Keresés

Star Wars

2019. december 27., péntek 14:21
Ne érezd úgy hogy palira vagy véve. Szerintem az első két rèsz maga volt a szenny. Pedig a VII. részre epekedve mentem és egy ideig élveztem is. Ahogy megjelentek a régi szereplők, azonnal elvesztett az egész... szörnyű volt őket látni, öregek nyúzottak elhízottak voltak abszolút kiábrándulás volt...a VIII. rész nek tudom már miről szól, nem tudom hogy vitte előre a sztori fonalàt (igazából azt se tudom mit akar elmesélni ez a trilógia, ami ennyire fontos volt, hogy az első hat rész folytatása kell legyen)... ennek ellenére megnézem a harmadik felvonást is, meghallgatom a zenét (amiben elszomorító hogy 40 év után is még a Birodalmi indulónál tartunk...), a film persze már akkor elvesztett amikor csak előzetest láttam, azzal hogy visszajön a régi karakter... de végigülöm becsülettel és kész... Nálam nagyobb hülye nincs 😃😃😃
0
2019. december 27., péntek 12:48
Szerintem a magyar közönség nagyon lelkesen bízik a karácsonyi csodában. Bízott, velem együtt.
Csak éppen Abrams úgy kúrt át minket, ahogyan csak a pofáján kifért.

Ez a majd mindenhol pozitív kritikaként feltüntetett: non-stop akció-orgia volt az egyetlen, ami be tudott csalni a filmre. Ezekből jó lett volna, ha csak egyetlen egy, kicsit hosszabb és Star Wars léptékű. A kritikusoknak szerintem az eposzi szó jelentésével is problémájuk lehet, bár őszinte leszek a trailer engem is megtévesztett.
  Egyetlen dolog ábrázolása volt, amire azt mondtam végre valami.

A bűn rossz  előző után, ez még végignyöghető volt.

4,5/10
0
2019. december 26., csütörtök 15:05
De nem is érdekes.
most posts by TM
0
2019. december 26., csütörtök 14:57
Nem értelek.
most posts by TM
0
2019. december 26., csütörtök 12:24
Ezt most olvasom, innentől szerintem ezt a topikot be is zárhatjuk, itt csak TM mondhatod negatív véleményt filmekre 😂😂😂😂😂
0
2019. december 25., szerda 18:56
A szart masszírozza a Disney ezzel a trilógiával gyerekek, nincs miről beszélni 😃😃
0
2019. december 23., hétfő 14:41
Szerintem 1977 előtt is léteztek hasonló filmek, max. nem olyan technikai színvonalon, mint a Star Wars. Hiszen Lucas maga mondta, hogy a filmet a Flash Gordon, és más, matinékon látott filmek-sorozatok inspirálták (plusz egy kis vallási egyveleg és a Gyűrűk ura, ugyebár.)

Úgy vélem, kialakult a film körül egy olyan rajongóbázis, akik messze eltúlozzák jelentőségét, és érinthetetlennek tartják, ami szinte biztossá teszi, hogy bármilyen folytatást, előzményt, stb.-t kifogásolni fognak, hiszen az korántsem biztos, hogy az ő elgondolásuk szerint viszi majd tovább a történetet.

Mondom ezt úgy, hogy pl. a Zsivány Egyest szívből utálom, de nem a sztori miatt, hanem mert számomra nulla Star Wars-hangulatot adott, plusz megjegyezhetetlenül gyengének tartottam a karaktereket. Ettől függetlenül nem akarnám kitiltani a mozikból, vagy ki tudja milyen petíciókat írni ellene. Akinek tetszik, hadd örüljön neki - ennyi.
0
2019. december 22., vasárnap 12:56
Ez is lehet egy olvasat, de csak akkor, ha kellőképpen felszínes a megközelítés. És most csak szigorúan a kalsszikus trilógiáról beszélünk. Mi az esszenciája? Szerintem simán csak annyi, hogy az akkori alkotók, élükön Lucas-szal megteremtettek valamit, ami 1977 előtt nem létezett. Mondjuk úgy, hogy egy olyan mesét adtak a nézőknek, aminek kis túlzással 8 és 88 éves életkor között mindenki részese szeretett volna lenni.

