Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2006. január 8., vasárnap 23:16
Üdv mindenkinek. Ismét a segítségeteket kérném, mivel még nem rendeltem külföldről.
Hogy kell fizetni? A postán utánvéttel, vagy olvastam azt is, hogy lehet kártyával  fizetni..? Hogy megy ez a kártyás fizetés?
0
2006. január 8., vasárnap 19:40
a lényeg az volt, hogy neki, mint magyar vásárlónak, nem annyit kell az áruért fizetni, mint amennyi fel van tüntetve. a különbözet mértékét rontottam el - ugyanúgy, mint te. a különbség csak az, hogy én ezzel tisztában vagyok, és korábban már pontosan le is írtam, te viszont nem is érted, hogy működik a dolog, ennek ellenére vetted a bátorságot, és kiosztottad az észt, nem először... az meg, hogy ki mit nem ért, elég könnyen visszakereshető a topikban...
0
2006. január 8., vasárnap 14:28
Én valamiért 12%-ra emlékeztem, talán a nyereségadó miatt.
0
2006. január 8., vasárnap 14:26
Hát igen, végül is te abban tévedtél, hogy van rajta ÁFA, én meg abban, hogy eredetileg mennyi. A te tévedésed félrevezette a vásárolni szándékozót, az enyém meg nem. Hamu fejemre.

Nem tudom, melyik többi részét nem tudtam megérteni, az vilgáso, hogy te azt nem értetetted, hogy van rajta ÁFA.
0
2006. január 7., szombat 22:27
kösz a precíz korrigálást, ismét sikerült kiragadnod a fontos és lényeges pontokat... apró szépséghibája a dolognak egyrészt, hogy ezen néhány hónapja már elvitatkozgattunk, és akkor se nagyon bírtad a dolgot megérteni. mondjuk ahhoz az állapotodhoz képest javultál, pl. már tudod, hogy a szálltási ország ÁFÁját számolják fel, és abban igazad van, hogy valóban a VAT-tal növelt ár jelenik meg, erről elfeledkezdtem. a többi részét a dolognak viszont még mindig nem bírtad megérteni, bár tudom, hogy te fejből tudsz mindent, talán nem ártana néha utánanézni, ugyanis a különbség korábban 7,5 % volt, most pedig 2,5% (17,5-25%, 17,5-20%).
a 35,97 font és a 36,73 font között tehát egészen pontosan a VAT és az ÁFA közötti, jelenleg érvényes 2,5%-os különbség  jelenik meg. nyugodtan kiszámolhatod. például...
0
2006. január 7., szombat 19:20
Az amazonon az árak nem VAT nélkül értendők, hanem a helyi ÁFA %-kal. Amikor a kosárba teszed, és a fizetéshez klikkelsz, akkor a szállítási állomás szerinti ÁFÁ-val növelt ár lesz látható, ez az elmélet, a valóságban rendszerint sokkal alacsonyabb ár jelenik meg, mint azt a ÁFA különbság indokolná, de valamivel magasabb, mint az eredetileg feltüntetett.

Pl. egy 35,97 fontos DVD-nél, a számlázott ár 36,73 lesz Mo. szállítási címre, pedig a 12-25% ÁFA különbség ennél jóval többet indokolna.

Az EU-n kívülről nincs ÁFA (pl. USA), vagy a helyi ÁFA van, ami után a magyra vámhatóság vagy szab ki vagy nem szab ki további 25%-ot. Azt hiszem 60000 Ft érték alatt nem szab ki.
0
2006. január 7., szombat 16:29
nincs mit.
0
2006. január 7., szombat 16:17
kösz.
0
2006. január 7., szombat 16:13
igen, sajnos. nekem még (lekopogom!) sosem lopták el a csomagomat, de újraküldik, ha mégis. tudom, terjedelmes ez a topik, de olvass vissza, hasznos infok vannak a senditről, amazonról, ezyről és a többiről.
0
2006. január 7., szombat 16:11
sztem a senditről és az amazonról itt mindenki beható ismeretekkel rendelkezik. az amazonon az árak VAT nélkül értendők, így az adatlapokon látható árra még ezt is éa a postaköltséget is rá kell számolni. amúgy jó cég az is, kb hasonlók a tapasztalataim, mint a sendittel kapcsolatban. mindkettőtől bátran rendelhetsz sztem.
0
2006. január 7., szombat 15:51
A csomagot egyébként a posta szállítja?
0
2006. január 7., szombat 15:44
Kösz Angel, esetleg az AMAZON-ról tudsz mondani valamit?
0
2006. január 7., szombat 15:13
igen. jó cég. nekem eddig mindig kb 1 hét alatt jött meg. 1.5L a postaköltség per darab.
0
2006. január 7., szombat 15:09
Rendelt már valaki a Sendit.com-ról? Megéri? Mikorra jön le a cucc? Mennyit ZS-t raknak még rá?

0
2006. január 6., péntek 14:01
szállításra=szállítással
0
2006. január 6., péntek 14:00
Leginkább azért álltak le a Mo-ra szállításra, mert a csomagok jó nagy hányadát lenyúlja a magyar posta, és egyszerűen elegük lett a pótlások küldözgetéséből. Teljesen meg tudom őket érteni.
0
2006. január 6., péntek 13:14
pedig kurva jó áron volt az evil dead trilogy 4disc digipack :)
0
2006. január 6., péntek 13:13
a válasz egyszerűbb, mint hinnéd.

mellesleg a legtöbb internetes helyen nem fogadják el a magyarok bankkártyáját sem...
0
2006. január 6., péntek 13:03
Ráadásul hiába kérdeztem meg anno email-ben, hogy egy uniós tagországba vajon miért nem szállítanak, csak virtuális vállvonogatás volt a válasz. Na szopjatok le, gondoltam magamban, akkor marad a sendit.com.
0
2006. január 6., péntek 0:49
Olyan, hogy Magyarországra nem szállít.
0
2006. január 5., csütörtök 22:42
rendelt már vki az angol play.com-ról? milyen?
0
2006. január 4., szerda 17:34
Innen megkapod kb. 2000+postaköltségért is, igaz R1-es.
0
2006. január 3., kedd 22:46
:)
0
2006. január 3., kedd 22:42
semmiből nem áll igényelni és egyéb tekintetekben is hasznos ;)
0
2006. január 3., kedd 22:26
nincs kártyám
0