Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2005. július 18., hétfő 16:36
Az Amazonon elfogadják a Visa Electront, úgy látom. Amúgy érdemes azt is figyelembe venni, hogy a Full House 1-es régiójú kiadvány, ha nincs régiófüggetlenített lejátszód, akkor kellemetlen meglepetés fog érni, de ezt csak a biztonság kedvéért írom, gondolom, tudod. Szerintem áfát nem kell fizetni, a postaköltség pedig egyszerű küldeményként elemenként 2 font (750 Ft.)
Ha a külföldi rendeléseket hosszabb távon képzeled el, akkor lehet, hogy érdemes egy olyan magyar boltot keresni, ahol felvesznek külföldi rendelést is, mert így nem a te pénzed bánja, ha elveszik vagy megsérül a csomag. (Igaz, hogy az eltűnt csomagokat a jobb cégek zokszó nélkül, ingyen pótolják, de sajnos nekem már kétszer küldött csomagom is tűnt el; ilyenkor előbb-utóbb ajánlva fogják elküldeni a cuccot, ami külön pénz.)
Ha nem valami jól ismert cégtől rendelsz (Amazon, Sendit), hanem valami noname webhelyről, akkor érdemes utánanézni annak is, hogy milyen tanúsítványokkal rendelkezik a hely (pl. VeriSign), komolytalan az a webhely, ahol az adataid (bánkkártyaszámod) megadását kérő weblap címsorában nem https://, tehát a biztonságos http protokollmegjelölés szerepel.
0
2005. július 18., hétfő 16:30
Fizetési lehetőségek itt: Help > Payment Methods We Accept
Postaköltségek itt: Help > Shipping > Shipping Rates > International Shipping Rates > Europe

Átutalás szerintem nem fog menni, bár én mindig is kártyával fizettem (ez a legegyszerűbb módszer), de ha menne is, akkor sem akarnád használni, mert olyan költsége van, hogy abból már egy VISA classic kártyát is lehet igényelni.
0
2005. július 18., hétfő 16:00
Sziasztok.

Egyre többet gondolkodom azon, hogy megpróbálok beszerezni olyan sorozatokat, amiket idehaza kevés ember ismer. A nagy hátrány ugye az, hogy a legtöbb DVD-n nincs magyar szinkron (eh...), de sokszor még felirat sincs... :(

Innentől elvi síkon mennék tovább. Tehát ha ezt a DVD-t rendelném meg: Full House (Season 1, 5DVD), akkor mennyi áfa, postaköltség stb. terhelné pluszban az árat?

Látható, hogy 5DVD-s kiadvány $21.34 dollár, ami kb. 5e Ft.

És innentől kérném a segítségeteket. Ha tényleg megrendelném, akkor milyen pluszköltségre kellene számolnom? Van-e lehetőség átutalásra (sima VISA Electron kártyám van, ez ugye nem dombornyomott, így fizetni sem lehet vele...)? Milyen jótanácsokkal látnátok el egy kezdő vásárlót?

Köszi.
0
2005. június 28., kedd 4:18
Kösz a segítséget! Ha jól értettem az angol szöveget a Money Order lehet külföldről is választani. Akkor a kártya megfontolandó!
0
2005. június 28., kedd 3:18
1.) Add meg magyarul, elvégre az itteni postásnak kell majd rajta eligazodnia. Én így szoktam megadni: "4. Kossuth ut VI/80"

2.) Nem vagyok benne teljesen biztos, de szerintem a három közül egyik sem működik Magyarországról. De ha mégis, valószínűleg macerásabb, mint egyszer igényelni egy dombornyomott kártyát.

3.) Valóban, lentebb már volt szó áfáról, meg vámról. Talán olvasd el!
0
2005. június 28., kedd 3:10
Még sosem rendeltem külföldről, de most eljött az ideje, és lenne pár kérdésem, Olyasvalki tudna válaszolni aki rendelt már a Sendit.com-ról.
Lehet hogy tök alap dolgokat kérdezek, de mégiscsak pontosan kell tudnom nem?

- 1.) Hogyan adjam meg a címet? Magyarul: Kossuth út 4. VI. emelet 80. ,
       vagy angolul: Kossuth str. 4. VI. floor 80., vagy ez mindegy?
- 2.) Ha nem kártyával akarok fizetni, 3 fizetési opciót ajánl fel: - Chequ
       - Postal Order - Money Order. Melyiket érdemes választani, és hogy
       működnek ezek pontosan? Valamennyire tudok angolul, de nem igazán értem
       hogy mit kell elküldeni a címükre? Szóval hogyan zajlik pontosan a fizetés?
- 3.) Lentebb volt szó mindenféle áfáról, meg vámról. A Sendit-nél is számítanom
       kell arra hogy az áron, és postaköltségen kívül számolnak még rá valamit?

