azért én látványban is el tudtam volna képzelni jobbat. a beállítások fantáziátlanok.
0
2003. december 14., vasárnap 20:25
346
Látványban ok a dolog, bár való igaz, kidolgozottságban eléggé el lett hanyagolva. Ha a hírek igazak, az EPIII űrcsatája még a Jediét is überelni fogja. De majd meglátjuk.
0
2003. december 14., vasárnap 18:31
1447
Az audiokommentárt nem hallottam, majd egyszer meghallgatom ha meglesz a DVD:) Kérdem én ha mindig is klónok voltak miért engedte így félre az EU-t Lucas? Az újságok írnak mindent egyik ezt másik azt. Az Episode II forgatókönyvét átnéztem sebtében, de nincs benne olyan szövege Lama Su-nak, ahol a klónok érzéseiről beszélne, persze lehet, hogy elkerülte a figyelmem. Mindenesetre nekem nem kell bizonygatni, hogy klónok, és Lucas most így gondolja. Én amellett érvelek, hogy az elején még ezt nem gondolta így, és erre bizonyíték az, hogy engedte az EU-t is a másik irányba kanyarodni. Állítólag olvasta Birodalom örököseit. Akkor miért nem kifogásolta ezeket a dolgokat? Ezzel elárulja azokat a fanokat, akik játszották a számítógépes játékokat, a szerepjátékokat, a kártyajátékokat (tele milliónyi egyéni rohamosztagos karakterrel) és kialakult bennük egy kép abban a hitben, hogy ezek a karakterek nem klónok.
0
2003. december 14., vasárnap 17:15
10
Hallgasd meg az ep2 dvd audio-kommentárját, ott mondja Lucas (Kaminonál), hogy a rohamosztagosok mindig is klónok voltak. A Birodalom Örökösei regény megjelenéséig mindenhol így könyvelték el őket (hivatalos posztermagazin, Bantha Track (Insider elődje), stb...). Ha megfigyeled Lama Su Obi-Wanhoz intézett bemutatóját a klón-gyárban, kiderül, hogy a klónok is teljesen önállóak, saját érzésekkel és gondolatokkal. Az egyedüli különbség a normál emberekhez képest, hogy minden parancsot kérdés nélkül végrehajtanak (meg ugye a növekedésgyorsítás)...
0
2003. december 14., vasárnap 16:58
515
A legbénább űrcsata az Episode I-ben volt. (Már ha az az volt. Szóval annál minden jobb lesz!) A régi trilógiában lévők klasszisokkal jobbak...
0
2003. december 14., vasárnap 16:44
346
Tényleg nem tudsz semmit a filmről? :) Annyit talán nem bűn elárulnom, hogy olyan űrcsata lesz benne amihez képest az EPI űrütközete békés séta hajók vánszorgása! Nagyon izgalmas a szituáció ami körül lengi a harcot. Yoda eddig úgy néz ki nem vív, Anakin viszont sokat forgatja majd a fénykardot.
Ami a DVD kiadást illeti, én megelégednék kis technikai kiegészítésekkel is (pl. EPIV-Darth Vader csőszerű fénykardjának kijavítása). De ha raknak hozzá kivágott jeleneteket nem leszek dühös. Új részeket én sem látnék szívesen a filmben. Pl. a szenátus feloszlatását emlegették, hogy frankó lenne ha bele tennék az EPIV-be. Kérdem én minek? Nagyon szeretem a prequeleket, de NEM kellenek a IV-V-VI ba ilyen cuccok.
Ezt a képet láttad már? Az első a sorban és Anakin látható rajta. http://www.swforever.hu/multimedia/index.php?CurrentDirectory=Kepek/Episode_III/A_forgatas/
0
2003. december 14., vasárnap 16:24
1447
Oké, csak legyen benne végre egy űrcsata is... Anno olyan hősiesen tartottam magam a spoiler mentességhez az Episode II idején, ezt próbálom most is tartani, úgy néz ki kevés sikerrel. Remélem Yoda többé nem vív, Anakin pedig tuti többet fog, úgyhogy kíváncsian várom a filmtörténet leghosszabb fénykardpárbaját.
