Keresés

TV TANÁCSOK

2008. január 27., vasárnap 1:41
Nem kellett volna LG tv-t venni.
0
2008. január 14., hétfő 10:53
Az lcd előnye ugyebár a nagyobb fényerő. De van, amikoz ez a hátránya is...
Esetleg nézd meg a dvd-lejátszódat, nincs-e azon beállítva valami extra képmód, ami növeli a kontrasztot és a fényerőt.
0
2008. január 9., szerda 11:30

Szia!
Annak idején amikor a képcsőves volt az egyedüli dolog 4-5-szörösét emlegették a képcső átmérőjének !
0
2008. január 8., kedd 22:30
A képától háromszorosa az ideális távolság, tehát kb. 240-250 centi.
0
2008. január 8., kedd 21:49
Sziasztok!

Két kérdésem lenne:

1. Most vettem egy 82 cm-s LG LCD TV-t, és az lenne a kérdésem, hogy kb. mekkora az ideális távolság a képernyőtől?

2. Sajnos a DVD-k (AV-n) lejátszása során többször is kitűnt, hogy a fehér színeknél borzasztóan vakít. Hiába állítgattam a kontrasztot, egyelőre csak csökkenteni tudtam, de még így sem az igazi. PS2, TV-nézés során tökéletes a kép. Mi lehet a gond?

Előre is köszi a tippeket!
0
2006. október 29., vasárnap 14:35
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy mennyi ma egy 16 hónapos THOMSON 44CW412-es projektoros 112 centis TV ára kb?
Köszi a segítséget
0
2006. október 29., vasárnap 11:16
Milyen bemeneten keresztül használod a DVD-t, illetve a PS2-őt? A jelenség egyértelműen interlacing, és ha s-video vagy kompozit bemenetet használsz, akkor egyértelműen a TV deinterlacing elektronikája a gyenge.
0
2006. október 28., szombat 14:10
Hi!
Nekem egy Pioneer PDP-427XD-m van és az vele a probláma hogy hirtelen képváltáskor,csikok mennek keresztül a képen. Mintha megtörne a kép!
Ez playstation 2 közben is észreveszem és egyes filmeknél!
mitől?
0
2006. október 20., péntek 15:46
Valószínüleg a hangfalaid nem árnyékoltak!
0
2006. október 5., csütörtök 0:51
Üdv, nekem is hasonló problémám van méghozzá egy 100hz-es, 72cm-es Thomson TV-vel. Nekem lila és kék foltok szoktak megjelenni a kép jobb (lila), és bal (kék) oldalán, de csak akkor, ha a képen épp valami nagyon világos, pl: tejfehér az egész kép, pl: havas tájat nézek, esetleg tűző napsütést, stb.
Ha ilyenkor valami homogén sötét (pl a video AV sávja, ami sötétkék), vagy csak egyszerűen egy sötétebb adásra kapcsolok, akkor úgy egy perc alatt visszaáll (persze az előbb említett esetekben rögtön újra is kezdi). Ez nem tudom, miért van, a TV kb 5 éves, de csak az utóbbi hónapokban jelentkeztek ezek a tünetek. A TV-ben kétoldalt van 2 hosszú hangszóró, lehet, hogy ezekkel van valami gond? Van a tetején egy center is, meg egy kikapcsolt infra-port, alatta meg egy mélynyomó, de a probléma már ezeknek az eszközöknek a beszerzése előtt is jelentkeztek. Viszont van rá csatlakoztatva egy PC is, S-video kábelen keresztül. Nem tudom, hogy ezek közül melyik dolognak lehet esetleg köze a TV hibályához?
Ha valaki tud mondani az ügyben valamit, azt megköszönném, mert egyenlőre nem akarok új TV-t venni (majd 1080p-s HDTV-t, ha lesz, jó áron, meg már meglesz a Playstation3 is mellé:)

Bocs, tudom, hogy ez nem egy TV szerelő fórum:), de ha tudtok ajánlani valami ide vágó fórumot, weblapot, vagy bármi mást, annak örülnék:D
0
2006. szeptember 19., kedd 16:29
Bocsi, Pioneer helyesen!:)
0
2006. szeptember 19., kedd 16:25
Valószínüleg multi cégnél érdeklődtél, ha Samsung meg LG plazmákat meg LCD-ket ajánlottak. Ez végzetes hiba, hiszen Ők ezért procentet kapnak. Ráadásul a többi márkát nem is igazán ismerik. Én azt ajánlom, hogy nézd meg a képeit és neked tetszen, ne az eladóknak!
Magam részéről az olcsóbb árkategóriában nem igazán választanék. Ha van rá 500 ezerem, akkor még gyüjtenék 200-at hozzá és beinvesztálnék egy Pionner plazmába. Az más kategória. Végülis nem 2 évre veszi az ember...
0
2006. szeptember 17., vasárnap 21:36
Az a baj,hogy kicsi a felbontása és a HD-t nem fogja úgy visszaadni!Mindenképp nagyobb felbontásút szeretnék,de 500 000- alatt!
0
2006. szeptember 17., vasárnap 14:23
Ajánlom figyelmedbe ezt a plazmát:
SAMSUNG PS42V6SR

