Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2006. augusztus 3., csütörtök 0:18
Mostanában sokat böngészem a külföldi online bolt-okat, (amazon.de/uk; sendit; ezxdvd... és barmira idegesítő, hogy gyakran olyan kevés info van feltűntetve a kiadványokról, hogy még az alap dolgokat sem írják, nem hogy a lényeget... Hogy van e rajta magyar felirat... Miért van ez? Egy olyan profi online boltban mint az amazon???

Nem tudna ajánlani nekem valaki egy olyan oldalt ahol részletes infok, esetleg, dvd-tesztek vannak fönn elsősorban R2-es filmekről?
0
2006. július 29., szombat 12:13
Hello Srácok! Én postán dolgozom, a Western Unionnal csak magánszemélynek tudsz pénzt küldeni, úgy hogy a címzettnek be kell menni egy WU hivatalba és kitölteni egy nyomtatványt, hogy megkapja a pénzt. Ezzel egyébként az átváltásnál is veszítesz pénzt, mert ők nem az MNB. A nemzetközi postautalvány pedig mehet cégnek is,kiviszik házhoz, de annak a pontos irányítószámos címét meg kell adni és a cégen belül egy magánszemélyt, aki átvehetei a pénzt. a www.posta.hu-n van ezekről leírás
0
2006. július 29., szombat 10:10
bizony. ebből most nekem nem derül ki, hogy van-e magyar felirat (mivel NINCS feltüntetve):

# Actors: Eddie Cibrian, Kari Matchett, William Fichtner
# Format: Box set, PAL
# Language English
# Region: Region 2 (This DVD will probably NOT be viewable in other countries. Read more about DVD formats.)
# Classification: 15
# Studio: Warner Home Video
# DVD Release Date: 4 Sep 2006
# Average Customer Review: based on 9 reviews. (Write a review.)
# DVD Features:

* Main Language: English

# Note on DVD sets: During postage, discs in multidisc sets occasionally become dislodged without damage. Please examine and play these discs. If you are not completely satisfied, we ll refund or replace your purchase.
# ASIN: B000FIH69K
# Amazon.co.uk Sales Rank: #1,717 in DVD

ha nincs, akkor (az olcsóbb) tengertúli beszerzés lesz a vége...
0
2006. július 29., szombat 3:34
"A német amazonon meg azt írják hogy uk. importból hozzák"

Akkor az nem a német változat, hanem az UK változat. Persze lehet, hogy ugyanaz.
0
2006. július 29., szombat 3:31
Ugyanúgy csomagolnak, mint a többi Amazon. Nem a legstabilabb, de nagyon ritka a sérülés. Viszont a német Amazon pofátlanul magas postaköltséget számol.
0
2006. július 29., szombat 3:29
1. Előfordulhat. Sérülés elég ritka, eltünés egy fokkal gyakoribb kb. minden 15-20 csomagból egy. Kérdés, hogy ez miért befolyásol téged a rendelésben?

2. 40-50 dollár esetén semennyi, mert 50 dollár áfája 2120 forint, és 10 euro alatti vámtartozást nem kell megfizetni.

3. Amazonnál nem szokott gond lenni a fizetéssel.
0
2006. július 29., szombat 1:38
Az Amazon.de-ről van valakinek bármilyen tapasztalata?
Rendelt már valaki?
(Csomag felszakadás?Roncsólt áru?)
0
2006. július 29., szombat 0:51
Jah... Ez meg a másik... Jártam már pár külföldi online DVD boltban, de döbbenet hogy mennyire kevés infot adnak a termékről... A Sendit pl.: semmit nem ír, hangsávok, még az extrákat is ritkán, nemhogy a feliratokat... Az amazon sem írja le hogy milyen feliratsávok vannak a lemezen, pedig ez rohadt fontos lenne... De kell hogy legyen rajta magyar, hisz a Paramount DVD-k, és főleg az eddigi Star Trek-ek majdnem egységes specifikációval szoktak megjelenni a 2-es régióban. És a német változaton pl.: biztos van felirat. Ez az info első kézből való. A német amazonon meg azt írják hogy uk. importból hozzák, tehát kell rajta magyar feliratnak lennie, ahogy a mozifilmek is magyar feliratosan jelentek meg az egész 2-es régióban...
0
2006. július 29., szombat 0:35
ha változna a specifikáció, valószínűleg frissítenék, nem?
0
2006. július 29., szombat 0:29
Köszönöm a segítséget, de már úton is van a megrendelés! :-))))))))))))))))))
R2-D2 Jóvoltából! :-)))
Már olyan régóta vágyom ezekre a Star Trek évadokra, hogy csak na! Csak aztán tényleg magyar feliratos is legyen... Előfordulhat az hogy ez valami utángyártás, és már nincs rajt magyar felirat? Nem lenne katasztrófa, csak hát azért mégis...
0
2006. július 29., szombat 0:19
én is a közeljövőben fogok külföldről rendelni DVD-t, mert idehaza egyelőre nem lesz meg, amit szeretnék. egyelőre még gondolkodom, hogy hogy is járnék jól. az amerikai változat 8-9 ezer forint annak az általam sokat emlegetett hibrides sorozatnak, az R2-es, brit piacra szánt változat pedig 17-18 ezer forint. ha ezen nem lesz magyar felirat, akkor marad az R1-es, USA változat.

1., Amazon: milyen gyakran fordul elő, hogy nem úgy érkezik meg a csomag, mint ahogy a küldő feladta (tört lemez, megcsócsált doboz, elveszett csomag)?

