Keresés

Oscar 2004

2004. március 2., kedd 21:52
Teljesen mindegy,hogy mien Biblia,mert ezt a mondatot csak egyféleképpen fordították le,mert lényeges az értelme.Gondolom te valami Rtl Klubbos üzenetben láttad,és akkor gondoltad,hogy majd ez jó szöveg lesz a beteg nézeteidhez.
Szóval azóta sem tudtad leírni a kedvenc filmed(Oscartol elvonatkoztatva),de most már nem is érdekel,mert valószinű a színvonalodhoz hasonló.
0
2004. március 2., kedd 21:50
:)
0
2004. március 2., kedd 21:41
A Mátrix-ot én soha nem tekintettem NAGYSZABÁSÚ, KULTUSZFILMNEK, MEG MIEGYMÁSNAK! Akkor, amikor kjött az első (1999-ben) tetszett, mert addig, ahhoz hasonlót még nem láttam! Ennyi, a többit meg leszarom!
0
2004. március 2., kedd 21:36
"A kedvenc filmed azóta sem montad el,ezért én is joggal fuck-olhatnék,de nem alacsonyodok le erre a szintre."

Nem a kedvenc filmemről volt szó, hanem hogy szerintem melyik film érdemel(ne) 11 Oscar-díjat. És erre válaszoltam is. Fuck-olhatnál nyugodtan, de akkor egy idegbeteg ember képzetéd keltenéd, mert ráció nélkül tennéd ezt. Én Fuck-oltam mert volt rá egy erős indokom amit azóta is tartok.

Amit a Bibliáról írsz 1. nem mindegy hogy milyen vallású Bibliából veszed, melyik fordításából az idézetet. 2. A lényegen semmit sem változtat, de szép dolog tőled hogy szabadidődben a Bibliát lapozgatod. 3. amit e rövidke sor értelmezésére írsz számomra totál érthetetlen.....
0
2004. március 2., kedd 21:30
derceto:
Teljes mértékben igazad van!
0
2004. március 2., kedd 21:29
"! A mai szemmel nézve a Gyűrűk Ura igenis egy maradandó alkotás mind nekünk, mind pedig az utókor számára! A gyűrűk ura lebilincselő alkotás, minden benne van, amiért Oscart kaphatott vagy megérdemelte!"

ezt majd azért pár év távlatából még újra megbeszélehtnénk. Ha jól emlékszem hasonló hisztéria alakult ki egy bizonyos Mátrix című film kapcsán, amit a filmtörténelem legjobb filmjének nyílvánítottak rögtön, kultfilmnek meg miegymásnak, és az emberek sorra ájultak be a filmnek.Én akkor azt mondtam majd 10 év múlva meglátjuk.Nem kellett 10 év és a Mátrix meg nem az mi volt egykoron. Eltünt egy süllyesztőben......
0
2004. március 2., kedd 21:05
Hál' istennek egy film minőségét nem csak a monumentalitása határozza meg.

És azt továbbra se felejtsük el, hogy a díjtól egy film nem lesz se jobb, se rosszabb.
0
2004. március 2., kedd 20:25
Namost! Szerintem, a BEN HUR igenis érdemelt 11 Oscar-díjat, mivel a VILÁGFILMTÖRTÉNELEM legmonumentálisabb alkotása! Namost ezzel szemben a Titanic baromira köze nincsen a Ben Hurhoz! És ilyen szempontból a A Gyűrűk ura seincs! Na de sztem nem kéne mindig visszalapozgatni a múltba és állandóan más filmekhez hasonlítgagtni a többit, mert ennyi erővel egyik film sem érdemelne Oscart! A mai szemmel nézve a Gyűrűk Ura igenis egy maradandó alkotás mind nekünk, mind pedig az utókor számára! A gyűrűk ura lebilincselő alkotás, minden benne van, amiért Oscart kaphatott vagy megérdemelte! És főleg Peter Jackson az, aki leginkább megérdemelte, mert amit ezekben a filmekben nyújtott, az FELEJTHETETLEN! És sztem baromira nincs pénzelve senki, mert akkor mindenre rámondhatnánk, hogy BUNDA!

