Keresés

DVD melléklet

2004. február 18., szerda 12:31
A következő CP-ben a Vérbosszú (Clinton and Nadine) című film lesz.
0
2004. február 17., kedd 21:37
A Horrorra Akadva,avagy todom kit ettél tavaly nyárson a gyári DVD-vel ellentétben DD 5.1-es magyar hanggal fog megjelenni!!
0
2004. február 17., kedd 9:14
Házimozi: Sűrű lé
Van Damme után ismét egy örökbecsű. :)
0
2004. február 16., hétfő 11:48
Sztem nem olyan rossz. A 3-ik rész meg egyenesen rekeszizom-lázítóan király!
0
2004. február 14., szombat 15:35
Szerintem ezt a "filmet" szinkron nélkül is kínzás megnézni.
0
2004. február 14., szombat 14:19
na ezt a filmet tényleg kínzás szinkronnal nézni: lüki, gerappa meg hasonló szövegek. pfuj. :(
0
2004. február 13., péntek 20:08
Kizártnak tartom. Eddig mindegyik mellékleten volt szinkron, beleértve azokat a filmeket is, amik gyárilag csak feliratozva jelentek meg (pl. A TEHETSÉGES MR. RIPLEY, 54 stb.).
0
2004. február 13., péntek 18:48
Én is éppen ezt szerettem volna kérdezni.
0
2004. február 13., péntek 18:38
Létezik ,hogy a dvdfilmcsillag mellékletén megjelenö horrorra akadva cimü dvd-n
nem lesz szinkron?aki pontosan tudja kérem jeleze.köszönöm.
0
2004. február 9., hétfő 22:38
Persze. Mikor a multicsatornás keverést végzik akkor a megfelelő helyre illesztik. Ha az adott jelenetben egyáltalán nem vettek használható hangot akkor a többi sávot (háttérzaj, stb.) szintén utólag generálják és a helyére teszik. Nem nagy dolog inkább idő-, és pénzigényes.
0
2004. február 9., hétfő 22:11
Értem köszi. És gondolom ezeket később belekeverik ugye?
0
2004. február 9., hétfő 22:04
Nem feltétlenül. Mindig vesznek a helyszínen zajt, hangot. Csak akkor készítenek utószinkront ha feltétlenül muszáj, pl külső helyszín, zajos felvételi környezet. Olyankor is előfordul mikor nagysebességű kamerával vesznek fel jelenetet mivel annak iszonyatos hangja van és nem lehet mellette jó hangot venni. Viszont nagyon fontos dolog, hogy az utószinkronra nagyon ügyelnek és addig mondja újra és újra a színész amíg tökéletes nem lesz. A magyar filmek ellenben szinte végig utószinkronosak és nagyon gány munkát végeznek.
0
2004. február 9., hétfő 21:57
"Az sem érdekli őket, hogy ha belelóg egy mikrofon abba a sávba mivel azt elvileg nem fogja senki sem látni."