Sokat segítenétek a válaszokkal! Előre is köszi!
0
2005. június 21., kedd 19:05
Hopp :-) Ez most újdonság? Ezek szerint én vagyok az egyik legelsö fecske...
0
2005. június 21., kedd 19:03
Ez nagyon jó hír! Végre!
0
2005. június 21., kedd 17:38
Mostantól Magyarországon is használható a PayPal. Igaz, pénzt csak küldeni lehet, fogadni még nem, de már ez is haladás. Végre az Ebay-en is elverhetjük a pénzünket :)

www.paypal.com
0
2005. június 2., csütörtök 13:21
remek, köszi
0
2005. június 2., csütörtök 11:32
Köszi az infót.
0
2005. június 2., csütörtök 10:39
Ausztráliából kb. 1 hét.
0
2005. június 2., csütörtök 3:05
Sziasztok!
Szeretnék két filmet rendelni az ausztrál fbo-tól. Valaki aki rendelt innen, tudna abban segíteni, hogy mennyi idő alatt érkezik meg a csomag?
0
2005. június 2., csütörtök 1:21
Megjött az Omen díszdoboz 2 hét alatt sértetlenül, úgyhogy fogok még rendelni tőlük ;)
0
2005. június 2., csütörtök 0:46
nice! mik a tapasztalataid a dvdimport.com-al?
0
2005. május 17., kedd 21:23
"esetleg bizonyos esetekben kedvezmény gyanánt az amazon állja ezt a ktget."

Valószínűleg ez már csak szőrszálhasogatás, de az ÁFA (VAT) nem költség, hanem adófajta. Ha az Amazon az eredei ár áfájával csökkenti az árat, akkor nyilván innentől az új ár után kell számolni az áfát, ami persze kevesebb lesz. Tehát az Amazonnak is jobban megéri árat csökkenteni, mint "lenyelni" az áfát.
0
2005. május 17., kedd 20:20
Köszönöm a válaszokat. Mondjuk a senditnél akárhány DVD-t rendelek, mindegyiken van másfél font postaktg (míg az amazonon ugye minél többet rendelek annál ez annál kevesebb lesz), lehet hogy abban van felszámítva az áfa, vagy egy része.
Azt nem is gondoltam, hogy az állam nem szabja ki az áfát, azt gondoltam, hogy esetleg bizonyos esetekben kedvezmény gyanánt az amazon állja ezt a ktget.
0
2005. május 17., kedd 20:13
"És állítólag ha bejelöljük, hogy a küldemény ajándékba lesz, lenyelik az áfát a vevő helyett"

Ez hülyeség, miért tennének ilyet? Az áfát nem lehet lenyelni, azt az állam keményen behajtja.
0
2005. május 17., kedd 20:09
A Sendit is számol áfát, efelől nyugodt lehetsz. Az oldalon és a számlán is bruttó áfás árat látsz, ahogyan itt az Xpress-en sem a nettó árakat látod. A különbség mindössze annyi, hogy az Amazon a magyar áfával számol, míg a Sendit egységesen az angol áfával, ami azt hiszem 15% körül van. A Senditnél vagy csalnak, vagy úgy vannak vele, hogy inkább fizetnek többletköltséget, mint hogy külön számolják az áfát.
0
2005. május 17., kedd 19:06
Aha, kösz. De akkor hogy lehet, hogy pl. a senditnek esze ágában sincs áfát rászámolni, pedig ugyanúgy angol cég... És állítólag ha bejelöljük, hogy a küldemény ajándékba lesz, lenyelik az áfát a vevő helyett (???), namost ezt meg is tettük, mégis áfával küldik.
0
2005. május 17., kedd 18:33
nem vámot számolnak fel, hanem áfát. amióta eu tagok vagyunk azóta az ottani áfát ki kell fizetni a termékek után. rosszabbul jártunk...
a postaköltség annyi lesz amennyit a rendeléskor írtak, teljesen mindegy, hogy ők utána hány különbőző csomagban küldik.
0
2005. május 17., kedd 17:52
Néhány ismerősömmel rendeltünk pár filmet az angol amazonról, és akadt sajnos néhány problémánk.
Először is hiába x-eltük be, hogy a rendelt 6 DVD-t egy csomagban küldjék, először postáztak kettőt (meg is jött, becsületükre baromi gyorsan), most egy harmadik van úton. Ez ugye azt jelenti, hogy így több lesz a postaktg, aminek nem örülünk.
Másrészt úgy tűnik 25%-os vámot számolnak fel a küldeményekre. Itt az sem világos, hogy miért 25%-ot, és az sem hogy egyáltalán minek ide vám, elvégre mindketten EU-országok volnánk vagy mifene...
Szóval van valakinek ötlete, javaslata?
0
2005. május 14., szombat 14:53
Van itt egy R1 online bolt, ahol ahogy nézem nincs postaköltség és némelyik film elég jó áron van. Meg is rendeltem az Omen Collection-t.
Ha megjött, beszámolok mennyi idő alatt ért ide.
dvdimport.com
0
2005. május 8., vasárnap 23:51
Nekem megvan az Attack on the Queen magyarul. A TV-ből vettem fel. Valamint még Joe Lando-tól a Killer Flood /Gyilkos Áradat/ magyarul,és az Erdei Iskola/Higher Ground/ eredeti nyelven.
0
2005. május 8., vasárnap 23:45
Nekem megvan az Attack on the Queen. A TV-ből vettem fel. De megvan még a Killer Flood magyarul és az Erdei Iskola /Higher Ground/ eredeti nyelven. Én már rendeltem DVD-T külföldről és minden rendben volt. Az árak sem vészesek.
0