Ennyit erről!

Én részemről örülök, de ha van pár ember, akit ez nem érdekel, az az ő baja, de ettől még kimondhatja véleményét, és én tiszteletben tartom azt!

Üdv néktek!

T.
0
2004. március 2., kedd 20:20
Most már túl sokat nem tudok a témához hozzászólni,mert mindenki leírta,miért nem bunda.A kedvenc filmed azóta sem montad el,ezért én is joggal fuck-olhatnék,de nem alacsonyodok le erre a szintre.Ha már a Bibliánál tartunk,akkor egy dolgot had javiítsak ki:Boldogok a lélekben szegények,mert övék az Isten országa.Tehát fogyatékosok,és nem tudatlanok,mert ha belegondolsz,a tudatlannak miért lenne jobb Isten előtt,mint egy olyan bölcs embernek,mint neked.
0
2004. március 2., kedd 19:24
-azzal :)
0
2004. március 2., kedd 19:23
Jó , valóban lehet , hogy igazad van . De nekem tetszett John Williams felvetése , amiben azt tudakolja , hogy vajon mi lenne az a pénz amivel rá lehetne venni a milliomos tömeget , hogy eladja a szavazatát ..?Nem hangzik logikusabban az a magyarázat , hogy az ember nem vágja maga alatt a fát , nem köp a saját lakásának a padlójára stb ? Miért kellene egyesével lefizetni a tagokat , mikor ők is az "álomgyárból" élnek és jó eséllyel tisztában vannak annak törvényeivel ? Ha valakik , akkor ők tudják azzal , hogy mi kell a népnek ...
0
2004. március 2., kedd 19:14
ez most tényleg az utolsó:

egyszer régen azt hiszem a Csekkben a tenger című filmben hangzott el, hogy a kissrác megkérdezi apját:
-Láttál már 1 millió dollárt?  
-Nem - mondja az apa
-Attól még létezik. - hangzik a válasz
0
2004. március 2., kedd 19:12
Őőő , van ez tovább is :

A.M.P.A.S. - tag előtt meghajolni ... :)
0
2004. március 2., kedd 19:10
aham
akkor az egészre részemről befejzőleg reagálnék:

"Nővel vitatkozni, halat vízbe fojtani"
0
2004. március 2., kedd 18:57
Igazi megtiszteltetés Hollywood - i bennfentesekkel egy honlapon lenni, én mondom. Az A.M.P.A.S. tagjai közöttünk járnak, beavatnak az Oscar kulisszatitkaiba, fellebbentik a fátylat a csalásról, az arany csillogása alatti rothadásról. Legalább ezt ne rontsátok el könyörögve kérlek. Hadd higgyük mi, tudatlan senkik, hogy az akadémia több ezer tagja függetlenül, mindenféle kenőpénzek elfogadása nélkül (gondolom Steven Spielberg - nek, Francis Ford Coppola - nak, és az Amerikai Filmakadémia többi Oscar - díjas tagjának is nagy szüksége van a kenőpénzekre) adták le szavazataikat kedvenc filmjükre. Miért kell minden mögött összeesküvést, anyagi érdekeket sejteni? A paranoia öl, butít, és nyomorba dönt. Mit számít egy Gyűrűk Urá - nak, ami már az Oscar előtt átlépte az egy milliárd dolláros bevételt, hogy hány díjat nyer? Az alkotóknak sokat számít, mert számukra ez jelenti a valódi elismerést, erről álmodtak mindig. De egy ekkora filmet nem fognak sokkal többen megnézni csak mert 11 Oscar - t nyert. Ha ezt megbundázzák, akkor minden díjátadást megbundáznak, és akkor semminek nincs értelme innentől kezdve. Akkor nem érdemes díjazni a művészetet, mert lépten - nyomon a csalással fognak dobálózni holmi sárként. Kérek mindenkit kedvesen, ne lássanak rémeket, és fogadják el, hogy a Gyűrűk Ura idén 11 Oscar díjjal lett gazdagabb, ki szerint méltatlanul, ki szerint teljesen megérdemelten. Én az utóbbiak közé tartozom, és nagyon örülök a sikerének. De azt is meg kell mondanom, hogy számomra már akkor is 14 Oscar díjas film volt (tudom, 11 - et nyert), amikor még azt se tudtam hányra fogják jelölni. Ugyanis a lényeg itt az dióhéjban: Tetszik - e vagy nem. Más nem fontos. Ha nem létezne egy díj sem a filmeknek, a Gyűrűk Ura készítői akkor is hihetetlenül meggazdagodnának, hála istennek, teszem hozzá. Mi pedig cserébe kaptunk egy legendát. Nem is rossz üzlet.
Ennyi
0
2004. március 2., kedd 18:48
Uhh , bocs Tonio , hogy ezt mondom , de ... Mármint kicsit szégyellem is , hogy megszólítalak ... de ... asszem az az idézet a Bibliából hibás ... tényleg bocs , hogy megemlítem ... biztos csak arról van szó , hogy túl sok volt a lelki szegény/mp mutató a fórumon mikor írtad ...még1szer bocs ...
0
2004. március 2., kedd 18:37
"Épp azért mivel az Oscar Hollywood a filmipar központjának szerves része, így hatalmas összegekről szól. És mivel az egész kőkemény üzlet, így minimális azon emberek száma akik "tudják a szavazók , hogy hol vannak" elven szavaznak. Ezek az emberek már rég kihaltak. Azért mert vki szépen mosolyog az a mai világban simán éhenhalhat.a két szép szeme miatt senkinek sem adnak semmit......."

Ja , teljesen igazad van , de az előbb még a "lepénzelésről" beszéltünk , így én is ehhez szóltam hozzá.Természetes , hogy nem a "szép mosolyért" jár ez az elismerés - én azt mondtam , hogy szükségtelen direktben lefizetni embereket.Ez egy szövet , ahol a jól teljesítőknek "megengedik , hogy kisebb-nagyobb dolgokban továbbra is jól teljesítsenek.Tehát arra akarok kilyukadni , hogy itt nem PJ vagy a GYU gépezet bármelyik tagjának az elsődleges érdeke , hogy megszórják a filmet szobrocskákkal ... Az elsőszámú érdeke ez Hollywoodnak (akármit is jelentsen ez) , aminek az Image-ét gyönyörűen lehet tovább építgetni egy GYU szintű bevételeket (és rajongótábort) maga mögött tudó alkotással.A rajongók igazolva érzik magukat (a SOK rajongó) , szenzáció van , Oscar rulez ...
Sztem erről van szó ... Már ne is haragudj , de pont ez a "lepénzelés"  tűnik kicsit "én mondom a szobakonyhából"  típusú meglátásnak.

"...boldogok a tudatlanok..."
Na,akkor kicsit hátrébb is megyek , hadd világítsd be a fórumot... :)

0
2004. március 2., kedd 18:37
"Bármilyen indokkal is szavazzanak a tagok egy-egy filmre vagy alkotóra - vagy azért, mert tényleg őt tartják a legjobbnak, vagy netán azért, mert elhivatott munkájával érdemben gazdagította a filmvilágot - a szavazatuk az ő véleményüket tükrözi és ezt tiszteletben kell tartani. "

Nem.Nem a véleményüket, hanem a nevükkel fémjelzett jelölést. Lepénzelik őket és arra szavaznak amire kell, de nem biztos hogy lelkük mélyén is így gondolják. Ez egy kőkemény üzlet. Aki ezt nem ismeri el az vagy túlon túl naóív vagy egyszerően bolond.

"Ennyi erővel engem is nyugodtan fuckolhatnál, mert nem egyezik a véleményünk."

Senki véleményével nem fogok "fuck"olni, ha az őszinte. Az Akadémia döntése messze nem őszinte, már ami a dolog "szentségét" illeti.