0
2006. szeptember 17., vasárnap 12:57
Üdv!

Én is Tv vásárlás előtt állok és nem tudom,hogy mit érdemes Plazmát vagy LCD-t?
100-106 cm körül akarok Samsungot ajánlanak a több helyen,de van aki az LG- ajánlotta.PS-42E7H,vagyPs-42C7HX.Igazából nekem az lenne a legfontosabb,hogy ne mosódjon a képe el,illetve ne kockásodjon,pixelesedjen el a gyors mozgásoknál,mert arra érzékeny a szemem nagyon,egyből észreveszem.Ez inkább az LCD-re jellemző.Mint mondtam,inkább Samsung felé húzok,de elgondolkoztat az LG is.Panasonicot nem igazáz akarok,mert igaz Katódsugarasba talán a legjobb,de plazmába állítólag nem igazán!

Várom a véleményeket! Üdv! Halley
0
2006. május 25., csütörtök 22:46
Sziasztok,épp TV vásárlás előtt állok, igyexem minden ezzel kapcsolatos fórumot végigjárni. Nos én is elég laikus vagyok a témában, de kérdések között ekkora épületes baromságot már régen olvastam: "Sziasztok! Kérdésem: mivel jobb egy 16:9-es TV egy 4:3-asnál, azontúl, hogy az egyik plazma?"
bocs, de ez csinált valami hangulatot :PPP
0
2005. szeptember 29., csütörtök 22:03
Oké, ezzel nincs is gond, de amit ide bemásoltál, az a leggagyibb marketingduma amit mostanában olvastam.
0
2005. szeptember 29., csütörtök 20:54
Derceto!

én sem a marketing dumának hittem, hanem a szememnek.
feltűnően jó képe volt egy LG-nek egy-két boltban és csak ez után kezdtem utána járni a neten meg egy-két jobb tudású embernél.
én is a Panasonic-ot tartottam favoritnak.
eddig:)
0
2005. szeptember 28., szerda 0:49
Elég rossz marketing duma. Minden gyártónak megvan a saját "űrtechnológiája", amivel jobb a többinél. Szerintem Panasonicot érdemes venni :)
0
2005. szeptember 27., kedd 20:53
OddMan !

Nem tudom mekkora tv-t szeretnél, de ha nagyot (42") akkor inkább a plazmát ajánlják.
Az lcd-nek egyelőre több hiányossága van, mint a plazmának.
Most az LG a legjobb választás a hozzáértők szerint.
Az LG-nek egy teljesen új technológiája van,(többek között kivettek egy üveglapot a három közül) szemmel látható a külömbség az LG és az összes többi plazma között.(jó magam, is meggyőződtem róla több boltban is)

Szerintem érdemes elolvasni ezt a cikket és meggyőződni róla személyesen is.

LG képjavító újdonságok a plazmatechnológiában :

2004/5. számunkban átfogó képet adtunk arról az áttörésről, amit az LG plazmaképernyők számára jelentett az XD Engine kifejlesztése a képminőség javítása terén. Az XD Engine egy eredeti LG gyártmányú komplex integrált áramkör - egyúttal a technológia összefoglaló neve -, amely többek között felelős a tökéletes színátmenetekért, az optimális mozihatásért a TV-n, a magasabb felbontásért, a részletek kiemeléséért, a képzaj teljes eltüntetéséért és a természetes színvisszaadásáért. Most arról számolhatunk be, hogy a cég tökéletesítette ezt a kulcsfontosságú áramkört, és a kihozta az új változatot, a "New XD Engine"-t. Cikkünk első részében ezt fogjuk bemutatni, azután sort kerítünk egy másik technológiára, amelyet az új plazmapaneleknél bevezetett az LG, mégpedig a Film Filter elnevezésű szűrővel felépített új képernyő-struktúrára.
Az új XD Engine az XD Engine újjászületése a teljesen élethű HD képhez. Az LG saját, különleges digitális képet előállító chipje. Új jellemzői a következők:

