Keresés

TV TANÁCSOK

2010. augusztus 20., péntek 17:34
Sziasztok!

Plazma tulajoktól kérdezném főként,hogy a kijelzőt mivel lehet tisztítani?
Ablakmosó, gyógyszertári alcohol? Pana plazmám van és elvileg(gyakorlatilag minden plazma előtt egy üveg lap van,ami egy filter,annak elvileg nem lehet baja!?
véletlenül ráment egy kis bútorápoló és azóta szenvedek azzal a zsíros folttal.
Ha lehet ne ilyen speckó szereket ajánljatok,mert nem szeretnék kísérletezgetni,hogy vagy bejön vagy sem!?
0
2010. augusztus 3., kedd 20:01
Sajnos garancia már nincs rá. Sejtem, hogy mi a probléma, csak reméltem, hátha valaki tud rá egy gazdaságos megoldást. De nincsenek hiú ábrándjaim...
0
2010. augusztus 3., kedd 19:02
A Panára 2 év gari van. Tehát ha még nincs 2 éves szervíz.
Ha elmúlt 2, szerintem akkor is csak úgy drágább. :)

A hibáról sajnos nem tudok mit mondani.
Nekem is Pana van, nekem a táp ment ki majdnem 2 évesen. Egyszer csak kikapcsolt, levágta a biztosítékot is. De ezt ugye nem is lehetett visszakapcsolni.

Zamárdiban lakom a legközelebbi szervíz Székesfehérváron, telefon, kijöttek elvitték, majd visszahozták 1 hét múlva megjavítva.
0
2010. augusztus 3., kedd 18:30
Segítsetek!

Egy kb. két éves Panasonic TH-50PZ80 típusú plazma televízióm van, amivel eddig semmi problémám nem volt. Ma délután viszont hirtelen kikapcsolt: a ki/bekapcsolást jelző led vörösen pulzált és mikor visszakapcsoltam, a képernyő bal széle felé egy függőleges fekete csík jelent meg, kb. 5 cm hosszan, a képernyő teljes hosszán. Azóta megpróbáltam kihúzni a tápkábelt, de a csík a visszacsatlakoztatást követően is megmaradt. Mit lehet tenni ilyenkor?
0
2010. július 16., péntek 12:25
A filmeket eleve nem videóra forgatják (néhány kivételtől eltekintve), hanem 35mm-es filmnyersanyagra. Ebből játszi könnyedséggel lehet bármilyen felbontású videót gyártani. A régi filmeknél egyszerűen előveszik az eredeti negatívot, vagy egy későbbi interpozitív kópiát, és újra átírják HD felbontásban a filmről...
0
2010. július 16., péntek 11:16
Üdvölet!

Nem pont TV-s a kérdésem felétek, de mivel itt kenítek-vágjátok a témát, gondoltam rákérdek:

Hogy működik a HD minőségre való konvertálás? Akad egy akár 20-30 éves film, de hogyan csinálnak belőle fullos képet meg hangot?

Keresgéltem már leírást, de nem leltem, pedig nagyon érdekelne...
0
2010. július 3., szombat 12:45
Köszi a segítségeket, végülis az LG 42SL9500 LED TV lett a befutó, elég jó áron adják most a jurónixben, hétfőn érkezik a gyönyörűség, ha érdekel valakit majd írok róla mennyire válik be...

0
2010. július 2., péntek 20:56
No meg egy jóval újabb technika.. Sony L4000 elég régi motoros már, anno is az alapkategória volt.
0
2010. június 22., kedd 21:52
Hello!

Az LG-nek jobb a kontrasztja és egy picit nagyobb a képátló is.

