Keresés

Másolt DVD-k

2003. december 2., kedd 19:28
Sokáig gondolkodtam, hogy hozzászóljak-e én is a témához, mivel ez egy elég kényes témakör...
Aki rendszeresen látogatja ezt az oldalt, és vérbeli gyűjtő az valószínüleg nem sajnál pénzt erre a kevésbé sem olcsó hobbira. Azt azonban nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden filmet eredetiben vásároljon meg amit szeretne a gyűjteményében tudni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ez feljogosít valakit is arra, hogy megkárosítson bárkit is, legyen az jelen esetben egy kiadó. Meg lehet a témát így is, úgy is közelíteni......
Én is sok filmet szeretnék még a gyüjteményemben tudni, habár nem panaszkodhatok, de minden szívet melengető kiadást nem mindenki tud megvenni, ugyanis az emberek mohók és ha megvan a kivánságlista hőn áhított következő darabja, egy igazi rajongó már azon töri a fejét, hogyan vegyem/rendeljem meg a következő/ket!
Ez nem azt jelenti, hogy egyetértek a másolt DVD-k terjesztésével, vásárlásával - habár tudom úgyse fogja elhinni senki, de nekem egy sincs..... - ezért valahol megértem azokat az embereket akik a jelenlegi bérekhez viszonyított lemez árak mellett, kereteik szűkössége miatt ezt az alternatívát választják....
Lehet, hogy zárszóként "hülye" hasonlatot írok, de: azoknak is kell enniük valamit, akik nem tehetik meg, hogy minden nap, bélszínt, kaviárt, ....egyenek.
"Nekik be kell érniük, a zsíros kenyérrel, vajas kenyérrel.... mert ugye senki nem várja el tőlük, hogy akkor inkább ne egyenek, és haljanak éhen."
0
2003. december 2., kedd 13:58
Granyo,

a másolt DVD-ket teljes mértékig elítélem, de abban bizony igazad van, hogy nem A gyűrűk urához kell hasonlítani ezeket. Bizony nagyon hiányzik Az utolsó cserkészről a szinkron, ennek ellentéte, a Halálhajó és Az Álmosvölgy legendája. Mindkettő magyar felirat nélkül jelent meg, csak szinkronnal, amik borzasztóak. Az Álmosvölgy legendájában egyáltalán nem adja vissza a szinkron az akcentusokat. Szomorú.

Szóval, mint mondtam, én elítélem a másolt DVD-ket, de meg is tudom érteni azt, ha valaki emiatt írat filmet.
0
2003. december 2., kedd 13:53
A másolt lemezekkel kapcsolatba azt sem árt megjegyezni, hogy néha többet nyújtnak, mint az eredeti kiadás. Vannak filmek, amik sírnak a szinkron után, ám a kiadók erre magasról sz**nak, pl: Forrest Gump, Keresd a nőt, Az utolsó cserkész, stb… másolt kiadásba ezek Sztereó szinkronnal kaphatók, vagy aminek a feliratáért embert kéne ölni: Vadászat a vörös októberre, vagy ami meg sem jelent: Holló, Clifhanger, Ponyvaregény, stb.. ,miért vegyem (néhányat vettem!!) meg eredetibe, ha csak rápacsálok?? A másolt filmeket nem a Gyűrűk urához kellene hasonlítani, mert az a Mo.-n kiadott legigényesebb dvd, hanem a sor végén kullogókhoz!
0
2003. december 1., hétfő 21:15
Lemezárban 350 a másolás, és még vissza se kell vinni hiába nem tetszett a film... :)
0
2003. december 1., hétfő 20:30
Az biztos,hogy jobban megéri másolni mint kikölcsönözni,mert a kölcsönzés 500 ft az írott lemez pedig 1000-1500 ft ki mennyiért tudja beszerezni vagy valakinek még ettől is olcsóbban.Én megmondom őszintén 1.5 év alatt mióta van dvd-m azóta 1 db filmet kölcsönöztem ki,de mondjuk én nem is vagyok kalóz-kiadvány gyűjtő!
0
2003. december 1., hétfő 18:17
A másolásnak alapból SEMMI köze a pixelesedéshez. Ami szerintem számít hogy "klasszikus" filmeket már csak azért sem vennék meg másoltan, és a minőség addig még mindig rosszabb amíg nem tudnak duplarétegűt is írni a kalóz bácsikák. De ha a lemezek árát nézzük, és azt hogy a környezetünkben akad DVD írós ismerős (márpedig nálam akad), akkor viszont jobban megéri másolni mint kikölcsönözni!!!
0
2003. november 30., vasárnap 23:32
ez igen érdekes.. nálam megfordultak olyan lemezek melyek nem kockásodtak, sőt végig jó minőségben voltak felmásolva. gondoljatok arra, hogy anno egy csomó egyrétegű film jelent meg.. azok sem kockásodnak
0
2003. november 30., vasárnap 21:58
Ezeknek a kockásodásoknak jövőre vége. ;-)