"Az Akadémiának mintegy 6000 tagja van. A díjazottak egy része is tag. Vajon hány díjazott emelné magasba büszkén a díját, ha tudja, hogy az ő szavazata nem ér semmit, hogy ő is megvásárolható, hogy csalás az egész?"

Sajnos van szerencsém ismerni ezt a fajta művészvilágot. Neked nincs, ennek örülj. Nincs még egy olyan "társadalmiréteg" a világon ahol a sznobizmus és képmutatás, kétszínűség ekkora méreteket öltene.
Tudod, írtam: Boldogok a tudatlanok, mert ővék a mennynek országa stb.....

"tény, hogy az Akadémia azért egy elég tekintélyes szakmai szervezet"

a tekintélye lassan a béka segge alatt van.Mondjuk inkább befolyásosnak.

"És légyszíves fuckolj engem is! Mert így kerek a világ."

ezt inkább nem reagálnám le, mert annak nem lenne jó vége.....
0
2004. március 2., kedd 18:22
Tonio Kröger: Úgy látom páran összekeverik az Oscar-díjat valamiféle versennyel ami időre megy vagy ahol pontokat kell szerezni. Ahol lehet bundázni. Hát nem. Az Oscar-díjat az AMPAS (Amerikai Filmakadémia) adja azoknak a filmeknek és filmeseknek, akik teljesítményükkel kiérdemlik az Akadémia elismérését. Bármilyen indokkal is szavazzanak a tagok egy-egy filmre vagy alkotóra - vagy azért, mert tényleg őt tartják a legjobbnak, vagy netán azért, mert elhivatott munkájával érdemben gazdagította a filmvilágot - a szavazatuk az ő véleményüket tükrözi és ezt tiszteletben kell tartani. Lehet ezzel vitatkozni meg fuckolódni, de akkor is el kell fogadni, hogy ez az ő döntésük, bármilyen alapon is hozták meg azt. Ennyi erővel engem is nyugodtan fuckolhatnál, mert nem egyezik a véleményünk.

Az Akadémiának mintegy 6000 tagja van. A díjazottak egy része is tag. Vajon hány díjazott emelné magasba büszkén a díját, ha tudja, hogy az ő szavazata nem ér semmit, hogy ő is megvásárolható, hogy csalás az egész?

Sajnos az igaz, hogy a díjat messze túlértékelik, hála a médiának és a stúdióknak, de tény, hogy az Akadémia azért egy elég tekintélyes szakmai szervezet. Csak az a kérdés, hogy ki mennyire tartja mérvadónak azt, hogy ők ezzel a díjjal kifejezik az elismerésüket. Ezt kell mindenkinek magában végiggondolnia, mielőtt ujjongani, vagy esetleg fuckolódni kezd.

És légyszíves fuckolj engem is! Mert így kerek a világ.
0
2004. március 2., kedd 18:12
"Negyedszerre kérdezem,hogy mi a kedvenc filmed"

ezt eddig nem kérdezted, csak azt hogy mi a kedvencem aminek 11 oscart adnék, és arra válaszoltam is

"Az Oscart nem pénzelik ........"

Zsidó lakossaág miatt? Oh, és ezek szerint már rögtön a fair-play szabályai érvényesülnek? Gondolj bele mit írtál le..........

"A Gyűrűk Urára egy sem igaz......"

nem.nem lehet bunda. Egy több milliárd dolláros üzletnél/mert a GYU bizony hoz a konyhára bőven/csak úgy hagyják hogy a zsűri döntsön.aztán lesz ami lesz. Ez nem egészen így van......

"gondolom nem láttad a Bővitett változat extráit,ahol megmutatják az eltöltött időt,és munkát,ezért vélekedsz így a filmről.."

