Ja, vagy úgy! Amúgy én ezt az eBay-t globálisan nem értem. Mik ezek az idővisszaszámlálások az egyes tételek mellett, miért van ugyannak a terméknek hatféle ár megadva? Ez valami használt bizományi bolt, vagy mi? Sajna, amit keresek, azt csak itt leltem meg, de ezen oldal rendszere számomra teljesen kínai! (pedig angol...) Nem csoda, hogy utálom a netes rendelést, a hülye nyüves bibircsókos kártyával együtt, francba velük!
most posts by TM
0
2006. augusztus 3., csütörtök 21:09
4201
eBay-el vigyázni kell, a DVD-k zöme kalózkiadás. Én sokat rendelek onnan, de többnyire ki is tudom szúrni a gyanús árut.
0
2006. augusztus 3., csütörtök 20:56
16458
nem, tegnapelőtt este én is ezen morgolódtam... :)
0
2006. augusztus 3., csütörtök 20:52
52685
Mi van, hülyeséget kérdeztem? :-)
most posts by TM
0
2006. augusztus 3., csütörtök 20:49
16458
:D
0
2006. augusztus 3., csütörtök 20:35
52685
Nézegetem az eBay oldalait. Ezeknél nem divat, hogy magáról a kiadvány külsejéről is tegyenek fel képeket?
most posts by TM
0
2006. augusztus 3., csütörtök 15:40
1189
Mindenképpen kell, de nem mindegy hogy még párezer forint pluszköltség rájön az így is magas postaköltségre.
0
2006. augusztus 3., csütörtök 15:03
16458
Derceto: megkereshetlek emailben pár kérdéssel kapcsolatban?
0
2006. augusztus 3., csütörtök 15:00
4201
És ha megnézik akkor mi van? És a fizetni kell rá vámot, akkor mi van? Úgy már nem kell? Vagy ezt most nem értem.
0
2006. augusztus 3., csütörtök 14:14
1189
Köszönöm a válaszokat, ezentúl az amazonról kisebb csomagokat fogok rendelni. Másik kérdés: Nagyobb tömegű cuccokat szívesebben nézik meg a vámosok? Ugyanis Bruce Lee díszdobozt szeretnék rendelni Koreából (46 dollár + 22 dollár postaköltség), de majdnem másfél kiló.
0
2006. augusztus 3., csütörtök 12:58
16458
megvan a válasz... :D
0
2006. augusztus 3., csütörtök 12:49
16458
azt tudja valaki, hogy az R1-es DVD miért olcsóbb, mint az R2-es? ugyanaz van rajta...
0
2006. augusztus 3., csütörtök 12:44
2975
a senditen van info a hang/feliratról (sőt még a box setet is jelölik, bár az néha csak egy papírtok+amaray kombót takar) legalábbis a régi kiadásoknál, az újabbaknál nem látom, viszont ki tudod listázni a magyar feliratos filmeket, ha keresel egyet, amin van, és rákattintasz a hungarian-ra (ajánlom a 3 way-t). az ezy-n gyönyörűen ott van nagyjából minden, nyelvre is lehet keresni, a német amazon meg eddig jó volt, de onnan valamiért eltűntek az infók. részletes infókat pedig a dvdcompare.net-en találsz, ez elég jó, itt még a csomagolást is megjelölik
0
2006. augusztus 3., csütörtök 12:38
255
van ilyen, nem csak R2-es filmekhez, mégpedig a www.dvdcompare.net nagyon jó kis oldal.
0
2006. augusztus 3., csütörtök 12:36
16458
na, ezek tudatában már nem olyan szép az egész... :(
0
2006. augusztus 3., csütörtök 12:24
Moderátor
7449
1. Ha EU országból rendelsz, akkor nem itt számítják fel az ÁFÁ-t, hanem a küldő országban. Ha például Amerikából jön a csomag, akkor fizetni kell az ÁFÁ-t, mi több, még a szállítási költséget is gyakran ÁFA-alapnak tekintik és arra is fizetheted az ÁFÁ-t. 3. Ez az értékhatár tudtommal a személyesen EU-n kívülről behozott árura vonatkozik csak, ha csomag jön, akkor elméletileg az 1 USD értékű terméket is megvámolhatják/ÁFÁ-ztathatják. 4. EU-n belül nincs vám és ÁFA (pontosabban az ÁFÁ-t eleve megfizeted), EU-n kívül elméletileg minden beérkező csomag vám és ÁFA-köteles. 5. Ha futárszolgálattal (pl. GLS, UPS, stb.) rendelsz, akkor garantáltan, automatiukusan átmegy minden csomag a vám/ÁFA folyamaton. Ha hagyományos (lassabb, olcsóbb) szállítási módot választanál, akkor elképzelhető, hogy megúszod a vámot (nekem nagyobb csomagom is jött vám nélkül, de 1 DVD-re is kellett már fizetnem), viszont kb. ugyanekkora az esély arra is, hogy a Magyar Posta ellopja a csomagodat.