Amúgy valóban a gyári lemez az igazi. Próbáld csak ki egy Sony lejátszóval A két torony bővített változatát. :-)
0
2003. november 30., vasárnap 21:21
Én már tudok 1500-ért tokkal,menüvel/ igaz tömörített a menü,hogy ráférjen,ezért nem valami jó minőségű/ némelyiken az 5.1-es hang is rajta van,csak valóbban néha bekockásodik.
Legutóbb mondtak 1300-ért,de nincs tok és borító hozzá,és nincs menüje.
A lényeg,hogy,ha borítót kitudod nyomtatni jó minőségben magadnak akkor 1500-forint,de,ha elviszed nyilvános helyre kinyomtatni,vagy lefénymásolni akkor is 1700-ért megvan a film,ha normális tokot adnak hozzá,mert ha nem és igényes vagy akkor azt is lecseréled.
Nekem 3-4 ilyen filmem van,de több nem is igen lesz,mert elegem van a bekockásodásokból,ugrálásokból,és a zavaró rosszminőségű, tömörített menüből!
De végül is ennyi pénzért mit vár az ember"olcsó húsnak híg a leve".
Ennyit szerettem volna hozzászólni
0
2003. november 30., vasárnap 21:14
"a hangokat max stereóban lehet felírni"

ezt a butaságot honnan veszed?
0
2003. november 30., vasárnap 20:27
Bocs nem olvastam végig e becses topicot csak a saját véleményemet irnám le.
Szóval én még nem láttam tökéletes minöségü írt dvd lemezt. a legtöbb probléma abból adódott ,hogy a kép többször kikockásodott gondolom a nem megfelelő tömöritési hibából eredendö,a hangokat max stereóban lehet felírni.igaz most már az extrákat is le lehet írni a menüvel de eddig ez is hiányzott.nem beszélve az áráról ha nem saját magad készited el ,hanem veszed mondjuk egy bolha piacon akkor az ára 1800-2200ft-ig terjed /nem beszélve arról ,hogy sok ember meg is tapogatta./a tok gagyi a boritó gyenge minöségü. Ezért  nem érdemes írt lemezt venni , akkor ionkább me kell várni a bomba vagy szuper ár akciókat amelyek már-márvásárló barát árak.
0
2003. november 19., szerda 22:40
"Ha te egy normál, 82cm-es félmillás tv-n látod a különbséget, akkor nem értem miért erőltetik az amcsik a Hubble teleszkópot, mikor itt vagy nekik te is."
Ez a hét legjobb beszólása! :o)))
0
2003. november 19., szerda 21:34
A másolt DVD vásárlása lopásnak számít. Magán úton való másolása, birtoklása anyagi haszonszerzés nélkül nem. Ezért van rajta a matrica az üres lemezeken. A cikkben szereplő emberkék azért kerültek bajba mert nem jogtiszta filmeket árultak illetve vettek. Ez azonban nagy tételben bűncselekménynek számít. Keresd fel az Artisjus honlapját és pontos tájékoztatást kapsz a kérdésben.
0
2003. november 19., szerda 15:51
Egyébként a komolyabb készülékek gyártóinál nyilván egyfajta megállapodás is lehetett, hogy ne játsszák az írott lemezeket, az eredetiek védelmében. Úgy t?nik azonban, pont a gyengébb lejátszók miatt, amik zöme mindent játszik, rákányszerülnek a váltásra, ezért is tudnak egyre többet, például olvasni más formátumot.
0
2003. november 19., szerda 15:38
Igaz, a mondat helyesen: "Ja és még valami: az írt lemezek a gagyi lejátszókat szeretik jobban......" Az én marantzom is szinte mindegyik írottat megette, még se nevezném gagyinak:))) Én is csak hallomásból tudom, hogy főleg kezdetben (ami volt vagy 1-2 éve) a márkásabb cuccokban jó eséllyel el s indult az írott lemez. Úgy látszik fejlődnek az író szoftverek (a hardver ua, csak más progival írnak, és mingyá jön a 'kánaán')
0
2003. november 19., szerda 15:24
Kedves Ki.

