Komolyabbra? Mióta lehet a Star Wars kapcsán komolyságról beszélni? Szerintem Tartakovsky pont annyira vette komolyra az dolgot, amennyire az valóban indokolt (nem nagyon). A Clone Wars-on legalább érezni, hogy olyan rajongók készítik, akik ennek a világnak épp a furcsaságait, túlzásait, humorát szeretik és nem próbálják meg egy valódinak, létezőnek felfogni. Az egyetlen dolog az SW kapcsán ami komolynak nevezhető, az a pénzmennyiség ami Lukas zsebébe vándorol.
0
2004. április 10., szombat 16:57
271
szerintem az a villám szinkron jobb mint amit utánna csináltak. Nekem meg van az összes verzió és mit mondjak kár hogy szar a kép minősége a leggrégebbik szinkronak.Példával is alá támasztom:Han amikor ki akar menni a lebújból és megállítja jabba egyik fejvadásza nah hát az a villám szinkron az isteni volt és hiányzott a többiből ez a szinkron! "sietsz valahová?":)))))))
0
2004. április 10., szombat 16:05
1447
Ma néztem fél órát a Clone Wars rajzfilmből és azt kell, hogy mondjam több ötlet van benne, mint az új filmekben. Csak hát a rajzok olyanok amilyenek....nem a legjobbak. Talán egy japán stúdiót érdemesebb lett volna felkérni, és kissé komolyabbra venni a figurát.
0
2004. február 16., hétfő 5:15
1
Üdvözlök mindenkit!
Eddig még csak figyelemmel kisértem a csevejt, de nem szóltam hozzá. Az eredeti trilógia DVD szinkronnal kapcsolatban én a minimum standard-ként azt szeretném, ha az Empire-ban legalább visszaraknák Vader légzését. De a legjobb az lenne, ha egy maximalista full profi Star Wars Fun szinkroncsapat újraszinkronizálná!
Amúgy lehet, hogy eredetiben a legjobb, de amikor egy családi DVD nézést csinálunk itthon, akkor jó lenne, ha mindenki élvezhetné a filmet.
0
2004. február 14., szombat 12:29
1447
mert=már
0
2004. február 14., szombat 12:17
1447
Jaj hagyjuk mert az valóvilágosdit.. írtam már, hogy '96-ban ez még sehol nem volt. A haverjaim a tanui, hogy én már a THX-es trilógia megjelenésekor fikáztam stohlt és hangját. Egyszerűen szar hangja van..ennyi. Az, hogy akkor meg senki sem kritizálta...hát...talán nem beszéltél elég rajongóval '96 táján.
A Birodalom szinkronjában viszont örülök, hogy egyetértünk.
0
2004. február 14., szombat 0:49
644
A régi Jedi Visszatér-szinkron (Guild-os) viszont katasztrófa volt. Na ott aztán voltak hangok és fordítások... Véleményem szerint a Birodalom Visszavág eredeti szinkronja az egy bakit leszámítva (nem veszélyes a doridokra :) olyan minőséget képvisel, amit még a számomra remek GyU szinkron századannyira sem nyújt. Vader magyar hangja és Ford hangja olyan szinten volt telitalálat, hogy azóta is kezet csókólnék a szinkronrendezőnek. Yoda hangja meg itt a legjobb, talán még az eredetinél is jobb. Az új szinkronnal kapcsolatban annyit, hogy Stohlt senki sem anyázta, mikor a SW filmek a moziban mentek az ő hangjával, amióta van Való Világ, divat lett cikizni (amúgy tényleg rossz színész, de szinkronban nem rossz, ahogy sok pocsék színésznek jó a hangja). Ne értsetek félre, nem akarom védeni, az kéne csak... Más : kíváncsi vagyok, ha rárakják a surround szinkront a DVD-kre, mennyien fognak anyázni, kb. 300 beírást várok szinkronügyben...:) ezt sajna le kell nyelni, jobb, mintha nem is lenne rajta.
