Keresés

Technikai kérdés

2001. október 29., hétfő 12:34
Ha ez megnyugtat akkor nekem is van 98-as modell. Ez valószinű gyártási hiba. Semmiképp nem  vennék többet  Pana. tv-t. A kép közepe éles a kép szélei életlenek. Ha nagy felbontású valamit kapcsolsz rá pl. DV kamera, DVD akkor a színeket nem tugyja folyamatosan atvinni az egyik színről a másikra. Pl. napfelkelte: a nap sárga, utána hirtelen narancssárga és a kép teteje meg rögtön piros, vagy a köd az szinte csak kockákból áll és mivel 100Hz-es a kamera oldalirányú mozgásánál szétesik a kép. Szóval ennyi.
0
2001. október 28., vasárnap 20:34
Sajnos nem tudom az okát!
0
2001. október 28., vasárnap 19:50
Simon, arra is tudnál nekem válaszolni, hogy miért van, hogy ha bekapcsolom a TV-men a 16:9 funkciót, akkor lesz egy ronda fehér csík pont a 2.35:1-es kép tetején
A TV-m nekem is Panasonic, csak 50Hz-es... (amúgy hibátlan :)
0
2001. október 23., kedd 13:42
OK, a Pan and Scan ezek szerint világos. A 16:9-es opció használatával nagyobb lesz a képed sorbontása magyarán jobb minőségű lesz, mintha Letterboxra állítanád.
0
2001. október 23., kedd 13:31
Ne válaszolj mert már felfogtam, hogy mit írtál. Mégegyszer: Köszönöm a válaszokat.
0
2001. október 23., kedd 13:28
Köszönöm a válaszaidat.
Nekem 4:3 tévémen van  16:9 funkció. Szóval a DVD-t kapcsoljam úgy mint ha 16:9 tévém lenne a TV-n meg kapcsoljam be a 16:9 funkciót. És ennek meg mi az értelme? Ettől most jobb lesz a kép? Nem egyszerűbb, ha a DVD-t egyszerűen letterboxra kapcsolom a tévét meg békén hagyom mert úgy is megmarad a két bazi nagy csík vagyis úgy 2:35:1 lesz. Nekem amióta megvan a DVD-m azóta a Pan and Scan funkció van bekapcsolva és úgy is mindig 2:35:1-ben mennek a filmek vagy a DVD lemezen kell ilyen funkciónak llenni és akkor automatikusan bekapcsol?
0
2001. október 22., hétfő 22:46
0
2001. október 22., hétfő 22:10
Megint van egy béna kérdésem. A DVD lejátszók menüjében van egy menüpont ami nem teljesen tisztázatlan számomra. Tudjuk, hogy a legtöbb DVD estében be kell állítani hogy milyen tévénk van. Itt álltalában 3 választási lehetőség van, az egyik a wide (ezt tudom mit jelent) és van a pan scan és a letterbox választási lehetőség , e két utóbbi között gőzöm sincs mi a külömbség. Tud valaki segíteni (esetleg Simon Templar a technikai szakértő).  Panasonic 72cm 100Hz tévém van, ha esetleg ez kell a válaszhoz milyen a tévém.   ((((Zalus a film szakértő, Simon a technikai szakértő, a két egyéniség akik mindenütt ottvannak a hálózaton. NE vegyétek magatokra ez csak amolyan gondolat volt, NEM hízelgés csak birom ezt a párost)))))))))))
0
2001. október 20., szombat 13:03
Ah, hagyjuk.
0
2001. október 19., péntek 20:04
Nem csak a csúcs Sony DVD-n van komponent kimenet. Ez az YUV. De ez nem kapcsolható RGB-re. Van ugyan a beállítások között ilyen, de az nem erre vonatkozik. Egyszerre ugyanis nem lehet YUV is meg RGB is a kimenetek között. Vagy ez vagy az. Magyarán ha RGB-t választassz akkor a Scart kimeneten megjelenik az RGB és a komponent-en meg semmi. Vagy fordítva.
Egyszóval ha van komponent kimeneted akkor van RGB is. Próbáld ki a Scart kimeneten.
0
2001. október 19., péntek 13:55
A DVD márkáját nem ismered (Orava most alakult és csak DVD-ket gyárt), de van ilyen out a Sony csúcs DVD-jén. Ott szintén 3 szinű cinch out van csak az YUV, de viszont a menüben át lehet kapcsolni RGB out-ra, s úgy szintén az enyémen is. Hogy ennek mi haszna így azt nem tudom.
A legutóbb megtudtam, hogy ilyen formájú bemenet némelyik számítógép képernyőkön, kivetítőkön, plazma TV-ken van, de képcsöves TV-ken csak scart formájában van RGB bemenet. Tehát  sajnos én ezt nem tudom kihasználni
0
2001. október 18., csütörtök 15:39
Én még nem láttam olyan DVD-t (pedig sokhoz volt már szerencsém) amin három kimenete lett volna az RGB-nek. Komponens kimenet van ilyen (az is kevés DVD-n), de az meg nem RGB. Az asztali DVD lejátszók nagy többsége az Euroscart kiemeneten produkálja az RGB jelet így egy full bekötésű scart kábellel összeköthető a TV-vel (már amelyiknek van RGB bemenete).
Esetleg ha leírnád milyen típusú készüléked van könnyebb lenne segíteni.
0
2001. október 18., csütörtök 14:07
A DVD, RGB kivezetésével kapcsolatban szeretnék érdeklődni, (ha valaki válaszol esetleg).
Ügyebár  ezeknek a DVD lejátszóknak álltalában van RGB kivezetése 3 cinch formájaban. Egy piros egy kék és egy zöld szinű cinch out, a tévén meg van RGB bemenet, de scart formájaban. Na most, ha én össze akarom kötni akkor kellene egy olyan kábel aminek egyik vége 3 cinch (a három színjelre) ami a DVD-ből menne ki, a másik végén meg scart csatlakoztaó kellene, ami a TV-be menne. Az egésznek a szépséghibája az, hogy ilyen kábelt nem lehet venni sehol sem tudtommal (elég sok helyen érdeklődtem, de még ilyen kábelról még csak nem is hallottak). Csak azért kínlódok ezzel az összekötéssel mert egyesek azt mondják, hogy kb. olyan 20%-al élethűbbek a színek.
Na, szóval tud nekem valaki ebben a problémában segíteni, hogy lehetne összekötni, esetleg helyet ahol lehet venni ilyen kábelt. Vagy ezt csak kivetítőkre lehet alkamazni, amin van RGB cinch bemenet? Bedilizek, segítsen már valaki!
0