Amúgy érdekes téma DVD kiadás is. Én sokáig reménykedtem egy új Special Editionben is anno 5 éve, mert mindenki látta az Insider-ben meg a BTM CD-n a sok be nem rakott, eredeti kivágott jeleneteket és azokat akarnám most is viszontlátni a DVD-n, mondjuk egy olyan opcióval, hogy meg lehet nézni velük és akár nélkülük is a filmet. Viszont a plusz ÚJ jelenetektől ódzkodom. Nem kéne annyira belepiszkálni a régi trilógiába. Bár ki tudja vajon igaznak bizonyulnak-e a pletykák. Olyan kiadás lenne jó, mint az Alien-nél, a filmek régi és új változataival. Tehát erdeti változat, Special Edition és új Special Edition. Sokat akarok:)
0
2003. december 14., vasárnap 16:21
346
Azt a magyarázatot hallottam régebben, hogy a rohamosztagosok azért különböznek egymástól mert több minta alanyt is felhasználtak a "termesztésük" során. Több génkódból dolgoztak. Ez volt régen. Azóta van új infó is, de ez EPIII-as téma azt pedig nem szabad feszegetni :) Csak annyit mondok örülni fogsz :)
0
2003. december 14., vasárnap 16:18
346
Azt a magyarázatot hallottam régebben, hogy a rohamosztagosok azért különböznek egymástól mert több minta alanyt is felhasználtak a "termesztésük" során. Több génkódból dolgoztak. Ez volt régen. Azóta van új infó is, de ez EPIII-as téma azt pedig nem szabad feszegetni :) Csak annyit mondok örülni fogsz :)
0
2003. december 14., vasárnap 16:11
346
"Gondolkodom vajon kihez is írhattad ezeket a sorokat, mert, hogy én ilyeneket nem írtam az tuti. "
Te követeltél a másik topicban több harcot nem? Arra gondoltam...
"Kérdés: az is SW fan-nak számít manapság a híres hardcore fanok közt, aki csak a régi trilógiát szereti?"
Természetesen igen! Miért ne lenne az? Egyébként ez a fanos dolog elég érdekes cucc. Szerintem az nevezhető annak aki magát annak tartja. Nem én fogom megmondani ki a fan és ki nem. Egyébként mik szúrják a szemed a prequelben?
0
2003. december 14., vasárnap 16:09
1447
Rendben. Kezdheted például a clone vs. stormtrooper témával. Ohne spoiler. A honlapom(honlapunk) ma is élne ha lenne rá időm. És hiszed vagy sem benne lennének Episode II-es cuccok is.
0
2003. december 14., vasárnap 16:04
346
Nem szálltam rád, és főleg nem vagyok kislány ;) Bár ha a kettőt kombináljuk...na de hagyjuk :) Egyébként nagy respekted volt nálam anno, főleg a honlapod miatt :) A jövőben csak a téma velejére fogok szorítkozni.
0
2003. december 14., vasárnap 15:54
1447
"Öregem Te olyan sablon dolgokat várnál az új filmektől ami megdöbbentő! Akció akció hátán? Ennyi nem elég? Térdig akarsz járni a vérben? Neked a StarWars csak az akcióról szól? " Gondolkodom vajon kihez is írhattad ezeket a sorokat, mert, hogy én ilyeneket nem írtam az tuti. "És ne gyere nekem ezzel a túl sok CGI dumával mert ez nagyon fárasztó már. " Lehet, hogy fáraszt de ez az igazság
Kérdés: az is SW fan-nak számít manapság a híres hardcore fanok közt, aki csak a régi trilógiát szereti?
