Keresés

Másolt DVD-k

2004. április 2., péntek 17:11
Lehet, h némiképp OFF leszek, de perhirtelen nem találtam jobb topikot a kérdésemhez.
Szóval, ma a Jászai Mari tér környékén beballagtam egy használt CD/DVD-boltba, és számomra érdekes dolgokat láttam. A standard, normális használt lemezek mellett volt ott A király visszatér, Némó nyomában, Kill Bill, stb. is. Amiket megnéztem, azok kivétel nélkül nullextrás kiadványok voltak, 2-3 hangsávval, és sokféle felirattal (általában volt magyar is).
Az nekem is leesett persze, h ezek semmiképp sem hivatalos cuccok, gondolom vmi jobb minőségű ripek, vagy nem is tudom; mindenesetre a kérdésem: ez legális? Mármint ilyen lemezeket árusítani. Nekem eléggé sántít a dolog.
0
2004. április 2., péntek 13:40
meg a végén a zárójeles, világosszürke szöveg
;-)
0
2004. április 2., péntek 11:53
hát a cikk dátuma engedhetett erre következtetni... :)
0
2004. április 2., péntek 11:36
A 2cikk természetesn kamu, theát a viccek rovatban lenne a helye.. :D
0
2004. április 2., péntek 10:37
hehe... túl yol sikerült a link!
de úgy látom működik mind2
0
2004. április 2., péntek 10:35
hmm...
újabb fejlemények:

Betiltják a kétrétegű formátumot

és egy elég komoly hír:
Megszűnik a DivX formátum

érdekes, hogy ennek a hírnek elvileg a divx.com-on a kezdőoldalon kellene villognia és nem nagyon találtam ott semmit ezzel kapcsolatban. És 2 perce még a codec letöltése is elindult.
Az XviD codec-nek vajon mi lesz a sorsa? Számít-e, hogy az nyílt forráskódú?

(remélem sikerültek a linkek)
0
2003. december 4., csütörtök 8:42
Végre egy igazán jó megnyilvánulás.
0
2003. december 3., szerda 20:35
Robotka

Itt nem arról van szó, hogy elhiszi-e neked bárki is, hogy nincs másolt DVD-d. Én speciel elhiszem, mert nekem is nagyon sok ismerősömnek nincs. Szóval nem vagy egyedi eset! :-) De ezzel együtt a többieknek is iagzuk van abban, hogy ha van bárkinek bármilyen másolt DVD-je, CD-je, programja otthon, az ugyanúgy elköveti ezt ez 'elítélendő' cselekedet, csak épp az élet más területén. Ha tehát valaki - és ezzel nem mondom azt, hogy te ilyen vagy - azzal védekezik, hogy nekem a DVD szent és sérthetetlen ezért sose másolnék DVD-t, viszont CD-t, mp3-at, szoftvert, azt igen, az csak mellébeszél. Mármint abban az esetben ha a puszta elvekről van szó!! Itt igenis fontos különbséget tenni, mert elvileg bármit is szerzel be illegálisan, az ugyanúgy bűn, elítélendő, stb.

Ezzel együtt számomra teljesen érthető és elfogadható indok az, hogy valaki van annyira filmrajongó, hogy filmjeit csak eredetiben szerzi meg, ezzel is tiszeteltet adva a műveknek. És ez dícséretes. Viszont akárhogyis nézzük, a léc mindenképp rezeg, ha az élet nás oldalain nem vallja ugyanezt az elvet. De abban igazad van. Ez talán már nem ennek a fórumnak a témája.

