Keresés

Star Wars

2003. december 17., szerda 2:05
Szerintem ezekkel az SW "vitákkal" az a legnagyobb gond amiről M.O.D. is ír. Vagyis akiknek nem tetszenek a filmek, azok szinte felháborodnak azon hogy vannak még olyan "hülyék" akik nem veszik észre hogy milyen vackok az új részek, akiknek meg tetszik azok meg azon vannak felhéborodva hogy hogy lehet valaki olyan elvetemült hogy ez nem tetszik neki? Sajnos (vagy szerencsére?) nem vagyunk egyformák, szerintem teljesen rendben van hogy nem egyformán látunk egy filmet sem. Miért lenne egy SW film kivétel? Például én akinek tetszenek az új részek azzal teljesen egyet tudok érteni, hogy egy olyan komoly jelenetben mint a Naboo-i csata -ahol végül is egy bolygó sorsa dől el - egyáltalán nem volt helyénvaló a Jar-Jar féle "bohóckodás". Teljesen hiteltelenné teszi a csatát, mintha az egész csak egy szórakozás lenne. Mellesleg hasonló problémám van az erre kisértetiesen hasonló jelenettel amikor a Jedi-k küzdenek, és akkor meg a két robot csinálja ugyanez... Nem értem miért próbálják "erőszakkal" elvenni egy csata komolyságát.Ja és természetesen én is azok közé tartozom akik hiányolnak egy Han féle vagányt...
0
2003. december 17., szerda 1:40
Mint korábban írtam, minden nézőpont kérdése! Téged elvakít az utálat. Most nem fogom újra magyarázni azt amit már előbb is feszegettem. Úgy is beírnád, hogy milyen elfogult és logikátlan vagyok. Persze veled szemben aki kristálytisztán látja mi a szar. Légyszi fogadd el, hogy nekem tetszik a film, és ne Te mondd már meg miért látom úgy a dolgokat ahogy. Köszi.
0
2003. december 16., kedd 22:13
"Shmi halála elég tragikus, gagyinak semmiképpen nem nevezném"
Én pedig igen. Kapott az a remek színésznő 2 qrva percet, ami azért is szar mert az előző részben legalább fél-3/4 órája volt a karakterre, erre kiszúrták a szemét ezzel. Ha máshogy nem legalább az arányokat nézd. Ahhoz. hogy tragikus legyen jobban fel kellett volna építeni, előkészíteni a jelenetet és nem csak durr bele és huss kész is.

Csubi, Han: nem copycat karaktereket várok Lucastól egyszerűen még egy-két életszagú karaktert, olyanokat akiknek érezni, hogy nem megírták a szövegét és a szájába adták. Nem hiába improvizált olyan jókat Harrison a trilógiában.

Droidgyár: ha neked egy öncélú helyszínbemutató kellett akkor a jelenet elérte a célját, de én inkább az eredeti trilógia jeleneteit preferálom, ahol is úgy lehetett helyszíneket megismerni, hogy azok érdekes cselekmények hátteréül szolgáltak. Kérdés továbbra is: a jelenet milyen célt szolgált? Akciónak gagyi is volt.

Néha nehéz emlékeznem, mert a filmet össz-vissz kétszer láttam csak;) Még a moziban anno.

Szerelmi jelenet: mondj egy két olyan mondatot ami hitelesnek tünt? Padmé hirtelen rájön mennyire szereti Anakint és olyan erőltetett  mondatcsokor hagyja egy piciny ajkait, hogy az már fáj;)

Fénykard, Dooku: a párbaj szar volt, nincs rá mentség. Dooku egész karaktere tök érdektelen, csak egy sokadik odavetett kidolgozatlan karakter, egyáltalán nem félelmetes az öreg, de legalább jó színész. Ezt Haydenről nem mondanám el, Lucas az hitte jól kifogta, de vacak színész sajnos. McGregor kedvenc, ő jó választás volt.

Tudom, hogy nem győzhetlek meg, érezhető az írásodból a minden logikát felülíró elfogultság. Egy dologra kéne rájönni: Lucas nem a tévedhetetlen atyaúristen.
0
2003. december 16., kedd 20:49
Ezek ízlés dolgai. Ha most leírom, hogy nekem meg tetszettek akkor azzal tuti nem győzlek meg. Azért egy-két gondolatot mégis írnék.