Tisztább és élesebb kép:
CrystalVue HD Scaling (HD skálázó) funkció
Kicsiből nagy felbontás előállítása:
A HD Scaling funkció olyan technológia, amely képes átalakítani a kis felbontású analóg képeket nagy felbontású HD képekké. Amikor a képet SD jel, vagy kis felbontású analóg műsorszórás formájában továbbítják, az LG egyedülálló 3-szintű algoritmusa átvizsgálja a képet annak érdekében, hogy tiszta és élethű képet állítson elő. A technológia kiküszöböli a képek között a nem megfelelő átmeneteket és színeket, élesebbé teszi a képeket.

A kontúrok kiemelése
Tisztább és élesebb kép

Nincs több homályos kép! A technológiának köszönhetően a kép tisztábbá és élesebbé válik, mivel a sötétebb részek valóban sötétebbek, a világosabbak pedig világosabbak. Eredményül a kontúrok élesebbek, a kép tisztább. Emellett a kontúrok kiemelése minden jelenet esetében beállítja a megfelelő dinamika-tartományt a nem természetes részletek újraalkotásához.

Zajcsökkentés
A teljes képzaj csökkentése

A Chip Spatial Noise Filter zajszűrője segítségével ez a technológia elkülönítve szünteti meg a képzajt a térbeli és az időinformációból kiindulva. A Mosquito-zajnak is nevezett DTV specifikus zaj, és a Gaussian Random Noise-ként ismert, a teljes képen látható zajosság szintén kiküszöbölésre kerülnek. Az eredmény egy kristálytiszta, zajmentes kép.

A színek természetes és emocionális megjelenítése: PurePalette
Ez a funkció az erősítők ekvalizeréhez hasonló elven nyújt segítséget abban, hogy a megfelelő színt és érzetet tükröző képet állítsuk elő. A felületek színei természetesebben jelennek meg, a zöld zöldebb, a kék kékebb.

Színárnyalat és telítettség szabályozása
A természetes színek 100%-os megjelenítése

Mint az UV diagram szemlélteti (olyan színösszetevők, amelyek nem tartalmazzák a jel világosság-öszetevőjét) a színárnyalat és a telítettség szabályozása doméneket jelöl ki a bőrszínhez, a zöldekhez és kékekhez. Ezáltal ez a funkció külön szabályoz minden színt a megfelelő színárnyalat és telítettségi szint segítségével annak érdekében, hogy a bőrszín lehető legtermészetesebb árnyalatait állítsa elő, továbbá a legzöldebb zöldet és a legkékebb kéket.

A színhőmérséklet beállítása
A színek érzelmi jelenléte

Mint az UV diagram szemlélteti (olyan színösszetevők, amelyek nem tartalmazzák a jel világosság-összetevőjét) a színek aszerint vannak szétválasztva, hogy melyik doménhez állnak legközelebb. A szétválasztás után valamennyi domén megfelelő színhőmérséklete, vagy másként mondva színérzete beállításra kerül, hogy megfeleljen az adott képnek.

Légiesen tiszta és éles kép: ContrastPRO

A kép világossága és sötétsége elkülönítve kerül elemzésre, hogy a kép előállítása optimális legyen a világos és sötét szinteket tekintve. Az APL-en (Average Picture Level: a kép átlagos világossága) keresztül minden kép dinamika-tartománya azonosításra és kiszélesítésre kerül, a sötét részek hangsúlyozása, és a világos részek kiemelése érdekében. Az előállított kép ezáltal sokkal tisztább és élénkebb. A túlságosan világos vagy sötét részleteknél, ahol a kép már természetellenessé válhat, a nem finomított részletek az optimális szintre állítódnak, hogy a legtermészetesebbnek látszó kép keletkezzen.

Fényesebb kép és magasabb szintű leképezés: VistaBright
Fejlettebb képfeldolgozás, amely ragyogóbb képet biztosít

A VSC (Video Scan Converter) kártya bemeneti és kimeneti jeleinek - amelyek a fényerőért felelősek - szétválasztása és feldolgozása különállóan történik. A kapott jelben fellépő eltérések kijavításra kerülnek, ezáltal semmilyen hibás vagy túl telített kép nem jön létre. Az áramkörökön belül lezajló folyamat előtt visszacsatolás történik a VSC felé a torzított jelekről, annak érdekében, hogy képes legyen a kiszűrésükre, és a végső kép az eredeti (optimális) világosságnak megfelelő legyen.

