Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2006. június 22., csütörtök 11:36
Nem hinném, hogy azért mert számomra a hagyományos fizetőeszköz szimpatikus, már betegnek kellene tartani engem.
Nekem a pénz, mint tárgy jelent sokat, megjegyzem, a nevében is benne van: fizetőeszköz. Akinek az egész már csak egy banki művelet, az nyilván nem tudja értékelni mindezt, sosem látott szép papírpénzt, nincs meg számára ez az érzés. Egyébként a pénznek kultúrális kivetülése is volt, na persze nem az ocsmány arctalan eurora kell gondolni, hanem arra, amikor minden országnak saját fizetőeszköze volt még. A francia frank például sokkal szebb volt, mint az euro, de mondhatnék más példát is. Ilyen alapon a numizmatikusok is mind kórosan ostobák...
Ha már egyébként is beteg vagyok, akkor azt is elmondom, hogy mindmáig jobban szeretem, és többre tartom a hagyományos fényképeket, melyek még papíralapúak, mert egy szép fényképet kézben tartani, mondjuk egy szép lányról, az sokkal bennsőségesebb, mint monitoron bámulni, és ugye a szívem feletti belsőzsebbe nem tudom a képernyőt belegyömöszölni. :-)
De hogy ne higyjetek teljesen elmaradottnak, már tíz évvel ezelőtt volt bankkártyám, de nem tudtam megszeretni, akkor is legtöbbször úgy fizettem, hogy kivettem automatából a pénzt, és a pénztáraknál készpénzzel fizettem. Nekem így jó!
Ez a bacilus duma meg szép-szép, de millió más dolgot lehetne felhozni, hogy az ember hol szedhet össze kórokozókat, a tömegközlekedés, a boltok, vagy szimplán egy zsúfolt járda épp elég ehhez, nem kellenek hozzá szifiliszes, feketehimlős kártyaellenes alakok.
most posts by TM
0
2006. június 22., csütörtök 11:00
kösz!
amúgy innen nem rendelt esetleg már valaki?
0
2006. június 22., csütörtök 10:25
Ha már így visszakanyarodtunk a topichoz, nem tud valaki olyan helyet, ahol esetleg 170 (dán) koronánál olcsóbban lehet beszerezni az Adams aebler-t?!?
0
2006. június 22., csütörtök 9:20
pl itt: http://www.xploitedcinema.com/dvds/dvds.asp?title=698

Európába is küldenek (bár nem tudom, hogy mi ebbe a kategóriába tartozunk-e... :-)) Azért érdemes próbálkozni.

"DVDs Shipped to Europe, Asia, Australia, South America & Africa
$7.00 for the 1st DVD and $2.00 for each additional DVD"

0
2006. június 22., csütörtök 0:14
amúgy: Ichi the killer holland uncut-ját honnan tudom megrendelni, mert nem találom sehol?
0
2006. június 22., csütörtök 0:03
"a pénzérménél szeretem, amikor még teljesen fényes, mert esetleg ebben az évben verték" - ennél már csak az jobb, ha száz évvel korábban verték és ugyanezt tudja...
0
2006. június 21., szerda 23:40
én meg utálok belegondolni, hogy a bankjegyet, amit a kezemben tartok, valaki a mocskos, leköhögött kezével megfogta, és lehet, hogy pont előtte vakarta meg a kezével az izzadt hónalját, vagy a.... (nem folytatom inkább)
:)

érme szvsz nagyon kényelmetlen, lehúzza a zsebed, csak gyűlik, gyűlik...
0
2006. június 21., szerda 23:36
te beteg vagy... :)
0
2006. június 21., szerda 23:31
Én épp ellenkezőleg: a bankjegyeket még csak-csak megtűröm, bár utálom a tárcámban sorbarendezni a címleteket, hogy ne kelljen fizetéskor matatni. Nagy címletű pénzzel csak 1-2 nagyobb helyen merek fizeni, volt már bazmegezés néhányszor, mert nem volt apróm. Az érméket viszont utálom, csak gyűlnek a tárcámban, húzzák le a zsebemet, ennek persze az aluljárólakók szoktak örülni.
Egyébként a kártyért sem rajongok, tőlem loptak már el egyet és 20 rugóm bánta. Számomra az online fizetés/átutalás illetve mobiltelefonos fizetés a legszimpatikusabb.
0
2006. június 21., szerda 20:54
Az ilyen pontgyűjtő meg egyéb baromságokat csuklóból kiszórnám, azokat rühellem legjobban, egyébként pedig szeretem számolni, sorbarakni, "megfejelni", szeretem a pénz színét és a szagát (ugyanis van!), szeretem a ropogó hangját, szeretem, amikor új, még nem gyűrött, a pénzérménél szeretem, amikor még teljesen fényes, mert esetleg ebben az évben verték, egyszerűen ragaszkodom hozzá! Egy silány műanyag-mágneslap sehol nincs ettől az élvezettől.
Személy szerint tőlem még soha, senki nem próbálta meg elvenni! :-)
most posts by TM
0
2006. június 21., szerda 20:43
ez itt ugyan szinte teljesen off, de mit nem szeretsz a kártyákban?
0
2006. június 21., szerda 20:42
múltkor elveszett egy amazonos csomagunk. a nejem írt az amazonnak a saját felületükön (gyakorlatilag be kell ikszelni, hogy mi a problémád, fogalmazni sem kell), pár órára rá (pedig este volt!) jött a - nem automata - válasz az emailemre, hogy elnézést kérnek, ellenőrizzem a címem, hogy jól szerepel-e náluk, s azonnal újraküldik. így is történt. ez nyugat-európa.
a senditről, az amazonról és az ezyről tudok nyilatkozni: mindegyik kitűnően csomagol, pl azt a nagyon extra tremors dobozt is úgy becsomagolták, hogy fizikai képtelenség lett volna a teljes megsemmisítés nélkül megsérteni ;)
0
2006. június 21., szerda 20:30
-nem szeretek semmilyen kártyát, de ez csak egy dolog, a rendeklésnek aza része zavar, hogy én álljam a rizikóját annak, hogy nem kapok semmit, ha eltűnik a csomag, vagy pedig ha meg is érkezik, akkor esetleg sérült.
Még egy Nemzeti Sportból sem veszem meg a szamárfüleset, vagy a színhibásat, vagy amelyiken látom, hogy már valaki beleolvasott, nemhogy egy értékes digipackból azt amelyik nem tökéletes!
most posts by TM
0
2006. június 21., szerda 20:18
"Ott azt nem értik, hogy egyes helyeken miért nem lehet kártyával fizetni."