0
2003. december 14., vasárnap 15:41
1447
Jaj ne! Könyörgöm ne én legyek már célpontod, ok? Azt írod "értelmesen". Mi volt értelmetlen az én írásaimban barátom, he? Egy témát jártunk körbe és én néha kritikusabban fogalmaztam, ha megengeded? Meg? Kösz szépen. Már nem először vágod hozzám, hogy "alias Red5". Gondolod ezzel most nagyot mondasz? Majd' mindenki így ismer errefelé és a múltamat se tagadom meg, szóval a nagy leleplezés elmaradt. A nagy metamorfózis , amit megfogalmaztál se újdonság, egy nappal ezelőtt írtam le milyen érzésekkel távoztam az Ep. 2 után és miért látom ásképp azóta a dolgokat. Örülnék ha nem engem elemezgetnél, meg a szókincsemet és hordanál össze mindenféle hülyeséget rólam, hanem pl bekapcsoloódnál a tényleges témába és nem csak akkor, amikor sértett kislányként be kell szólni valakinek mert éppen fikázta a szent teheneket. Szóval én is csak azt tudom kérni, hogy értelmeseket írjál, és legfőképpen szállj re rólam, mert nem azért indítottam ezt a topickot, hogy személyeskedés menjen, amit te most elkezdtél, hanem, hogy az SW-ről legyen szó, és akár kritizálni is lehessen azt, mert nem egy szent tehén hibák nélkül.
0
2003. december 14., vasárnap 15:26
346
Na látom beindult a StarWars fika. Calzone alias Red5! Te, aki annak idején az egekig dicsőítetted az Episode I-et, mostanában elég nagy metamorfózison mentél keresztül. Ne érts félre, én tisztelem a véleményed és el is fogadom amit mondasz, csak kicsit fura... Öregem Te olyan sablon dolgokat várnál az új filmektől ami megdöbbentő! Akció akció hátán? Ennyi nem elég? Térdig akarsz járni a vérben? Neked a StarWars csak az akcióról szól? És ne gyere nekem ezzel a túl sok CGI dumával mert ez nagyon fárasztó már. Lucas provokatívan nyúlt saját eposzához, és megértem ha valakinek ez nem tetszik, mert hát ugye valahol ez természetes.
Olvasom itt a mosolyogtató dolgokat az SW-ről, de soha nem reagáltam rájuk, mert akik írták azok nem foglalkoztak a filmmel méllyebben, hanem egyből lefikázták meg elküldték Lucas-t az anyjába. Ők nem tudják mi a StarWars, miről akar szólni, és ezt nem bántásként mondom, csupán tény megállapítás. De Te, aki elvileg nagy szakértő SW fan vagy, hogy nem látod meg a lényeget az új filmekben felfoghatatlan. Ezt most csak azért írom, mert tudom milyen szimpatikus és jó hozzáállásod volt anno. Mára nem maradt a szókincsedben csak a "szar" meg a "lófasz". Nem akarlak megtéríteni meg hasonlók, mert engem marhára nem izgat, hogy szereted-e a prequeleket vagy sem. Csupán már nagyon kikívánkozott belőlem ez a kis mondandó.
Remélem nem haragszol meg rám, én szívesen beszélgetek veled a filmekről, csak tegyük már ezt értelmesen. Köszönöm.
0
2003. december 14., vasárnap 15:18
1447
Ez még mindig nem válaszolja meg a lehetséges személyiség kérdést... 2005-ben tőlem derüljön ki akármi, az már csak toldozgatás foltozgatás egy anno másképpen elképzelt alapötlethez. Mert bátran kijelenthető, hogy anno Lucas nem klónoknak tervezte a rohamosztagosokat. Ha most Obi-Wan-ról kiderült volna, hogy klón, minthogy az sokan sejteni vélték, akkor meg azt látnák igazolva, hogy miért Obi-Wan-nak (O. B. 1) lett ez a név kitalálva. Mind1. Ez a mese, hogy Lucas mindent előre látott, a mítosz része, ami maga Lucas köré is felépült. Megintcsak az Indy DVD-re lehet hivatkozni, amikor Spielberg meséli, hogy Lucas azzal etette őt, hogy megvan mind3 tervezett Indy film forgatókönyv ötlete, aztán később kiderült, hogy mégse...
