Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2005. május 6., péntek 10:50
Köszi! Ez azért megnyugtató.
0
2005. május 6., péntek 10:48
A zárolás feloldódik majd.
0
2005. május 6., péntek 10:27
Sziasztok!
Ti jártatok már így? :
A múltkor rendelni akartam 2db akciós dvd-t a www.selectdvds.com-tol. Minden rendben is lett volna de amikor a fizetésre került a sor a tranzakciós művelet után azt írta vissza, hogy valami oknál fogva nem sikerült a művelet. Gondoltam elütöttem valamit és újra próbáltam. Ismét sikertelen lett és fel adtam a kisérletezést. Gondoltam nem is kell nekem akkor innen rendelni. A baj viszont az, hogy mikor megnéztem az online számlámat akkor a vásárlás ellenértéket viszont le is zárolták a számlámon. Sőt mivel kétszer próbálkoztam kétszer is. A selectdvds azt írta vissza, hogy mivel a tranzakció sikertelen volt ők természetesen nem vették le a pénzt és nem küldik a csomagot. Ok, de akkor hogy zárolódik vissza a pénzem? Szerencsére nem nagy összeg még a duplázással sem, de akkor is idegesítő.
Járt már valaki így?
0
2005. május 2., hétfő 1:33
itt meg az, hogy miért:

VAT for EU customers outside the UK

Amazon.co.uk is required by law to collect VAT on orders for goods (including e-Books) dispatched to most countries within the European Union. For EU customers outside of the UK, amounts of VAT charged are in accordance with the local legislation in each country. For customers with a delivery address within the EU, VAT charges for your order will be itemised on the last page of your order, in the e-mail confirmation of your order and on the invoice dispatched with your order.
0
2005. április 30., szombat 2:44
Rájöttem. Te könyvet rendeltél, és annak csak 5% VAT-ot számolnak Magyarországra. Egyébként itt van a teljes VAT-táblázat. A könyvek kivételével mindenre 25% VAT-ot számolnak.
0
2005. április 30., szombat 2:26
Nem tudom te hogy csinálod, de nekem ezt adja az amazon.co.uk:

Items:    £19.40
Postage & Packing:   £3.58

Total before VAT:   £22.98
VAT:  £5.75
Order Total: £28.73

Ez 25% ÁFA? Igen.
0
2005. április 30., szombat 0:12
Ez ellenetmondana az EU ÁFA fekszámítási szabályainak, ugyanis más ország ÁFÁ-ját természetesen nem számolhatják fel, export esetén két eset lehetséges, vagy az eladó ileltékessége szerinti ÁFÁ-t számolják fel, vagy a vevő EU-s adószáma birtokában 0 ÁFÁ-t számítanak fel, és te itthon bevallod az közösségi import ÁFÁ-t éás azonnal le is vonod. De ez utóbbi persze csak gazdálkodó szervezetkere lehet igaz., aki jogosultak visszaigénylésre. Ez az elmélet. Ezen túl én már jó soxor rendeletem külföldről, EU-ból és Amerikából is. Mindig a lokális adókat számolták fel, tekintev hogy egyszerűne mást nem tehetnek, mivel rájuk a helyi jog vonatkozik. De azért most gyorsan ellenőriztem egy rendelést az Amazon.co.uk-n itt van a rendelésem részlete:

Items:    £9.99
Postage & Packing:   £7.98

Total before VAT:   £17.97
VAT:  £0.90
Order Total: £18.87

Ez 25% ÁFA? Nem.
0
2005. április 30., szombat 0:03
Rajta van az ÁFA, csak nem írják ki. A rendeléskor megjelenik az ár, amit fizetned kell, annyi, az alapján el tudod dönteni,. hogy honna érdemesebb rendelni, nekem még az ameriaki trendelésemet soha nem vámolták.
0
2005. április 29., péntek 23:02
az amazon a célország áfáját számolja fel. a sendit meg valszeg az ír vattal számol, azért nem tüntetik fel külön.
0
2005. április 29., péntek 17:01
Fingom sincs, de az Amazon 25% ÁFÁval számol, ha Magyarországra rendelsz.
0
2005. április 29., péntek 15:45
Optimus!

Ajánlom még a szintén amerikai www.djangos.com honlapot, ahol a lemez csak 10.99 és ha még rendelsz hozzá valamit, hogy a teljes összeg átlépje a 25 dollárt, akkor ingyen küldik!
0
2005. április 29., péntek 15:29
Tényleg. A Sendittől is rendeltem többször is sima postai csomagként és sosem tettek rá semmilyen ÁFÁ-t vagy VÁM-ot.
Bár tudom az amazonnál ez máshogy van. De akkor is jobban megéri, ha Amerikaból rendelem, nem?
0
2005. április 29., péntek 15:18
Miért is kellene a magyar 25%-os ÁFÁ-t fizetnie, ha közösségen belül rendel, interneten?
0
2005. április 29., péntek 11:59
Kösz a válaszokat, akkor jobban járok, ha Amerikából rendelek.
0
2005. április 29., péntek 11:43
Mindkét honlapon fent van a postaköltség a helpben. Ha az angoltól rendeled, akkor a magyar 25%-os ÁFÁt kell fizetned az angol helyett, ezért még egy picit több lesz. Ha az amerikaitól rendeled, 12 dollár még bőven a vámmentes határ alatt van. A posta picit több, de nem annyival. Ha Priority International Courier szállítást választasz (ez általában DHL Express-t jelent), akkor biztos ideér, de ezt nem ajánlom ilyen kis értékű cuccnál, mert csak a posta lenne kb. 3x annyi, mint a CD. Standard vagy Expedited az ajánlott, ha elveszne, az Amazon úgyis újraküldi.
0
2005. április 29., péntek 10:52
Egy kérdésem lenne Audi CD rendeléssel kapcsolatban:

Nos a Transformers: The Movie zenéjét akarom megrendelni és az van, hogy az angol Amazonon 13 fotnba kerül vagyi kb. 4800 Ft, az amerikai Amazonon pedig 12 dollárba kerül azaz kb. 2400 Ft-ba - vagyis a felébe.

