Keresés

TV TANÁCSOK

2010. június 8., kedd 21:40
Ugyanazt tudom mondani, mint a kisebb képátlójúra. Alkalmi vétel. :)))
0
2010. június 8., kedd 21:30
Úgy néz ki annyiban módosul a dolog, hogy 42"-os lesz. 42LD420.
0
2010. június 8., kedd 12:02
Hát, ha mindenáron LG-t akarsz venni...
0
2010. június 8., kedd 10:36
Jónak tűnik a paraméterei alapján, szerintem megveheted. A jelenlegi célodnak, hogy kihúzd a projektor-vásárlásig, tökéletes...
0
2010. június 8., kedd 6:21
Sziasztok!

Ezt a TVt néztem ki magamnak.

LG 37LD420.
Vélemények?
0
2010. június 1., kedd 14:25

A fenti táblázat azt mutatja, hogy adott képméretű TV készülékek maximum milyen távolságból nézve képesek visszaadni teljes részletességgel a 720 és az 1080 soros felbontású képet.
0
2010. június 1., kedd 13:51
Profi fórumokon 107 centi (42  ) alatt feleslegesnek ítélik a fullHD-t, bár attól is függ, hogy milyen távolságból nézed majd.
0
2010. június 1., kedd 1:47
Kicsit OFF

Újabb MM-es sztori, majdnem szétröhögtem magam...

Egyik haverral állunk az MM-ben a 600ezres, 117 centis Samsung 3D LED-LCD előtt. Természetesen az egyetlen jelenleg létező 3D-s forgalomban lévő tartalom ment rajta, a Szörnyek az Űrlények ellen 3D. Nézzük-nézzük, a hátunk mögött elment egy eladó. Nagyon nézte a TV-t. Ekkor kijött a raktárból a kolegája. Erre odaszól neki:

-Te Tomi! Miért kell a 600 000-es TV-n ilyen szar homályos minőségű DVD-t mutogatni?

Kérdi ezt egy szakképzett eladó, akitől az emberek naponta 50-szer kérdezik meg hogy melyik TV-t ajánlja.
Ennyit erről, hogy mit ajánlanak az eladók, és mennyire értenek hozzá.

Felváltva fogtam a fejem, utána meg a hasam a röhögéstől....
Nevetséges
0
2010. június 1., kedd 1:08
A maga kategóriájában jó kis gép lehet, kb. ugyanazt tudja, mint az én 107-esem. Szerintem egy próbát megér.
0
2010. június 1., kedd 0:53
Tervezek BD-t nézni rajta. Legalábbis addig amíg meg nem vettem a projektort. Van egy 24 colos monitorom, és amikor azon nézek hd anyagot azon pl már nagyon látszik a különbség a dvd hez képest. Csak ez az LG 32LH3000 most 90 papír. Azért szemezek vele.
0
2010. június 1., kedd 0:47
Full HD tv-t akkor vegyél, ha Blu-ray-t nézel rajta, bár 82 centinél még szerintem nem nagy a különbség a DVD-hez képest.

Viszont arra is gondolhatsz, hogy nem fog kárba veszni a tv két év múlva sem, mert mehet a szülőkhöz, testvérhez, hálószobába stb.
0
2010. június 1., kedd 0:38
Egy laikus kérdés. Érdemes venni 82 centis full hd lcd tv-t? Nem akarok sokat áldozni erre, mert 2 éven belül tervezek venni full hd projit. Csak a meglévő képcsöves tv beszart.
0
2010. április 13., kedd 13:58
Igazából szerintem fogalmad nincs róla mi az amit tudhatok, és mi az amit nem. Ha szerinted nem tudhatok ilyen dolgokról, akkor legyen úgy. Tévedsz:)

0
2010. április 8., csütörtök 1:21
Akkor nekifutok még egyszer:
Ha X márkából eladnak 1000 darabot, Y márkából meg 5000-t, akkor a bevallott és általánosan elfogadott 1-3% meghibásodási aránynál melyikből fog több bekerülni Lajos bácsi, meg Bözsi néni szervizébe?
Más: marhára nem mindegy az sem, hogy a szóbanforgó márkák milyen súlyos hibákkal kerülnek szervizbe általában. Szerintem nagy különbség van egy pár kiszáradt kondi okozta táphiba és egy processzorhiba között, az előbbi fillérekből javítható, a másik csak drága alaplap cserével.
Nálunk egy bizonyos márkából qrva sok van, másokból meg kevés, akkor most ezek szerint azok a jó márkák. Ja hogy mi az elsőnek vagyunk márkaszervize, és azért hoznak sokat abból? De szervize vagyunk egy másik márkának is, abból meg alig pár darab jön. Ja, hogy az min 5* drágább mint a másik, ezért sokkal kevesebb is fogy belőle.

