Keresés

Oscar 2004

2004. március 1., hétfő 23:30
"Ha figyelembe vesszük azt a "szerencsés" körülményt, hogy az idei mezőnyben nem volt igazán olyan erős produkció, amely komoly vetélytársa lett volna A király visszatér-nek"

Nálam ez volt minden idők legerősebb Legjobb film mezőnye. 3 db 100%-os alkotás
0
2004. március 1., hétfő 23:21
a "return of the host"-hoz tudok adni egy linket. emellett a többi úgyse számít. :]
0
2004. március 1., hétfő 23:12
Nem vette fel valaki a gálát az HBO-ról? Esetleg legalább a mai összefoglalót? Kellene nekem valami elérhető formátumban...
0
2004. március 1., hétfő 23:02
"legalább 1-1 legjobb film, rendező, forgatókönyv" <--- ezt természetesen úgy értem, hogy a három részből legalább az egyik kapja meg valamelyik díjat, nem feltétlenül mind a hármat ugyanaz a rész.
0
2004. március 1., hétfő 22:58
Persze, utólag tényleg így látjuk, de két évvel ezelőtt sem az akadémia, sem mi nem tudtuk milyenek lesznek a folytatások. Én továbbra is egy nagy filmnek tekintem a trilógiát, és az akadémia is, szerintem helyesen. A 11 díj (bármennyire is elfogult vagyok) sok a A király visszatér-nek, de nyilván itt az egész trilógiát és az összteljesítményt is értékelték, és így már jogos az eredmény, legalábbis számszerűleg. Más kérdés, hogy így a többi filmnek nem sok esélye volt egy egész trilógiával szemben, de az sem lett volna szerencsés, ha mindhárom évben kiosztják ugyanazokat a díjakat kvázi ugyanazért a dologért (pl. rendezés, forgatókönyv), ami megint csak nem lett volna teljesen fair a többi filmmel szemben. Ha lehet az Oscarral kapcsolatban reális eredményről beszélni és megint kizárólag a számszerű megközelítést nézzük, akkor szerintem ez részenként 4-7 díj lett volna arányosan elosztva (legalább 1-1 legjobb film, rendező, forgatókönyv).
Ha figyelembe vesszük azt a "szerencsés" körülményt, hogy az idei mezőnyben nem volt igazán olyan erős produkció, amely komoly vetélytársa lett volna A király visszatér-nek, és esetleg nagyon megosztotta volna a közvéleményt, akkor ez a 11 díj szerintem a többség számára elfogadható és annyiból tényleg "praktikus", hogy így elfoglalhatja jogos helyét (hangsúlyozom: trilógiaként) a Titanic és a Ben Hur mellett.
0
2004. március 1., hétfő 21:52
Egyébként ha a Titanic 11 kapott,akkor alapból a Szövetség megérdemelte volna a 13,a Két torony a 6,és a Király meg maradt volna 11.
Legalábbis szerintem így lett volna reális,és nem arra hagyatkozni,hogy majd az utólsó résznél értékeljük.....
0
2004. március 1., hétfő 21:50
Szerintem is a szövetség volt a legjobb,de az akadémia tudta,hogy lesz 2 meg 3 így odaadta az Oscarokat:csodálatos elme,stb. Itt meg tudták,hogy zárórész,és állítom,nem gondolkodtak túl sokat,hogy ki kapja az Oscart abban a kategóriában,ahol a Gyűrűk Ura is szerepel,mert akkor most jutalmazzuk az első két rész hiányait.
0
2004. március 1., hétfő 20:39
Azért a ROTK-nál ott van, hogy senki sem tudta megverni, a Titanicot pedig három kategóriában is legyőzték :)
0
2004. március 1., hétfő 19:37
Azt hiszem, méltó helyre került az Oscarok legtöbbje az idén. Kár hogy nem jelölték még egyre, így a Titanic maradt a császár a maga +3 jelölésével (2. Ben-Hur 11-1).
0
2004. március 1., hétfő 19:34
szerintem a rotk a legjobb a trilógiából, de ez magánvéleméyn, viszont úgy érzem, az akadémia ezekkel a díjakkal a trilógia egészét jutalmazta.
0
2004. március 1., hétfő 19:11
Hát nemtom. Imádom a Gyűrűk Urát, de szerintem az első rész köröket ver a harmadik részre. Tényleg nagyon f*sza film ez, de hogy 11 Oscar? Ehhh... Hollywood hozta a formáját. Vagy szellemi fogyatékosokkal foglalkozó filmnek kell sokat adni vagy iszonyat monumentális monstre filmnek (Titanic, Gladiátor Király visszatér).
0
2004. március 1., hétfő 17:18
Azért még a ma esti összefoglalót megnézem,ezt a gálát nem fogom elfelejteni egész életemben.
0
2004. március 1., hétfő 16:53
az idei oscaron felbukkant film közül tudom még ajánlani a következőket:

seabiscuit (old fashioned feel good movie)
pieces of april (apró kis mozi, de a szíve óriási)
mystic river (ugyan az ideológiájával nem tudok egyetérteni, de a története lebilincselő)
whale rider (misztikus és neorealista mese új zélandról)
triplets of belleville (egyedi hangulatú francia animációs film - gilliam biztos szereti)
finding nemo (a pixar legjobbja)
brother bear (meglepően jó disney cucc)
monster (megsemmisítő erejű játék charlize-tól)
cidade de deus (ha még nem láttad, szégyeld magad!)
a mighty wind (guest-mckean-shearer új mockumentary-ja, a célpont: amerikai folklór)
0
2004. március 1., hétfő 16:07
Na ezzel az oscarral én is maximálisan elégedett voltam. Kár hogy nem jelölték még egy kategóriában és akkor rekordot döntött volna!
Én stinget sajnáltam egy kicsit de az a tudoa hogy a Gyűrűk ura 100%-os teljesítményt nyújtott jobban örültem.
0
2004. március 1., hétfő 15:28
Igen, Mi, a közönsége. Az egész világ Gyűrűk Ura - rajongótábora. Mi mind ugyanolyan boldogak vagyunk, hogy a Gyűrűk Ura készítői megkapták méltó elismerésüket a szakmától, és Tőlünk, a Közönségtől még sok - sok évtizedig meg fogják kapni.
0
2004. március 1., hétfő 14:20
Ezek után nem is csodálom. Szerintetek van most nála boldogabb ember a világon?
0
2004. március 1., hétfő 14:19
2o-ból 15 tippem bejött. ezeket nem találtam el: ffi főszereplő, vágás, operatőr, filmzene (sic!), kosztümök. mondhatni: hozta papírformát az idei átadó.
0
2004. március 1., hétfő 12:38

"i'd love to do the hobbit!"
0
2004. március 1., hétfő 7:49
charlize a sajtószobában:

"i can't beleive i'm talking about tounge action with christina ricci holding an oscar in my hand."

:]]]
0
2004. március 1., hétfő 7:43
Igen,nagyon elismerő volt,hogy Spielberg adta át a díjat Peter Jacksonnak.Tavalyi nagyon rossz volt,mert a háború miatt sokan nem mentek el,és így az egész szétesett.Billy Crhistal nagyon jó választás volt,remekül levezette az egészet.
0
2004. március 1., hétfő 7:40
Mondjuk szerintem is, de a díjak kiozstásában messze az utóbbi évek legjobbja volt!
0
2004. március 1., hétfő 7:39
"Az utóbbi évek legjobb Oscar - gálája volt"

A show tavaly jobb volt
0
2004. március 1., hétfő 7:39
"Köszönjük Oscar, köszönjük mozi!"

Így van! Én most egyébként nagyon boldog lettem! Jaj.......
0
2004. március 1., hétfő 7:37
Én innen kapásból suliba megyek! De jó is lesz! :) Nem baj, legalább lesz hol aludnom! ;)
0
2004. március 1., hétfő 7:37
Az utóbbi évek legjobb Oscar - gálája volt. Minden idők legnagyobb filmtrilógiája a szakmától is megkapta azt az elismerést, amit a világtól már régóta megkap(ott). A három film, mivel egyetlen egésznek tekinthető (és a díjak tudatában már biztosan lesz egyetlen kilenc órás Gyűrűk Ura - film dvd - n), majdnem 20!!! Oscar - díjjal büszkélkedhet, és ne felejtsük a BAFTA, DGA, PCA, stb, stb díjak sorát. Nem véletlenül Steven Spielberg, minden idők legnagyobb filmrendezője adta át a díjat méltó társának. Két titán találkozott egymással. Istenem, de szívesen lennék most ott az Oscar - partin, és hallgatnám végig miről beszélgetnek. Nekünk megmaradnak a csodák, itthon annyiszor élhetjük át őket, ahányszor csak akarjuk. A csodák alkotói pedig ma biztosan ugyanolyan boldogok, mint mi, nézők világszerte a mozikban, és otthon a tv előtt. Köszönjük Oscar, köszönjük mozi!
0