Keresés

DVD, Te drága!

2003. november 18., kedd 1:31
Sziasztok!
Én négy éve ilyenkor kezdtem gyűjtőgetni, a Robi a megmondhatója, milyen őrült vagyok...
Fél éve sokalltam be kb., amikor elkezdtek akciózni iszonyú nyomott áron a filmekkel.
Addig is válogattam, mit veszek meg, de megvettem teljes áron.
Most már főleg csak akciósan veszek inkább, mert így is túl sok pénzbe kerül, ha mindent megvennék..
(Én állat meg nem sok mindent hagynék ki...)
Egyébként, az akciókról annyit, hogy a különvéleményt olaszban láttam akciósan, kb. 3500.-Ft-ért átszámolva..Februárban!!!
Sajnos, full angol volt, a haverok meg a család miatt legalább felirat kell. kb. 100 ember él a filmecskéimből(na nem üzleti, hanem élvezeti szinten...), tehát rájuk is gondolnom kell.
De tényleg elég drága itthon ez a hobbi...

0
2003. november 17., hétfő 23:38
A play.com valóban nem szállít Mo.-ra, de őket csak példának szántam. Viszont ausztrál oldalakon is csak háromezeregynéhány forintban, ahonnan viszont ténylegesen rendelni is lehet.
0
2003. november 17., hétfő 17:49
Ha jól tudom, a play.com nem szállít Magyaro.ra, tehát ez engem is érdekelne...!
0
2003. november 17., hétfő 17:28
dobj meg egy mail-lel, hogy hogyan rendelsz a play.com-tól, ha nem nagy kérés ez
0
2003. november 17., hétfő 17:24
De jó neked. Én azt hiszem, hogy itt sokadmagammal kényszeres DVD vásárló vagyok :)
Persze azért én is igyekszem mindig olcsóbban venni: akciósan, használtan, külföldről 5 fontért...
0
2003. november 17., hétfő 17:21
Ja. A szemetek :) meg még folyton akcióznak is! :)))
0
2003. november 16., vasárnap 21:17
Ismerős a helyzet! Jómagam is itthon kevéssé propagált zenei stílust hallgatok, és az utóbbi időben szinte teljesen átálltam a külföldi netes rendelésre. érdekes módon zömében jóval olcsóbbak, mint itthon lenne (már ha lehetne kapni), viszont a japcsi kiadások valóban méregdrágák. A héten is jött egy, de én se írom le mennyiért... (Ricfiam-nak valszeg van némi sejtése)
Ami a DVD-árakat illeti, valóban igen drágának mondhatók, főleg a külföldihez képest (kivéve az új megjelenéseket, mert az nagyjából egyforma árú). Csak egy példa: A Zep Song Remains-e a play.com-nál 2.590+shipping, míg az xpress-nél (amely még a legolcsóbb!) 4.890+shipping forintban. No comment...
0
2003. november 16., vasárnap 16:48
Hát igen. Luxus dolog még mindíg a dvd. Nálam még rosszabb a helyzet, mivel a zenét még jobban szeretem mint a filmeket, és amit én hallgatok kizárólag Japánból esetleg Olaszországból lehet megszerezni. Nem is írom le mennyiért...
0
2003. november 16., vasárnap 13:06
Én képtelen vagyok szelektálni. Nekem mind kell, ami megtetszett! :)
A bőség zavarából az is következhet, hogy az ember egyet sem vesz meg, mert döntésképtelenné válik.
Mindet beszerezni csak az ötös megnyerése után. El is képzeltem már, hogy berakok a virtuális kosaramba, úgy 100 filmet, majd a postás külön teherautóval csenget be hozzám. Mekkora doboz lenne!

Egyébként még mindig olcsóbbak a külföldről behozott filmek (ottani fizetéshez képest meg pláne). Különösen szembetűnő, hogy az egy évnél régebbi DVD-k ára mennyire lemegy. Az akciókról ne is beszéljünk.
0
2003. november 16., vasárnap 12:04
:))
0
2003. november 16., vasárnap 11:59
Kedves Xpress! A sok szűk és közepes méretű pénztárcával megáldott dvd és filmrajongó nevében kérlek: Ne rakj fel több filmet, mert már így sem lesz karácsonyi vacsora :)))
0
2003. november 16., vasárnap 11:35
Az az igazság, hogy én - DVD gyűjtés helyett - már rég elkezdtem volna lepkét gyűjteni, de nagyon drága a háló így lemondtam róla, és rendeltem egy újabb adagot az Xpress-től :))
0
2003. november 16., vasárnap 11:33
"s nem azért, hogy a világ DVD-zői magyarul tanulhassanak"

:)))))
0
2003. november 16., vasárnap 11:17
Teljesen igazad van, magam is hasonló helyzetben vagyok: több, engem érdeklő film itt van már a  magyar piacon, csak a pénzem nem elegendő. Ilyenkor az ember elkezd szelektálni, hogy melyik film a fontosabb, melyikkel lehet várni, melyikről kell lemondani. Indy fontos volt, tudtam, hogy mikor jön, összeraktam rá a pénzt, megvan, elégedett vagyok a kiadvánnyal.