"hiányzik egy Han és Csubi féle vagány páros. "

Igen, Han és Csubi valóban jól nyomták. Nagyon emberközeli karakterek, de még idevehetném Leiat és Lukeot is. Az EPI-II viszont teljesen más közegben játszódik. Jedik, szenátorok...csupa olyan karakter, akik nem jópofizhatnak. A második részben azért Obi-Wan elszór néhány poént, melyek nekem speciel bejöttek. Hant és Csubit nem is vártam visza, mert őket nem lehet helyettesíteni senkivel. Jöhet akármilyen új karakter, úgy sem adja azt a szintet amit ők képviseltek.

"A cselekmény néha baromira erőltetett és sok az üresjárat (az Ep 2-ben mi a fenének kellett a szállítószalagos jelenet? a cseleményt abszolút nem szolgálja, viszont annyit ér, mint egy videójáték egyik pályája)"

Én nem érzem erőltetettnek. Sőt! Remeknek tartom mind a sztorit, mind a történetvezetést. Na most itt is bejönnek a képbe a szokatlan dolgok, mint pl. a szerelmi szál, és annak megoldása. A Behind the Attack of the clones című könyvben írja Lucas, hogy olyan románcot szeretett volna a filmbe, ami a '30-as évek Hollywoodi filmjeit idézi. Könnyen megszokható (legalábbis nekem), és ha belegondolunk milyen következménnyel jár majd kettejük kapcsolata, egész élvezhető a dolog. A szerelmi jelenetekben használt retorika sem tetszhet mindenkinek, de néhol bizony annak is célja van (majd mondok egy példát ha akarod:) Nekem pl. a LOTR első részében is a romantikus jelenetek tetszettek talán a legjobban. Olyan érzelmesek. Kezdek szentimentális lenni...úgy látszik az a korral jár :)
A droid gyár akár videójáték is lehetne ez igaz, de szerintem döbbenetesen valóságos. Funkcióját tekintve; megmutatják a droid gyárat, a gépeket, és azt hogyan is készül a droid "ármi". Persze mindezt jó kis akcióval fűszerezve. Na persze erre nem mindenki volt kiváncsi...én speciel igen :) Amúgy meg nagyon cool környezet, füstös, poros, az ütött kopott design is fellelhető. Nekem bejön.

"Shmi nagyon gagyi véget ér (miközben az egyik valamirevaló szereplő), a fénykardpárbaj jó volt az Episode 1-ben, de a 2-ben unalmas volt és ötletelen, Yodáé pedig vérciki, és még sorolhatnám."

Shmi halála elég tragikus, gagyinak semmiképpen nem nevezném. Hayden azokban a képsorokban nyújtja a legjobb szinészi teljesítményt (szerintem)! Való igaz, meg lehetett volna csinálni másképpen is, de ez így elég tragikus szerintem. Ami a fénykardpárbajt illeti, valóban nem volt olyan látványos mint az EPI-ben. Talán az EPIII-ra tartalékoltak? :) Mindenesetre mellebevágó volt látni Dooku stílusát, ahogy lealázza Obi-Want secperc alatt. Semmi hókuszpókusz mint Maulnál, csak halál pontos vágások. Sugárzott belőle a sötét oldal! Ez fontos, hiszen ő egy SITH és nem valami akrobata mutatványos. Mutatványról Yoda gondoskodott :)) Termetéhez képest így tudott vívni, és amint láttuk, birtokában van az ERŐ minden fortélyának. Szerintem jó, hogy ezt is megmutatta Lucas mert így már tudjuk, hogy Yoda nem csak a szavakban a legnagyobb Jedi :)

Röviden ennyi. Ezek nem cáfolatok akarnak lenni a felvetéseidre!! Én így látom.
0
2003. december 16., kedd 19:35
Én leginkább azt a temérdek gyermeteg hülyeséget fájlalom az új filmekben, amiket belenyomtak. Vagy hogy hiányzik egy Han és Csubi féle vagány páros.
De ez csak egy része a bajomnak. A cselekmény néha baromira erőltetett és sok az üresjárat (az Ep 2-ben mi a fenének kellett a szállítószalagos jelenet? a cseleményt abszolút nem szolgálja, viszont annyit ér, mint egy videójáték egyik pályája), amikor drága minden perc. A Padme és Anakin közötti szerelem hiteltelen, Shmi nagyon gagyi véget ér (miközben az egyik valamirevaló szereplő), a fénykardpárbaj jó volt az Episode 1-ben, de a 2-ben unalmas volt és ötletelen, Yodáé pedig vérciki, és még sorolhatnám.
0
2003. december 16., kedd 18:35
Tv-n is hatalmas élmény volt, sajnos utánna csak a Jedit tudtam megnézni moziban, azért csak azt mert a Birodalomra már nem kaptam jegyet :) Persze az SE kiadást már a moziban izgultam végig.
0
2003. december 16., kedd 15:59
1984 karácsonyán "csak" a tv-ben játszották. Óriási esemény volt számomra is, de aki ekkor látta először, az sajnos lemaradt az igazi Star Wars élményről, amit csak a mozi tud nyújtani. Ez az én esetemben 1982 volt, amikor a Birodalom visszavág bemutatása kapcsán az első részt is újra vetítették.
0
2003. december 16., kedd 15:34
"Egyébként minek örülnétek legjobban az EPIII-al kapcsolatban? Mit látnátok benne szívesen?"

