Keresés

DVD melléklet

2004. február 5., csütörtök 0:04
mondok ellenpéldát: a gyűrű szövetsége. magyar dts: blöe. angol dd5.1: woo!
0
2004. február 4., szerda 23:57
"és rájöttem, hogy egy jól kikevert Dolby sokszor messze elveri a nagyhírű dts-t.

ezt azért elég erős kijelenteni. az biztos, hogy azok a dts hangsávok amelyek eredetileg nem dts-be lettek kikeverve, hanem utólag lettek feljavítva, azok gyengusok. de ez igaz a DD 5,1-re is.

azonban az új filmek esetén még nem hallottam még olyat, hogy egy dts ne szólt voltna jobban mint a DD 5,1
0
2004. február 4., szerda 23:54
"Inkább örüljetek hogy egyáltalán (ha valamilyen formában is, de) VAN valamilyen DTS hang a lemezen!!!"

nekem nem mind1, hogy magyar vagy angol az a bizonyos dts...

"Ha az adott lemezen lett volna magyar 5.1, angol 5.1, angol DTS akkor mibe kötötteket volna bele?"

ha megfelelő a képaránya akkor semmibe. így tökéletes.

0
2004. február 4., szerda 23:48
a neved másik felét hol hagytad?
:)
0
2004. február 4., szerda 23:46
nem akarok senkibe sem belé kötni, de úgy gondolom hogy csak azért nem fogok örömviharban kitőrni, mert 1990Ft-ért vettem lemezt dts magyarhanggal, ami igaz hogy a béka segge alatt van minőségbe, de sebaj, dts és az a lényeg. Ez nem több mint reklám, aminek az átlagfogyasztó szépen be is szokott dőlni. kezdetben én is "dtsbuzi" voltam, aztán kinőttem ebből a sznobbságból, és rájöttem, hogy egy jól kikevert Dolby sokszor messze elveri a nagyhírű dts-t.

Ízlések és pofonok....
0
2004. február 4., szerda 23:45
én csak annyit tennék hozzá, hogy jó lenne, ha legalább az a dd 5.1 úgy funkcionálna ahogy illik, aztán jöhet felölem a dts. ezzel nem azt akartam mondani, hogy minden hang rossz, de vannak nagyon égető példák. sokszor a dts abból áll, hogy jó hangos, de a mélyek nagyon torzak, az effektek és a legkissebb háttérzajok meg mindenhonnan ömlenek. lásd: taxi 1-2-3 - ami még csak nem is mellékletes kiadvány. szóval lehet egy lemezen három 5.1 meg hat dts, de bosszantó, ha a minőségre megy.
0
2004. február 4., szerda 23:21
"kötötteket" -> Ez kötöttetek akart volna lenni ;)
0
2004. február 4., szerda 23:20
Azt kegyetlenül utálom mikor valaki kifejti azokat a gondolatokat amiket én le sem írtam...

Nem fogok folyton magyarázkodni, én csak annyit mondok, hogy eddig is nagyítóval kellett keresni a DTS hangsávval ellátott lemezeket, és ha már valamelyikre (valami fatális tévedés folytán) felkerült ilyen is, nem egyből a rossz oldalát kellene nézni!

Ha az adott lemezen lett volna magyar 5.1, angol 5.1, angol DTS akkor mibe kötötteket volna bele?
0
2004. február 4., szerda 22:56
Nem igazán értek veled egyet/de hát így kerek a világ/.Ezek szerint neked édes mindegy, csak dts legyen a lemzre írva, legyen annak akármilyen gyötrelmesen szar a hangja?
0
2004. február 4., szerda 22:39
Ezer bocsi hogy hozzátokszólok, de először gondoljátok végig hogy az igazi "nagy" kiadók hány filmet jelentettek meg eddig DTS hanggal, és utána nyafizzatok!