A filmművészeti mérföldkő helyett én inkább a filmtörténeti mérföldkő kifejezést használnám. Egy sokak által idézett, parodizált, utánzott, egyetemes kultúrába beépült, megkerülhetetlen filmtörténeti alapvetés. Amit véleményem szerint nem lett volna szabad folytatni. Sem előzmény filmekkel, sem utólagos esemény szövéssel. Mondom mindezt ezt úgy, hogy számomra a hatodik rész felénél véget ért a varázs.
0
2019. december 22., vasárnap 4:52
Szívesen! :)
most posts by TM
0
2019. december 21., szombat 20:43
Tudom, még a kiinduló ára sem sok :/ Jövőre szeretném beszerezni, csak ki is kell gazdálkodni :/

Sajnos ugyanez igaz a teljes saga zenéjére is, persze "biztonsági másolatban" megvannak, és imádom, most is a IX. rész zörög a fülemben, remélem lesz valami szép és nem annyira vészes árú egységes kiadás a 9 film zenéjéből, John Williams munkássága miatt is megérdemelne egy ilyen kiadást. Imádom, ahogy a régi témákat visszahozta, beleszőtte az újakba, és néha még más filmekből is hallok ismerős dallamokat a soundtrackben.
0
2019. december 21., szombat 19:27
https://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=146984&VID=R96369352322298338
0
2019. december 21., szombat 19:12
Azok olyan szép könyvek! És jelent meg mindegyik epizódhoz, ugye? Sajnos nincs rá lehetőségem beszerezni őket, örülök, ha a filmeket be tudom kék lemezen, még a Solo-t nem sikerült egyedül. Igazi kánaán van Star Wars könyvek terén, az ilyen képes útmutatók, technikai leírásos könyvek nagyon érdekesek lehetnek.
0
2019. december 21., szombat 19:01
Hűha! Köszi!
0
2019. december 21., szombat 18:27
Nos, számomra még az sem teljesen egyértelmű, hogy a IV. és az V. rész nem volt filmművészeti mérföldkő, de hogy filmtörténeti volt, az biztos. Az nyilvánvaló, hogy mindegyik esetében alapvetően kommersz alkotásokról van szó, de azért kommersz és kommersz között is lehet nagy különbség. És azért a régebbi részek nem voltak annyira tele végletekig történő leegyszerűsítéssel és képtelenséggel, a mostaniak viszont már sok esetben teljességgel hülyére veszik a nézőket. Persze, ott is volt űrkukac, hang az űrben meg miegymás, de azért az efféle butaságok egyrészt kisebb számban voltak jelen, másrészt azért többnyire nem képezték magának a narratívának a fontosabb elemeit. Talán az egyik legjobb példa erre a Halálcsillag vs. Csillagpusztító bázis - míg az előbbi olyan dolog, aminek a működése simán besorolható akár a sci-fi kategóriájába, az utóbbi kb. egy hatéveseknek való mese szintjén mozog.

És pont ez a lényeg: a klasszikus részek minden korosztály számára érthetőek, fogyaszthatók és ezáltal vonzók voltak (akárkinek is szánta vagy nem szánta őket Lucas), ezek az újak viszont már tényleg inkább csak a fiatalabbakat célozzák. Persze lehet, hogy az idősebbek közül is sok olyan embernek tetszenek, aki teljességgel kikapcsolja az agyát a film közben, és csak a szívét hagyja működésben, de azért - bármilyen hihetetlen is legyen -, még ma is akadnak olyanok, akik nem így tesznek.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2019. december 21., szombat 16:24
Miért, mi a Star Wars esszenciája? Én az eredeti trilógián nőttem fel, végigkísérte a gyermekkoromat, de azokban is azt láttam, amit a mostaniakban: egy alapvetően szórakoztatási szándékkal készített, fantáziával teli sci-fit jó karakterekkel, humorral, és némi érzelemmel. Plusz egy pozitív világszemlélettel. Ezeket az új filmekben is megtalálom, ennél többet pedig sosem kerestem a Star Wars-ban. Sem filmművészeti mérföldkő, sem pedig magasfilozófiai alkotás, csak egy kitűnően sikerült sci-fi.
0
2019. december 21., szombat 15:57
Lord Picardnak - meg akit érdekel:
a filmzenealbummal ellentétben a Skywalker kora 200 oldalas, keménytáblás Képes útmutató - beleépítve a külön nem megjelenő keresztmetszetekkel - nemcsak megérkezett tegnap, de mára az összes Libribe kiszállításra is került. Most zsákoltam be a sajátomat. Gyönyörűséges. :)
A Universal Musicnál meg remélem, hogy csuklanak...
most posts by TM
0
2019. december 21., szombat 11:57
https://www.google.com/search?q=merry+christmas+for+the+solos&client=ms-android-samsung-gs-rev1&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwit7q6DvcbmAhUii8MKHZniDRUQ_AUoAXoECAsQAQ&biw=412&bih=718&dpr=2.63#imgrc=XZcqNkZZ-JLIaM
most posts by TM
0
2019. december 21., szombat 11:54
Boldog Karácsonyt!
most posts by TM
0
2019. december 21., szombat 11:51
Ugyanez jutott /mármint a Titanic-os beszélgetés/ eszembe nekem is. Mindenkinek megvan az egy-két kedvenc filmje, amit tüzön-vízen keresztül próbál védeni az ellenkező véleményektől. Néha túllihegve is az adott szituációt. Tudom ezt, mivel én magam ís így vagyok pár filmmel. Pl Szárnyas fejvadász, Brazil, 451 fok fahrenheit, stb...de véleményem szerint ettől is jó, /vagy jó volt régen/ az itteni fórumélet, hogy intelligens módon lehet ütközetni a véleményeket. És nem kell rögtön provokációra, vagy szájkaratéra gondolni, ha valaki szídja a kedvenc filmemet. Vagy csak simán nem ért velem egyet.

