Keresés

A Zongorista

2003. október 19., vasárnap 1:12
"arról spielberg forgathatna egy citromról is filmet"

Ha nem is Spielberg, de egy másik rendező a hetvenes években forgatott egy filmet(ha jól emlékszem rövidfilmet) ami egyetlen beállításból áll, és egy darab mozdulatlan citromot filmez. A filmet meg tudta csinálni érdekesen, mert a fény-árnyék hatást kihasználta.
Úghyogy ne hadonásszunk ilyen kijelentésekkel, mert sokszor a legelképzelhetetlenebb a legmegvalósíthatóbb.......

take it easy
0
2003. október 18., szombat 23:22
opszi, elírtam: jamamura
0
2003. október 18., szombat 23:21
Kedves Luke

ne haragudj, de te is csak a rosszat veszed észre. amikor vki (nem lényeg ki, meg aztán nem is emlékszem ki írta) azt mondta, hogy ő nem néz tv-t, te meglehetősen bunkón ezt válaszoltad: "köszönjük, hogy ezt megosztottad velünk". baszdki, ne mondd, hogy ez nem volt személyeskedés.

a zongorista fórumban teljesen ártatlanul kértem, hogy akkor most írj kritikát is. bár ne tettem volna... te játszva a jófej srácot elkezdtél magyarázkodni, hogy ez meghaladja a képességeidet. akkor arra kérlek írj kevésbé szélsőséges véleményt, mert három (vagy ki tudja hány) film értékelését tönrebasztad azzal, hogy harmincszor lehúztad kicsinyes marhaságokkal. pl: "a képi világ nem elég erőteljes". bezzeg, amikor egy catch me if you canről kell írni, akkor eljátszod a húdeobjektívakaroklenni fiút, és gyönyörű, seggnyalós véleményt (majdnem kritika szintű) írsz, amiben természetesen nem vagy hajlandó meglátni a hibákat, és amiben művési értékről/színvonalról papolsz, arról spielberg forgathatna egy citromról is filmet. bocsánat, de ezt nevezhetjük sznobságnak is, mégha ezt személyeskedésnek veszed is. és a váratlan fordulat: nekem is tetszik a catch me if you can, de én belátom, hogy vannak hibái, pl: nem sikerült befejezni vagy talán (megint) túl sokkszor sikerült.

tudom, most is átmentem személyeskedésbe, de nem tudok komolyan venni egy olyan embert, aki azért irogasson be fórumokba, hogy provokáljon (tudod, ............ .. .), csupám képeket illesszen be, majd utána jogtalanul beadja a sértődött fiút. jamaura zongorista-értékelését pl. elfogadom, mert nem csinál hülyét magából, sőt, adok a véleméyére.
0
2003. október 17., péntek 23:37
Fontos volt, hogy hallhattam a véleményedet, bár a másokkal való konfliktus még mindig nem magyarázza a pötyikézést, vagy a lerontásokat. Egyébként amit leírtam azt úgy is gondoltam - nem szoktam taktikázni, mert fölösleges. Nem vérre megy, ennyi, és senki nem lesz kevesebb attól, ha "okos enged, szamár szenved" alapon nem válaszol arra, amire már nem érdemes.

0
2003. október 17., péntek 23:26
Nem tudom, hogy megértettél, vagy csak be akarod fejezni a konfliktust. Én úgy érzem, hogy megértettél. Remélem jól érzem.

üdv

thx
0
2003. október 17., péntek 23:22
Figyi, én megértem, hogy vannak bántó hozzászólások, vagy olyan helyzet, amikor úgy érzed, igazságtalanul bántak veled.
De senki nem fogja azt hinni, hogy megfutamodtál, ha egy nyilvánvalóan személyeskedő hozzászólás érkezik és esetleg ilyenkor veszel egy nagy levegőt és nem válaszolsz semmit. Nem az a lényeg, hogy ki mit szól hozzá, hanem az, hogy ne menjen át sárdobálásba, mert abban mindkét fél csak "koszos" lesz. Elmondtad a véleményedet, okés. Mit lehet még hozzátenni, ha a másik már nem érvel? Semmit, legfeljebb lehet veszekedni és lerontani a film osztályzatát - tegyük hozzá igazságtalanul, és ez utóbbinak pláne nincs értelme.
Luke, fel a fejjel, annyire nem fontos a fórum, hogy emiatt veszekedjél, vagy sértve érezd magad. Vannak fontosabb dolgok is. Szerintem, legalábbis józnaul azt gondolom, hogy senki nem szívesen keveredik konfliktusba. Beszóltak? Na és. Nem kell túlreagálni és akkor nem rád fognak emlékezni a vitából, hanem arra aki először kezdett kötekedni. Komolyan! Ennyire nem gázos. Csak lazíts!
Üdv.
0
2003. október 17., péntek 23:11
Kedves Medve "koma"!