2., nem nagyon vagyok tisztában az egésszel: ha EU-n belül rendelnék, akkor nincs vám. ha EU-n kívülről (tehát pl. USA), akkor van vám. egy 40-50 dolláros DVD-nél mennyi kb. a vám meg az egyéb (posta / futár) költség? biztos benne van a súgóban, de jobb lenne olyasvalakitől hallani, aki már rendelt, és biztosan tudja. (nem feltétlen Amazon, más boltot is nézek).

3., internet-kártyám van. már fizettem vele itthon/külföldön online. gondolom akkor ezzel nem lesz gond.

köszike!
0
2006. július 28., péntek 23:32
- A 79.55 az a végső ár, vagy erre még rájöhet valami vámköltség, vagy ilyesmi?

Ez a végső ár.

- Most akkor hogyan is kapom meg a csomagomat? A postás bácsi kihozza, vagy be kell menni érte a postára?

Postás bácsi kihozza. Ha nem talál otthon, hagy értesítőt, és akkor be kell battyogni érte a postára.

- Van valami értékbiztosítás ilyenkor?

Nincs. Ha elvész vagy megsérül, szólni kell az Amazonnak. Általában újraküldik.

- Tulajdonképpen én most akkor hogyan fizetek? Utánvétes lesz mintha az xpress-ről rendeltem volna? Vagy kapok egy csekket?

Utánvételt felejtsd el! Olyan nincs, csak nálunk, belföldre. Gyakorlatilag készpénzt kell kiküldeni a megadott postai címre csekken (a belföldi rózsaszín csekk nemzetközi megfelelője, ha egyátalán létezik nálunk ilyen), vagy valamilyen készpénz küldő cégen keresztül (pl. Western Union). A rendelésedet csak akkor kezdik el feldolgozni, ha megkapták a pénzt.

- Fontban kell fizetni természetesen. Bár a pénzküldő cégek valószínűleg át tudják neked váltani.

A készpénz küldés baromi lassú és drága módszer. Csináltass egy internetes kártyát!
0
2006. július 28., péntek 22:57
Dylan! Hívj fel, légyszi!
0
2006. július 28., péntek 22:53
A segítségeteket szeretném kérni, itt annyi tapasztalt gyűjtő meg szokott fordulni... Az Amazonon most nagyon akciós a Star Trek sorozat, és meg is szeretném rendelni az első két évadot, mivel kártyám nincs, ezt a "csekkes" módszert választottam... A múltkor bekattintottam hogy "Priority Express" és valami 26 font postköltséget rászámolt... Most normál "Air Mail"-t választottam, így már elfogadhatóbb a költség, és ha minden igaz, naggyon olcsón ki fogok jönni...

A kérdéseim a következők lennének:
- A 79.55 az a végső ár, vagy erre még rájöhet valami vámköltség, vagy ilyesmi?
- Most akkor hogyan is kapom meg a csomagomat? A postás bácsi kihozza, vagy be kell menni érte a postára?
- Van valami értékbiztosítás ilyenkor?
- Tulajdonképpen én most akkor hogyan fizetek? Utánvétes lesz mintha az xpress-ről rendeltem volna? Vagy kapok egy csekket?
- Forintban kell fizetni az árát? Gondolom...

Előre is köszi a segítséget!
0
2006. július 26., szerda 9:26
Nekem az Angliából érkező csomagaimat eddig egyszer sem bontották fel (amazon, choices, loaded), ellenben ami az EZY-ről jön mindig cafatokra szedik és rábiggyesztik, hogy "szabálytalanul lezárt csomagolásban érkezett" :-/ Eddig szerencsére nem találtak semmi kedvükrevalót a kedves vámosok, így megérkezett minden film... érdekes, hogy az amcsi Pacific-ről érkezett dobozokat szépet fel tudják bontani és vissza is csomagolják, ahogy kell.
0
2006. július 26., szerda 5:16
Ellenőrizni kell ám, nem kábítószert tartalmaz-e a csomag... ;) :)
0
2006. július 26., szerda 3:38
de
0
2006. július 26., szerda 3:38
Elvileg igen. Gyakorlatilag a franc tudja.
0
2006. július 26., szerda 2:07
Mondjuk már kukkolhatják az angliából jövő dolgokat, EU tagország vagyunk, arra nem tudnak vámot tenni... igazam van?
0
2006. július 26., szerda 1:31
Derceto, ha "Gift"-et kérsz rá, akkor elvileg bontatlanul jön meg? Most akarom fizetéskor én is megredelni, a Nemesis SE-vel együtt, szintén amazon.co.uk-ról.

Előre is köszi!
0
2006. július 26., szerda 1:26
Biztos belekukkantottak a vámosok. Ehhez joguk van.
0
2006. július 25., kedd 23:42
Sziasztok! Megrendeltem a Star Trek TOS első szezont az amazonról, meg is kaptam, de a postás már a papírdobozt, amiben küldték kibontva hozta. A benne lévő film sértetlen, minden megvan, bontatlan. Viszont aggaszt, hogy miért volt kibontva a papírdoboz alja.
0
2006. július 21., péntek 18:30
A Vakáció filmek csak az eredeti szinkronnal jók, és mivel a karácsonyi vakációt is új hanggal adta le a tv2 gondolom ez lenne a lemezen.
0
2006. július 21., péntek 18:22
ha kintről rendelnél, ajánlom a www.hmv.co.uk -t. Lemezenként 1.75ért Európába elküldenek mindent, ami ugyan nem olcsó,de ha hozzávesszük, h milyen akciók vannak rendszeresen (egy film 2.99 /egy font 405kb/) akkor megéri így is a talán.
0
2006. július 10., hétfő 13:58
Ok köszi az infót neked is.
0