Megvétel előtt én összehasonlítanám szaküzletekben.
0
2010. június 22., kedd 20:54
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem : LG42LD450 vagy Sony KDL40L4000? főleg filmnézésre használnám meg párszor asszony a vacsoracsatát nézné rajta :)
0
2010. június 16., szerda 12:08
Én most vettem egy 42 colos LG LCD-t, és gyárilag nem játsza le USB-n keresztül a DIVX cuccokat azonban külföldi fórumokon azt olvastam, hogy ha be tud jutni az ember a service menu-be akkor ott be lehet állítani, hogy felismerje a video formátumokat és kezelni is tudja. Ehhez azonban kell, egy olyan LG-s pendrive, amin ugye rajta van a hozzáférési kulcs a service menu-höz. Ezt persze nem nagyon ajánlatos babrálni, mert gondolom a garanciának nem igazán tesz jót.

Mindenesetre egy srác azt mondta, hogy amikor kijött hozzá a szerelő, mert valami beállítási gondja volt elbeszélgettek a témáról, a srác behozott egy pendrive-ot és megmutatta neki a service menu-t és beállítótta neki a csóka a DIVX lejátszást. Rengeteg dolog le van tiltva benne amúgy gyárilag.
0
2010. június 11., péntek 14:42
Jónak tűnik mindkettő, szerintem érdemes lenne megnézned a Toshiba és a Sharp modelljeit is!
0
2010. június 11., péntek 0:40
Mégse nézd meg. 170 ezer.
0
2010. június 11., péntek 0:37
Nézd meg a panashop.hu-t is!
0
2010. június 11., péntek 0:35
Sony KDL-32EX402 és Philips 32PFL5405H/12 az eddigi két kinézett vetélytárs, még jó hogy nem vagyok annyira otthon a témában hogy dönteni tudjak, esetleg van valakinek jobb ajánlata ennél a kettőnél?
0
2010. június 11., péntek 0:29
Nem rossz ár a 130.000, ha jó az a tévé. Persze biztos megy még később lejjebb is, de ki nem sz.rja le! Ha most kell, akkor most kell. :)
0
2010. június 10., csütörtök 23:23
Egy újabb értelmes kérdés :D
Nem hülyeség 130ért venni egy 81cm-es fullHD tv-t? Igazság szerint nagyobb nem igazán férne el, de simán HD ready-set meg már nem akarnék venni, mert hosszútávon nem annyira kifizetődő.
0
2010. június 10., csütörtök 22:11
Nem mindegyik.

Azt tudom hogy az LG szinte összes TV-je 2009-től.
0
2010. június 10., csütörtök 21:06
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy usb csatlakozós tévékhez lehet-e külső HDD-t csatlakoztartni?
Vajon lejátssza a rajta lévő képeket,filmeket?
Bocs ha hülyeséget kérdeztem :)
0
2010. június 10., csütörtök 20:37
Üdv ismét.
A kérdésem a 82cm-es tv tulajdonosokhoz szólna. 2 méterről mennyire lenne gáz nézni? Mert meg van kötve távolság terén a kezem mivel emeletes ágyon alszom, és ha falra felraknám akkor kb ilyen távolságra lenne. Nem túl közeli ez?
0
2010. június 10., csütörtök 16:38
ha minden igaz,  erre legalkalmasabb és a legjobb dvd képet adó a készülék jelen pillanatban a toshiba xde-500 vagy az utód az xde-600.
(xde technológia: http://www.toshibaxde.com/ )
olvasott tesztek szerint pl.: egy felső kategóriás bd lejátszón a felskálázott dvd képe sem érte el ennek a lejátszónak a képminőségét.

0
2010. június 10., csütörtök 1:15
Sziasztok!
Én azon gondolkodtam, hogy beneveznék egy Sony KDL-26EX302 tv-re és vennék hozzá egy dvd lejátszót ami felskálázza a dvd képét. Érdekelne, hogy valaki próbálta e már és hogy mennyire javítja a dvd képét? Gondolom ez HDMI-on keresztül működik, ezesetben meg lehet valahogy oldani, hogy a már meglévő házimozirendszerre osztja a hangot és a képet hdmi-on a tv-re viszi?
0
2010. június 9., szerda 8:07
Hát 150K a max keret rá. Ennél többet nem akarok erre áldozni.
0
2010. június 8., kedd 22:47
És mit enged meg a pénztárcája.
0
2010. június 8., kedd 22:47
Attól függ kinek mik az igényei.
0