24s01
a sorozat rendkívül addiktív (egy hét alatt végeztem ki a dvd-t), viszont mérhetetlenül ostoba - főleg a második fele, ami azért különösen bosszantó, mert az első 12-13 részt nagyon jól összerakták: az itt-ott feltünedező órának, meg úgy általában az időnek tényleg van jelentőssége, a sorozat második felében ez a tulajdonság teljesen kiveszik, s míg az elején tényleg feszes a cselekmény, a meglepetések pedig egymás sarkát tapossák, addig a sorozat második felében a blődség határát súroló dolgokkal traktálják a nézőt (teri amnéziája, nash kisasszony hirtelen kést ránt a hamis randin, de miért?!), amit még elnéznék, ha mellette pörögne a sztori, de az újra és újra elővett témák (a szenátor felesége legalább 14x elmondja, hogy így meg úgy árt a kampánynak az idealizált szenátor becsületmániája), s a melodramatikus üresjáratok szépen nyújtják a sztorit, mint a rétestésztát. a tészta pedig addig-addig vékonyodik, míg a lyukak elszaporodnak rajta, s potyog belőle a töltelék, mert töltelék az akad szép számmal: magára hagyott szereplők (mi történt a fotóssal?), elfelejtett cselekmény-darabkák, a végére besuvasztott fordulat pedig nem csupán röhejes és kiszámítható (a blőd klisék nagyszótárának egyik jelmondata: mindig az a hunyó, akiben legjobban megbízunk), de teljesen semmisé teszi a sorozat első 16 részét - messziről bűzlik, hogy csupán menetközben sikerült kiötleni, hogy ki legyen a hunyó, s ami különösen kiakasztó, az az, hogy ezt a fordulatot a sorozat nem egyszer, hanem mindjárt KÉTSZER is a néző szájába rakja. s hogy miért nem lehet abba hagyni? elsősorban a színészek miatt: dennis haysbert mindig is nagy kedvenc volt (a mackós david morse afroamerikai párja), kiefer sutherland is eszméletlen jó szerepében, hiába no, jó géneket örökölt; jó még frodó nősténypárja :] is, leslie hope-nak hívják talán? sz'al a főszereplők azonnal kivívják a szimpátiát - kár, hogy ripacskodó mellékszereplőkkel vannak körülvéve (teri borzalmas, az affektáló sherry még rosszabb). de valszeg úgy voltam vele, ha már 13 részt letudtam, akkor most már megnézem, mi lesz a nap vége. pontosan az, amire számítottam, pedig tényleg szeretem, ha meglepnek. összességében 1o/5.