Igazi megtiszteltetés Hollywood - i bennfentesekkel egy honlapon lenni, én mondom. Az A.M.P.A.S. tagjai közöttünk járnak, beavatnak az Oscar kulisszatitkaiba, fellebbentik a fátylat a csalásról, az arany csillogása alatti rothadásról. Legalább ezt ne rontsátok el könyörögve kérlek. Hadd higgyük mi, tudatlan senkik, hogy az akadémia több ezer tagja függetlenül, mindenféle kenőpénzek elfogadása nélkül (gondolom Steven Spielberg - nek, Francis Ford Coppola - nak, és az Amerikai Filmakadémia többi Oscar - díjas tagjának is nagy szüksége van a kenőpénzekre) adták le szavazataikat kedvenc filmjükre. Miért kell minden mögött összeesküvést, anyagi érdekeket sejteni? A paranoia öl, butít, és nyomorba dönt. Mit számít egy Gyűrűk Urá - nak, ami már az Oscar előtt átlépte az egy milliárd dolláros bevételt, hogy hány díjat nyer? Az alkotóknak sokat számít, mert számukra ez jelenti a valódi elismerést, erről álmodtak mindig. De egy ekkora filmet nem fognak sokkal többen megnézni csak mert 11 Oscar - t nyert. Ha ezt megbundázzák, akkor minden díjátadást megbundáznak, és akkor semminek nincs értelme innentől kezdve. Akkor nem érdemes díjazni a művészetet, mert lépten - nyomon a csalással fognak dobálózni holmi sárként. Kérek mindenkit kedvesen, ne lássanak rémeket, és fogadják el, hogy a Gyűrűk Ura idén 11 Oscar díjjal lett gazdagabb, ki szerint méltatlanul, ki szerint teljesen megérdemelten. Én az utóbbiak közé tartozom, és nagyon örülök a sikerének. De azt is meg kell mondanom, hogy számomra már akkor is 14 Oscar díjas film volt (tudom, 11 - et nyert), amikor még azt se tudtam hányra fogják jelölni. Ugyanis a lényeg itt az dióhéjban: Tetszik - e vagy nem. Más nem fontos. Ha nem létezne egy díj sem a filmeknek, a Gyűrűk Ura készítői akkor is hihetetlenül meggazdagodnának, hála istennek, teszem hozzá. Mi pedig cserébe kaptunk egy legendát. Nem is rossz üzlet.
Ennyi