Eredeti és egyedi ötleteket, amik a régi trilógiában voltak.
0
2003. december 16., kedd 15:11
Mikor láttad először a StarWars-t? Gondolom azon az ominózus 1984-es karácsonyon igaz? :) Én akkor kerültem először kapcsolatba vele. Amint látszik egy életre megfertőzött.
0
2003. december 16., kedd 15:08
A második bekezdésed egy EPIII-as spoilerrel is felérne :)
0
2003. december 16., kedd 15:05
Csak rólad vettem példát. Talán ez a siker kulcsa :) Na de félre az ellenségeskedéssel.

Stack! Sajnálom, hogy nem találsz az új részekben hozzád közel álló dolgot (vagy igen?), remélem azért az EPIII jobban fog majd tetszeni. Egy gondolat a forgatókönyvről. Nos személy szerint nekem bejönnek a StarWars lakonikus párbeszédei, mert arra késztetnek hogy tovább gondoljam a dolgokat, és a többi "őrült" SW fannal jókat dumcsizzunk az egészről. Egy ilyen Pl. hogy ki törölte ki a Kaminos cuccot a Jedi adattárból.

Egyébként minek örülnétek legjobban az EPIII-al kapcsolatban? Mit látnátok benne szívesen?
0
2003. december 16., kedd 12:04
Pl. Star Wars és én egyidősek vagyunk.
0
2003. december 16., kedd 12:01
"Vitákat rendeznek arról (olyanok, akik az első film idején még meg sem születtek), hogy ki a klón és a stormtrooper magassága miért fontos."
Honnan veszed hogy nem éltünk akkor?;)
0
2003. december 16., kedd 11:06
Lucast lehet szeretni, vagy nem szeretni, de el kell ismerni zsenialitását egy téren:
26 évvel ezelőtt elkezdett valamit, ami még mindig téma. Vitákat rendeznek arról (olyanok, akik az első film idején még meg sem születtek), hogy ki a klón és a stormtrooper magassága miért fontos.

Amit én hallottam: a klónok gyártását leállítják a Kaminón (már nem emlékszem miért) és a birodalom kénytelen emberek toborozni a hadsereg számára. Még toborzó posztert is láttam valahol, ami hív a seregbe stormtrooper-nak.
0
2003. december 16., kedd 8:55
Nekem meggyőződésem, hogy valamit még nem találtál meg eme nagy mítoszban, ami változtatna hozzáállásodon. De abban is biztos vagyok, hogy erre nem nagy az esély.