Inkább örüljetek hogy egyáltalán (ha valamilyen formában is, de) VAN valamilyen DTS hang a lemezen!!!
0
2004. február 4., szerda 20:04
Itt  nagyjából megvannak. Bár mostanában mintha nem frissítették volna...
0
2004. február 4., szerda 18:42
Szerintem viszont a Liam Neeson és Laura San Giacomo főszereplésével készült "Az ideális gyanúsított" (Under Suspicion) című filmről van szó. Jövő hét szombaton, késő este, a TV2-n bárki megtekintheti, mielőtt mellékletként megvásárolná.
0
2004. február 4., szerda 18:26
Az Under suspicion című filmet a HBO-n Meggyanúsítva címmel adták még régebben. Főszereplők: Gene Hackman, Morgan Freeman és Monica Bellucci.
0
2004. február 3., kedd 9:17
Sajnos a Budapest Film is. A titkárnő című filmjükön van DD 5.1, DTS, DD 2.0 magyar hang és 2.0-ás angol. Csodálatos. Egyre többet lehet csalódni a BuFi-ban.
0
2004. február 3., kedd 9:14
nagyon eröltetik ezt a dts magyar hangot az utóbbi időben.. ahelyett, hogy az eredeti lenne dts
0
2004. február 3., kedd 8:57
Még szerencse, hogy ilyen filmmel jöttek ki, mert a konkurenciánál most érdemesebb elcseszni a pénzem. :)
0
2004. február 2., hétfő 22:14
Az 54 című film DTS magyar hangal a DVD Music magazin mellékleteként!!! Király!!
0
2004. február 2., hétfő 0:49
természetesen jó lenne xpresstől a mellékletes újság,de csak ha mindent össze tudnának gyűjteni,ami ma a piacon van....a dvdmagazin 2003-as megjeleneséiben olvasom éppen,hogy a Primary colors című Travolta-elnökös film egy "gipsz jakab" újság mellékleteként megjelent...egy olyan tetves havilapnál,amit a kutya nem keres úgy,hogy mi az aktuális dvd hozzá...ez nekem kicsit röhejes,hogy így elbújtatják némely filmet...ha nem tudok róla akkor szépen le is maradok talán a legjobb filmekről...ügyes reklám:DDD....szóval legalább valahol egy naaaaagy kupacban lehetne minden havi dvd melléklet,akár barkácsújság,akár gyúrós vagy horgolós magazin:)))
0
2004. február 1., vasárnap 21:18
Igen erre gondoltam.Ha egy film megkapja az Oscar díjat a Legjobb hangért,akkor nem érdemel egy rossz utókeverést.Kérném szépen inkább erdetiben hagyni,legyen az mono v. sztereo.A szinkron 2.0-ás de a szinkronok hangminőségéről,majd a megfelelő topicban.A boríton nincs feltüntetve,de van rajta magyar és angol felirat is.Bár nem tudom,hogy szándékos-e,de van egy jelenet ahol egy mondat erejéig magyar felirat helyett angol felirat jelenik meg,majd egy másik jelnetben a francia mondatnál a felirat francia lesz.Engem nem zavart,mert szerencsére mindkét nyelvet bírom,meg olyan rengetően okosat sem mondtak e mondatokban.De beleéltem magam egy másik helyzetbe,és bizony az ember mindig arra kiváncsi amit nem ért.Ki tudja mit rejtegetnek előle,miről marad le :)) De elég ebből az offtopic dumából,mindezt inkább a film értékeléséhez kellett volna írnom,amit meg is fogok tenni.
De a témánál maradva: kiváncsi lennék,vásárolnátok DVD mellékletes újságokat az Xpresstől,ha erre lehetőség lenne?
Én már jelentkezem is:szívesen vásárolnék DVD mellékletes újságokat kattintások sorozatával.
0
2004. február 1., vasárnap 19:18
A Szarvasvadász DVD képminőségével nincs gond.

Ezzel azért én vitatkoznék... Ennél régebbi filmet is láttam már sokkal jobb minőségben DVD lemezen. Igaz, rosszabb minőségben is láttam már A SZARVASVADÁSZ-nál frissebb filmet is...
0
2004. február 1., vasárnap 18:24
ráadásul azt se felejtsd el,hogy amikor kapta sehol nem voltak az 5.1-es filmek,ez sajnos rossz utókeverés eredménye lett most...de ugye nem a szinkronos 5.1-et kifogásolod,mert attól igazán nem szabad jót várni soha...A Missziónál is sípolt a szinkronsáv,mert régi anyagból dolgoztak,eredeti meg kristálytiszta volt:DDD
0
2004. február 1., vasárnap 18:18
az hogy mi ilyen díjat kapot optimális környezetben az egy dolog.az meg megint egy másik dolog hogy dvd-re hogy rakták rá.
0
2004. február 1., vasárnap 18:05
A Szarvasvadász DVD képminőségével nincs gond.De megkapta a Legjobb hangnak járó Oscar díjat.Ezt most visszavehetik.Nálam nagyon rosszul szól ez a DD5.1-es.A hangtér elsősorban a center és a két első hangfal dimenziójában helyezkedik el.A hátsó hangszorókra valami zajokat kevertek,ennek következtében úgy tűnik,mintha egerek motoszkálnának a szobában,vagy valaki gyufásdobozzal zavarja a mikrofont.És akkor még nem szóltam arról,helyenként emiatt milyen visszhangos,konzervdoboz hanghatást eredményez.Persze ez nemazért van,mert mellékletként adták ki.
0
2004. február 1., vasárnap 17:23
Miről szól Marvin szobája c. film? A címre emlékszem,talán száz évvel ezelött láttam a Duna TV-n, vagy a Magyar 1-en.(talán Robert de Niro és Meryl Streep miatt)De a történetről,cselekményről semmi sem ugrik be.(lehet,hogy Leonardo di Caprio miatt).
0
2004. február 1., vasárnap 17:17
Így reklámozzák:
Lemaradtál?
Előző számaink megrendelhetők (a lapszám feltüntetése mellett):
utanrendeles@dvdmagazin.hu vagy a 06-1-412-1916-os telenfonszámon.

2003.szeptember-i szám melléklete.
0