Keresés

DVD melléklet

2004. március 31., szerda 23:30
Miért nevetséges ?
0
2004. március 31., szerda 15:34
Lemaradt? Legalább egyel kevesebb sallang van rajta. :P
0
2004. március 31., szerda 13:19
Hmm... és lemaradt róla az audiokommentár.
0
2004. március 31., szerda 13:15
Magyar DTS... nevetséges!
0
2004. március 31., szerda 12:58
És lőn! :)
0
2004. március 30., kedd 19:13
na ennek az oldalnak nem emlékeztem a címére
0
2004. március 30., kedd 18:57
No meg innen.
0
2004. március 30., kedd 18:28
www.dvdcenter.hu -> fórum -> dvd mellékletes magazinok
0
2004. március 30., kedd 18:24
Písz!
Nem tudtok egy olyan oldalt, ahol esetleg minden megjelenő újság mellékletéről értesülhetnék? Elég sokmindenről lemaradok, csak mert nem bújom végig az újságoskioszkok kirakatát. Szal ti honnan szerzitek be az infót?
Cső!
0
2004. március 30., kedd 18:21
Immár hivatalos a bejelentés a honlapon. a DVD Magazin következő melléklete valóban a CHICAGO lesz. Igyekszem megvenni, bár most elég rosszul állok, s a SzuperÁr kínálatából 6 (!) filmre is pályázom. S a többi magazinmellékletről, meg egyéb, nem várt akciókról még nem is tudok...
0
2004. március 30., kedd 17:44
Az általad említett filmek nekem is megvannak (kivéve a kísérletet és a vatelt). Ezekről én is csak pozitív véleménnyel vagyok!
Az előző fél évben a kb 3szorosára duzzadt választék ellenére vagy 3-4 DVD mellékletes magazint vettem. Korábban volt olyan, hogy 1 hónapban vettem annyit.

Az említett elvárások teljesítése miatt tartom hazánk legjobb DVD kiadójának a Budapest Filmet, és csak utánna jön a Warner, a Fantasy Film majd a többi kullog valahol.
Egyedül a BuFi-nál és a Warnernél látszik, hogy nem sz@rnak nagy ívben a vásárlók fejére!

asszem ki is veséztünk mindent!
:)

0
2004. március 30., kedd 15:17
Nem tudok véleményt mondani AZ ANGOL BETEG-ről, a MEDVÉ-ről és a CSOKOLÁDÉ-ról, mert nincsenek meg, s mivel kevés cinemás és házimozis mellékletem van, a borítóikról sem tudok általában véleményt alkotni. Borítót illetően talán a CP mellékletei azok, amik nem tetszenek, mert a borító javán a különböző programok felsorolása szerepel, bár én ott is alapvetően a film miatt vettem meg a lapot. De ennyi pénzért ezzel még meg bírok alkudni.

A SZARVASVADÁSZ képminőségéről valamilyen fórumon már én is beszéltem, de ott úgy tudom, egy az egyben a kereskedelmi változat lett mellékelve a laphoz, semmilyen változást nem eszközöltek a kiadványon a magazin miatt.

A birtokomban lévő mellékletek minősége nálam megüti azt a színvonalat, amit el tudok fogadni ezért az árért. Kivétel a Cinema MULHOLLAND FALLS-a, amivel ugyan nincsenek lejátszási gondjaim, de a képminőség egy VHS kazetta szintjén van. (Mellesleg lejátszási gondok: a 9 lemezes ALIEN-TETRALÓGIÁ-val - egyedüliként a növekvő gyűjteményemben - viszont vannak, pedig az elég igényes kiadvány!) A mellékletes filmek menüje lehet, hogy nem nyerne díjat egy szépségversenyen, de hangsúlyozom, engem a film érdekel és nem a körítés! Ha a képminőségben vagy hangminőségben találok hibát, karcos a lemez stb., azt mindig szóvá teszem, de az annyira nem izgat fel, hogy a film menüjét és borítóját illetően a forgalmazó esetleg nem erőltette meg túlzottan a fantáziáját.

Ani a reklámok átugrását illeti: egyszerűen a jelenetválasztással indítom a filmet, s eddig a DVD-ROM-on még minden reklámot ki bírtam hagyni.