Az alábbiakat írod, amiben részben igazad van.
„Ja és még valami: az írt lemezek a gagyi lejátszókat szeretik. Minél jobb a lejátszó, annál inkább érzékeny az írt lemezekre. Pl. az említett széteso1 kép a lemez tulajánál nem jelentkezik, neki valami yamadája van, nekem marantz."
De, ha csak a gagyi lejátszókat szeretnék az írt dvd-k, akkor a legújabb Sony vagy Kiss is gagyi, amelyik minden létezô formátumot lejátszik? És mellesleg ez a törekvés látszik egyre több gyártónál is.
0
2003. november 19., szerda 14:17
Hogy tudjon belőle építeni szépséges kacsalábon forgó palotát. Meg a munkatársak sem szeretnének éhenhalni. Ez is csak egy adó. Másra nem jó
0
2003. november 19., szerda 14:14
Ja igen, bocs, a Két tornyot is elhozta az egyik ismerős... Aki arra azt mondja, hogy jó a minősége annak azt mondom, hogy húzza el a csíkot és vigye magával a fehér botját is. Ezt azért hozták el, mert a srác azt hitte a gagyi lejátszójával van a baj, remegett a kép:)))) A lemez átalakult frizbivé:)))
0
2003. november 19., szerda 12:51
Még valamit nem fogok. Ha másolt DVD vétele, vagy birtoklása, vagy mi lopásnak számít, akkor miért kell az Artisjusnak fizetni a nyers DVD-kért?
0
2003. november 19., szerda 11:45
Nem akartam én senki lelkiviklágába beletaposni, csak annyit akartam közölni, ha már tolvajozunk, akkor tolvajozzuk le azt, aki effektíve keres a dolgon. Fogalmam sincs, mennyi a nyers DVD ára, mennyi a munkadíj, de ez nem hiszem, hogy kijönne kb. 1500-ra.

Amúgy hülyeség ez a tolvajozás, hagyjuk inkább, el sem kellett volna kezdeni.
0
2003. november 19., szerda 11:39
Annyiban igazad van, hogy nem sok írott DVD-t láttam. Az a néhány között pont ott volt a Két Torony. Ugye, nem kell tovább magyaráznom.
0
2003. november 19., szerda 11:03
Azért egy oka lesz, ha DVD másolok:

mégpedig az, hogy a saját filmjeimről csináljak biztonsági másolatot, esetleg amelyik filmemem nincs mondjuk magyar sznkron, felirat, némi barkácsolás keretében gyártsak magamnak vmi jobbat - már ha bele nem törik a bicskám.

mondjuk ilyen szempontból a 2 rétegű lemez jó lenne, mert áttömöríteni nem akarom, szóval ha nem lesz káétrégü irható lemez, akkor több lemezre fogom lementeni a legfontosabb filmjeimet, csak ugye ezzel meg az a baj, hogy max számítógép segítségével lehet megnézni

megoldás lehetne az, hogy a megrongálódott lemezeket, vmelyin minimális költség ellenében kicserélné a kiadó, illetve ha rendelkezel egy filmmel, vmivel olccsóbban kaphass belőle + példányt
0
2003. november 19., szerda 10:55
meg én is tovább olvashattam volna :)))
0
2003. november 19., szerda 10:55
ok, és akkor az hogy tetszene, ha vki azt mondaná

"ugyan én megvettem wc papíron, de ez megbocsátható, ellenben aki nekem lemásolta wc papírra, az mekkora egy bűnöző, minimum kötelet érdemelne.
Ja persze eredeti könyv nagyon drága, és mindent wc papiron veszek"

remélem fogod, miről próbálok itt beszélni
(spec nem rólad)
0
2003. november 19., szerda 10:50
Talán ha tovább olvastál volna, bölcs maradtál volna...

Nekem az elv nem tetszik, ahogy egyesek magukat próbálják tisztára mosni, illetve bűnüket kisebbítendő, mindent a másolók, crackerek nyakába varni. Ás ez bizony roppant álságos hozzáállás
0