Felejtsd el ezt a városi folklórban szereplő "ez szar-az jó" kategóriát, mert semmilyen valós, tényszerű mérőszámmal alátasztható adatot nem ismersz ezzel kapcsolatban, csak szubjektív véleményeket. Különben is, ha nálad szarik be a mások által egekbe dícsért márka, akkor attól leszel ideges, nem attól, hogy a szervizes haverok szerint a másik márka sokkal rosszabb. És X márka ugyanolyan eséllyel szarhatja össze magát, mint Y márka.
0
2010. április 7., szerda 23:44
Mielőtt bárki mondaná, igaz, ebből még nem látni, hiszen vihetik a többi márkát máshová is javíttatni..

Viszont ha már 10-12 ilyen embernél majdnem ugyanaz az eredmény produkálódik évek óta, az már sok mindent elárul..
0
2010. április 7., szerda 22:47
Nem azt mondtam hogy tudják a hibaarányokat. De azt tudják, hogy miből mennyi kerül hozzájuk.
0
2010. április 7., szerda 18:35
1, Az, hogy miből mennyi romlik el, azt maximum a gyártója tudja, mindenki más csak találgat. Ugyanis a "havernak" az "eladó cimbinek" a "szervizes ismerősnek" fingja sincs arról, hogy adott márka adott típusából mennyit adnak el, és abból mennyi hibásodik meg, vagyis mennyi a valós meghibásodási arány.
2, Vannak olyanok, akik "komolyan értenek" a tévékhez, és mégis komoly alternatívaként ajánlják a Samu plazmákat és lcd-ket. Ugyanis a munkájukból adódóan éppen összehasonlításoklat végeznek köztük naphosszat.
3, a tényszerű kijeltésekkel tehát érdemes óvatosan bánni.
4, Pana rajongó vagyok, tehát nem Samu elfogult.
5, továbbá szervizes, bár más vonalon, de a felmagasztalt márkákból is látok éppen elég szart, ahhoz hogy tudjam: a költségcsökkentés és a tömeggyártás miatt egyik márka eb a másik meg kutya. Legfeljebb az egyiknek kicsit fényesebb a szőre, ezért drágább.
0
2010. április 7., szerda 14:59
:)
0
2010. április 7., szerda 13:57
Hát nem:) Nem eladó voltam, és nem pesten.
0
2010. április 7., szerda 12:01
de remélem, nem azon MM-es műszaki eladókhoz tartoztál, akiknek lövésük sincs ahhoz "technikához" amit árulnak :-D :-D

(bocsánat :) )

0
2010. április 7., szerda 3:29
Hát, nem mondom hogy értek a TV-khez, biztos van aki sokkal jobban ért hozzá, én anno amikor vettem a TV-met, volt egy 300 000 Ft-os keretem erre a célra. Az LG Scarlet LG 6100-as 42"os modelljére esett a választás, mert messze szebb képe volt ebben az árkategóriában bárminél... Még ma is nagyon szépnek tartom a képét. Nem vonom én kétségbe például a Pioneer plazmák és LCD-k felsőbbrendűségét, de amire nekem kellett a TV (BD, felskálázott DVD) tökéletesen megfelel.
Hagyományos TV adásra (már amennyit nézek) tökéletesen megfelel a 117 centis CRT projis TV-m.
Lényeg ami lényeg, nagyon meg vagyok elégedve a Scarlet-tel, mondom a többi LG modellt nem ismerem, azokra ez nem vonatkozik.
0
2010. április 6., kedd 23:40
Lg és Samsung.. A két középkategória..

Aki komolyan ért a TV-k hez, szerintem alapból nem esküszik ezekre, de a Samsung-ra semmiképp.
0
2010. április 6., kedd 22:59
Nekem a Sat...ban és az Ext... Dig....ban dolgoznak barátaim, de Ők az Lg-re és a Samsungra esküsznek. Ők a Sony új Tv-ket nem ajánlják! :)

0
2010. április 6., kedd 22:45
"
nos, akire hivatkoztam már tv ügyben, írta, samsungból hozztak vissza garanciális javításban neki a legkevesebbet, míg más nagynevű márkákból, amikből vmiért darabszámra is kevesebbet adott el, többet..."

Ez érdekes.. Én akárhány szervízessel beszéltem (amég MM-ben dolgoztam) mindegyik azt mondta hogy a legtöbb hibás cucc a Samsungtól jön, és jónéhány magán TV szerelő is..

Egyébként nekem is van itthon 20 éves Sansung TV-m, semmi baja. De a mostaniak...
0
2010. április 6., kedd 22:42
Ez azért van, mert régen nem is gyártottak gagyit.. Ez az utóbbi 3-4 évben kezdődött..
0