Szóval honnan érné meg jobban megrendelni, merthogy erre még rá jön a postaköltség, és ugyebár Amerika messzebb van, mint Anglia.
Ja és, hogyan rendelejem, hogy biztosan ide érjen?
0
2005. április 23., szombat 3:08
elég gáz lenne, ha a feleségem előtt is titkolnom kéne... másnak meg természetesen semmilyen jelszót nem adok ki
0
2005. április 23., szombat 3:05
szerintem inkább azért szabályozták külön, mert abszolút különbözik a kettő. más a funkciója, eltérő az elévülés, a rendelkezési jog, a végrehajtás, de ezekről korábban már részletesen szó esett. a tulajdonképpeni funkciót le is írod: "nem banki vagy pénzügyi szervezettel is állhatsz olyan jogviszonyban, ahol kettőtök közt egy elszámolási vagy folyószámla kell legyen". ha viszont a rész-egész viszonyában lennének, akkor valszeg egy pont alatt szabályozták volna a kettőt (bár ez azért messze nem biztos). egyébként hívhatják a banknál folyószámlának, de ha a szerződésbe beleírják pl. azt, hogy a pénzintézet a számlára befolyó pénzeszközöket használhatja, akkor az bankszámla lesz, mert ezt egy folyószámlával nem teheti meg. lehet, hogy most hülyeséget írok, de a különbséget leegyszerűsítve talán így is meg lehetne fogalmazni: a bankszámlánál a szolgáltatás maga a számla kezelése, a folyószámlánál pedig a számla egy másik jogviszonyból származó követelések elszámolására szolgál
0
2005. április 23., szombat 2:52
öööö, az utóbbi szimplán bunkóság... :)
a megosztással az a baj, hogy láttam én már kollégát bilincsben elvezetni. ő sem gondolta, hogy mennyit veszthet, ha bárjkinek is kiadja a jelszavát... elég sokat magyarázkodhatott, és bár tisztázták, szerintem még ma is rémálmai vannak arról a pillanatról... mindig ez lebegjen a szemed előtt... oké, nyilván az asszony nem akkora rizikó faktor... most és még :)))) az ördög nem alszik :D
0
2005. április 23., szombat 2:47
ezt nem tanították az oskolában:) egyébként ezt még mindig inkább illik (amúgy se férünk egyszerre a géphez), mint külön nicken egymás véleményét erősítgetni, vagy egy embernek több nick alatt garázdálkodni (a félreértések elkerüléséért: nem rád értve). szerintem:)
0
2005. április 23., szombat 2:05
Senki nem mondta még, hogy login nevet nem illik megosztani, mint ahogy jelszót se. Ezt, mint jogászok, tudhatnátok... :PP
0
2005. április 23., szombat 2:04
Oh, dehogynem. Pont azt mondja, hogy az a bankszámla, amin a bankszámla alatt is meghatározott pénzforgalom zajlik, megbízások, jóváírások, átutalások stb.(ld. 529/1. bekezdés és 530), speciálisan hívható folyószámlának. Szerintem elég egyértelműen van megfogalmazva. Ha ezt az OTP-nél látta meg valaki, az nem is volt olyan hülye. Mindez ugyanis jól megkülönbözetei ezt a számlát a többitől, és értelmes elnevezés is ad neki. De végül is ez csak praktikus. Nyilván azért van külön szabályozva a folyószámla fogalma, mert nem banki vagy pénzügyi szervezettel is állhatsz olyan jogviszonyban, ahol kettőtök közt egy elszámolási vagy folyószámla kell legyen, de az mégsem lehet a kettőtök viszonylatában bankszámla, mivel ő nem bank, se semmilyen pénzintézet.
0
2005. április 23., szombat 2:03
még annyit akartam, hogy a nicket a feleségemmel közösen használjuk, ebből adódik az esetlegesen eltérő fogalmazásmód, ill. a reagálás csúszása. ő a jogász-közgazdász bankos, nekem közgazdász diplomám nincs, jogi igen.
0
2005. április 23., szombat 1:51
:)) nem. az ott van előtte, nevesítve.
0
2005. április 23., szombat 1:50
már ezért megérte:) mondjuk azon sem csodálkoznék, ha ők egy negyedik verzióval állnának elő:) egyébként a bank- és folyószámla közti megkülönböztetés nem feltétlenül jelenik meg mindig a gyakorlatban, ennek alapvetően bizonyos helyzetekben - pl. egy perben - lehet jelentősége, ha ilyen helyzet nem áll elő, akkor nyugodtan hívhatják bárminek
0