Én sem veszek meg gagyi kiadványt, bármilyen jó is a film, de egy olcsó kiadvány nem szükségszerűen rossz (mégha nem is tökély), ahogy egy drága kiadvány sem feltétlenül a legmagasabb igényeket kielégítő minőséget jelent.

Mellékletes filmjeim közt ott van az ARIZÓNAI ÁLMODOZÓK, az ELVESZETT GYEREKEK VÁROSA, a MAJD MEGDÖGLIK ÉRTE, a VATEL, az ILYEN A BOKSZ vagy a KÍSÉRLET (hogy néhány példát említsek), s mindegyik megüti számomra azt a mércét, hogy ne kelljen esetleges újabb kiadásukra vágyakoznom. Van viszont nem mellékletes kiadású KÍNAI NEGYED-em például, bő ötezer Ft-ért: azt viszont nagyon várom már egy igényesebb kiadásban!
0
2004. március 30., kedd 14:56
Itt jön ki, hogy ki milyen igényeket támaszt egy DVD kiadvánnyal szemben. Engem kifejezetten zavarnak a reklámok, és nem tudom milyen DVD lejátszó szoftvert használsz de azokkal sem lehet ugratni a reklámokat, ha úgy van beállítva, hogy ne lehessen.
Zavar, ha gagyi és navigációs gombok hiányától hemzseg a menü (medve, és a többi cinema-s melléklet valamint a korábbi Házimozis mellékletek, már ha volt egyáltalán menüje - lásd Angol beteg).
Zavar ha ocsmány a kép (Csokoládé, Szarvasvadász,...).
Zavar ha gagyi a borító (összes Cinema-s, összes Házimozis,...)

Ha képesek egyesek kiadni úgy filmet, hogy rászánják azt a kevéske energiát és időt, hogy kikeverjék 5.1-be a magyar szinkront és egy valamennyire tehetséges grafikussal készítsenek egy ízléses borítót és menüt neki, és ezt az egészet képesek reklámok nélkül 2-3000 forintért adni (Elveszett gyerekek városa, Született gyilkosok, Wonder Boys,...), akkor nem vagyok hajlandó ue a pénzt egy nemritkán 100%-osan rossz és gagyi kiadványra költeni bármennyire is szeretem azt a filmet! Még akkor sem, ha annyi pénzem lenne, hogy a Mo-on kapható összes magazint és újságot is megvehetném.

Megjegyzem, teljesen 0-ról, szombat reggel felraktam, és életemben először leültem egy profi DVD author progi mellé, és 2 nap alatt összeállítottam a mellékelt tutor néhány segítségével videóklippekből egy olyan DVD-t ami simán megállná a helyét a mai magazinos DVD piacon. 2 nap után mindezt meg tudnám csinálni kb fél nap alatt. Akik a magazinos filmeket csinálják, nem 2 napos tapasztalattal rendelkeznek, mégis hemzsegnek a hibáktól a DVDik. (pl berakod a Medve DVD-t és elsőkét a jelenetválasztó menü jön be, amiből nem lehet visszalépni a főmenübe.)

A trehány kiadványokat vegye meg az aki igénytelen, de én legszívesebben megetetném a készítőivel! Sajnos nagyon kevés magazinos melléklet van amire azt mondja az ember hogy tényleg fasza!
0
2004. március 30., kedd 14:23
csupán azért jöttem a gyári (???) példányok árával mert ezeket a mellékleteket "levették a polcról" és becsomagolták a magazin mellé. Még a magazin logója sem került a borítóra és mentes a reklámoktól!

Elég nagy taplóság volt alig egy hónappal a hivatalos megjelenés után magazinmellékletként adni a JELEK-et. Engem nem érintett a dolog, de bunkóság volt a megjelenéskor 6000 Ft-ot elkérni a lelkes rajongóktól, akik azonnal akarták megvásárolni a filmet, mikor a kiadó már nyilván tudta, hogy a mű mellékletként, közel féláron is rövidesen forgalomba kerül. (Félreértés ne essék, nem az Xpressre gondolok ez ügyben, hanem a film forgalmazójára!)