Leszarom hogy melyik filmmel mennyit dolgoztak.A végeredmény számít. Egy filmnek bármi plusz információ nélkül magában is meg kell állnia a helyét.

pinkhell:
"Lefizetni azért is lenne értelmetlen mert az Oscar Hollywood szerves része , tehát elemi érdeke , hogy a dolgok pörögjenek , legendák szülessenek vagy váljanak még nagyobbá.Nem kell itt direktben lefizetni senkit - tudják a szavazók , hogy hol vannak és , hogy mi a cél..."

Épp azért mivel az Oscar Hollywood a filmipar központjának szerves része, így hatalmas összegekről szól. És mivel az egész kőkemény üzlet, így minimális azon emberek száma akik "tudják a szavazók , hogy hol vannak" elven szavaznak. Ezek az emberek már rég kihaltak. Azért mert vki szépen mosolyog az a mai világban simán éhenhalhat.a két szép szeme miatt senkinek sem adnak semmit.......

u.i.:

"...boldogok a tudatlanok,...... "

0
2004. március 2., kedd 17:30
Hát pedig szerintem sem fizetnek itt le senkit ... Más kérdés , hogy "érdekes" , hogy a sikerfilmek viszik haza a sok Oscar- t , az igazán jó alkotások csak "mutatóba" kapnak egyet - kettőt.
Lefizetni azért is lenne értelmetlen mert az Oscar Hollywood szerves része , tehát elemi érdeke , hogy a dolgok pörögjenek , legendák szülessenek vagy váljanak még nagyobbá.Nem kell itt direktben lefizetni senkit - tudják a szavazók , hogy hol vannak és , hogy mi a cél...
Szerintem a Gyűrűk Ura kapcsán is ez történt.
0
2004. március 2., kedd 17:29
Hát pedig szerintem sem fizetnek itt le senkit ... Más kérdés , hogy "érdekes" , hogy a sikerfilmek viszik haza a sok Oscar- t , az igazán jó alkotások csak "mutatóba" kapnak egyet - kettőt.
Lefizetni azért is lenne értelmetlen mert az Oscar Hollywood szerves része , tehát elemi érdeke , hogy a dolgok pörögjenek , legendák szülessenek vagy váljanak még nagyobbá.Nem kell itt direktben lefizetni senkit - tudják a szavazók , hogy hol vannak és , hogy mi a cél...
Szerintem a Gyűrűk Ura kapcsán is ez történt.
0
2004. március 2., kedd 17:23
Negyedszerre kérdezem,hogy mi a kedvenc filmed,de eddig nem méltattál válaszolni.
Az Oscart nem pénzelik le,hanem a legtöbb Oscart("hazafias érzetből") olyan filmeknek adják át,melyeket zsidók rendeztek,vagy zsidóüldözést tartalmaznak,de azok se bundák,csak az ország 60% zsidó lakossága miatt döntenek így.A Gyűrűk Urára egy sem igaz,tehát főleg nem lehet bunda.Ráadásúl gondolom nem láttad a Bővitett változat extráit,ahol megmutatják az eltöltött időt,és munkát,ezért vélekedsz így a filmről.Nagyon általános.Mellesleg én se egy elvakult fan voltam,akinek a könyv után minden jó,a moziba hallottam először a Gyűrűk Uráról,és ott döbbentem rá a film alatt,hogy ez a világ legjobb alkotása,amit láttam.
0
2004. március 2., kedd 17:10
"Először is semmit nem pénzelnek,se Titanic,se Ben Hur,se Gyűrűk Ura"

ez az év legnagyobb baromsága! El vagy tévedve ember! Kíváncsi vagyok hány éves lehetsz mert ilyen naívsággal hozáálni a világhoz elég gyermeteg!

Bocsesz ha sértő vagyok/voltam de ez tényleg egy nagyon naív és primitív megnyilvánulás volt.
0
2004. március 2., kedd 16:46
Először is semmit nem pénzelnek,se Titanic,se Ben Hur,se Gyűrűk Ura.Másodszor még mindig nem válaszoltál a kérdésemre,hogy melyik a kedvenc filmed,ami otthagyja a Gyűrűk Urá-t.(nem Oscar szinten)
0