0
2003. december 14., vasárnap 14:30
10
Nem csak Jango lehetett mintaegyed, de nem akarok én itt ep3-as spoilereket mondogatni, úgyhogy majd 2005-ben minden kiderül.
0
2003. december 14., vasárnap 13:37
1447
Kérdem én ha ezek állítólag klónok akkor miért van különböző hangjuk? Miért különböző magasak? (oké nem minden statiszta egyforma magas) Miért van személyiségük? A cikk amire hivatkozol azt írja teljesen személyiségmentesek. Személyiségükre bizonyíték az a kis kedélyes csevej a New Hope-ban: "Láttad már az VT-16-ost?" [...] "Ninncs miért aggódni.." Ejnye aggódik az érzelemmentes klónharcos? Teljesen más a visélkedésformájúk, mint az Episode 2 klónjainak. És most aztán nem az EU-ra hivatkozom..
"Az ep1 bemutatójáig tényleg így volt, az azonban annyi mindent összezavart, hogy az EU fogalmat átminősítették "párhuzamos univerzum"-má "
Megint csak azt tudom mondani: hol erre a bizonyíték? Szóbeszéd... Az ellentmondások nyilvánvalóak.. De nem az Episode I kezdetétől datálódnak ezek sem.
Nem várom Lucastól, hogy mindenhez alkalmazkodjon, de egy olyan alapdologban, mint a rohamosztagosok eredete legyen már konzekvens, és ha már egyszer helybenhagyta, hogy nem klónok, akkor visszamenőleg ne találja ki. Az Episode III-ról semmit se tudok, nem is érdekel egyelőre, úgyhogy lehet, hogy kitalálja, hogy klónok. Végülis az elbaszást már az Episode I-gyel elkezdte. Mások szerint a Jedinél...
0
2003. december 14., vasárnap 13:18
10
"És ez miből gondolod, hogy így van? Mert te ezt mondod/gondolod?;) Hol a bizonyíték? Hol hangoztt el?"
A filmekben még nem hangzott el (ep3:), de ha nem így lenne, gondolom föl sem merült volna itt sem témaként. Természetesen én nem meggyőzni akarlak, ha neked úgy jobb, nyugodtan gondolhatod, hogy a rohamosztagosok sorozott katonák - ez egy olyan film, ahol úgyis az van, amit a fantáziánk odaképzel:)
"Az Expanded Universe nem azt takarja, hogy a filmtől független, páhuzamos, hanem hogy járulékos velejárója a filmnek és olyan dolgokat fejt ki, amire a filmbekben nem volt idő."
Az ep1 bemutatójáig tényleg így volt, az azonban annyi mindent összezavart, hogy az EU fogalmat átminősítették "párhuzamos univerzum"-má (mese a mesében). Ha nem így lenne, tele lenne ellentmondásokkal az egész SW világ (pl Boba Fett vagy C3PO története, Halálcsillag eredete, rohamosztagosok klónok-e, stb...). Viszont azt sem várhatjuk el Lucastól, hogy alkalmazkodjon olyan idióta történetekehez, amiket nem ő talált ki, de szerepeltek mondjuk egy számítógépes játékban...
0
2003. december 14., vasárnap 13:05
1447
"Természetesen neked is igazad van. De a Star Wars világában kétféle univerzum létezik: a filmek világa (csak George Lucas álmai) és az EU (Expanded Universe - minden más, ami nem film - pl képregények, könyvek, számítógépes játékok, rádiójátékok, stb...)."
Nem kell mondanod témában vagyok már egy ideje. Az Expanded Universe nem azt takarja, hogy a filmtől független, páhuzamos, hanem hogy járulékos velejárója a filmnek és olyan dolgokat fejt ki, amire a filmbekben nem volt idő. Ha például valaki fejtegetni kezdi a rohamosztagosok létét és ez nem a filmben hangzik el, hanem leírva, pl abban az újságban amit te is mutattál az úgyanúgy Expanded Universe kategória. Tehát semmivel sem vagy előbb ebben a vitában;) A filmekben nem hangzott el, hogy a rohamosztagosok klónok. De mondom nem tudhatom mi jár Lucas fejében.