Bevallom, TM-nek igaza van abban, hogy volt némi cinikus él az indító kérdésemben. De csak azért, mert kíváncsi voltam a kemény vonalas rajongók első benyomásaira a filmról. Azokéra elsősorban, akik szinte zombi módjára várták az új filmet, amint annak idején öreganyám a pénzes postást a nyugdíjjal.
0
2019. december 21., szombat 11:33
Maradjunk annyiba, hogy Te sem bírod elviselni, ha a Te általad szeretett film a másiknak nem tetszett, és szóvá is teszi. Mindig leírod a 29. reakciódban, hogy amúgy Téged nem érdekel más véleménye, és hogy mindenkinek joga van eldönteni, véleményt alkotni arról az adott filmről, de huszonkilencedjére kilóg a lóláb.
Lásd legutóbbi Titanic "eszmecserék".
0
2019. december 21., szombat 11:28
Ezt adom!
0
2019. december 21., szombat 10:39
Abrams újfent bebizonyította, hogy nála az atmoszférateremtés és a dramaturgia a minden, melyek érdekében mindent logikát és józan észt be lehet áldozni. Ennek megfelelően a IX. rész egy ugyanolyan lebutított és a végletekig leegyszerűsített nosztalgiatúra, mint lényegében az egész folytatás-trilógia, ami többek között a parodisztikus húzásoktól és egyéb "szentségtörésektől" sem mentes.

A Disney és a Lucasfilm jelenlegi vezetése pedig azt bizonyította be, hogy, még ha van is némi fogalmuk arról, mi a Star Wars valódi esszenciája (lásd elsősorban: spin-off filmek), ezeket a mozikat ők már egy új, intellektuálisan degradált, igénytelenebb generációnak "tömeggyártják". Pedig még az amerikaiak között is léteznek értelmes, gondolkodó, és nem csak a szívükkel "látó" emberek, hát még a világ többi részén...

A pokolba hát J.J. Abrams korlátolt és degenerált víziójával, Kathleen Kennedy és a Disney népbutító hadjáratával, és az emberi intellektust fokozatosan földbe döngölő fogyasztói társadalommal!
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2019. december 21., szombat 10:29
Ha már szóba hoztad, számomra volt katarzis  is.
A topikot felhozó hozzászólás volt az, ami már eleve provokálásból jött létre, erre reagáltam azt, amit, és ehhez tartom is magam. Nincs szükségem rá, hogy a szövegeimből kiragadott, idézőjelbe tett részekről megírják az ellenkezőjét. Eddig is tudtam, hogy nem mindenkinek tetszik ugyanaz, mint nekem. De ez a "nyitó" hozzászólás semmi más nem volt, csak egy "mivanmyflynyuszivagy?"-szerű szájkarate-felhívás, aminek dőljön be más - én biztos nem.
most posts by TM
0
2019. december 21., szombat 10:22
Egy hasonlat erre a "fröcskölve dühödt támadás" kifejezésre:

Születésnapod van és valaki megígéri, hogy elkészíti a kedvenc kajádat. Örömmel tálalja az ételt, ami viszont egy íztelen, szagtalan, ehetetlen valami lett.

Te mit csinálnál, megköszönnéd? Vagy elmondanád a véleményedet?
0
2019. december 21., szombat 10:20
Objektív=a te véleményeddel egyező.  Világos. Erről beszéltem akkor, amikor a korábbiakat írtam, ami szerinted sértődés.
15 éve lehet, hogy lehetett normális beszélgetéseket folytatni, sajnos ez a múlt, nézz csak körül, hogy a borzalmas blogok, FB-csoportok kikkel vannak tele, milyen stílus megy.
Azért annak örülök, hogy az új film kapcsán minden negatívra jut egy "nekem tetszett" megjegyzés is. Ennek véleményezését átengedem, döntsék el mások, hohy kik a tisztánlátók és kik a szubjektívek. Bár a véleményről azt tartják, hogy mindenkié szubjektív, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
most posts by TM
0