Ezek ízlés dolgai. Ha most leírom, hogy nekem meg tetszettek akkor azzal tuti nem győzlek meg. Azért egy-két gondolatot mégis írnék.
"hiányzik egy Han és Csubi féle vagány páros. "
Igen, Han és Csubi valóban jól nyomták. Nagyon emberközeli karakterek, de még idevehetném Leiat és Lukeot is. Az EPI-II viszont teljesen más közegben játszódik. Jedik, szenátorok...csupa olyan karakter, akik nem jópofizhatnak. A második részben azért Obi-Wan elszór néhány poént, melyek nekem speciel bejöttek. Hant és Csubit nem is vártam visza, mert őket nem lehet helyettesíteni senkivel. Jöhet akármilyen új karakter, úgy sem adja azt a szintet amit ők képviseltek.
"A cselekmény néha baromira erőltetett és sok az üresjárat (az Ep 2-ben mi a fenének kellett a szállítószalagos jelenet? a cseleményt abszolút nem szolgálja, viszont annyit ér, mint egy videójáték egyik pályája)"
Én nem érzem erőltetettnek. Sőt! Remeknek tartom mind a sztorit, mind a történetvezetést. Na most itt is bejönnek a képbe a szokatlan dolgok, mint pl. a szerelmi szál, és annak megoldása. A Behind the Attack of the clones című könyvben írja Lucas, hogy olyan románcot szeretett volna a filmbe, ami a '30-as évek Hollywoodi filmjeit idézi. Könnyen megszokható (legalábbis nekem), és ha belegondolunk milyen következménnyel jár majd kettejük kapcsolata, egész élvezhető a dolog. A szerelmi jelenetekben használt retorika sem tetszhet mindenkinek, de néhol bizony annak is célja van (majd mondok egy példát ha akarod:) Nekem pl. a LOTR első részében is a romantikus jelenetek tetszettek talán a legjobban. Olyan érzelmesek. Kezdek szentimentális lenni...úgy látszik az a korral jár :)
A droid gyár akár videójáték is lehetne ez igaz, de szerintem döbbenetesen valóságos. Funkcióját tekintve; megmutatják a droid gyárat, a gépeket, és azt hogyan is készül a droid "ármi". Persze mindezt jó kis akcióval fűszerezve. Na persze erre nem mindenki volt kiváncsi...én speciel igen :) Amúgy meg nagyon cool környezet, füstös, poros, az ütött kopott design is fellelhető. Nekem bejön.
"Shmi nagyon gagyi véget ér (miközben az egyik valamirevaló szereplő), a fénykardpárbaj jó volt az Episode 1-ben, de a 2-ben unalmas volt és ötletelen, Yodáé pedig vérciki, és még sorolhatnám."
Shmi halála elég tragikus, gagyinak semmiképpen nem nevezném. Hayden azokban a képsorokban nyújtja a legjobb szinészi teljesítményt (szerintem)! Való igaz, meg lehetett volna csinálni másképpen is, de ez így elég tragikus szerintem. Ami a fénykardpárbajt illeti, valóban nem volt olyan látványos mint az EPI-ben. Talán az EPIII-ra tartalékoltak? :) Mindenesetre mellebevágó volt látni Dooku stílusát, ahogy lealázza Obi-Want secperc alatt. Semmi hókuszpókusz mint Maulnál, csak halál pontos vágások. Sugárzott belőle a sötét oldal! Ez fontos, hiszen ő egy SITH és nem valami akrobata mutatványos. Mutatványról Yoda gondoskodott :)) Termetéhez képest így tudott vívni, és amint láttuk, birtokában van az ERŐ minden fortélyának. Szerintem jó, hogy ezt is megmutatta Lucas mert így már tudjuk, hogy Yoda nem csak a szavakban a legnagyobb Jedi :)
Röviden ennyi. Ezek nem cáfolatok akarnak lenni a felvetéseidre!! Én így látom.