0
2004. február 14., szombat 0:08
345
Tudjátok, én is a klasszikus szinkronnal szeretem nézni ezeket a filmeket. A kedvencem, amikor Luke-ot Mark Hamill, Han-t Harrison Ford, és Leia-t Carrie Fisher szinkronizálja. Vadernél kicsit bonyolultabb a helyzet, ott David Prowse helyett inkább James Eark Jones-t hallgatom szívesen, de ez biztos csak az én hülyeségem :-)
0
2004. február 13., péntek 17:02
87
A fő gond a régi szinkronnal az hogy csak a Birodalom volt szinkronos moziban, és amikor a másik kettőt szinronizálták senkit sem tartottak meg. Emlékszem a NH karácsonykor ment mint akkori "szuperfilm" és pár nappal adás elött dölt el hogy mehet a dolog, és csináltak rá egy "villámszinkront" (azzal a felkiáltással hogy ugye karácsony este nem mehet feliratos film) olyan is lett. Aztán megicsinálták mindhárom résznél az egységes szinkront amikor kijött VHS-en, de az sem az igazi. Továbbra is az a véeményem hogy SW filmet vétek szinronnal nézni, de ha már rangsorolni kell, tényleg a Birodalom eredeti mozis szinkronja volt a király.
0
2004. február 13., péntek 16:17
1560
rosszul emlékszel:DD...new hope:luke-Kassai Károly,han-Csernák,vader-Kristóf Tibor,be-Szabó Ottó.....empire:luke-ismeretlen,han-Fillár István,vader-Németh Attila(asszem ugye:),ben-Bács Ferenc.....Yoda-Till Atilla...igen...az idősebbik!!!:)) még azt se tudom C3PO-Szatmári István ugyanaz maradt-e:DD
0
2004. február 13., péntek 10:26
2774
a Guild video åltal kiadott szinkron volt az eredeti es nagyon kiråly! ha jol emlekszem a new hope es a empire szinkronhangok ugyanazok voltak.
0
2004. február 12., csütörtök 22:27
1560
hát akkor én vagyok a sznob,mert James Earl orgánumához képest egy fáradt öregember hangja számomra:)))....
0
2004. február 12., csütörtök 20:17
1447
Milyen kínlódásról beszélsz te? Németh Attila isteni, mint Vader. Fillár István igen..nagyon jó volt, a Keresztapa régi szinkronjában is szerepel. Klasszikus régi hangok. Kristóf és Csernák is valóban jók voltak, de akkor is az Empire régi szinkronja a rulez. Nemcsak én mondom: a legtöbb SW rajongó. Tudom, mert ez a téma 100-szor ki lett beszélve kül. fórumokon.
0
2004. február 12., csütörtök 20:11
1560
na azért hogy kicsit rágjam én is még ezt a szinkron-csontot...a legelső szinkronos verzió minden résznél majdnem más volt...aki isteníti a "régi" Birodalmi szinkron minden karakterét,azon bizony meglepődök.....Tény,hogy Luke hangja ott volt a legjobb,de Han-nak egy Fillár István nevű ember lett a hangja és ne mondja senki nekem,hogy Csernák Jancsi nem az örök Harrison...valamint az a kínlódó Vader hang...aki tetszett sokaknak és az igazi volt,az a New Hope-ban Kristóf Tibor....kb ennyi,amit szerintem érdemes különszelektálni:)
0
2004. február 12., csütörtök 15:22
2692
Én nekem a 2000-ben kiadott Star Wars trilógia van meg és hát a szinkronja ... borzalom. Darth Vader hangja majd hogy nem nevetséges Luke Skywalker szinkron hangja meg Stohl András borzalom. A régi szinkronnal nem láttam a trilógiát mert vagy olyan 5 éve vagyok csak Star Wars Fan.
0
2004. február 12., csütörtök 13:58
213
Na, ebben nagyon egyetértünk.... A többi nyomába sem ért...
0
2004. február 12., csütörtök 13:11
5
Mindegy, az a sznkron azért még elfér a lemezeken, úgyhogy csak rakjanak rá valamilyent!!!
