Keresés

Pink Floyd - Live at Pompeii (Rendezői változat)

2003. december 27., szombat 17:40
Én arra emlékszem,hogy annak idején a Pink Floyd nagyon büszke volt arra,hogy először alkalmazta a quadro hangtechnikát.Sőt talán még quadro(bakelit)lemezt is kiadtak evvel a technikával.Amely technika persze nem terjedt el,mert quadro fej kellett,quadro erősítő és sok,sok barázda a bakeliten,amire persze nem volt elég hely.Halvány emlékképek derengenek egy koncertfilmről is,mely szerint koncerteken is alkalmazták ezt a hangtechnikát.Vagyis az eredeti felvételeknek elég információ (és nyersanyag)tartalmúak kell legyenek egy 5.1-es újrakeveréshez.Így (joggal) teszem fel a kérdést(magamnak):miért nincs a DVD-n 5.1-es hangsáv? U.i.:adok érte cserébe egy The Making Of The Dark Side Of The Moon DVD-t.
0
2003. december 27., szombat 17:40
Én arra emlékszem,hogy annak idején a Pink Floyd nagyon büszke volt arra,hogy először alkalmazta a quadro hangtechnikát.Sőt talán még quadro(bakelit)lemezt is kiadtak evvel a technikával.Amely technika persze nem terjedt el,mert quadro fej kellett,quadro erősítő és sok,sok barázda a bakeliten,amire persze nem volt elég hely.Halvány emlékképek derengenek egy koncertfilmről is,mely szerint koncerteken is alkalmazták ezt a hangtechnikát.Vagyis az eredeti felvételeknek elég információ (és nyersanyag)tartalmúak kell legyenek egy 5.1-es újrakeveréshez.Így (joggal) teszem fel a kérdést(magamnak):miért nincs a DVD-n 5.1-es hangsáv? U.i.:adok érte cserébe egy The Makong Of The Dark Side Of The Moon DVD-t.
0
2003. november 16., vasárnap 11:24
Kipróbáltam egy jobb DVD-vel i.
A hiba jelentkezik.
???
0
2003. november 11., kedd 22:19
Dear derceto!
Meglepne.
Majd próbálkozom egy drágább (jobb) lejátszóval is. (Ez Thomson DTH231.)
De ha rászánod magad, és veszel egyet, akkor kíváncsi vagyok...
0
2003. november 11., kedd 20:32
Ez tök pszichedelikusan hangzik. Nem csodálkoznék, ha szándékos lenne. Végül is Pink Floyd-ról van szó :)

Sajna a lemezt még nem tudtam megvenni...
0
2003. november 11., kedd 20:20
Nem tudom, hogy másoknál is jelentkezik-e ez a probléma, de a menürendszer mintha nem működne tökéletesen a DVD-n. Az "Érdekességek" cim alatti képek mellett helyenként megjelenik egy kék szimbólum, ami mintha Nobs kutya kettős képét jelentené. Arra kattintva beugrik Nobs tükrözött képe, majd a negatívja, utána átugrik a lejátszó kiszámíthatatlanul, hol a finn, hol a norvég, hol más nyelvek egészen más fejezeteihez. És nincs visszaút. A filmet nem érinti, de azért ez nem ok így. Vagy a lejátszóban van a hiba?
0
2003. október 23., csütörtök 18:59
derceto: A lemezen a rendezői (új) változat szélesvásznú (valóban le van vágva alul és felül a kép), de így gondolta a rendező.
Viszont az eredetileg a moziban vetített változat is rajta van a lemezen, amelynél megtartották az eredeti (4:3) képarányt.
0
2003. október 23., csütörtök 18:52
Tényleg 4:3-as a film? Csak mert az ausztrál kiadás (magyar felirattal) szélesvásznú (ami nagyon helytelen, mivel a film eredetileg 4:3-as).
0