Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2006. január 2., hétfő 9:04
Tud valaki segíteni?
0
2005. december 3., szombat 12:20
Nagyon szépen megkérném azt az illetőt aki már rendelt az Amazon.com-ról filmeket (akár már többször is) legyen olyan kedves és ha nem olyan nagy kérés segítsen nekem. Iszonyatosan régóta próbálok már filmet rendelni az amazon-ról, de sajnos az angol tudásom miatt nem jött össze. Amúgy ez a film kéne már évezredek óta - http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B0001XLVHM/ref=pd_bxgy_img_2_cp/026-9346157-6185268
Előre is köszönöm! itt az msn címem - Ryo_Trunks23_@hotmail.com
0
2005. november 26., szombat 11:03
Nah, a nemrég bemutatott gyűjteményem remélhetőleg jöv hét folyamán ezel bővül:
0
2005. november 21., hétfő 12:56
Nézegettem néhány külföldi online shop-ot. (Amazon, Sendit, EzyDVD)

Miért van az hogy egy csomó helyen nem tűnteik fel részletesen hogy milyen hangsávok, és feliratok vannak a DVD-n? Pedig ez lenne a leg fontosabb információ, nem? Az extrák felsorolását is sokszor lehagyják főleg a Senditnél...
0
2005. november 20., vasárnap 21:15
Van. Többször rendeltem, és mindig megjött, ráadásul egész gyorsan. A postaköltség jutányos (ingyen van), a csomagra pedig mindig valami bagatel összeget írnak, így a vámon sem zargatják.
0
2005. november 20., vasárnap 20:11
köszönöm a válszt.
Van valami tapasztalatotok az oldallal kapcsolatban?
0
2005. november 20., vasárnap 17:57
Hogy érted azt, hogy vágatlan? Ha a japán verzióra gondolsz, azt meg tudod rendelni pl. innen:
YesAsia: http://global.yesasia.com/en/PrdDept.aspx/pid-1003612248/code-c/section-videos/

Ez régió 2-es, le tudod játszani.
0
2005. november 20., vasárnap 16:20
(és mondjuk le is tudom játszani)
0
2005. november 20., vasárnap 16:18
tudnátok olyan oldalt mondani, ahonnan megrendelhetem a kill bill 1-2 vágatlan twinpacket, és meg is kapom?
0
2005. november 9., szerda 17:47
Ha valaki a WWW.WELTBILD.DE nevű cégtől vásárolna, ajánlom, felejtse el!

- A saját ÁSZF-üket sem tartják be.
- Hamis szállíthatósági adatokat tüntetnek fel a weblapjukon, a változásról nem tájékoztatnak.
- A vásárlástól elállást extra (posta)költség megfizetése után teszik lehetővé.
- Hihetetlen méretű postaköltséggel számolnak.
- Jóváírásra nem hajlandók
- Úgy csomagolnak, hogy szállítás közben a DVD megsérül.

Röviden, egy RABLÓBANDA, akik szerintem kimerítik az internetes csalás fogalmát.
0
2005. november 8., kedd 12:02
januártól 20% ha minden igaz!
0
2005. november 8., kedd 9:10
Visszaküldeni? Ha nem kell minek rendelted meg? Annak ellenére, hogy többnyire nem vámolnak, mindenképpen számolni kell vele még rendelés előtt. Szinte minden online bolt policy-jében benne van, hogy az esetleges vámterheket a címzettnek kell megfizetnie, tehát ha azzal az indokkal meg vissza a csomag, hogy a címzett nem kérte, lehet, hogy még a pénzt sem fizetik vissza.

Ha veszel egy cipőt, és rájössz, hogy 25% áfa van rajta, visszaviszed?
0
2005. november 8., kedd 3:18
Akkor a vámmal kapcsolatban az a lényeg, hogy lehet, hogy vámolnak és lehet, hogy nem?

anno 40ezerért is rendeltem és semmi vám nem volt, erre most egy 14ezres amazon csomagra kérnek pénzt...