én itthon sem értem, hogy valahol miért nem lehet. ez a XXI. század, nehogy már vánkos alatt tartsam a pénzem...
továbbá azt sem értem, miért idegenkedik mindenki a bankkártya/hitelkártya használatától. mobil banking --> minden terhelésről kapsz smst, az aktuális egyenlegeddel, gyakorlatilag veszély nélküli. miért jobb kitömött zsebbel mászkálni, és örökké számolgatni, hogy mennyi pénzem is van?! (költői volt a kérdés)
0
2006. június 21., szerda 18:56
Hát nekem csak magyarkártvám van, meg James Bondos römi.
most posts by TM
0
2006. június 21., szerda 18:41
Na igen, az Xpress is felhagyhatna végre a kifogásaival és bevezethetné a kártyás fizetést végre!
0
2006. június 21., szerda 17:47
Nekem is csak pozitív tapasztalatom van a netes rendelésekkel. Kivételes szerencsém, hogy még a Posta sem nyúlta le az árut (az Xpresstől jövőt már igen).

Csak kártyával lehet fizetni, de ez a fejlett országokban nem akkora ügy, mint nálunk. Ott azt nem értik, hogy egyes helyeken miért nem lehet kártyával fizetni.

Mondjuk más fizetést nem is nagyon tudnék elképzelni. Az ilyen utánvétes dolog nyugaton nem divat. Elég para az áruval rohangálni, még visszafele a pénzzel is túl sok lenne. Csak nálunk szeretik ennyire a készpénzt, fejlett országokban nem forog ennyi belőle
0
2006. június 21., szerda 16:26
Ez igaz, de ugyanúgy érvényes ez egyes (inkább többes) magyar online boltra is (az xpress messze a legkorrektebb - ez most nem nyalás volt :-)). A DVDabc cseszik válaszolni a kétnaponta küldött e-mailjeimre, telefon csak csörög... hát még jó, hogy ott nem utalással fizetek, mert akkor azt hiszem se pénz, se DVD nem lenne. Ellenben több külföldi megrendelésem ezidáig abszolút zökkenőmentesen zajlott le (kopp-kopp). Nem is a netes tranzakcióktól parázok, hanem a magyar posta kézbesítési módszereitől... de ez már OFF.
0
2006. június 21., szerda 16:17
Na ez az amit én nem szeretek, mert ha gubanc van, akkor rohangálhatok, mint pók a falon.
most posts by TM
0
2006. június 21., szerda 16:07
Dombornyomott kártyával, vagy sima internetkártyával (én pl. a CIB-et használom). Ez utóbbi szerintem biztonságos(abb), mert csak annyi pénzt pakol rá az ember, ami az aktuális vásárláshoz kell és akkor nincs az, hogy Joe a tengeren túlról megfeji a magyar számlánkat :-)

A Choices a pénzt kb 1-2 nap elteltével "gyűjti be", ezután kapsz egy mail-t, ha elkészítették a csomagodat és ettől számítva 3-4 munkanap mire ideér a DVD.
0
2006. június 21., szerda 15:58
Szia!

És a fizetés hogy működik?
0
2006. június 21., szerda 15:11
Magyar felirat nuku, de itt potom árért hozzá lehet jutni:
http://www.choicesdirect.com/templates/product.asp?ProductGuid=669719

Choices-ról már többször is rendeltem, nagyon korrektek és mennyiségtől függetlenül csak 3 Font a postaköltség! Általában egy hét alatt itt a cucc.
0
2006. június 20., kedd 14:50
Üdv!
Valaki segíthetne nekem, meg szeretném rendelni a Before Sunrise/Sunset díszdobozt valahonnan, ahol elérhető. Külföldről még sosem rendeltem, dombornyomott kártyám sincsen, egyenlőre nem is nagyon akarok csináltatni, (mert ugye minek, úgyis csak erre az egyre használnám) viszont a film meg kellene, persze magyar felirattal ugyebár, ez fontos!
Ha valakiben felébredne a a tettvágy ez ügyben, kint van az e-mail címem. Köszönöm!
0
2006. június 17., szombat 13:04
Jaj, most olvastam csak vissza...Köszi neked is a segítséget derceto!!!
0
2006. június 17., szombat 12:34
Köszi a segítséget!!!
Rendelt már valaki erről az oldalról? Megbízhatóak?
0