Jó, akkor nézzük:
Első hozzászólásom:
"Na végre valami érdekes.
Nem akarok túl sokat, de az ár..... Nekem jobban tetszene a tölünk nyugatra beállt árfolyam, ahol egy évad átszámítra magyar valutára kb. 6-7000 Ft."
Szerinted van olyan paraszt aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy én külföldről akarom megrendelni, mert ott olcsóbb? A válaszom, igen. Holott mit írtam? Nekem EHHEZ A KIADVÁNYHOZ jobban tetszene egy másik ár. És nem a román tévén vetített izaura vhs kamerával felvett részeinek digitalizált, dvd-re írt verziójának az árához hasonlítottam, hanem a jóbarátok első évadjának hasonló formában megjelent külföldi árához. Tény, nincs rajta magyar szinkron. Ezért írom le ezt, ha lenne akkor qrvára nem érdekelne hogy itthon 3 milla egy fél szezon. Hiába írom le X-szer, hogy nem óhajtom külföldön megvenni, lévén nem azt írtam, hogy "ez drága, inkább megrendelem külföldről ahol ennyi meg annyi". Ez esetben jogos lenne az "és a vám, posta, áfa, tréfa, stb.???" megjegyzés, de könyörgöm, hogy a francba jött ez ide? Néhány embernek nagyon lassan esik le, hogy mi is a helyzet. Továbbá: "tetszene", nem azt írtam, hogy "a szemét kiadó így meg úgy, azé se veszem meg azt a szart", csak jobb lenne egy "hasonló" ár. Nem filléreskedés a cél, csak az úgy baromi sokkkk volt. Ennyi, az ÖSSZES TÖBBI hozzászólás már csak azok miatt az együgyüek miatt született, akik megpróbálták nekem bemagyarázni, hogy én külföldről akarom megvenni, mert ott olcsóbb.
Arnold, tudod az lenne nagyképűség, sznobság, ha azt mondanám "bár unom és meg se fogom nézni, de még így is hogy 1,5x annyi mint külföldön megveszem, mert jó porfogónak". Én nem venném meg annyiért, mert számomra nem ér annyit. Ettől függetlenül érdekel a sorozat, és pénzt is hajlandó lennék rá áldozni. Mennyit? Pl. 6-7e-et.... Ez irreálisan kevés? Nem, lévén van ahol ennyibe kerül egy szezon. Ugyanaz mint amiről itt beszélünk? Nem. Akkor hogy jön annak az ára ide? Úgy, hogy a kiadvány neve "Friends - The complete fisrt season". Pont.
Az hogy most unom a sorozatot nem azt jelenti, hogy egy év múlva nem veszem elő és nézek meg pár részt. Tehát számomra 10e-et nem ér, de egy reálisabb összeget 6-7e-et kiadnék 1-1 szezonért (mondom reális, hogy miért? lásd feljebb)
Ugyebár vannak olyan dvd-k amik néha-néha nem kaphatók, feltételezem ezt már ti is tapasztaltátok. Itt a magyarázat a porosodásra. Igen, megvenném, még ha porosodna is. De csak egy reálisabb áron.
Akik meg vitába szálltak velem: nem egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy "nekem meg ér 10e-et is"?:)) Ehelyett vitázni kellett. Nem én kötöttem bele azokba, akik megvennék 10e-ért, nem mondtam nekik, hogy "vazzeg hülye vagy, máshol olcsóbb", hanem nekik nem teszett az, hogy valaki csak 6-7e-et adna érte? Miért nem tetszett nekik? Qrvára nem érdekel, maradjon az Ő titkuk.
És végezetül lugosinak: Zárjuk a vitánkat azzal, hogy bemásolod azon hozzászólásomat, amikor kijelentettem: külföldról ohajtom beszerezni a sorozatot. OK??? Valami ilyesmire gondolok:
lugosi béla aka vlad drakul írta 2003. december 4. - 18:29 időpontban a kritikáknál:
KI
gondolom a postaköltséget nem kalkuláltad bele. de ha neked az jobban megéri, rendeld onnan. a kérdésem meg amúgy sem erre az egy kiadványra vonatkozott..
tehát: hol kapsz három lemezt 10-ért? (és maradjunk a földön, ne akciós termékekkel állj elő!)
avagy:
lugosi béla aka vlad drakul írta (2003. december 5. - 14:12) időpontban a kritikáknál:
KI
az a különbség kettőnk között, hogy én elolvastam a hozzászólásod te meg full figyelmed kívül hagytad az enyémet. maradj már a földön!
két kiadvány:
forman díszdoboz
ár: uannyi, mint a megjelenéskor
az elit alakulat
ár: szintén
igen, ez alapján biztos, hogy 6000-ért majd egyszer talán megveheted porfogónak...
avagy:
lugosi béla aka vlad drakul írta 12/8/2003 7:39:52 PM időpontban a fórumon:
pfuj, ausztráliában 7728 ft átszámolva, onnan kell megvenni.
:D
Pl. ezekben bizonygatod, hogy én külföldről akarok rendelni, és hogy olvasod??????? a hozzászólásaimat. Na ha már olvastad a hozzászólásokat, akkor könnyü a dolgod. Na még egyszer, hátha elflejtetted miről is van szó: Egy olyan komplett hozzászólásomat kellene idézned idő és helymegjelölésel, ahol kifejtettem: bármi okból is, de én külföldről szeretném megrendelni A SZÓBAN FORGÓ KIADVÁNYT. Hidd el nem olyan bonyolult mint elsőre tűnik, amint megtaláltad másold be. Pont.
u.i.: komplett hozzászólás, nem vagdoss ki részeket, az hagyjuk a politikusokra