És még egy dolog. Szerintem senki nem személyeskedett itt. Mindenkinek van véleménye ilyen vagy olyan. Iagazságra úgysem lehet jutni. Szóval nem kell felkapni a vizet, sok esetben csak elbeszélünk egymás mellett :-)
0
2003. december 3., szerda 16:39
Bocs, véletlenül küldtem el megint az előbbi hozzászólásom.
0
2003. december 3., szerda 16:38
És mi a helyzet a DivX CD-kkel? Ezek jóval elterjedtebbek, mint az írt DVD-k. Bár a fórum nem erről szól, de elég rokon terület.
0
2003. december 3., szerda 16:11
Nincs baj a DVD-k árával. Igenis el lehet kérni 5-6-7 ezer forintot (gyártótól függően) egy extrákkal megpakolt filmért. De ennyit elkérni egy 1994-es, surroundos, 4:3-as, extramentes lemezért, na az a sok (pl. Promenád a gyönyörbe). Egy ilyen filmet max. 2990-ért kellene adni. Ez egy normális üzletpolitika lehetne.
0
2003. december 3., szerda 15:53
sajnos ezek az árak amelyek a magyar piacon léteznek eredeti dvd esetében a jövedelmi arányokhoz képest nagyon drágák.Kb :egy eredeti lemezt a Fantasy film dvd-i listás árán kellene adni.akkor szorulnának háttérbe a kalóz-másolt dvd-k.addig a bolha piacokon és sok másut virágozni fognak az ügynevezett dvd ügynökök.tegyük fel megveszek egy warner lemezt eredeti áron kb 5300ft itt az xpressen ,megunom mennyiért tudom eladni kb 1500-1800 ft-ért.nagy az érték vesztés.egy másolt dvd esetében megveszem 1500ft-ért és 1000 ft-ért bármikor akár évek múlva is eltudom adni kevés értékromlásal ,persze az infláciot nem számolva.Tehát a lényeg a következö SZERINTEM, A magyar filmforgalmazok és az amerikai stúdiok saját magukat kárositják meg ezekkel a magas árakal.igaz ha kevesebbért árulnák akkor nem lenne ilyen választék söt még ennyi szinkronos film sem jelenne meg.22-es csapdája. jólenne valami okoságot kitalálni ,hogy mindenki jól járjon.
0
2003. december 3., szerda 15:39
És mi a helyzet a DivX CD-kkel? Ezek jóval elterjedtebbek, mint az írt DVD-k. Bár a fórum nem erről szól, de elég rokon terület.
0
2003. december 3., szerda 15:32
Remélem, nekem szegezted a kérdést, nem akarok más helyett válaszolni, de én nem sajnálom le a filmmásolókat. Az más kérdés, hogy magát a filmMÁSOLÁST ítélem el. De ezt annak tudatában mondom, hogy bizony egy új DVD-t nem igen lehet megkapni 5-5,5 ezer alatt. Nekem megéri, de nem biztos, hogy másnak is. Ez az utolsó mondat a véleményem.
0
2003. december 3., szerda 15:28
Nincs másolt dvd? OK. Van másolt bármi más, pl. szoftver, zene..... Igen, akkor elég hülyén néz ki a filmmásolókat "lesajnálni".

Röviden ez a véleményem.
0
2003. december 3., szerda 15:17
Ugyanabban a cipőben járunk, Robotka. Nekem sincs egyetlen másolt DVD-m sem, de az nem jelenti azt, hogy nincs másolt szoftverem. A filmek számomra szentek és sérthetetlenek, ezért nem másoltatok filmet. Ennyi. Szerintem sincs ebben mit kételkedni, miért hazudna bárki is egy fórumon?

Jó látni, milyen nagy a bizalom embertársaink között...
0
2003. december 3., szerda 14:23
Hát pontosan ezért irtam már a legelső hozzászólásomnál, hogy úgyse hiszi el senki, hogy nincs másolt, lemezem. Pedig nincs. Tök mindegy, hogy Ti mi gondoltok, Én csak leírtam a véleményem a témában.
Pontosan ezt a reakciót vártam, de nem gondoltam, hogy még Nekem kellene álszent-nek éreznem, és szégyellnem magam mert nincs másolt DVD-m.
Na mindegy....

A Fórum címe pedig: "Másolt DVD-K".
Szó nem volt sem mp3-ról, sem játékszoftverekről, vagy egyéb felhasználói szoftverekről sem. Én soha nem állítottam, hogy nincsenek másolt szoftvereim, vagy mp3 cd-im.
De egy DVD-kel foglalkozó internetes oldalon, egy "Másolt DVD-k" című fórumban én csak a DVD filmekről akartam írni. Legyen az másolt, vagy eredeti.
A szoftverek, játékprogramok és azok másolása kérdéskörében majd a HWSW, a ProHardver, vagy egyéb ezekhez hasonló oldalak ilyen témájú fórumában mondom el/irom le a véleményemet.
Ui.: nagyon szeretem ezt az oldal és gyakran látogatom, de egyre inkább nem tetszik az, hogy egyre többen csak azt keresik a másikban, vagy annak véleményében, hogy kinek hogyan lehet kikezdeni a véleményét. Egyre többször egy film kritikáinak elolvasásakor azt látom, hogy 2,3,4...X emberke szidja és kikezdi a másik véleményét, Én pedig azért szeretnék egy film adatlapjára ellátogatni, hogy értelmes kritikákat olvassak, hogy eldöntsem megvegyem-e a terméket, esetleg kölcsönözzem-e, nem pedig 50 hozzászóláson keresztül egymás véleményének fikázását, kikezdését olvasgatni.
Hát ennyi... Gondoljon Mindenki, amit akar, hiszen Mindenkinek megvan hozzá a joga.
De senki ne felejtse el, hogy az enyém is csak egy vélemény, semmi több.....
0
2003. december 3., szerda 13:09
Én nagyon szent vagyok....
- dvd másolás... pfujjjj
- illegálisan másolt szofverek. Még csak a kéne, mindent megveszek, még ha csak fél percre is van rá szükségem. Persze több példányban is, amiket mindig magamnál hordok, lévén nem csak a saját gépemet haszálom, néha szükségem van 1-1 progira máshol és máskor is.
- mp3..... az meg mi???? Életemben nem hallgattam még illegálisan kódolt mp3-at. Ha találkozok egy mp3 file-lal, akkor először is eredetiségvizsgálat alá vetem,  melynek időtartama min. 2 hónap, nehogy már megszegjek valami törvényt.
- videókazik.... only for home actions. Magnókazik.... a gyerek szeret felénekelni szép kis dalocskákat, és azt szoktuk karácsonykor a fa alatt ülve hallgatni.
- .......