Kedves Kiga. Igazad van. Ez így van. De lenne egy kérdésem. Kérlek világosítsatok fel, mert nem értek ehhez. Ha a filmekhez (minden mai filmhez) utószinkron készül minek a helyszínen a mikrofon? Mármint értem azt hogy lehessen egy két alapzajt felvenni meg miegymás,t de hang nagy része akkor is a szinkronstúdióban készűl nem?
0
2004. február 9., hétfő 21:53
szerintem a 2001 után dönthetett így, mert ott akarták először levágni a széleket, sőt olyan ölet is volt, hogy a képernyőn fekete részeket kicsillagozzák. :) de ha megfigyeljük, kubrick tényleg figyelt a kép szerkesztésére, bár nem hinném, hogy biztos volt benne, hogy végül, mit hagy jóvá. a ragyogásnál elbizonytalanodtam: az egész film olyan szimmetrikus, de az elején van egy baki, amikor jack megy a hegyekben kis vw bogarával hirtelen megjelenik a helikopter árnyéka egy mp-re. lucas digitálisan kiradirozta volna... :)
0
2004. február 9., hétfő 21:47
akkor ügyeskedtek a fiúk. pont az lett volna a poén, hogy moziban a hatás kedvéért szélevásznon jelenjen meg, míg tv-n a 4:3 lett a jóváhagyott arány, mivel a lényeg bennevolt a "kis képben" is.
0
2004. február 9., hétfő 20:49
Kubrickban nem vagyok otthon, de én úgy tudom, hogy pontosan azért forgatott 4:3-ban mert a TV adók állandóan levágják a filmek szélét és így megcsonkítják a szélesvásznú filmeket. Hasonló a helyzet a VHS-nél. Éppen ezért 4:3-ban csinálta, hogy nem csonkítsák meg őket. Jelzem itthon viszont a mozik csonkították meg a filmet (Tágra zárt szemek) mivel levágták a film alját és tetejét (legalábbis ahol én láttam).
0
2004. február 9., hétfő 20:07
ha jól tudom a legtöbb kubrick-film 4:3-ban készült, de ezzel nem is mondtam nagyot. a lényeg, hogy kubrick minidg tiszta ideg volt, mert a mozik nem rendelkeztek olyan izével, amivel el lehet takarni a tetejét és az alját. ez főleg a mechanikus narancsnál volt macerás. személyesen vittel a moziknak ezt a lemezt(?).
0
2004. február 9., hétfő 20:05
akkor bocs, nem szóltam. azért akkor is van kimaradt rész, de sebaj. csak azért gondoltam, mert találkoztam már olyan filmmel, ahol valóban meg volt vagdalva teteje és a vége. az viszont borzalmas képet ad. a vertexék is valami hasonlót alkottak - vagy ott a széléből hiányzik?
0
2004. február 9., hétfő 16:57
Nem. A Tágra zárt szemek 4:3-ban készült. A rendező úgy szerkesztette a képet, hogy az egész felületet kihasználja. A 35mm-es film -mint írtam- közel 4:3-as képarányú. A szélesvásznú filmek vagy anamorf lencsével készülnek ilyenkor összenyomódik felvételkor a szélesvásznú kép és így kerül rögzítésre és ilyenkor a moziban is úgy játszák le, hogy egy anamorf lencsét tesznek a vetítőre ami széthúzza a képet helyes képarányra. Ez a rögzítési mód adja a legjobb képminőséget. A szélesvásznú filmek többsége viszont nem anamorf lencsével kerül felvételre hanem 4:3-ban. A rendezőnek fel van rajzolva a 4:3-as monitorra az 1.85-ös vagy 2.35-ös képarány és aszerint rendezi a filmet, hogy az ebből kilógó részeket nem veszi figyelembe. Az sem érdekli őket, hogy ha belelóg egy mikrofon abba a sávba mivel azt elvileg nem fogja senki sem látni. Az ilyen filmeket a moziban úgy játszák le, hogy a vetítőgép elé takarólemezeket tesznek amelyek kitakarják a film alját és tetejét.
Sajnálatos módon sokszor előfordul az, hogy a stúdió kiadja a kezéből az ilyen FullFrame mastereket és ezek megjelennek DVD-n vagy ezeket adják le a TV-k. Ezért fordulhat elő, hogy sok TV-ben vetített filmben látszik a belógó mikrofon, holott sem a moziban sem a DVD-n nem látszott. Ilyen birka módon jelent meg az 54 is annak idején, hogy az alja és a teteje nem volt kitakarva. Ha megnézed az 54 logó a film elején akkor szépen látszik, hogy kiadja az 1.85:1 arányt. A régi verzión alatta és felette fekete csík volt.
0
2004. február 9., hétfő 16:41
igazából csak belenéztem, de a végén, főleg, amikor mutatják az újságot a főcím fele hiányzik. a tágra zárt szemek is így készült, de ott sikerült mindent beletennie a képbe.
0
2004. február 9., hétfő 16:11
A film csak a felvevő kamera miatt 4:3-as (méghozzá Full Frame) a film helyesen 1.85:1 arányú. Abban igazad van, hogy az FF-ből levágták az alját és a tetejét, de így helyes. Csak olyan dolgot vágtak le amire semmi szükség. Észreveheted, hogy senkinek sem hiányzik a homloka, sem a lába. Így ment a moziban is és így jelent meg a világ összes országába DVD-n csak egydül Magyarországon sikerült a FullFrame verziót kiadni annak idején. Lehetne a rendezőt szidni, hogy miért nem anamorf kamerával vette fel a filmet, de azt hiszem erre a fogyasztóvédelem nem jó fórum. :-)
Egyébként a Matrix trilógia is így készült (és még kismillió film mivel a film nyersanyag képaránya közelít a 4:3-hoz) ott is levágták a film alját és tetejét csak azt soha nem adták még ki 4:3 FF formátumban, hogy észrevehesd. Illetve ha a 4:3-as P/S VHS verziót ha megnézed akkor ott is pár centivel magasabb a kép, mint a DVD-n.
Összegezve ne aggódjál hanem örüljél, hogy végre a megfelelő képaránnyal jelent meg ez a film.
0
2004. február 9., hétfő 15:50
az 54-et ne vegye meg senki, ugyanis a 4:3-as képnek a tetejét és az alját ügyesen levágták. így lett 16:9 anamorf. szégyen... ezzel is lehetne a fogyasztóvédelemhez fordulni. :(
0
2004. február 9., hétfő 14:34
T3: Kate és Leopold
0
2004. február 6., péntek 23:29
Már tudom mi "hiányzott" a gyűjteményemből! :-)
0
2004. február 6., péntek 23:07
A ma megjelent DVD Music Magazinban olvasható hirdetés szerint a DVD Filmcsillag következő melléklete a HORRORRA AKADVA, AVAGY TUDOM KIT ETTÉL TAVALY NYÁRSON című film lesz.
0