolás sem bűncselekmény, amennyiben a másolatot a delikvens nem terjeszti, s főleg nem pénzért terjeszti.
0
2005. november 7., hétfő 12:37
Köszi! Végre egy SZAKÉRTŐ! :-)
Igaz, ezt az énekhang besorolást annak idején nagyon megtanította nekünk egykori zenetanárunk a városban legendás Gitta néni, aki mindig elmondta, hogy őt maga Kodály Zoltán tanította! Nagyon aranyos volt, és még most is tanít, isten tartsa őt egészségben sokáig!
Hogy valami kevésbé OFFot is írjak, a topic címe eredetetileg az újságmellékletekre vonatkozott, melyekből eleinte havonta 3-4 volt talán. Lassan megint csak annyi lesz, kár, hogy a közben eltelt idő alatt leharcolták a piacot a ratyibbnál is ratyibb kiadványokkal.
most posts by TM
0
2005. november 7., hétfő 12:33
Elnézést de tényleg félreérthető ahogyan írtad....
Amúgy a kötekedés szintjén megmaradva kimondta hogy a basszus csakis énekhang lehet?! És ha nekem gitárom van? :)
0
2005. november 7., hétfő 12:32
Speciel nekem a "DVD írás" nevű topik jobban zavarja a csőrömet...

Itt etikáról beszéltek  a legtöbben de nem akadtok ki egy bűncselekményen!

Szerintem EZ a kétségbeejtő :(((((
0
2005. november 7., hétfő 12:24
Hát elég nehezen.... :-)) De abban megerősíthetlek, hogy nők esetében az "alt" szó használata a megfelelő.
0
2005. november 7., hétfő 12:21
Nahát, erről beszéltem én is! A "basszus" szó használata pedig nem illetlenség, az újságos filmek reklámozása az, nem tudtam, hogy ilyen nehezen fogalmazok... :-)
most posts by TM
0
2005. november 7., hétfő 12:13
Egyetértek Jamamurával: tényleg nem etikus egy on-line bolt honlapján hirdetni, hogy mi olcsóbb máshol. Erre vonatkozó információk bárhol máshol közzé tehetők és tanulmányozhatók. Akiket érdekel, pl. a DVD Center honlapján, árkategória szerint bontva. A topik címéül szolgáló DVD mellékletek nem jelentettek valódi konkurenciát az Xpressnek, mivel zömmel olyan filmek jelentek meg ebben a formában, melyek nagy része nem is került az on-line üzletek kínálatába, ráadásul némelyikkel minőségi probléma is volt.
Természetesen nem etikátlan dolog eredeti DVD-t vásárolni a Lapker akciójában (mea maxima culpa: én is megtettem már), csak ezt hirdetni nem egy másik boltban kéne. Elvégre az újságosok se hívják fel a figyelmet arra, hogy az Xpressnek milyen akciói vannak, melyek mellesleg lényegesen több filmre vonatkoznak, mint a Lapkeré!
0
2005. november 7., hétfő 11:55
én azt nem értem, hogy ha egy kiadó kiviszi a standokra a DVD-it "reklámáron", akkor miért szúr ki azokkal a (netes) boltokkal, akik az eredeti áron adják? miért nem adhatják ott is annyiért, amennyiért újságoskollégánál beszerezhető? (ettől függetlenül nem sok olyan DVD-t visznek újságoshoz, ami engem érdekelne, persze azért akadnak...).
0
2005. november 7., hétfő 11:50
A különféle nemi szerveknek nem a basszushoz, hanem egy ehhez erősen hasonló szóval jelölt cselekvéshez van közük... :))
0
2005. november 7., hétfő 11:46
szerintem sem kellene hangoztatni, hogy az xpressnél is kapható filmeket hol lehet olcsóbban beszerezni. egyszerűen nem etikus.
0
2005. november 7., hétfő 11:32
"De látom teljesen felesleges illemre nevelni az arra kevésbé fogékonyakat"

Mi nem volt illedelmes abban amit mondtam???????
Ha egy hangversenyre elmegyek akkor nem mondhatom ki hogy az énekkar basszus hangon megszólaló énekese? És olyat sem hogy basszus gitár? És a basszus kulcs, ami a kotta elején van?

Mások különböző nemiszerveket emlegetnek te meg ki vagy akadva egy hétköznapi szón...
0
2005. november 7., hétfő 11:28
Csak úgy általában.
És azért érdekes pont itt megtehetik, mert az Xpressen keresztül (is) a kiadók azon igyekeznek, hogy minél jobban felvehessék a harcot a kalózok ellen.

Kicsit ironikus hogy itt fennhangon hírdethetik magukat, nem?
0
2005. november 7., hétfő 11:13
Én is ilyet tettem volna? Vagy csak úgy ált. kérded?
most posts by TM
0