"A filmek világa a hivatalos, az EU egy "párhuzamos univerzum". A filmekben klónok a rohamoszik, a regényekben meg nem. Ilyen egyszerű:)"
Igen? És ez miből gondolod, hogy így van? Mert te ezt mondod/gondolod?;) Hol a bizonyíték? Hol hangoztt el?
Az EU is hivatalos Lucas által jóvá hagyott forrás, más kérdés, hogy kénye kedve szerint fölrúgja, esetleg a nagyrészét nem ismeri.
0
2003. december 14., vasárnap 12:49
10
Azt hiszem, hogy Timothy Zahn írt először "nem klón" rohamosztagosokról a Birodalom Örökösei c. regényében. Ettől a könyvtől számolják igazán az EU-t...
0
2003. december 14., vasárnap 12:48
10
Természetesen neked is igazad van. De a Star Wars világában kétféle univerzum létezik: a filmek világa (csak George Lucas álmai) és az EU (Expanded Universe - minden más, ami nem film - pl képregények, könyvek, számítógépes játékok, rádiójátékok, stb...). A filmek világa a hivatalos, az EU egy "párhuzamos univerzum". A filmekben klónok a rohamoszik, a regényekben meg nem. Ilyen egyszerű:)
(ha bővebben érdekel a téma, keresd fel a starwars.hu fórumának hasonló topicjait, már 6 éve megy az eszmecsere erről:)
0
2003. december 14., vasárnap 12:40
1447
jah most látom írtad is, hogy '78-ból való. No igen..
Idézet: Stormtrooper these white-armored Imperial troopers were the footsoldiers of the Emperor's war machine. Considered separate from both the Imperial Army and the Imperial Navy, they are extremely loyal to the Empire but are also extremely expendable. Although there are many rumors about stormtroopers being clones, in general the average stormtrooper is a normal human male who fits within a certain physical and mental profile.
Forrás: http://www1.theforce.net/cuswe/search.asp?search=stormtrooper (ezek a srácok minden létező forrást felkutatnak úgyhogy lehet hinni nekik)
0
2003. december 14., vasárnap 12:22
1447
Tibur: nem tudom ez a cikk milyen forrásból van, mikori, de az biztos, hogy temérdek ellentmondás van ezen cikk és a Lucasfilm által már régen jóváhagyott hivatalos források közt, ideértve a CD-ket, kártyákat (CCG), könyveket és sok sok mindent. A rohamosztagosok van úgy hogy név szerint szerepelnek egyes történetekben (Gavin Felth pl., bár ezt a storyt utálom, de még lehetne őket sorolni) valamint a filmekben láthatóak is rohamosztagos parancsnokok egyenruha nélkül! A fekete ruhás tisztekre gondolok, sima kissapkában. A cikk meg olyan hülyeséget ír, hogy egyesek annyira a ruhájuktól függenek, hogy le se vetik őket. Nevetséges. Azt is írja a cikk, hogy ellenállnak a lézernek, ez is hülyeség, elég csak a New Hope nyitójelenetére gondolni. Max a shrapnel-t bírják ki. Valamint ezek nem űrruhák egyáltalán, ahogy a cikk írja, bár a nyomásnak rövid ideig ellenállnak. Gyanítom a cikk a 70-es évekből való, amikor még ment a fantáziálás, hogy mik is a rohamosztagosok. Bár azon se lennék meglepve, ha Lucas szarna az általa már jóváhagyott forrásokra és tényleg kitalálná, hogy ők is klónok.
0
2003. december 14., vasárnap 11:47
133
Nálam a Birodalom visszavág a menő. A Hoth bolygón vívott csata és a Millenium Falcon menekülése ma is felülmúlhatatlan (nekem).