Magadra ismertél? Akkor jelentkezz az 555-4879-es LA-i számon ahol Bill Gates várja hívásodat. Hogy Ő miért lehet a vonal tulsó oldalán??? Mert Ő nem hinném hogy magára ismert volna...
0
2003. december 3., szerda 11:38
Nem hiszem, hogy az a néhány ide írogató emberke álszent lenne, és most mindenki védelmére kelek. Azért, mert az a topic neve, hogy "Másolt DVD", atól még nem kellene ide csak azoknak írniuk, akiknek csak kalóz lemezük van.

Egyébként lehet, hogy csak neked van, azon néhányunk közül, akik ide írtak az elmúlt egy-két napban. Miért kell rögtön az ellenkezőjét feltételezni?
0
2003. december 3., szerda 11:20
azért nem semmi, hogy mennyi álszent ember ír ide.  
"én elitélem a másolást..."
"nekem nincs másolt lemezem.."

csak nekem vannak írott lemezeim? :)
0
2003. december 3., szerda 11:08
Én nem megmagyarázni akartam, hogy a DVD másolás jogos, és elfogadható.
Az enyém is csak egy vélemény, melyben azt írtam le hogy Én hogyan gondolkodom erről a témáról.
Én is ellenzem, csak megpróbáltam leírni, hogy a legtöbben miért folyamodnak a filmek ilyen módon való megszerzéséhez, gyüjtéséhez.
Ahogy mondtam Nekem egy másolt filmem sincs, ebből egyértelműen kiderül hogy én is úgy gondolom, hogy ez lopás, ezért nem veszek másolt lemezeket.
Ha valaki azonban szereti a filmeket, de nem engedheti meg Magának, hogy mindent eredetiben vegyen meg, akkor nem várható el Tőle, hogy elfogadja azt, hogy a DVD egy luxuscikk, és akkor neki szalvétát kell gyüjtenie, mert az sokkal olcsóbb:)
Ha valakinek ez a hobbija, akkor mindent meg fog tenni azért, hogy az adott filmet megszerezze, ha máshogy nem, hát másoltan is.
Ez ellen a legjobban a kiadók tudnának harcolni, ha kis hazánkban is a bérekhez viszonyítva elfogadhatóbb lemez árakat tudnának produkálni...
De mint tudjuk mi csak egy igen kis piac vagyunk, tehát a kör szép lassan bezárul, és elérkeztünk a kutya kergeti a saját farkát című effektushoz...
0
2003. december 3., szerda 10:58
Többen említettétek már, hogy egy eredeti lemezt teljesen más érzés a gyűjteményben tudni.  Én másolt lemezt nem szívesen tennék a polcra, utána már nem tudnék olyan örömmel tekinteni a gyűjteményemre, és nem mondhatnám büszkén a barátoknak, ismerősöknek, hogy ezek a filmjein vannak, válasszatok valamit és megnézzük.
Már szerintem nagyon jó az akciós választék és 3-4000 Ft között sok jó film van 2 DVD-s változatban is. Az 1500-2500 Ft-os DVD mellékletes magazinok is közül is jónéhányat érdemes megvenni. Ezekkel pedig már nem versenyképes egy lebutított, sokszor hibás, másolt lemez.
0
2003. december 3., szerda 10:43
Többen említettétek már, hogy egy eredeti lemezt teljesen más érzés a gyűjteményben tudni.  Én másolt lemezt nem szívesen tennék a polcra, utána már nem tudnék olyan örömmel tekinteni a gyűjteményemre, és nem mondhatnám büszkén a barátoknak, ismerősöknek, hogy ezek a filmjein vannak, válasszatok valamit és megnézzük.
Már szerintem nagyon jó az akciós választék és 3-4000 Ft között sok jó film van 2 DVD-s változatban is. Az 1500-2500 Ft-os DVD mellékletes magazinok is közül is jónéhányat érdemes megvenni. Ezekkel pedig már nem versenyképes egy lebutított, sokszor hibás, másolt lemez.
0
2003. december 2., kedd 23:28
Azért a kaja, és a DVD nem ugyanaz. Enni kell, a DVD viszont nem szükséges a létfenntartáshoz, sőt kifejezetten a luxuscikk kategóriába tartozik.

Senki ne próbálja a DVD másolást ilyen-olyan indokokkal, hasonlatokkal igazolni! Lehet csinálni, néha muszáj is. Bizonyos korlátok között nekem nincs vele semmi bajom. Csak könyörgöm, senki ne akarja megmagyarázni, hogy miért jogos és elfogadható!
0
2003. december 2., kedd 21:26
Robotka: ez a hasonlat akkor lenne releváns, ha a végére azt írtad volna, hogy kaját lopnak...
T
0