Viszont az is érdekes, hogy máshol mennyien siránkoznak, hogy még ez sincs magyarul, meg az se jelent meg, aztán meg gyakran ami van, azt se itthonról, hanem külföldről veszik meg, vagy kalózmásolatban szerzik meg. Ha netán a hazai DVD piac kimúlna, kiváncsi lennék, vajon külföldön hány magyar szinkronos vagy magyar feliratos film jelenne meg. Mert amiken vannak, azokra nyilván azért kerültek rá, mert a magyar piacon is előbb-utóbb meg akarják őket jelentetni, s nem azért, hogy a világ DVD-zői magyarul tanulhassanak.
0
2003. november 15., szombat 21:58
A DVD árak itthon az átlagkeresethez viszonyítva valóban borsosak. A marketingesen viszont tudják, hogy nemcsak a jómódúak, de az elkötelezett rajongók is hajlandóak lesznek utolsó spórolt pénzüket kedvenc filmjeikre költeni. Az árból nem enged addig a forgalmazó, amíg látja, hogy piaca van.

Én (függetlenül a keresetemtől, mert ez most ne legyen téma egy ilyen fórumon) így is csak olyan teljes árú filmeket vásárolok meg magamnak, amelyekről tudom, hogy nagyon sokszor lejátszásra kerülnek majd és nem bírom kivárni, hogy olcsóbb legyen. Minden más esetben az alacsony árazású, illetve akciós filmeket veszem. Az általam drágának tartott kiadványokat egyszerűen kihagyom. Sajnálom ugyan, de ez van: a birtoklási vágy legyőzhető. Imádom a filmeket, de sok más mindenre is kell még a pénz (az ember nem a házimozi előtt él, közben azért sportol, olvas, utazik, másként is szórakozik), így nem volna ésszerű minden pénzforrást DVD-re költeni - ezt elfogadom. Ennek ellenére, ha a filmek olcsóbbak lennének, gyakrabban vásárolnék.
0
2003. november 15., szombat 21:39
Ismerős a helyzet. Többnyire inkább maradok az akciós DVD-knél (Szuper Ár, Bomba Ár), az Indy trilógia meg marad karácsonyra. DVD-t gyűjteni nem olcsó mulatság az biztos, de egy jó film jó kiadványként megéri időálló formátuma miatt, meg az 5.1-es hang miatt is, meg az extrák miatt... Meg azért lehetne sorrolni én úgy éve gyűjtöm a DVD-ket java része újságmellékletes, ami meg "rendes" DVD-m: Star Wars I-II., Star Trek I-II-III., Kapcsolat, Gattaca, A.I., Terminator, Armageddon ezek a kiadványokra nem sajnáltam a pénzt jó filmek amiket többször is jó megnézni és nem unok meg. Többnyire a klasszkus sci-fiket szeretném össze gyűjteni - Harmadik típusú találkozások, E.T., Szárnyas fejvadás, stb... -, persze ha lehet Extra Változatban (ez az egyik mániám extra változat, 2 lemezes) mondjuk ha egy filmnek nincs extra változata de jó a film akkor azért megvenném. Már listát(kat) is írtam melyek azok a filmek amiket leginkább szeretnék gyűjteményem között tudni úgy kb. 50 film.
0
2003. november 15., szombat 20:07
de a szalvétához nincs 5.1-es hang meg magyar felirat

:)
0
2003. november 15., szombat 19:46
Látom, hogy nem csak nekem okoz gondot az október-november megjelenési dömping.
Az évnek még nincs vége, ráadásul folyamatosan jönnek az újabb akciók és leárazások. Képtelenség követni, vagy pénztárcával győzni a DVD piac bővülését (ez akár jó hírként is felfogható).
Egyre több jó film marad számomra a boltok polcain (pedig alapvetőnek tartanám, hogy meglegyen), mert sajnos nem engedhetem meg magamnak. Érdekelne más, hogy van ezzel.

Meggyőződésem, hogy csak nagyon jó keresettel rendelkezők engedhetik meg azt a luxust, hogy sok DVD-t vegyenek. Szerintem senki sem gondolta volna egy-két évvel ezelőtt, hogy ilyen kiadványok, és ilyen bőségben lesznek kaphatók Magyarországon.
Fáj a szívem!

Persze, senki sem mondta, hogy DVD-t kell gyűjteni hobbiként. A szalvéta olcsóbb.
0