A színes képrészletek előállítása: Optigrade
Ez a funkció kapcsolatban van a jel bitrátájával. Minél több bitből áll, annál jobb a kép színminősége és nagyobb a fényereje. Eredményül a részletek tisztábban látszanak, a képernyőn megjelenő színek természetesebbek. (Különösen a plazmatévéknél az alacsony fényerejűnek minősített domének esetében - amelyeket nehezen lehetett látni - sokkal simább a 10-bites feldolgozás.) A "szellemképes" zavar, amelyet a képeken belül a másik félkép okoz, a képek életlensége és elmosódottsága, és a túl telített képek megszűnnek e funkció hatására.

Egyenletes és természetes mozgókép: RealCinema
Éppen úgy, ahogy a moziban látja.

A filmeknél másodpercenként 24 képet vetítenek, miközben a TV-műsorszórás 30 képet sugároz másodpercenként (NTSC rendszerben).

Ebből az következik, hogy ha mozifilmet néz a TV-n, másodpercenként 6 képkocka csak "kényszerből" adódik a képsorhoz, ennek következtében a végeredményül megjelenő kép torzul. A Real Cinema funkció felismeri a kényszerből hozzáadott képkockákat és kiiktatja azokat. A folyamat lehetővé teszi, hogy visszaálljon az eredeti képminőség, ezáltal a mozifilmmel megegyező minőségben élvezheti a képet a TV-n.
Az új XD Engine előnyeinek taglalása után lássuk a Film Filter szerepét! E technológia előnyei három csoportba sorolhatók.

Először:

- Javított képminőség a Film Filter használatával
- A színek tisztaságának javulása, a kontrasztarány 20%-os és a fényerő 5%-os növekedése.
- A Film Filter optikailag össze van kapcsolódva a plazmaüveggel, kiküszöbölve a - minden más plazmatévé esetében megfigyelhető - légrést a plazmaüveg és a szűrő között. Ezáltal fényesebb és élesebb les a kép.

Másodszor:

- A légrés kiküszöbölésének következtében a fényvisszaverődés a minimumra csökken, így nem lép fel a kép tükröződése (kettős kép jelenség), és javul a fókusz.
- 180°-os, tökéletes nézési szög

Harmadszor:

- Vékonyabb és könnyebb készülék a Film Filternek köszönhetően.
- Az egység 10 mm-rel vékonyabb és 5 kg-mal könnyebb.

pl.: LG RZ 42 RX 4 RV
0
2005. szeptember 27., kedd 18:42
nemecsek!

Nyugodtan vegyél 16:9-es TV-t (nekem is ilyen van), nem jönnek törzítva a 4:3-as adások/filmek csak, ha szándékosan úgy állítod be, hogy mindenáron belefeszítse/torzítsa az adott képmezőbe.
A "nagy műszaki árúházakban" gyakran nem állítják be az összes működő TV megfelelő opcióit és ezért látni ott ilyen "torz" adásokat.

A másik hiba pedig, hogy azok "akik többen elriasztottak", nyilván elfelejtették DVD lejátszójukon beállítani azt, hogy milyen képformátumú TV van rákötve a DVD-re, ami ez esetben WIDE vagy WIDESCREEN esetleg 16:9. Ha ezt nem teszik meg, akkor bizony kíméletlenül betorzít szinte mindent.
0
2005. szeptember 27., kedd 17:15
Korábban már volt szó a 16:9 és 4:3 képarányú TV-kről. Szívem szerint én is 16:9-et vennék, de többen is elriasztottak, hogy a 4:3 arányú hagyományos adások csak torzítva jelenhetnek meg. Egyszer olvastam erről egy jó és részletes cikket, de sajnos már nem emlékszem, hogy hol. Talán a Házimozi újságban? Az OK, hogy a 2 szélén sötét csík van, de ne torzuljon a kép. Tudna valaki erről egy linket vagy forrást küldeni?
0
2005. május 29., vasárnap 13:49
Milyen márkájú TFT TV-t érdemes venni? Már nézegettem egy kettőt, és nekem tetszenek, csak kíváncsi vagyok, hogy ti melyik márkát vagy márkákat ajánljátok és miért.
0
2005. május 28., szombat 18:19
Eredetileg a 100Hz-es TV-t hívták IDTV-nek egyes gyártók.Vagyis szerintem nem.
0
2005. május 28., szombat 15:31
LT-23D50BK IDTV (Integrated Digital TV Receiver) Ready
Az IDTV azt jelenti, hogy ez a JVC TFT TV már HDTV kompatibilis?
0