ki lehet ezt kerülni valahogy, visszaküldetni, tudomisén?
0
2005. október 29., szombat 2:11
Ha R1-est akarsz rendelni, nagyon ajánlom őket: cdconnection.com
Korrekt árak, gyors szállítás. És ha kéred őket hogy ajándékként (gift) küldjék a cuccot, megteszik.
0
2005. október 28., péntek 23:21
Egy kérdés:
Ha a sendit-ről rendelek, miért vonnak le azonnal 1 fontot a számláról? E valami eőleg?
0
2005. október 25., kedd 2:05
Valóban, erre nem gondoltam. A belföldi postai árakat tényleg egy külön oldalon és bruttóban adják meg.
0
2005. október 25., kedd 0:31
Természetes, hogy a külföldi postaköltséget nettó áron adják meg. Mi értelme lenne az angol VAT-ot rászámolni, mikor az csak UK-n kívüli országokra vonatkozik, és belföldre más tarifák vonatkoznak (ezek valószínűleg tartalmazzák a VAT-ot).
0
2005. október 25., kedd 0:23
Azt én sem értem, hogy a postaköltséget miért nettóáron adják meg, talán a font meg a pint világában az 1,49 meg a 2,09 afféle kerek összegnek számíthat.
Az biztos, hogy a költségeik jóval kedvezőbbek mint a németeké vagy a franciáké - akik pl. Új-Kaledóniába kb. fele annyiért szállítanak, mint Pestre.
Kíváncsi vagyok, mennyi idő alatt állnak majd át az Amazonok a 20%-os ÁFÁ-ra, és hogy postaköltség terén vajon minket is egyenrangúnak tekintenek-e majd egyszer az EU nyugati felével.
0
2005. október 24., hétfő 23:37
utánaszámoltam, zebinek van igaza, a mutatott árban benne van a VAT. magyarul: az amazon áraira rá kell számolni 7,5 %-ot, annyiért kapod te meg (+postaköltség, amit valóban 1,25-el kell szorozni) közben utána is gondoltam, így az előző hozzászólást kérem tárgytalannak tekinteni:)
0
2005. október 24., hétfő 23:17
nemtom, nekem úgy jött le, hogy az áfa, ill. vat nélküli árat írják ki, és a végén számolják rá a 25%-os magyar áfát. amit írtál, azt viszont nem teljesen értem, mi az, hogy a pk vat nélküli, azaz költségx1.25? vat=áfa, és csak egyfajtát fizetsz, nyilván nem számolják fel az angliai áfa után a magyart is, tehát a dvd ára is vat-nélküli, így tökmindegy, hogy mikor szorzod meg 1,25-el, a postaköltségtől különvéve, vagy egyben az egészet.
a lényeg egyébként az, hogy a feltüntett árban benne van-e a vat, mint az elején írtam, nekem úgy rémlik, nincs, de lehet, hogy neked van igazad. ami biztos: az angol amazonon feltüntetett árnál többet fizetsz valamennyivel, ez viszont valóban adódhat a magasabb magyar áfából
0
2005. október 24., hétfő 22:46
"az angol amazonon utólag számítják fel,"

Pontosabban a megjelölt árból levonják a VAT-ot és hozzáadják az ÁFÁ-t (ÁR/1.175x1.25) a feltüntetett postaköltség viszont VAT-nélküli (költségx1.25).
0
2005. október 24., hétfő 22:42
A vám 5%, az ÁFA 25%. Ha ezek közül valamelyik nem éri el a 10 eurót, akkor azt nem kell megfizetni (tehát egy 40 eurós csomag még teljesen adómentes). A postaköltség is beleszámít a csomag értékébe. Ha ajándékként jön, akkor van egy kb. 10,000 forintos vámmentes keret, tehát ennyit levonnak a csomag értékéből, és a maradékra számolnak vámot és áfát. De csak ha EU-n kívülről rendelsz. EU-n belül nincs vám, az áfa pedig benne van a bolti árban. Ez lehet a magyar áfa, vagy a saját, attól függően, hogy a bolt egy évben mekkora export forgalmat bonyolít.

Nem érdemes a vám miatt aggodalmaskodni, ha éppen nem vámolnak, akkor boldogság, ha mégis, hát itthon még egy fogkefét sem tudsz megvenni anélkül, hogy áfát fizetnél.
0
2005. október 24., hétfő 22:12
vámolni tényleg akkor szoktak, ha elég sokat rendelsz, de ha csak 1-2 filmet, akkor nem valószínű. akár azt is megteheted, hogy megkérdezed erről a vám- és pénzügyörséget. telefon vagy akár mail is lehet... egyik haveron is érdeklődött már náluk hasonló ügyben.
0
2005. október 24., hétfő 22:01
ezydvd.com.au
sendit.com
amazon.co.uk
amazon.com
ezek a legalapabbak, és talán a legmegbízhatóbbak, de lehetne még sorolni

a másik kérdésre egyszerű válasz nem adható, áfa a senditen benne van az árban, az angol amazonon utólag számítják fel, a postaköltségre is, az ezyn levonják, tehát valamennyivel kevesebb az ár, mint amennyit a filmeknél írnak. vám az eu-n belül nincs, a kívülről jövőket elvileg megvámolhatják, de egy-két filmnél nem nagyon szokták (nekem még egyszer sem vámolták). ha lehet (ezy-n biztosan), azt kell ráíratni, hogy ajándék.

még egy tanács: ha komolyan akarsz kintről rendelgetni, mindenképpen olvasd végig ezt a fórumot, megéri az időt
0
2005. október 24., hétfő 21:29
Üdv mindenkinek! Már biztosan a sokadik ilyen hozzászólás ez ebben a topicban, de még soha nem rendeltem külföldről, bár úgy tűnik, már nagyon eljött az ideje.
Alapvetően nem vagyok lusta visszaolvasni fórumokat, de ezer hosszászóláson nem lett volna egyszerű átrágni magam. Két kérdésem lenne. Az egyik az, hogy a vám/áfa milyen rendeléseknél kerül felszámításra? Mitől függ ennek mértéke? A másik nagyon alapvető, csak annyi, hogy ha valaki ráér beírhatna egy-két oldalt (vagy e-mailben is küldhet linkeket) ahonnan érdemes rendelni. Előre is kösz!
0