Támadsz. Személyemet, véleményemet. Írod, nem szeretsz személyeskedni. Elhiszem. De hidd el én sem. Ami bosszant, és amit nagyon utálok, ami történt "A kör", "Bánk Bán" vagy jelen esetben "A zongorista" "kritikai rovatában". Én mindenhol először írtam egy terjedelmesebb véleményt a filmről, és a rám gyakorolt hatásáról. Idáig ehhez szerintem megvan a teljes jogom. Ezt ugye elismered? Utánna következtek az úgymond "válszreakciók" az írásaimra. Például sztem nyugodtan nézd vissza "A zongorista" adatlapját. Rögtön belémkötött "lugusi béla aka.....". És hogy miért érzem azt hogy belémkötött? Mert én leírtam a véleményemet, amit a filmről gondolok, amit látok benne, és amit nem. Ez volt az én véleményem. Erre lugosi , hogy "akkor, légyszi írj kritákát is! mert szép dolgokat írtál meg minden, de sajna nem a filmről". Ez két dolog miatt nem tetszett. Egy kritikát vár tőlem, ami azért sokkal de sokkal komolyabb dolog, mint ami ezen az oldalon feltűnik. És sietve megjegyzem, hogy nem a véleményekkel van bajom, hanem, hogy ezt sokan "kritikának" mondják. Szóval semmivel sem volt rosszabb amit leírtam, mint a többieké. Nem tudta elfogadni a véleményem. Erre reagáltam, és innentől én kerültem ki "hülyekistaknyosként". És ez bánt.
A 'Bánk bán"-nál is hasonló történt. Ott meg a politikai vonzata nem tetszett sokaknak, és ezáltal személyem sem.
"A kör" -nél is hasonlók történtek. Ott szintén először leírtam véleményem, majd egy "CsaBy" nevű emberke erősen megsértette személyemet ("L.H.S.S.S.-nek üzenem: Aki erről a filmről olyan véleményt ír, mint te, az már jó ember nem lehet. Azért kíváncsi vagyok, hogy melyek azok a filmek, amik neked is tetszenek.").Itt a dolog átcsapott személyeskedésbe. És mivel sértve éreztem magam, és érzem most is, így eléggé "durva" stílusban válaszoltam. Hiába, én nem osztom "ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" elvet. És mi jött ezután? Hát mi más mint: "na de ilyet LHSSS.szokatlan durva a stilusod.
A filmel kapcsolatos véleményed elfogadom de az utolsó hozzá szólásod nagyon durva." majd: "mindenesetre ez az utóbbi hozzászólásod többet árul el rólad..." mire: "LHSSS engem is kiosztott a fórumban. Kicsit zokon vette, hogy én nem nézek tv.:))) De úgy látszik, hogy másokkal is baja van. Nem tudtam, hogy ő itt a góré.:] " ./megjegyzem, ezek a hozzászólások nem egy embertől származnak, hanem többtől/ Nos, szerintem ebből nyilvánvalóan kellene látszódnia, hogy ki kezdett el személyeskedni. Utánna meg kezdtem védeni magam , mint most is, mert akarva s akaratlanul én lettem "hülyebunkófasznak" feltüntetve. Medve koma, erről Neked mi a véleményed?
Ja, és arról nem is beszélve , hogy amikor elmondtam, hogy szerintem a Horrorra akadva című filmek ellátják feladatukat, szórakoztatnak, rögtön támadás ért (szokás szerint), hogy milyen az ízlésem stb... Egyszóval megint jött a személyeskedés. Medve koma, Neked erről mi a véleményed?

És még egy korrigálás: "És ebben legkevésbé befolyásol a számomra úgymond "közömbös" külvilág!" - ezt én írtam, de úgy látszik félreértettél, bár  idézőjelbe tettem egy szót. A közömbös külvilágon értettem mindazt ami nem a közvetlen környezetem, családom.

Valamint, az ide publikálók nagyrésze, sőt Te is, szerettek hangoztatni ilyen, meg olyan dumákat a közösségi, társasági életről, stílusról stb..., de ha ti követtek el hasonló2hibát" azt valahogy nem veszitek észre.......

Erre újra kezdjetek el lehordani..............

T.K.
0
2003. október 17., péntek 22:27
Előre is elnézést kérek mindenkitől, ígérem utoljára láttok tőlem ilyen jellegű hozzászólást, de Luke barátunk irományaira és eddigi tevékenységére szeretnék röviden reagálni.