Én nem tudom, Te hol veszed a DVD mellékletes újságokat, de a DVD Filmcsillagot én legutóbb (még a JAY ÉS NÉMA BOB előtti mellékletet is!) 2 ezer Ft alatti áron vettem. A T3 Magazin a VOX-mellékletek idején nem is tudom, volt-e, de nem rég emelkedett az ára 2290 Ft-ra (ha jól tudom), addig azt hiszem, 1890 Ft volt (ha jól emlékszem) néhány hónapig. A DVD Magazin valóban kicsit drágább, de emlékeim szerint még az sem 2500 Ft. A legdrágább szerintem a DVD Center Magazin (még az is 3000 alatt!), de megítélése nálam a VOX-éval azonos, ezért szerencsére nincs okom, hogy költsek rá.
A HáziMozi Magazin mellékletei szerintem önmagukban nem rosszabbak, mint más magazin filmmellékletei, de technikai kivitelezésben az utóbbi hónapokban valóban voltak gondok. Alapvetően nem az én ízlésembe vágó filmeket mellékelnek, ezért nem nagyon vásárolgatom, de a többi újság se mindig az én ízlésem szerint válogat! (ld. most JAY ÉS NÉMA BOB VISSZAVÁG)

Valóban van némelyik mellékletes DVD-n reklám, ez néha engem is idegesít, de azért ezt nem tartom akkora traumának, ami miatt a VOX jóval drágább mellékleteire kéne inkább szemet vetnem. A DVD ROM-on én egyébként is ki tudom hagyni a reklámokat. Az asztali játszón nézve a filmet meg egyszerűen mást csinálok arra a 3-4 percre, míg lefut az az 1 vagy 2 reklám.
S hogy a DVD borítón meg ott van az adott magazin logója, az meg engem teljesen hidegen hagy: a forgalmazóé is ott van, de nem a borítót nézegetem, hanem a filmet.
0
2004. március 30., kedd 14:01
"Biztos voltam benne, hogy a gyári példányok eladási árával jössz, pedig a többi DVD mellékletes magazin árával kéne összehasonlítani"

csupán azért jöttem a gyári (???) példányok árával mert ezeket a mellékleteket "levették a polcról" és becsomagolták a magazin mellé. Még a magazin logója sem került a borítóra és mentes a reklámoktól!

"azok közül pedig a többség a VOX-mellékletek idején még inkább 2000 Ft alatt volt, de a 3000-et még most sem éri el egyik sem."

A Nemzetközi DVD magazin megjelenése óta 2500ft! Az "ócsó" Házimozi magazinról ne beszéljünk mert az a magazin mellékeli a legundorítóbb mellékleteket a hazai piacon mind külsőre mind belső tartalomra!
A T3 is 2000 felett van. A filmcsillag is valahol 2000 ft kötül nyitott.
Csak az a bibi, hogy 1-2 IPH-os kiadványon kívül mindegyiken van minimum 2 reklám amit végig kell néznie a fogyasztónak, hacsak nincs olyan DVD játékosa ami figyelmen kívül hagyja a különféle korlátozásokat.
Csak ezért nem hasonlítom össze a VOX-os mellékleteket a többi reklámos melléklettel!
0
2004. március 30., kedd 13:46
Ha jól tudom, a Mimic azért volt "kölönleges" darab, mert ezelőtt nem jelent meg DVD-n.
0
2004. március 30., kedd 13:32
CHICAGO kontra CHIHIRO ügyben nem tudok nyilatkozni. Számomra egy rajzfilm és egy musical összehasonlíthatatlan, bár mindkettő lehet a maga nemében jó is, meg rossz is...
0
2004. március 30., kedd 13:18
Biztos voltam benne, hogy a gyári példányok eladási árával jössz, pedig a többi DVD mellékletes magazin árával kéne összehasonlítani a VOX-mellékletek árát: azok közül pedig a többség a VOX-mellékletek idején még inkább 2000 Ft alatt volt, de a 3000-et még most sem éri el egyik sem.

A CHICAGO valóban 2002-ben készült, de nálunk tavaly mutatták be, tehát nálunk tavalyi sikerfilm volt, elvégre mellékletként is itt szánják nagy durranásnak, és nem általában a nagyvilágban. Az Oscar-díjról bármit is gondolunk, azért mégis csak a jelenleg legismertebb filmes kitüntetésnek számít (az Xpressen is ennek van külön topikja, nem a cannes-i Arany Pálmának, bár utóbbit én is többre tartom), s viszonylag ritkán szerencséltettek meg minket a magazinok viszonylag friss Oscar-díjas alkotásokkal. (Érdekes, hogy egy másik magazin MIMIC mellékletét azért vélik egyesek különösen kiemelkedő darabnak, mert a női főszereplő Oscar-díjas. Nem a film, hanem a főszereplő, s ő sem az abban nyújtott alakításáért!)