0
2006. augusztus 3., csütörtök 12:14
2975
1. igen. a dvd áfaköteles termék, ennyi. 2. vam.hu-n megvan, csak nem egyszerű megtalálni 3. igen, és ez a 22 euro is gyakorlatilag csak szokásjog, nem kötelező 4. jelen topicban írtakból kiindulva valószínűnek tartom, de közvetlen tapasztalatom nincs 5. mindkét kérdésre igen a válasz: a vámos jókedvétől is függ, de a kisebb csomagot jó eséllyel átengedik.
még annyit, hogy angliát ne keverjük a dologba, miután eu tagállam, így a vámolás szóba sem jöhet. az ezy-n pedig van olyan opció, hogy ajándékként lehet küldetni, ez eddig nekem bejött
0
2006. augusztus 3., csütörtök 11:37
16458
nekem 3 DVD-ről lenne szó, 2 db 18 dollár körüli, 1 dvd meg 42 dollár. összeadva ez olyan 78 dollár körüli összeg. a posta / futár költsége nem számít bele a teljes összegbe, vagy igen?
0
2006. augusztus 3., csütörtök 11:29
479
Én max 5 DVD-t szoktam egyszerre rendelni és így még egyszer sem vámoltatták meg a cuccaimat (volt közte amcsi, angol és ausztrál szállítmány). Az értékhatár 25 Font és 55 USD körül volt.
Az angol csomagok eddig mindig bontatlanul érkeztek meg hozzám, egyedül a tengerentúliakba túrtak bele a vámosok; számla viszont egyikben sem volt (Pacific és EZY rendelések), így lehet, hogy azért nem vámoltatták meg(?).
A legértékesebb cucc, amit eddig rendeltem 70 Font körül volt (nem DVD), de azt meg annyira körbetekerték szigszalaggal, hogy meg sem próbáltak belekukkantani a magyarok (nekem is húsvágó bárd kellett hozzá, hogy kinyissam a dobozt) :-))
0
2006. augusztus 3., csütörtök 11:29
702
4 film még eljött kínzás nélkül, de ez tényleg a határ.
0
2006. augusztus 3., csütörtök 10:59
1683
Egyenként kell megrendelni a filmeket, akkor nem lépik túl a vámköteles összeget. Egyszer engem is megkínoztak így, mikor összevontam a rendeléseimet. 1 dvd egy csomag, és akkor rendben van. Üdv!
0
2006. augusztus 3., csütörtök 10:14
16458
basszus... az én tervezett DVD-csomagom az Amazon.com-tól 110 dollár körüli (futárral együtt), de hogy ha ilyen cirkusz van a külföldről érkező csomagokkal, akkor nem is tudom, hogy belevágjak-e...
0
2006. augusztus 3., csütörtök 9:56
261
Sziasztok,szeretnék a Yesasia-ról filmet rendelni de nem tudom,hogy kell vagy mi kell hozzá.Tud valaki segíteni?
0
2006. augusztus 3., csütörtök 4:36
1189
Lenne pár kérdésem a hozzáértőkhöz. Legutóbb rendeltem az amazonról (ez volt az első rendelésem) és nagy meglepetésemre a csomag helyett egy kis papír fogadott, hogy a vámraktárban átvehetem a küldeményemet. Be is mentem érte és a 128 dollár (durván 28.000 forint) értékű csomagot 7000 forintért vehettem át. Ebből 1000 forint a vám, 500 forint kezelési költség és 5500 forint 20%-os ÁFA.
1. Van-e joguk velem megfizettetni az ÁFÁ-t és ha igen, akkor miért? 2. Hol találok erre vonatkozó jogszabályokat (mert a vam.hu-n sokminden van, csak a lényeget nem találtam)? 3. Azt tudom, hogy 22 euróig vámmentesen lehet rendelni, de akkor ezek szerint a felette lévő értéket bármikor megvámolhatják? 4. Az amerikai csomagokat szigorúbban nézik, mint a máshonnan származóakat? 5. Érdemes kisebb értékű csomagokat rendelni, azok könnyebben átcsúsznak a vámon, vagy ez az egész vámolás dolog csak találomra megy?
Rendeltem már Koreából, Japánból, Angliából, voltak közte 22 eurót meghaladó csomagok, de eddig még nem volt szerencsém a vámosokhoz, remélem nem találkozom velük egy jó ideig (mondjuk soha többet :)).
0
2006. augusztus 3., csütörtök 0:21
16458
igen, ezt én is tapasztaltam. a felirat őket egyáltalán nem érdekli, ezért sem tüntetik fel. pedig én is most készülök egy ilyen projektre, igaz, azokon garantáltan nem lesz magyar felirat... :( :)