"Nekem Te ne mondd meg, hogy mit, és hogy hol folytassak! Nem én kezdtem, te regáltál hozzászólásomra, én írtam rá, majd megint te, és most degragáló módon viselkedve engem járatsz le.

e l o h s a"

Hadd kezdjem azzal, hogy nem vagyok olyasféle, aki leül a fórumok elé és órákig olvasgatja. Egyszerűen azért, mert nincs rá időm, másrészt jobb szeretem IRL élni a dolgokat. De ezt a filmes fórumot szeretem, mert sok értelmes emberrel ismerkedtem meg itt, és jó hallani a véleményüket egy-egy filmről. Vitázni, személyeskedni nem szokásom. De Luke-nak most elmondanám mit gondolok rövid kis szösszenetünkről.

Először is. Te nemcsak megalapozatlan ostobaságokat állítottál a hozzászólásodban (azzal kapcsolatban, hogy mit tartanak markukban a zsidók, mely megjegyzéseddel szóbeli előítéleteidnek adtál hangot, mégha te nem is így hívnád), amire elsőként válaszoltam, hanem történelmi objektivítást és valószínüleg ismeretek mellőzve egyenlőségjelet tettél olyan események közé, amelyek között relációs viszony sem állhat fent. Ez utóbbit tekintem súlyosabbnak. Vedd tudomásul ugyanis, hogy ezen eseményeknek a résztvevői még ma is élnek és viselik annak következményeit.

Másodszor, ugyanezen okokból megsértettél egy bizonyos társadalmi csoportot.

Joggal várható el tehát, hogy erre, és mert a fórum márcsak ilyen, valaki reagálni fog és az orrod alá dörögli a tudatlanságodat. És ha valakinek hiányosak az ismeretei, vagy rosszul értelmezi őket, de tények ellenében sem hajlandó ezen változtatni, sőt mi több, kijelenti, hogy környezete reagálása közönyös számára azt úgy mondják köznyelven: buta ember.

Sokat olvasgattam tőled, nem azért mert akartam, egyszerűen azért, mert ott voltál, bár ezek többsége pöttyökben és más gyerekes badarságokban nyilvánultak meg - így nem tudom, hogy valójában milyen is lehetsz. De ez éppen elég volt. Egy közösséghez tartozni ugyanis, Luke, azt jelenti, hogy a közösség normáihoz valamelyest alkalmazkodsz, azaz nem tekinted közönyösnek annak reakcióit a te akcióidra.  

Tudod, sokszor próbáltad beállítani magadat úgy, mintha áldozat lennél... volt egy ilyen megszólalásod, hogy: "és már megint én vagyok a hülye", vagy hasonló. Akkor már eszembe jutott, de nem akartam rá időt pazarolni, de most azért megmondom: nagy különbség van aközött, hogy valakit hülyének néznek és, hogy valaki hülyét csinál magából. Azzal a gyerekes, durcás és pökhendi viselkedéssel ugyanis, amivel te a vélt vagy valós sérelmeidet lereagálod, az egyetlen dolog amit elérhetsz, hogy tényleg hülyét csinálsz magadból. Nem rossz szándékból mondom, tényleg. De amikor semmibe veszed a közösségi normákat, és pontocskázol, meg többszöri kultúrált kérés ellenére is destruktívan szólasz fel egy témában, akkor ezzel a közösség (még hacsak virtuális is) peremére sodrod magad. Utána meg fel vagy háborodva, ha úgy is kezelnek. Ennek mi értelme? Semmi, csak legfeljebb az, hogy aki nem ismer személyesen és nem tudja valójában milyen vagy, az a közösség bohócának fog tartani.

Ezen lehet változtatni, aki a közösségi normákat tiszteletben tartja, azt a többiek is tisztelik madj.  Ne haragudj azért, mert ezt elmondtam neked. Én nem szeretek feleslegesen beszélni, de megmondom őszintén, vagy egy határ. Rossz vitapartner vagyok, vagy legalábbis, ha velem óhajtasz kikezdeni, rosszal kezdesz. Én ugyanis nem fogok vitázni, fölöslegesen ide-oda válaszolgatni. Ez viszont most itt jól esett, és részemről ennyi volt. A többit rád bízom.

Üdv.
0
2003. október 17., péntek 20:48
Csá, Tonio Kröger,
bár nem kívánok mások nevében szólni, de elképzelhetőnek tartom, hogy minden látogató és a fórumgazda megelégedésére szolgálna, ha a filmhez nem kapcsolódó gondolataidat ezentúl itt fejtenéd ki.
Üdv.

0