0
2004. február 12., csütörtök 10:54
3933
Szerencsére A gyűrűk urát sem moziban, sem DVD-n nem szinkronnal láttam, úgyhogy elhiszem látatlanban, sőt!!!
Ezt a hitelvesztést arra írtam, hogy az utóbbi 7 évben rohamosan megnőtt a szinkronok miatti panasz, és én ezt egyrészről ennek tudom be. Persze vannak más gondok is, és nem akarom folytatni a szinkronos topikot, mert már tényleg a csontot is megettük.
0
2004. február 12., csütörtök 10:48
1447
'96-ban még sehol nem voltak a kereskedelmi tv-k és műsoraik. Stohl egyszerűen van egy komolytalan ripacs orgánuma, amivel abszolút hiteltelen számomra. Fájdalom volt hallani a Gyűrűk urában is.
0
2004. február 12., csütörtök 10:45
3933
Vagy inkább ennyire hitelüket vesztették a különböző "zseniális" kereskedelmi műsorokkal a színészek.
0
2004. február 12., csütörtök 10:28
1447
Stohl András mint Luke Skywalker böeee... Sokat segített az a pocsék szinkron akkoriban, hogy elkezdjem kereseni a feliratos filmeket. Hálistennek kiadták aztán a trilógiát felirattal is. A legjobb szinkron a Birodalom visszavág eredeti, régi szinkronja volt. Luke, Han ls Vader hangja mesteri volt. Ennyit zuhant vissza a műfaj színvonala..
0
2004. február 12., csütörtök 10:16
1560
hát a tévé szinkront elfelejtheted..ugyanúgy a '96-os egységes szinkront fogják rátenni szerintem,mint Jones-nál..annál már megvan a surroundba kevert minőség
0
2004. február 11., szerda 17:15
5
Üdv! Olvasgattam a hozzászólásokat a fórumban és kifejteném a véleményem. Szóval a klasszikus trilógia igazi méröldkő volt a scifi történelemben, és az egyik legnagyszerűbb film-saga. Má kérdés hogy a fizikusok valszeg sikoltozva rohangálnának a filmek láttán. A klasszikus trilógia tehát nagyon jó, meg minden, ezt nem vitatom. De az első rész viszont kicsit kilóg szerintem a sorból. Eleve furcsa volt a sok spesöl effekt, de belefért. Viszont az hogy teljesen levigyék hmm.....alacsony értelmiségi szintre (nme akarok a dedószinttel megbántani senkit), na ez nem tetszett. Vhogy a régi trilógiához nem képzeltem el egy ugráló gumibábut, főleg nem hogy poénkodik. Na mindegy, végülis ottvoltak az ewokok is, szóval majdnem egy-egy. A második rész már jobban tükrözött több dolgot is: sok Jedi, Anakin gonosz mivolta. Egész jó volt! Remélem a harmadik rész összekombinálj a látványos jelenteket, és az univerzum "filozófiáját". Azt hiszem MOD magyarázata volt hogy a klóngyárak leállnak és elkezdenek a Birodlomnak sereget toborozni (majd). Ez a magyarázat sokkal szimpatikusabb lenne a klónokkal szemben, legalábbis nekem. Yoda fénykardhasználatáról: először én is leestem a székről meglepetésemben, és még nevettem is kicsit rajta. Aztán utánaolvastam, és mégsem volt olan meglepő, hiszem Yoda a IV. forma mestere volt. Az hogy botjára támaszkodott is megmagyarázható: nme használja az erőt, csak ha fontos, különben a sötét oldal rabja lesz. jah és remélem a DVD.n szinkron is lesz, különben nem is tudom....és ha lehet válogatni akkor inkább a TV-s szinkront rá!! igen és még egy kérdést: Yoda milyen fajú lény? ha vki tudn válaszonli pls írjon a throle@sniper.hu-ra. THX.
0
2004. február 10., kedd 19:04
3495
rossz
0
2004. február 10., kedd 19:04
3495
de legalább a 97-es verziót nem fogják újravágni meg retusálni Prowse-t Christensen-re. Nem lenne rosz ha azért az eredeti verzió is rajta lenne.