SZÖRNY RT., JELEK? Nos, nekem ezek inkább a rétegfilmek. Engem egyik sem érdekelt mint melléklet, filmként sem tetszettek különösebben, de gondolom ebbe felesleges lenne belemenni, hogy kinek, mi, miért tetszik, és vajon az-e a nagy film, ami nekem tetszik, vagy az, ami a másiknak.

Véleményem továbbra is az, hogy a CHICAGO mint melléklet kiemelkedik a mellékletes újságok kínálatából. Már csak az a kérdés, hogy tényleg ez lesz-e a melléklet, vagy ez csak valami felröppentett kacsa.
0
2004. március 30., kedd 12:45
A Chicago egyáltalán nem mérföldkő; talán azért mert kapott Oscart (semmit nem jelent). A Chihiro is kapott és előbb jött ki mellékletként, ja és jobb is.. :) A Chicago inkább amolyan rétegigényt kielégítő "alkotás", kihagyom..
0
2004. március 30., kedd 12:40
kirívóan drága??

3500Ft? Ne mond már! Ez az ár még ma is igencsak yo! A Jelek, a Szörny Rt, a Ne szólj szám és a 6:3 is a boltokban kapható verzió volt 1az1-ben.

Szörny Rt.
Bolti ár: 6500 Ft
Xpress ár:  5990 Ft  

Jelek
Bolti ár: 6500 Ft
Xpress ár:  5990 Ft

Oscar díjas. És akkor mi van? Semmi. Rengeteg kiváló alkotás el sem jut az Oscar jelölésig. Az Oscar nem jelent semmit. Te magad mond meg, hogy tetszik-e egy film vagy sem.

Tavalyi sikerfilm. Nem az! 2002-es film a Chicago!
A jelek is 2002-es film és tavaly a hivatalos megjelenés (2003. március 25.) után kevesebb mint fél évvel került be mellékletnek.
Ha a Szörny Rt.-t nézzük az is sikeres volt, nem is kicsit. Megjelenés dátuma 2002. augusztus 28. Ez is 1 éven belül van.

Semmi különleges nincs abban, hogy a Chicago lesz melléklet. Ha egy olyan film lenne ami eddig nem jelent meg Mo-on és sikeres volt akkor megérteném, hogy nagy durranásként kezelik, de így!?
0
2004. március 30., kedd 12:02
Valószínűleg nem attól lenne mérföldkő, hogy reklámokat és újságot tennének mellé, hanem attól, hogy tavalyi film, Oscar-díjakkal kitüntetve, A kategóriás produkció: ilyesmivel eddig még nem igazán állt elő egyik magazin se. (Ettől persze még nem muszáj mindenkinek szeretnie ezt a filmet.)
Ami a Voxot illeti, én cseppet sem hiányolom őket: kirívóan drágák voltak a mellékleteik, de szerencsére engem egyik kiadványuk sem érdekelt.
0
2004. március 30., kedd 10:11
Chicago mint mérföldkő??

Miért is?

A bolti verziónak 16:9-es képe angol, magyar hangja és magyar extrái vannak. Miért lesz mérföldkő ha raknak rá még két reklámot, meg raknak mellé egy magazint?

Kár, hogy a VOX nem ad már ki melléklettel filmeket! Jó volt az a Szörny Rt., meg a Jelek is. Sajnos elég kevesen vannak akik reklámok nélkül adnak mellékletet a magazinjukhoz.
0
2004. március 29., hétfő 18:27
DVD Sztár Magazin:  Logan bosszúja

DVD Poszter Plusz Magazin: Angyali szemek

Remélem még nem írta senki, mert lusta voltam visszakeresni:)

0
2004. március 29., hétfő 18:18
Ez jól is hangzik, meg nem is elképzelhetetlen. A CHICAGO-t ugyanis nemrég adta ki VCD-n is a Duna Film, s mint tudjuk, a Duna Filmhez tartozó, VCD-n is kiadott alkotások előbb-utóbb újságmellékletekké válnak. Most szerencsére inkább előbb, mint utóbb...
0
2004. március 29., hétfő 17:08
nemzetközinél 95%-os megerősitett hirként a Chicago lesz:)
0