Mondjuk egy értelmes forgatókönyv...
0
2003. december 16., kedd 8:51
Jujj, ez az utolsó sor ez nagy közhely, de itt semmi keresnivalója.
Élvezném én az új SW részeket, ha nem lennének ennyire gyermeteg butaságok. És ha azt hiszed, hogy én úgy ültem be a moziba, hogy na ez szar lesz, akkor nem jól hiszed. Én drukkoltam ezeknek a filmeknek, de hát nem nagyon jöttek be.
Azon meg kár vitatkozni, hogy Lucas nem él meg jól a játékeladásokból.
0
2003. december 16., kedd 8:44
"Ha egyszer elindulsz a sötét oldalon, örökké az uralja a sorsod"
Nyilván sokat lehet arról vitatkozni, hogy most ki látja át tisztán ezt az egészet. Nekem meggyőződésem, hogy valamit még nem találtál meg eme nagy mítoszban, ami változtatna hozzáállásodon. De abban is biztos vagyok, hogy erre nem nagy az esély.
Amit sos-sok éve figyelek: akik mélyebben foglalkoznak filmekkel rendre kritizálják a SW-t (néhány kivétel van). Én szeretek filmeket nézni, de pusztán szórakozásból. De nem nézek meg minden filmet, amit játszanak vagy amit sokan megnéznek, mert szerintem formálni tudják az ember gondolkodásmódját.
Abban is egy üde színfolt a SW, hogy tartani tudja a húsz évvel ezelőtti erkölcsi mércéjét ebben az egyre jobban elállatiasodott (film)világban.
És ne felejtsük el, hogy sok irígy ember is van, akiknek nem tetszik, hogy ha valaki sikeres.
0
2003. december 16., kedd 7:49
Meg idézzed lécci, hol írtam, hogy a mido-bizo=fósz! A SW iránti szereteted könnyeket csalt a szemedbe, és elhomályosította a látásodat...
0
2003. december 16., kedd 7:12
Ebbe az öt sorba sikerült 0,0 mondanivalót belepréselni. Hogy csináltad? Meg minek?
0
2003. december 15., hétfő 18:39
Mit vársz a filmtől?
0
2003. december 15., hétfő 18:33
Ez is egy nézőpont, ha még oly butus is :) A vér "mizo-hemogoblin-acetilén-klorid tartalma" szerinted mit jelent? Neked biztos a Fószt, de hát ez ellen nincs mit tenni ugye Stack barátom :) Kicsit megmozgathatnád az agysejteidet és akkor tuti beugrana a megoldás. Mert ugye ha neked az jött le az EPI-ből, hogy midichlorian=Fósz akkor még szélesebb mosoly kerekedik arcom szegletében :)

Wake up, Neo! Tha Matrix Fucking you.
0
2003. december 15., hétfő 10:58
"Luke-Ass" Lol, ez tetszik..
0
2003. december 15., hétfő 10:08
Mennyire igaz, amit OB1 mondott Luke-nak: "Az Erőnek nagy hatalma van a gyengeakaratúakon."

Szóval mielőtt feltétel nélkül beszopnánk George Luke-Ass nyilatkozatait, előbb halgassunk Poirot-ra, és mozgassuk meg egy kicsit azokat az agysejteket.
Hogy a Fósz mennyire Anakinnal van, azt az egész film alatt belénkverték. Ott a pod-racing, ott a vér mizo-hemogoblin-acetilén-klorid tartalma, s ha ez még nem lenne elég, Ouiet-Gone-Ginn is ötpercenként elismétli, ergo a nagy űrcsata nem mond e téren semmi újat, de úgyláccik ennek a filmnek mindent többször kell a néző szájába rágni.
Másodszor: az űrcsata, bármennyire is béna volt, az ILM hiperszuper képességeit hivatott szolgálni, hogy a néző essen le a székről, és ne felejtsük el azt az apróságot, hogy így van mit eladni a játékboltokban.

Wake up, Neo! The Matrix has you.
0
2003. december 15., hétfő 10:00
Lehet, hogy az Episode III után változik majd valamennyit a véleményem. De ahhoz nagyon jónak kell lennie.
0
2003. december 15., hétfő 9:25
Mennyire igaz, amit Qui-Gon mondott Anakinnak: amire figyelsz az lesz a világod.
Ha arra figyelünk, hogy Lucas mindenáron megtorpedózzuk, nyilván ez hatja át a gondolatainkat.
Csatlakozom M.O.D.-hoz. Calzone-t valaki nagyon "átdumálta". Én emlékszem még a 2000-es Oscar-érvekre, és a honlapra.
Amúgy az ep1-es űrcsatának célja volt. És nem az, hogy lefordulj a székről a látványától. Hanem, hogy lássuk, Anakint nagyon nyomatja az Erő.
Különben is, egy békés bolygó pilótái, nem fognak tudni, olyan látványt produkálni, mely felér egy globális Birodalom elleni támadással.
Az ep3-as űrcsatában látni fogjuk, hogy Anakin már tudatosan használja az Erőt a csatában, és csinál olyat, amitől tényleg lefordulunk majd a székről.
És itt úgyszintén globális csata lesz.
Ez olyan logikátlan? Szerintem egyértelmű, ezért nem görcsölök ilyeneken.
Ezidáig ami a prequelekben számomra gyenge pont Jar-Jar csatában levő hülyéskedése. Nem Jar-Jar karaktere nem tetszik, hanem az amit ott mutatnak. De ilyen a Jediben is volt. Úgyhogy eddig csak annyit hibázott Lucas, mint amennyit a régi Trilógiában. Ezek az úgynevezett szükséges rossz dolgok. :)
0